njelajah Paphos, Siprus

Paphos, Siprus

Jelajahi kutha Paphos ing ngendi hawa romantis lan sejarah ngliwati wilayah sing sugih lan budaya sing alami. Ibukutha pulo kasebut udakara enem abad, Paphos kaya museum sing mbukak udhara.

Kanthi sejarah sing wiwit luwih saka wolung ewu taun, Paphos duwe akeh kasugihan kanggo para pengunjung. Miwiti wiwit jaman Watu, jaman Hellenistik lan Romawi, Byzantium nganti saiki.

Paphos misuwur minangka papan lair dewi Yunani Aphrodite lan ing jaman kuna yaiku ibukutha lan kutha budaya utama ing pulau kasebut. Paphos modern saiki dibagi dadi rong, kanthi bagean ndhuwur munggah gunung dadi pusat komersial, lan ngisor Kato Paphos ngemot titik-titik arkeologi utama babagan layanan wisata lan layanan wisata.

Kotamadya lokal wis akeh usaha ing taun-taun pungkasan supaya bisa luwih murah Kato Paphos wilayah, sing nggabungake hotel, bar lan restoran ing sadawane jalur pesisir sawetara km dawa. Ana ing ngarep / promenade sing anyar dibangun menyang marina lan jalur pesisir dawa kanthi pemandangan sing nggumunake "sampurna kanggo esuk utawa sore.

Disusun saka kutha lawas lan anyar, desa deso lan resort sing apik banget, wilayah kasebut minangka salah sawijining wilayah sing paling nggumunake kaendahan alam ing pulau kasebut, nalika akeh situs arkeologi sing ora ana regane ing sejarah, karo Katos Paphos nyatakake Situs Warisan Donya UNESCO. minangka wutuh.

Ing tengah-tengah pelabuhan quaint lan Kastil Abad Pertengahan sing nggumunake, utusan Paphos banjur mantep kanggo nggabungake wisata turis Polis Chrysochous. Wilayah sing apik lan tentrem - dikenal kanthi bener minangka 'Polis' - wis berkembang dadi sub-distrik ing sisih tengen dhewe, lan kalebu Taman Nasional Akamas, pantai Lara - sing dadi lokasi pembiakan kura-kura, lan papan perlindungan tradisional saka Latchi.

Nalika ngunjungi wilayah kasebut, ngliwati Mandi Aphrodite, sing cedhak karo Polis. Mitologi Yunani ngandhani yen Dewi Tresna lan Kaendahan siram ing kene, lan minangka salah sawijining situs sing narik kawigaten ing wilayah kasebut. Hubungane karo Siprus diwiwiti ing tatanan rock landmark saka Petra tou Romiou (Rock / tempat lair Aphrodite), mula dheweke mundhak saka ombak. Saka ing kono, gawe ziarah menyang papan suci ing Kouklia.

Salajengipun, biara Agios Neofytos dumunung ing lembah terpencil, lan didegake dening Cypriot ascetic Saint Neofytos sekitar 1200. Biara Panagia Chrysorogiatissa, ing jejere desa Panagia, uga penting kanggo bangunan sing wis dijaga wiwit abad 18th.

Sing ana ing alas Paphos yaiku lokalitas gunung sing apik ing Lembah Cedar. Wilayah kasebut nyabrang ing dalan negara sing mbukak Stavros tis Psokas, sawijining gunung tambahan sing dadi omah Mouflon sing langka lan isin (Ovis gmelini ophion).

Akeh gaweyan ruangan uga bisa dirasakake, ditambah karo monumen agama, anggur, lan musium, nggawe wilayah Pafos minangka properti lan budaya.

Paphos nduwèni luwih saka 50 km pesisir, ing distrik sing dibukak kanggo masarakat, lan uga luwih saka 12 gendéra biru sing dianugerahi pesisir, nggawe, Paphos minangka papan sing cocog kanggo nglangi, nyilem utawa snorkeling ing saindenging taun.

Paphos nggabungake pantai sing apik, sejarah, urip wengi lan papan santai.

Kampung Pomos, sing nggantung ing tebing pesisir kulon Siprus, dumunung ing sekitar 20 km adoh saka Polis Chrysochous, ing dalan menyang cadangan alam Akamas. Desa kasebut ditata bali omah kanthi tentrem lan sepi. Iku becik kanggo sing pengin urip asli Siprus cara uripâ € ¦.

Iku minangka papan sing cocog kanggo nggabungake liburan kanthi sejarah. Lebokake ing arkeologi, sejarah lan budaya ing Paphos lan pengalaman ing wiwitane salah sawijining divisi paling tuwa ing donya.

Nyawang
Paphos dumadi saka rong wilayah: a) kutha ngisor utawa "Kato Paphos", dening pelabuhan lan umume wisata turis lan hiburan wengi lan b) kutha ndhuwur (â € ˜Ktima Paphosâ € ™), yaiku kutha shopping administratif, komersial lan modern kanggo wilayah Paphos. Pasar ing kutha ndhuwur. Kaloro bagean kasebut cukup sithik kanggo navigasi kanthi mlaku, sanajan akeh wong njupuk bis kanggo lelungan munggah ing bukit saka wilayah pelabuhan. Bus uga kasedhiya kanggo tekan Coral Bay, Polis lan desa lokal liyane. Nanging, luwih gampang nggunakake kendharaan (sepeda / quad / mobil) kanggo lelungan luwih dhisik menyang Pegunungan Troodos, Semenanjung Akamas utawa lunga menyang jalur sing dipukir supaya bisa nemokake desa cilik ing bukit. Dadi panas lan lembab nalika musim panas (33 deg C lan Kelembapan 90%) ing pungkasan wulan Juni lan awal wulan September, supaya udhara bisa disambut ing mobil kasebut. Liyane taun iki entheng nanging ana mantra sing luwih adhem ing wulan Januari & Februari. Situs web resmi wilayah Paphos Siprus.

Apa sing Deleng
Taman Paphos Archaeological nduwe macem-macem atraksi, kalebu House of Dionysos lan House ofus, loro-lorone villa gedhe Roman sing misuwur amarga simboke.
Makam Raja-raja, nanging sejatine dudu kuburan kraton kuno, pantes jenenge ora kurang. Ing wilayah kasebut ditemokake makam sing dipotong guwa para pejabat tinggi lan warga sugih. Sanajan kabeh makam kasebut wis dirampok, apa sing isih isih ana kesan sing isih nggambarake urip (sawise urip?), Ing abad kaping papat. Kuburan sing luwih gedhe ing â € œkompleksâ € iku apik tenan, ngukir saka watu padat lan pandeleng para penduduk sing bakal nggawe sapa wae ing antarane cemburu sing urip!
Paphos Fort, ing ujung marina, minangka kothak jembar kanthi riwayat warna-warni minangka benteng lan penjara ing sangisoring pangurus akeh. Pembentukan inkarnasi saiki dibangun dening Turks ing 1586 lan pungkasan digunakake dening Inggris. Bukak saben dina menyang 6 PM (nalika musim panas.)
Tala Village, ditemokake ing sisih lor sisih kulon Paphos, Tala minangka desa tradisional sing apik, saiki ana pedunung sing gedhe nanging ana Biara Agios Neophytos sing apik lan restoran sing apik.
Pusat Lingkungan Episkopi, Desa Episkopi (dening bis lokal utawa mobil (utawa sikil)). Kampung Episkopi kira-kira 10 km NE saka Paphos (dudu salah sawijine pasukan Inggris.) Desa sing cilik lan menarik karo dalan-dalan sing nduwurke tumpukan lan wajah tebing sing misuwur. Dumunung ing Lembah Ezouza sing apik, ing sisih mburi ngisor dalan alam saka Tsada / Minthis Hills Golf. Ing 2013 sekolah dhasar lawas diowahi dadi Pusat Lingkungan sing apik banget karo film, tampilan lan taman kanggo nduduhake flora lan fauna lokal.

Apa sing kudu dilakoni
Taman Burung Paphos Taman kewan gedhe sing ana ing sisih lor Paphos.

Odeon, amfiteater Yunani klasik ing taman arkeologi, kadang-kadang nganakake pagelaran lan pagelaran musik.

Taman Air Paphos Aphrodite minangka taman banyu sing apik banget, lan apik banget. Akeh slaid kanggo njaga kabeh hiburan, uga kali nitih kali, mesin gelombang, lan liya-liyane, sampeyan bakal bisa saka taman banyu sing paling apik.

Lumaku dalan gisik. Ana dalan pesisir sing apik, porep, saka situs Tombs of Kings menyang Pantai Geroskipou. Kanggo sing gelem mlaku ing sawetara lemah sing rada adoh, bisa mlaku kabeh saka Bandara meh tekan Coral Bay, mung sawetara atus meter ing dalan. Lumayan apik kanggo nyenengake angin segara lan, ing musim semi, kembang sing tuwuh ing pinggir segara.

Makam Raja, (25 min mlaku saka pelabuhan). Koleksi kuburan gamping

Kato Paphos, (Ing jejere Pelabuhan lan mandeg bis utama). Situs arkeologi utama. Kudu riko kanggo ndeleng mozek mitos

Wisata ATV liwat trek paling apik ing pulo iki sawetara kegiatan sing paling populer ing wilayah kasebut. Rent motor & Wisata Pit motor lan akeh panyedhiya ing wilayah kasebut bisa uga menehi aktivitator kasebut

Apa sing Tuku
Kings Avenue Mall nawakake pengalaman blanja sing luwih akeh ing kutha, nanging sampeyan uga bisa narik kawigaten kanggo ngunjungi kutha lawas Paphos lan mlaku liwat akeh toko lan restoran ing alun sing direnovasi.

Pusat belanja Debenhams duwe pendhapat dawa ing wilayah kasebut sadurunge mall lan dheweke duwe sandhangan ndhuwur lan kosmetik sing didol.

Apa sing kudu dipangan
Paphos nawakake akeh pilihan panganan. Ana pilihan sing ora ana watese saka China nganti Meksiko, Italia nganti India. Nanging permata ing Paphosâ € ™ makutha Czriot mezze lan panganan laut tradisional. Nuju ing pelabuhan kanggo menehi conto iwak sing kejiret ing salah sawijining restoran panganan laut ing sisih ngarep. Usaha menyang salah sawijining desa ing pinggir kutha Paphos kanggo suasana andgreat panganan asli. Nuju gunung, utawa nelpon menyang desa Kathikas ing ngendi ana pirang-pirang tavernas tradisional.

Apa sing kudu diombe
Ndhaptar sajian cyprus tradisional karo anggur saka Nelion Winery, panginepan Vasilias Nikoklis nawakake macem-macem anggur lokal sing diwiwiti saka Cyprus apperitif zivania, ganggang Refreshing, anggur garing garing medium putih lan abang, thethalmo lan shiraz.

Njaluk metu
Semenanjung Akamas sing ana ing sisih kulon sisih kulon Siprus. Paphos minangka kutha utama sing paling cedhak karo kaendahan alam sing luar biasa. Sawijining dina, ora cukup kanggo njelajah ing jeroan lan alam wedhi. Iki minangka area biodiversitas lan ekologis penting. Omah kanggo spesies tanduran 530, sing nomer telu saka Siprus, 126 sing endemik ing pulo Siprus. Iki isih ora bisa dilaporake utamane amarga ora bisa diakses.

Biru Lagoon dumunung ing pesisir Semenanjung Akamas. Ana macem-macem prau karo mandeg nglangi sing ngunjungi banyu pirus sing nggumunke. Sampeyan bisa ngatur wisata sing lunga saka hotel sampeyan utawa drive menyang Latchi Harbour dhewe lan nempuh salah sawijining wisata sing biasane ninggalake ing 10: 30 utawa 1: 30.

Lembah Kali Diarizos minangka swarga sing ora tetep kanggo para manuk lan pecinta alam. Pandu liwat desa Nikoklia menyang Pegunungan Troodos lan seneng tampilan. Desa cilik sing apik banget, kulawarga mbukak panginepan lan anggur.

Lembah Ezouza, sing bisa dituju nganggo bis lokal, padha banget kanggo para manuk lan penyayang alam lokal. Ora butuh mobil; papan sing apik kanggo mlaku-mlaku.

Wisata menyang Pagunungan Troodos ninggalake Senin lan Kamis. Pangkat ing 8am lan bali ing sekitar 5pm. Rega saingan lan diwiwiti sekitar €17.

Situs web pariwisata resmi Paphos

Watch video babagan Paphos

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]