Jelajahi Mesir

Jelajahi Mesir

Resmi, Republik Arab Mesir minangka negara transcontinental ing Afrika Lor lan Timur Tengah kanthi ibukutha sing ana ing kutha paling gedhe, Cairo. Mesir uga nyebar menyang Asia kanthi nyekel Semenanjung Sinai.

Nalika miwiti njelajah Mesir, sampeyan bakal nemokake manawa bisa uga dikenal minangka omah saka peradaban Mesir kuno, kanthi kuil, hieroglif, mummy, lan - katon ndhuwur kabeh - piramida. Kurang luwih dikenal yaiku warisan abad pertengahan Mesir, sopan banget karo Kristen Koptik lan Islam - gereja-gereja kuno, biara lan masjid ing ndhuwur Mesir. Mesir ngrangsang imajinasi turis kulon kaya sawetara negara liyane lan bisa uga dadi salah sawijining tujuan tur paling populer ing saindenging jagad.

Reguler lan kasedhiyan banjir Kali Nile taunan, ditambahake karo semi-isolasi sing diwenehake dening gurun ing sisih wétan lan sisih kulon, diidini ngembangake salah sawijining peradaban gedhe ing jagad iki. Kratoning gandhengane dumadi ing taun 3200 SM lan pirang-pirang dinasti sing mrentah ing Mesir suwene telung milenium sabanjure. Dinasti pribumi pungkasan dadi warga Persia ing 341 SM, sing banjur diganti karo wong Yunani, Roma, lan Byzantines.

Umume, musim panas wis panas lan garing lan adhem, ora entheng. Nopember liwat Maret temtunipun minangka wulan paling nyaman kanggo lelungan ing Mesir. Ora ana udan ing jurang Nil, mula sampeyan ora butuh peralatan cuaca udan!

Bank, toko lan bisnis cedhak kanggo Liburan Nasional Mesir (sipil, sekuler), lan transportasi umum mung bisa mbukak layanan winates:

  • 7 Januari (Natal Ortodok)
  • 25 Januari (Dina Revolusi Mesir)
  • 25 April (Dina Pembebasan Sinai)
  • 1 Mei (Dina Buruh)
  • 23 Juli (Dina Revolusi)
  • 6 Oktober (Angkatan Bersenjata)
  • 1st Shawwal, wulan Hijri 10 (Idul Elfitr)
  • 10 Tho-Elhejjah, wulan Hijri 12 (Eid Al-adha)
  • 29 UTAWA 30 dina Ramadhan
  • Ramadhan
  • Tanggal Ramadhan

Ramadhan rampung karo festival Idul Fitri sajrone pirang-pirang dina.

Ramadhan minangka jam sanga ing tanggalan Islam lan wulan paling penting ing Tanggalan Islam kanggo umat Islam, agama mayoritas ing Mesir. Mengeti wektu nalika Gusti Allah ngumumake Al-Quran marang Mohammed, sajrone wulan suci iki, umat Islam nyegah saka mangan, ngombe utawa ngrokok nganti sawise dina ing saben dina. Sanajan tetep netepi Ramadhan mung kanggo wong Islam, nanging sawetara umat Islam ngrasakake yen wong bukan Islam ora njupuk dhaharan utawa ngrokok ing papan umum. Ing wulan Ramadhan, akeh restoran lan kafe sing ora bakal mbukak nganti sawise srengenge. Transportasi umum kurang asring, toko cedhak sadurunge srengenge lan jangkah urip (utamane bisnis) umume alon.

Kaya sing dikarepake, persis ing menit srengenge, kabeh negara mandheg lan rame karo mangan utama dina (iftar utawa berbuka cepet) sing meh mesthi ditindakake minangka acara sosial ing kelompok kanca sing gedhe. Akeh wong sing sugih ing lurung-lurung Kairo sing kebak panganan kanthi gratis kanggo wong sing liwat, wong mlarat utawa buruh sing ora bisa ngijolake wektu kasebut. Pandonga dadi acara 'sosial' sing populer sing disenengi kanggo sawetara panganan khusus sadurunge lan sawise. Nganti rong jam loro, ana sing nggumunake urip ing kutha-kutha sing bakal kelakon. Jalanan kadhangkala dihiasi kanthi mewah sajrone kabeh wulan tetep jam rame nganti esuk banget. Sawetara toko lan kafe bisa nggawe bathi paling gedhe kanthi bathi ing taun iki. Biaya pariwara ing televisi lan radio ing wektu iki lan pagelaran hiburan ana ing pucuk.

Kutha lan panggonan sing bakal ditekani ing Mesir

Mesir duwe sawetara bandara internasional:

  • Cairo Bandara Internasional - pusat panginepan utama lan hub operator nasional Mesirir.
  • Alexandria Nozha
  • Luxor Bandara Internasional - saiki nampa jumlah penerbangan dijadwal internasional, biasane saka Eropa, saliyane penerbangan charter.
  • Aswan Bandara Internasional
  • Bandara Internasional Hurghada - nampa sawetara penerbangan charter
  • Bandara Internasional Sharm El-Sheikh - nampa sawetara penerbangan charter.
  • Bandara Internasional Burg Al-Arab
  • Bandara Internasional Marsa Alam

Nganti bubar ora bisa dirungokake mobil nyewakake mobil lan mandhiri ing Mesir. Nanging saiki sampeyan bisa nyewa mobil. Sanajan cukup larang, sampeyan bisa nyewa Dasia (Renault) Logan kanthi kondhisi lan roam bebas saka pesisir menyang lembah Nil. Dalan ing kahanan sing cukup apik, nanging sawetara bukaan banter banget lan pothol asring.

Ing sawetara bagean, stasiun gas meh ora ana, mula mulane sadurunge mara menyang pasamunan. Wetan ara-ara samun saka Luxor kanggo Aswan, lan saka Aswan menyang Abu Simbel OK lan cepet, mbandhingake nyopir ing Nile karo kabeh lalu lintas.

Apa sing kudu ditindakake ing Mesir

Basa resmi Mesir yaiku Basa Arab Standard.

Mata uang asing bisa ijol-ijolan ing kantor ijol-ijolan utawa bank-bank, dadi ora perlu digoleki ing pangisi dhuwit sing ora sopan. Akeh rega hotel sing luwih dhuwur ing dolar utawa euro lan kanthi seneng nampa kasebut minangka pembayaran, asring kanthi rega premium liwat kilogram Mesir. ATM ana ing kutha-kutha lan mungkin pilihan paling apik; dheweke asring menehi tarif paling apik lan akeh bank asing duwe cabang ing Mesir .. Jam-jam bank nganti dina Kemis, 08: 30-14: 00.

American Express, Diners Club, MasterCard lan Visa ditampa, nanging mung hotel utawa restoran sing luwih gedhe ing Cairo lan restoran ing wilayah turis bakal nampa kertu kredit minangka pambayaran ..

Akeh wong sing nyambut gawe ing industri layanan / hospitalitas nyoba nggawe sumber pangasilan utama saka ora duwe tips.

Coba elinga wong-wong iki asring urip kanthi angel, asring tanggung jawab kanggo menehi kulawargane gedhe lan mung bisa nindakake kaya ngono, amarga bathi saka pakaryan ora cukup kanggo dheweke urip gampang.

Mesir minangka swarga toko, utamane yen sampeyan berminat karo souvenir lan kitsch sing wis ana Mesir. Nanging, uga ana pirang-pirang barang berkualitas tinggi sing bisa didol, asring kanthi rega nyang-nyangan. Sawetara tumbas sing paling populer yaiku:

  • Antik (NB: dudu antiquities, perdagangan sing ilegal ing Mesir)
  • Karpet lan karpet
  • Barang lan klambi katun bisa dituku ing Khan El Khalili. Sandhangan katun Mesir sing luwih apik bisa tuku ing macem-macem rantai.
  • Barang mlebu, kayata papan backgammon
  • Cartouches Perhiasan nggawe souvenir sing apik. Iki minangka piring logam sing bentuk kaya oval elongated lan duwe ukiran jeneng sampeyan ing hieroglyphs
  • Barang kulit
  • music
  • Papirus
  • Minyak wangi bisa dituku ing meh kabeh toko souvenir. Priksa manawa sampeyan njaluk penjual supaya mbuktekake manawa ora ana alkohol sing dicampur karo minyak wangi kasebut.
  • Pipa banyu (Sheeshas)
  • Rempah - bisa tuku ing warung warna-warni ing pasar Mesir. Jamu lan rempah-rempah garing umume kualitas sing luwih dhuwur tinimbang sing kasedhiya ing pasar-pasar Kulon lan nganti kaping 4 utawa 5 luwih murah, sanajan rega pungkasan bakal gumantung karo nyang-nyangan lan kahanan lokal.

Yen blanja ing pasar utawa ngatasi vendor dalan, elinga gojeg. Sampeyan bakal nemokake toko sing mbukak banget kanggo ngganggu lan rega luwih murah tinimbang sadurunge - sanajan ing papan kaya Luxor/Aswan lan ora mung ing Kairo.

Sampeyan uga bakal nemokake akeh merek sisih kulon. Ana akeh mall ing Mesir, sing paling umum yaiku Citystars Mall, sing dadi pusat hiburan paling gedhe ing Timur Tengah lan Afrika. Sampeyan bakal nemokake restoran panganan panganan barat umume kayata Mcdonald's, KFC, Hardees, Pizza Hut, lsp. Lan merek uga busana kayata Calvin Klein, Levi's, Michael Kors, Hugo Boss, Lacoste, Tommy Hilfiger, Armani Exchange lan liya-liyane.

Sampeyan kudu nyoba sajian lan omben lokal ing Mesir

Pickpocketing minangka masalah ing kutha-kutha gedhe ing Mesir, utamane Cairo. Sampeyan kudu nyimpen dhuwit ing klip ing kanthong kaya warga lokal. Kejahatan sing ganas ora arang banget, lan umume ora bisa diculik utawa dirampok. Yen sampeyan nemokake korban kejahatan, sampeyan bisa uga ndhukung dhukungan lokal kanthi ngucapake "Harami" (Pidana) nalika nguber wong sing ngrampok sampeyan. Sakabèhé, penipuan minangka perhatian utama ing Mesir.

Mesir umume wong konservatif lan akeh sing religius lan sugih kanthi konservatif. Sanajan padha ngrampungake wong manca sing nganggo klambi kanthi luwih cekap, nanging ora prayoga ora nganggo busana kanthi provokatif, yen mung supaya wong ora bisa ndeleng. Luwih becik nganggo celana utawa jins tinimbang kathok cendhak amarga mung turis nganggo iki. Ing klub wengi modern, restoran, hotel lan bar ing Kairo, Alexandria lan tujuan pariwisata liyane sampeyan bakal nemokake kode busana kurang ketat. Fungsi resmi utawa sosial lan restoran cerdas biasane mbutuhake rasukan sing luwih resmi.

Ing Giza Piramida lan papan liya ing wulan panas, pucuk lengen cekak lan pucuk tanpa lengan ditrima kanggo wanita (utamane nalika lelungan karo klompok wisata). Sanajan sampeyan kudu nggawa selendang utawa barang kanggo nutupi luwih akeh nalika lelungan menyang / saka tujuan wisata.

Wanita kudu nutupi lengen lan sikil yen lelungan kanthi ijen, lan nutupi rambut sampeyan bisa uga ngeling-eling

Mesir duwe layanan telpon modern sing canggih kalebu telung panyedhiya layanan ponsel GSM.

Akses Internet gampang ditemokake lan murah. Umume kutha, kayata Kairo lan Luxor, lan uga papan turis sing luwih cilik, kayata Edfu, gumunggung kopi internet cilik. Kajaba iku, nambah toko kopi, restoran, lobi hotel lan lokasi liyane saiki nyedhiyakake akses internet nirkabel gratis. Wi-Fi gratis uga kasedhiya ing toko kopi modern.

Ana sawetara cara supaya umbah-umbah ing ara-ara samun:

Kanthi paling gampang, paling praktis - lan ora larang regane - yaiku ngatur supaya hotel sampeyan kudu dicuci. Kanthi pangaturan sadurunge, sandhangan sing ana ing amben utawa diserahake ing resepsi bakal dibalekake maneh ing wayah sore kanthi enggal-enggal digeser lan dipencet.

Cairo nduwe sawetara laundromat gaya Kulon ing wilayah sing manggon karo wong manca lan turis - padha ora ana wong liya ing negara liya. Sawetara hotel ing kutha wisata kaya Luxor lan Dahab nawakake layanan mesin cuci ing ruangan mburi - mesin biasane urusan primitif lan sampeyan bakal ngiwa tugas lan mbungkus sandhangan sampeyan.

Malah ing Kairo, para garing biasane arang banget, nanging pancen ora perlu: Kombinasi iklim Mesir lan garis sandhangan bakal ditindakake. Aja nganggo kain putih ing njaba, bledug bakal kuning.

Situs web pariwisata resmi Mesir

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Mesir

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]