njelajah Luxor, Mesir

Jelajahi Luxor, Mesir

Jeneng "Luxor" tegese "Palaces" lan minangka tujuan wisata utama ing Upper (kidul) Mesir lan Lebak Nil. Ibukutha Kraton Tengah lan religius ing Inggris Tengah lan Inggris Anyar, Luxor akeh sing bisa ditawani: kuil-kuil sing akeh, makam kerajaan kuno, gurun sing luar biasa lan pemandangan kali lan urip modern.

Jelajahi Luxor sing sanajan kutha cilik kanthi standar pendhudhuk Mesir, Luxor cukup ekstensif lan paling apik dipérang dadi distrik 2 utawa wilayah sing nduwe atraksi utama ing sisih kali kali Nil.

  • Kutha Wétan, kutha Luxor, Kuil Karnak, Museum, sepur, hotel, restoran
  • West Bank lokasi kerusakan utama kalebu Lembah Kings, Lembah Queens lan situs penting liyane; reruntuhan Kulon Valley, lan sawetara hotel.

Ibukutha lawas saka Mesir, Thebes, ana ing tebing Kulon Nil. Ing kono umume akeh reruntuhan lan kuburan.

Kutha modern ing Luxor ana ing bank Wetan. Wilayah kasebut nduweni stasiun sepur lan bis, umume hotel lan restoran, sawetara museum, toko turis lan sapiturute.

Luxor nduweni iklim gurun sing panas. Kutha iki minangka salah sawijining kutha paling garing, paling srengenge lan paling panas (ing mangsa panas). Udan udan ora kedadeyan saben taun, rata-rata 1mm rata-rata. Luxor nampilake musim panas sing adhem nalika dina sing entheng, nanging wengi adhem.

Bandara Internasional Luxor minangka tujuan kanggo penerbangan ing sawetara rute Eropa lan Timur Tengah, uga minangka pusat kidul kanggo penerbangan domestik ing Mesir.

Calèches, utawa gerbong sing ditarik nganggo kuda, umume ing bank wétan lan minangka cara sing nyenengake kanggo ndeleng kutha, utamane ing wayah wengi. Regane beda-beda miturut katrampilan nyangsang. Sampeyan kudu mandheg / mlaku adoh supaya entuk rega kasebut.

Sampeyan uga bisa mlaku-mlaku ngubengi distrik turis nalika mlaku ing bagean sing luwih adhem, yen sampeyan duwe arah sing apik. Kanggo ngindhari perhatian sing ora dikarepake, sampeyan kudu terus ngulang tembung "Ora Kesusu", utawa "Laa Shukran", tegese Ora Matur nuwun nganggo basa Arab. Kajaba iku, disiapake bengok kanggo Pelancongan Pelancong yen sampeyan duwe kuwatir kanggo keamanan sampeyan. Biasane biasane ana pulisi sing ana cedhak amarga uga ana sing nganggo sandhangan sipil.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Luxor, Mesir

  • Deir el-Bahari, West Bank, Luxor. Kaca-kaca halaman distrik Luxor ngemot informasi lan saran rinci kanggo ndeleng. Sorotan sing ora ana watesan, ora bakal diluncurake.
  • Lembah Kings. Elinga, kanthi tiket iki, sampeyan bakal milih makam 3 sing bakal dikunjungi biasane babagan 8 sing mbukak ing Lembah Raja. Entuk tambahan dibutuhake kanggo Tutankhamen lan Seti I. Yen sampeyan njupuk foto ing njero tanpa tiket kamera (umume biaya entri liya), para pengawal bisa takon kanggo ndeleng foto ing kamera sampeyan. Sampeyan kudu mbayar bribe yen nyekel sampeyan.
  • Kuil Karnak. Karnak luwih adoh saka pusat kutha lan kondhang kanthi kolom hutane. Kuil sing nyenengake iku butuh wektu kanggo nggoleki warna sing wis suwene ewonan taun.
  • Kuil Luxor. Elinga yen Temple of Luxor downtown mbukak sawise srengenge. Papan sing nyenengake kanggo ndeleng candhi amarga lampu kasebut ganti.
  • Makam Nobel. Elinga sampeyan bisa tuku karcis 3 kanggo makam, saben tiket ngidini sampeyan mlebu menyang kuburan 2-3.
  • Makam 96 (Sennofer - ayu karo lukisan) lan 100 (Rekhmire - gedhe banget, uga akeh lukisan) sing paling menarik
  • Makam 55 (Ramose - gedhe nanging kosong), 56 (Userhet - adegan pertanian lan akeh Osiris) lan 57 (Khaemhet - sawetara patung ing njero)
  • Makam 52 (luwih cilik nanging kalebu panjelasan), 69 (Meena - lukisan sing nyenengake), 41 (nembe ditemokake sawetara taun kepungkur)
  • Kuil Ramesseum
  • Colossi saka Memnon
  • Deir el Medina utawa Lembah Artisans. Deir el Medina sing angel banget lan ora bisa dibukak yaiku lukisan kanthi apik lan apik banget. Gampang banget kanggo njaluk kaya sampeyan bakal pass nalika ngunjungi situs liyane. Tiket ngidini mlebu menyang kuburan nggumunake 3.
  • Omah asli Howard Carter minangka museum cilik saiki ing wilayah kasebut. Ana makam ejekan Tutankhamen lan kepiye mula ditemokake nanging umume ruangan sing diisi crita sing ditemokake.

Sampeyan kudu

  • Lumaku saka Lembah Queens ing ara-ara samun lan liwat tebing menyang Lembah Raja
  • Nyewa sepedha lan numpak ngubengi Purba Thebes - njupuk sampeyan kurang saka 15 menit kanggo tekan kana.
  • Nunggang felucca lokal sadurunge srengenge. Numpak pelayaran felucca ing Nil kanggo lelungan 2 dina Aswan.
  • Nyewa kuldi, jaran utawa unta kanggo nitih ngubengi West Bank Luxor. Menyang Stainless Firaun, mung cendhak saka terminal feri. Dheweke bakal nggawa sampeyan menyang papan sing ora bisa dilatih pelatih gedhe, supaya sampeyan bisa nyenengake nyata Mesir, karo wong sing ramah lan gaya urip sing santai. Saben dina beda-beda yen sampeyan ndeleng West Bank nganggo jaran utawa kuldi, lan pandhuan bakal ngurus sampeyan kabeh. Dheweke duwe jaran kanggo pemula kanggo ngrasakake pengalaman. Nunggang Sunset lan Nile Nil iku kudu ditindakake.
  • Bukak nglangi ing kolam renang hotel sawise dina kuburan lan kuil banget.

Paling ora ana rong pasar sing beda ing Luxor. Salah sawijining papan sing ana udhara ing udara, sing ana ing toko sing ana ing sisih loro. Papan pasar iki nyambungake rong dalan utama.

Pasar luwih tuwa njupuk sawetara dalan cedhak candhi Luxor. Bungah kanggo mlaku-mlaku, amarga umume wong mlaku lan kalebu respite saka jaran lan gerbong ing dalan-dalan utama. Pasar iki pancen krasa kaya souk lawas lan pengunjung dijupuk maneh ing wektu. Iki ditutupi karo trellis kayu, shading wong saka srengenge. Akeh toko sing nawakake barang sing padha, saengga toko-toko panci sing wicaksana ing toko lan golek rega sing paling apik. Siji bisa luwih murah nyang-nyangan sawise lunga menyang sawetara toko.

Sawise golek pedagang sing disenengi, lenggah, golek teh, lan wiwiti nawarake dolanan. Bisa ngrasa yen sampeyan wis dadi bagian saka kulawarga. Tuku barang sing gampang kaya galabeya katun bisa ngetrapake pirang-pirang jam, amarga sampeyan nyoba meh kabeh galabeya ing toko, lan banjur pindhah menyang barang-barang sing dikira sampeyan pengin kulawarga liyane.

Tuku apa-apa bisa banget frustasi amarga nyang-nyangan yen sampeyan ora digunakake.

Souk utama ing Luxor dumunung ing Abd-El-Hameed Taha lan kalebu bagean kanggo turis, lan bagean kasebut kanggo warga setempat. Tout ing bagean turis Souq utama banget ala amarga ngalamun ing wayah wengi. Sembarang kepinginan sampeyan kudu tuku apa wae kanthi cepet amarga puluhan wong nyoba bisa ditangkap ing sampeyan. Iki kalebu: "Sampeyan katon begja," "sampeyan katon Mesir," "teka ndeleng toko, ora repot," lan ngramal kewarganegaraan sampeyan. Nanging yen sampeyan terus maju (sisih lor Mostafa Kamel), ngliwati kebon, sampeyan bakal teka ing Souq sing nyata, ing ngendi para warga padha blanja - lan ujug-ujug swasana saya ganti. Sanajan bagean lokal kurang resik, luwih angel lan luwih angel, mula sampeyan kudu milih pedagang lan barang sing kudu diteliti.

Luxor minangka swarga vegetarian sing akeh sayuran mangsan seger kayata tomat lan timun.

Jajanan asring diwiwiti karo roti lan mezze kayata baba ganoush utawa taboulé.

Kursus utama sampeyan kalebu panganan daging utawa unggas, utawa panganan daerah kayata pigeon utawa terwelu. Kayadene apa wae wilayah turis ing Mesir, mula ora angel golek panganan Kulon sing apik.

Produk susu, kayata yoghurt utawa keju gibna bayda (pikirake feta nanging akeh krim), bisa uga melu mangan utama sampeyan.

Pungkasane, akeh panganan vegetarian apik sing kasedhiya, sanajan sawetara bisa uga kepenak karo rasa kulon.

Nalika dhaharan ing wayah sore asring ngisi, sampeyan bisa uga ora entuk syarat energi kanggo turis sing sibuk. Aja mangan sarapan sing sante, ngombe banyu akeh, lan jajanan sedina.

Ing dalan sing cedhak karo dalan televisi lan stasiun sepur akeh banget sing adol vendor - priksa manawa sampeyan bakal milih sawetara woh sing enak lan murah. Wong-wong iki nggawe urip sing jujur ​​karo toko lan ora bakal nyoba nggegirisi. Sampeyan bakal nemokake bagian sing ora turis saka Luxor banget grapyak lan ngundang, nuduhake budaya Mesir sing sejatine.

Kanggo tuku bir lan anggur lokal Mesir, ana sawetara toko cedhak stasiun sepur ing Ramsees Street - gampang ditemokake amarga dheweke duwe rak-rak sing kebak anggur lan bir ing mburi kaunter. Prices sadurunge ngganggu.

Luxor dikenal dadi repot ibukutha ing Mesir. Kanggo wisata sing ora diatur kanthi lengkap, tout bisa nggawe wisata banget frustasi. Nanging ing sajroning kuil, siji kudu mbantah pandhuan tur pamrentah sing dadi karyawan pamrentah sing sah "nuntun sampeyan" banjur njaluk tip. Sampeyan bisa uga migunani kanggo menehi tip cilik ing ndhuwur banjur takon "turah dhewe".

Prostitusi lan panggunaan narkoba ora dianggep gampang dening panguwasa pamrentah.

Dolan maring Dendera. Luxor minangka dhasar sing apik kanggo situs iki saka candhi Hathor sing diwatesi kanthi apik fantastis. Sawetara hotel ngatur perjalanan dina-dina - sampeyan ora kudu tetep tetep nggunakake layanan kasebut.

Kanggo sing duwe wektu luwih akeh, sampeyan bisa nambah kunjungan menyang Kuil Seti I ing Abydos, sing nampilake sawetara karya relief paling apik ing Mesir. Iki minangka lelungan dalan dawa saka Luxor, nanging bisa digabung karo perjalanan sedina menyang Dendera.

Kutha iki uga dadi jabatan pementasan sing apik kanggo perjalanan terus liwat Upper Mesir lan ing Aswan lan Abu Simbel.

Situs web pariwisata resmi Luxor

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Luxor

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]