jelajahi Nicosia, Siprus

Nicosia, Siprus

Jelajahi Nicosia kanthi bedane minangka siji-sijine modal sing dipérang ing jagad iki. Nicosia lan ing saubengé nggabungake jantung jantung pusat komersial lan bisnis ing pulo kanthi masa lalu sing apik banget, lan wilayah deso ing ngendi uwal bisa environs ijo sing alami.

Ibukutha kasebut dhewe ing sejarah lan budaya, kanthi kutha lawas sing apik sing dikelilingi tembok-tembok Venice sing akeh, lan konsentrasi musium ing museum, galeri seni lan monumen agama lan sejarah, kabeh kasebut crita sing apik babagan pulau kasebut liwat jaman kepungkur.

Ninggalake ibukutha sing sibuk, wilayah kasebut banjur nyebar menyang deso, ing endi sisih liyane mbukak ing tengah-tengah orchards lan groives, alas lan lereng gunung.

Pengunjung bakal nemoni reruntuhan rong karajaan kutha sing uga dadi bagean saka wilayah nicosia; saka Tamassos lan Idalion (loro ing sisih kidul Nikosia).
Tamassos dibangun cedhak tambang tembaga sing penting lan maju kanthi sanget sajrone jaman Romawi - kapan Siprus misuwur amarga tembaga. Ing situs Idalion, ana museum sing pameran kronologis saka penggalian wilayah kasebut.

Ngadeg menyang alas pinus ing gunung Machairas, pemandangan dadi luwih apik banget, kanthi pemandangan sing penting, kayata biara Machairas kuno lan Agios Irakleidios Convent, ing ngendi peninggalan wong suci disimpen ing gereja kasebut.

Ana uga quaint, desa gunung sing dadi bagian saka wilayah deso ing wilayah kasebut, kanthi lurung-lurung sing diubengi lan omah watu lan adobe, sing menehi suasana urip ing desa Siprus. Wisit dibukak yaiku desa Fikardou, sing wis diumumake minangka monumen nasional, lan dianugerahi penghargaan Europa Nostra ing 1987 amarga omah-omah abad kaping 18th kanthi ati-ati kanthi karya kayu lan arsitektur sing apik banget. Desa liyane sing menarik kalebu Alona, ​​Prodromos, Pedoulas, Kakopetria lan Palaichori.

Kurban paling apik ing jagad loro; ibukutha sing sregep, lan uga mundur deso, loro 'pasuryan' ing wilayah Nikosia padha loro-lorone.

Kutha anyar ngembang dadi pusat gedhung, kantor, kafe ruangan lan toko. Nicosia minangka papan sing cocog kanggo blanja utamane Stassicratous Street.
Desa tradisional kanthi lurung-lurung sing ditabuh nyebar ing saindenging desa ing distrik Nicosia. Desa Fikardou, nyatakake monumen nasional, dianugerahi penghargaan Europa Nostra ing 1987 lan mesthine yen sampeyan ana ing sekitar lan pengin rasa kuwat ing Siprus urip deso.

Nicosia minangka tujuan liburan sing apik karo Old City sing apik, museum sing apik, lurung-lurung pejalan kaki sing apik lan restoran sing apik.

Apa sing Deleng

Pemandangan Nicosia konsentrasi ing lan sekitar Kutha Old, dikubengi tembok kutha sing apik karo gambar sing moat wis diowahi dadi taman sing nyenengake. Ngepung ing sekitar Kota Lawas minangka pengalaman sing menarik ing awake dhewe, sanajan sawetara bangunan (esp. Sing cedhak karo Green Line) ora ana kritik lan krem. Elinga yen akeh pemandangan ing Kota Lama sing cedhak banget, mula coba coba wiwitan - uga apike kanggo ngalahake panas nalika musim panas.

Museums

Museum Siprus, (sisih kulon tembok kutha, ing antarane kubu Tripoli lan kebon kotamadya). M-Sa 9-5pm, preinan / preinan umum 10-1pm, ditutup Taun Anyar, Paskah, Natal. Tampilake paling apik saka arkeologi Cypriot saka millenium 9th SM nganti akhir Antiquity. Ana kafe sing trep ing lapangan. Diskon 20% kanggo kelompok 10 utawa luwih.

Museum Byzantine, (Uskup Agung Kyprianou Square). MF 9-4: 30pm, Sa 8am-Noon, Su ditutup. Kanthi gampang patung karo patung Uskup Agung Makarios sing ngadeg ing njaba, nduweni koleksi lambang Ortodok lan paling apik ing donya, umume saka 9 nganti abad 16th.

Museum Perjuangan Nasional, Kiniras 7. Saben dina 8am-Noon. Dokumen riwayat gerakan gerakan kamardikan Cypriot (1955-1959), kanthi gerakan sing positif ing gerakan gerbang EOKA.

Museum Perbandaran Leventis, Ippokratous 17, Laiki Yitonia. Dumunung ing omah rong tingkat sing diowahi wiwit 1984 Museum Perbandaran Leventis duwe pameran wiwit taun 2300 SM nganti saiki. Milih Museum Eropa Eropa ing 1989.

House of the Dragoman Hadjigeorgakis Kornesios, Patriarch Gregoriou St. MF 8-3pm, Sa 9-1pm, Su ditutup. Bangunan kanthi abad ka-18 sing kaping lima saiki dadi museum etnologis.

Pusat Kesenian Perbandaran Nicosia, 19 Apostolou Varnava Str,. Omah ing stasiun listrik lawas sing diowahi dibangun ing 1936. Bangunan kasebut dadi derelict kanggo 20 taun lan dibukak maneh minangka galeri seni kontemporer ing 1994. Kalebu cafe-restaurant sing apik karo menu Mediterranean imajinatif. Pemenang penghargaan 1994 Europa Nostra.

Museum Sejarah Sejarah Coinage Cypriot, Markas Pentadbiran Bank of Cyprus, 51 Stasinou Str., Agia Paraskevi,. MF 8-2: 30pm. Atusan dhuwit recehan sing ditampilake, wiwit jaman kuna nganti modern nganti taun 3,000 riwayat duwit receh ing pulo kasebut.

Museum Observatorium Ledra, dalan Ledra, Bangunan Shakolas. Saben dina 10-8pm. Shakolas (pendhudhuk umur ngerti kanthi jeneng mantan Mangli) kasebut tetep kaya jempol lara ing kutha lawas ing abad pertengahan. Ing sisih tengah Ledra dalan pencakar langit mini 12, menara ing bangunan liyane sing ora luwih dhuwur tinimbang lantai 2-3. Ing lantai penultimate sampeyan nemokake observatorium, yen bisa "ndeleng" divisi pulau kasebut.

Museum Pit motor klasik Cyprus, 44 Granikou Str. MF 9-1pm 3-7pm, Sa 9-2pm. Duwe pribadi, iki mung siji-sijine museum sing kaya ngono lan dikepung ing kutha abad pertengahan. Ing tampilan babagan motor 150 klasik (biasane Inggris) wiwit saka 1914 nganti 1983.


Seni kinerja

Gapura Famagusta (Leoforos Athinon). Salah siji saka telu gapura Nicosia, saiki wis diowahi dadi Pusat Budaya Perbandaran Lefkosia, digunakake kanggo macem-macem pameran lan pagelaran.

Teater Perbandaran Nicosia, (ing dalan musium, ing ngarep Museum Siprus). Téater sing wiyar dibangun ing gaya neoklasik. Lenggah ing 1200 wong lan duwe program acara budaya sing terus-terusan sajrone taun. Téater mau saiki ora bisa diowahi.

Olahraga

Balapan Jaran (Klub Balap Nicosia), Ayios Dometios. Trek balapan cilik lan apik duwe rasa kolonial. Emosi mbukak ing kene saben Rebo lan Minggu. Priksa situs web utawa nelpon kanggo jadwal balapan.

Tenis - Siprus main ing pertunjukan Piala Davis ing omah. Pengadilan lempung nyatakake moat sing biyen ditutupi banyu nglindhungi kutha kasebut saka penjajah abad pertengahan. Nduwe rasa kolonial. Maneh, yen sampeyan bejo, bisa uga nyekel Marcos Baghdatis muter ing Siprus.

Apa sing kudu dilakoni
Jelajahi Jalanan kutha sing luwih cilik, cukup cilik supaya gampang ditindakake kanthi mlaku. Dolan maring kafe Cypriot tradisional, lan conto Warung Kopi. Salam marang warga setempat. Priksa manawa sampeyan ngunjungi garis ijo lan ndeleng kabeh Kutha saka menara Watch, dadi loro ing Lorosia lan Kidul.


Ibukutha sing Dibagi Paling Anyar - Pengunjung Dinten. Kegiatan iki diwiwiti kanthi mlaku ing sadawaning zona buffer ing tengah kutha Nicosia. Sampeyan bakal weruh dalan-dalan sing ditinggalake, bolongan peluru ing tembok bangunan sing wis dirusak, toko sing lali lan pemahaman babagan crita saka Cyprus lan apa sing dialami pulo kasebut ing 1974. Sampeyan bakal digawa menyang Turki sing dikuwasani ing North kanthi mlaku kanggo ndeleng sawetara, banjur bali menyang Kidul kanggo njelajah kutha lawas lan masakan Kypriot liwat demo jajanan mlaku-mlaku. Iki bakal diterusake kanthi pengalaman Segway kanggo luwih njelajah kutha lawas ing Nicosia lan sejarah sadurunge njagong kanggo mangan panganan tradisional.

Spa
Hamam Omeriye, Nicosia
Hamam Omerye. Dumunung ing tengah kutha lawas ing: 8 Tyllirias Square, 1016 Lefkosia - ing tembok kuno Venice. Temokake dalan menyang 'Ohi' Babak, banjur langsung menyang kabeh nganti sampeyan nemokake Omeriye Mosque ing sisih tengen - sampeyan ora bisa nyasar. Aktifake neng kene lan Mandi Hamam ana ing sisih kiwa sampeyan. Bangunan 14 abad kaping lima dibalekake maneh supaya bisa digunakake sawise mandi Turki. Sejarah situs kasebut wiwit ing abad kaping 14, nalika ngadeg minangka gereja Augustinus St. Mary, dibangun dening Lusignan (Prancis) lan mengko dikelola dening para Venice. Ing 1571, Mustapha Pasha ngonversi gereja dadi masjid, kanthi yakin manawa papan tartamtu iki yaiku nabi Omer istirahat sajrone kunjungan menyang Lefkosia. Umume bangunan asli dirusak dening tentara meriem Ottoman, sanajan lawang mlebu utama isih kalebu bangunan Xusum Xth abad Lusignan, lan isih sisa fase Renaissance mengko bisa katon ing sisih lor-wétan tugu. Pasangan nalika Senin, pria mung Tue / Thu / Sat, wanita mung Wed / Jumat / Sun. € 14 / rong jam, kalebu andhuk, nganggo jeroan, teh, spons lsp.

Wayang
Ing jaman rumiyin, Nikosia dicemplungake puluhan udara terbuka lan bioskop tertutup sing nawakake film saka produser lokal, Yunani, Turki lan Hollywood. Tekane pamuter video lan sistem hiburan omah liyane wis nyidrani industri iki lan saiki mung akeh bioskop sing isih ana, ora ana sing mbukak. Iki nawakake film blockbuster paling anyar saka hollywood lan sok-sok film Eropa arthouse aneh. Umume bakal ditayangi nganggo basa asline karo subtitle Yunani. Festival Filem Internasional Siprus taunan minangka setara Cannes lokal. Nyana ndeleng film sing apik, nanging ora kaya lintang sing padha.

Apa sing Tuku
Distrik blanja tradisional mlaku ing dalan Ledra lan dalan tributary ing tembok abad pertengahan ing kutha. Barang-barang perhiasan tradisional, toko sepatu lan kain tradisional menehi rasa rumasa Timur Tengah lan Eropa. Laiki Geitonia minangka tetanggan pejalan kaki sing wis dilestarekake ing arsitektur asline lan minangka kuartal paling apik yen sampeyan sawise toko souvenir. Ranté amba (contone Markah lan Spencer, Zara dll) baris ing Makariou Avenue sing luwih modern. Street Stasikratous wis berkembang dadi versi mini lokal 5th Avenue / Bond Street kanthi merek larang kayata Toko Armani lan Versace. Kabeh ing ndhuwur ana jarak jarak.

Ora ana toko departemen sing nyata, nanging Ermes (rantaian iki sing diwarisake lan merek maneh ing Woolworths lokal lawas) duwe sawetara toko departemen mini ing saindenging pulo lan pasangan ing Makarios Avenue. Alpha-Mega lan Orphanides minangka rantai pasar hipotek lokal (padha karo Tesco utawa Wal-Mart) yen angel ora bisa nemokake sampeyan. Umume barang toko dheweke, ana ing pinggiran desa.

Koran lan periodik internasional (utamane ing basa Inggris) akeh kasedhiya nanging sampeyan bisa nemokake ing kiosks gedhe (periptera) sing ditanam ing rong pojok Eleftheria Square. Kios iki mbukak 24 / 7.

Apa sing kudu dipangan
Masakan Cypriot tradisional minangka pot leleh ing pengaruh Eropa, Balkan lan Timur Tengah. Sampeyan bakal nemokake akeh masakan Yunani, Turki, asring nganggo jeneng lokal utawa corak. Saiki wis puluhan taun, mula Siprus wis netep dadi salah sawijining papan pariwisata lan minangka akeh koki lokal sing wis dilatih ing Eropa lan ing papan liya, nggawa pengalaman dheweke bali menyang omah. Kaya sing paling akeh masakan internasional dituduhake kanthi apik. Ing ringkesan panganan sing apik ora angel ditekani lan umume wong barat bakal golek panganan sing cukup terjangkau.

Distrik blanja dikandhani karo tavernas lokal lan sing disenengi KFC lan Pizza Hut. Saklawasé kabeh restoran ngidini ngrokok, (lan sayangé ana sing ora duwe wilayah non-ngrokok, lan umume restoran karo wilayah sing ora ngrokok). Al fresco dining minangka mewah sing bisa dinikmati luwih saka setengah taun. Iki bakal dadi kejahatan yen ora nyoba (paling ora sapisan) kebab daging babi sing dicampur karo KEO lokal utawa Carlsberg (sing disuguh lokal lan beda karo bir liyane ing merek). Karnivor rusak kanggo pilihan, dene wong vegetarian bisa uga angel.

Pa panganan kasebut berkualitas tinggi lan luwih murah tinimbang ing kapital Western. Cemilan kudu kasedhiya saka € 2-4, kebabs saka € 7 lan kabeh panganan saka € 15-20. Regane bir KEO lokal sekitar € 4 pint ing bar, anggur lokal mulai saka € 10 botol. Standar higienis diikuti lan uga panganan sing biasane ora disaranake ing tujuan ing Mediterania, kayata panganan kaya salad lan salad, bisa dipangan kanthi aman.

Apa sing kudu diombe
Populasi mahasiswa sing akeh nyengkuyung industri bar, pub lan klub wengi sing bakal urip kanthi apik. Cypriot minangka sosialis sing sejati lan mbuwang akeh wektu tinimbang ing omah. Selaras karo negara-negara Eropa kidul sing metu ora ngerti sadurunge 10-11pm. Ora ana titik referensi Nightlife resmi nanging Makarios avenue dadi catwalk cum cruising strip kanggo pamilik pamilik Porsche. Yen sampeyan wis ngrasakake rasa sing luwih tradisional (umume katering kanggo wong sing lawas), sampeyan bisa nyoba bar bouzouki.

Bar bakal nyedhiyakake merek semangat internasional internasional. Raksasa KEO lokal lan Carlsberg (siji-sijine merek liyane sing disedhiyakake ing pulo kasebut) duwe keindahan universal. Anggur lokal saiki wis digawe maneh sawise mediasi lan penurunan taun. Commandaria minangka kebanggaan anggur panganan cuci Cyprus. Zivania semangat lokal (meh padha karo grappa) biasane diombe kanthi nembak langsung saka mesin pembeku. Brandy Cyprus dikenalake babagan 150 taun kepungkur lan bedane karo merek dagang benua liyane ing konten alkohol sing murah (sekitar 32%). Kayane asring diombe dening warga lokal nalika mangan (lan sadurunge lan sawise) lan minangka bahan dhasar kanggo koktail lokal, The Brandy Sour. Ouzo Lokal uga dadi favorit liyane.

Kafe
Budaya kopi minangka cara urip ing Nicosia. Papan kanggo ndeleng lan katon ing wayah sore nganti sore. Ing wulan musim panas, tabel mbuwang menyang dalan-dalan. Barisan pos kafil Makarios avenue, sesambungan karo toko. Starbucks lan kopi Costa wis nyerang pulo kasebut nanging kesetaraan lokal uga urip. Pangowahan aja kelet karo latte / capuccino, coba kopi ijo. Ing musim panas sampeyan kudu ngetrapake frappe (kopi es).

Situs web pariwisata resmi Nikosia

Watch video babagan Nicosia

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]