Jelajahi Dubai, UAE

Jelajahi Dubai, Uni Emirat Arab

Jelajahi Dubai, salah siji saka pitu emirat sing nggawe Uni Emirat Arab. Luwih kaya negara-negara independen lan emirate paling modern lan progresif ing UAE, berkembang kanthi cepet ing sektor wisata lan perdagangan utamane. Bubar Dubai menang tawaran kanggo dadi host EXPO 2020, Universal Exposition Regulat Exposition sing disetujoni dening Biro Eksposisi Internasional (BIE), Paris.

Dubai minangka kutha sing paling ayu ing Uni Emirat Arab. Dubai ngalami popularitas ing taun-taun kepungkur nganti kacilakan ekonomi global 2008. Dubai sejatine minangka kutha pasamunan kanthi infrastruktur sing luwih apik, kebijakan liberal (miturut standar regional), sing dadi populer kanggo fasilitas wisata sing apik banget. Cukup 5 h saka Eropa lan 3 h saka pirang-pirang bagean ing Timur Tengah, Timur Wétan, lan bawahan India, Dubai nggawe istirahat cendhak sing apik kanggo blanja, pesta, srengenge, mangan apik, acara olah rogo, malah sawetara dosa. kesenengan. Kutha iki minangka kutha superlatif: kanggo sing paling cepet, paling gedhe, paling dhuwur, paling gedhe lan paling dhuwur, Dubai yaiku tujuane. Wis nduwe pendatang paling gedhe ing saindenging jagad. Minggali dina minggon dina Jumuah.

Distrik ing Dubai

Dubai dipérang dadi pirang-pirang distrik utawa munisipalitas:

  • Jumeirah - Distrik warna-warni sing penduduk Eropa menyang wong Filipina menyang Pakistan; campuran cilik Eropa, Karachi lan Manila. Jumeirah luwih disenengi karo wong Eropa amarga gampang akses ing pantai, Villa sing apik katon ing kene. Pantai Jumeirah, Pantai Jumeirah Pantai Residence lan Mesjid Jumeirah minangka atraksi paling dhuwur.
  • Downtown Dubai - Nalika Bur Dubai lan Deira umume dianggep "Downtown", pangembangan Downtown Dubai dibanting ing tengah "New Dubai," ing antarane Dubai Marina ing sisih kidul lan wates karo kutha Sharjah ing sisih lor. Kalebu Burj Khalifa (bangunan paling dhuwur ing donya), Dubai Mall (paling gedhe ing donya), Fountain Dubai, lan akeh bangunan pencakar langit lan hotel liyane.
  • Dubai Harbour - Gawe dibukak ing Oktober 2020, Pelabuhan Dubai bakal dadi pembangunan pinggir banyu sing apik, inovatif lan mewah, nggawe fasilitas kelas laut kanthi terminal pelayaran paling gedhe lan paling maju lan marina ing wilayah kasebut. Diilhami dening tradhisi dawa Teluk karo segara, Dubai Harbour disetel supaya bisa nambah posisi ing Dubai minangka hub global sing unggul kanggo pariwisata maritim, narik kawigaten para pengunjung saka kabeh jagad. Dumunung ing tengah-tengah Dubai, ing tlatah sing santai ing antarane banyu Biru sing apik lan Palm Jumeirah, Pelabuhan Dubai minangka balung watu saka landmark, pantai sing apik lan wisata sing misuwur ing kutha.
  • Dubai Marina - minangka pangembangan mega sing wates Jebel Ali (plabuhan buatan wong paling gedhe ing donya). Wis kebak bangunan pencakar langit lan dadi tuan rumah "Jumeirah Beach Walk" kanthi sawetara restoran, hotel pasar terbuka nalika cuaca ngidini, lan sering ditampilake. Dubai Marina nduwe salah sawijining konsentrasi paling dhuwur saka Westerns ing Dubai. Ana akeh hotel ing sekitar Marina Marina.
  • Satwa - Salah siji saka Dubai Little India lan Manila sing sithik, amarga ana ing ngarsane wong-wong Filipina lan India, kenaikan restoran ing Filipina lan India, toko, supermarket katon ing kene. Emas lan tekstil minangka wong sing teka ing kene, Emas Souk bisa uga dadi tujuan paling utama, nanging Satwa uga duwe toko emas lan repot, ora sesak.
  • Karama - Luwih kaya distrik omah komersial, siji saka Dubai Little Indias lan Manila sing sithiks, tuku sing murah lan tuku sing paling apik ing kene.
  • Bur Dubai - Kecamatan sejarah lan Bur Dubai minangka istilah biasa kanggo wilayah kasebut saka Jumeirah tekan tebing, sungai kasebut misahake Bur Dubai saka Deira. Wisata wisata saka abras kanggo souks kanggo ngambang restoran menyang creek sing misuwur ditemokake ing kene.
  • Bluewaters - minangka tujuan gaya urip sing santai sing nampilake pilihan babagan omah, toko, kasedhiyan, lan hiburan. Kabeh sing teka, rusak amarga dipilih. Omah ing Ain Dubai, rodha pengamatan paling gedhe ing saindenging jagad, uga dadi swarga para pehak, nggawe toko unik lan konsep dhaharan.
  • Deira - pusat finansial lawas Dubai, dina iki Deira minangka distrik omah komersial kanthi sawetara rempah-rempah lawas, kalebu salah sawijining spesialis kanggo rempah-rempah.
  • Arab Ranchesand Emirates Hills - Iki minangka rong papan sing kapisah, sewa omah ing kene larang amarga regane tanah, kaya kabeh ing Dubai, loro kasebut digawe saka Manungsa.
  • Mirdiff / distrik komersial-babagan omah sing lagi wae dibangun lan mapan ing dalan penerbangan menyang Bandara Internasional Dubai. Pusat Kutha Mirdif minangka salah sawijining obyek wisata. Iki minangka papan liya kanggo urip sing apik.
  • Kutha Internasional. Cukup area omah sing pas ing tengah-tengah pasamunan, apa sing spesial yaiku desain arsitektur, sewa omah ing kene murah lan sabanjure Chinatownamarga akeh pengusaha lan wanita China sing manggon ing kene.
  • Jebel Ali. Sawise diasingake saka Dubai ing wilayah 70, Jebel Ali saiki dadi papan kediaman lan industri utama sing ana ing sisih kidul kutha. Atraksi utama sing populer karo warga lokal lan turis yaiku Ibn Battuta Mall sing gampang dingerteni, digambarake ing negara-negara sing ditekani dening panjelajah terkenal. Pusat mall kasebut dibangun ing cedhak Hotel Ibnu Battuta Gate sing arke gedhe bisa dideleng saka kadohan. Sekeliling mall yaiku apartemen Kebon, distrik kanthi etnik kanthi komunitas India sing kuwat. Kampung Jebel Ali, komunitas 35 taun lawas sing dibangun ing sisih Jebel Ali (Ali Mountain) kanggo para tukang Eropa Jebel Ali Port isih misuwur karo ekspat kulon. Sisih pesisir ing dalan Jalan Sheihk Zayed ing Jebel Ali kasusun saka akeh tanduran lan desalinasi sing kurang narik kawigaten. Pelabuhan minangka 9th paling sibuk ing donya ing 2011.

Dubai nduwe iklim sub-tropis sing surem kanthi cuaca panas sing lembab.

Bandara utama Dubai yaiku Bandara Internasional Dubai. Sampeyan uga bisa mlebu ing Dubai kanthi nggunakake Bandara Internasional Sharjah (SHJ) ing emirat cedhak Sharjah lan Bandara Internasional Abu Dhabi (AUH) ing cedhak Abu Dhabi.

Sawise peluncuran metro, sistem transportasi umum ing Dubai bisa uga paling apik ing Timur Tengah, nanging isih dadi kutha sing berorientasi mobil lan umume pengunjung mungkasi njupuk taksi sing asring. Planner perjalanan Wojhati bisa menehi saran cara paling apik kanggo lelungan.

Apa sing arep dipangan

Shawarma minangka panganan paling kasedhiya ing meh kabeh dalan (lan murah!) Ing Dubai. Sampeyan padha karo Arab ing Burger. Yaiku daging sing wis dimasak ing tongkat banjur dipotong ing bagian tipis lan dilebokake menyang kuhbus (pita) roti karo sayuran lan klamben. Shawarma sing didol dening restoran India mula paling murah.

Jajanan lokal liyane yaiku Fala-Fil (Felafel, Falafel) uga kasedhiya kanthi rega sing padha karo shawarma.

Umume rantai panganan cepet Amerika wis nyiyapake toko ing Dubai, kalebu KFC, Chillis, preian TGI, Starbucks lan McDonalds. Kaendahan panganan ing Dubai, sampeyan bisa uga bakal nemokake panganan kanggo saben rasa.

Kanggo wong India (lan vegetarian), Dubai duwe pilihan akeh panganan panganan vegetarian India. Dosa, vada, idlee, samosa, chapaati / roti, kanthi layanan loman sabji (godhok sayur masak) kasedhiya kanthi rega lontaran, biasane kurang saka 10Dhs ($ 2.5) saben kursus. Bur Dubai (utamane Meena Bazaar area) lan Karama minangka papan sing akeh ana ing restoran kasebut. Umume kabeh mbukak saka 7AM nganti 10PM utawa 11PM sajrone minggu.

Amarga Dubai wis tuwuh saka kutha cilik dadi kutha sing rame, semono uga pemandangan wengi. Umume hotel bintang 3 nganti 5 duwe bar lan nightclubs kanggo wong sing kepengin weruh ing wengi. DJ-kelas kelas donya sing asring klumpukan wengi ing Dubai lan akeh selebriti musik A-list nambahake Dubai menyang dhaptar tanggal wisata.

Nanging, Dubai duwe sawetara hukum babagan alkohol sing kudu dikelingi turis sadurunge ngunjungi:

  • Alkohol mung kasedhiya ing papan sing dilisensi, biasane ana ing hotel (umume klub wengi lan bar mlebu utawa dipasang ing hotel, sanajan bisa uga mlebu.
  • Alkohol ora didol ing preian agama, utawa uga ing wayah awan ing Ramadhan (malah kanggo wong-wong sing dudu muslim).
  • Ora sah ngombe alkohol ing panggonan umum, lan ana kabijakan nolak tol kanggo nyetir mabuk. Sapa wae sing melu tabrakan ditemokake karo alkohol ing getih biasane bakal njaluk ukuman kunjara setaun lan denda.
  • Elinga ngenalake sawetara jenis identifikasi nalika ngunjungi bar yen isih enom, amarga sampeyan ora bakal diijini. Hukum kasebut nglarang sapa wae ing ngisor 21.
  • Panguwasa njupuk prilaku gangguan nalika mabuk kanthi serius, sing bisa sampeyan bayangake bakal nyebabake wektu kunjara utawa deportasi.

Dubai nduwe masalah. Dubai dipimpin kanthi interpretasi ketat babagan hukum Islam sing kudu dihormati kabeh para wisatawan. Aja khianat umum utawa nyebarake materi marang Islam. Mangan ing umum ing wulan suci Ramadhan dilarang nalika srengenge nganti srengenge lan para pengunjung kudu ngonsumsi dhahar ing hotel utawa omah; sawetara restoran tetep mbukak kanthi langsir ing ngarepe wektu iki. Akeh mall sing nawakake layanan iki. Yen sampeyan takon ing meja informasi, ana sing bakal ngarahake sampeyan.

Ing obrolan babagan politik lan urusan dunia, supaya ora kritik saka kulawarga sing mrentah saka salah sawijining pitu Emirat utawa kulawarga bisnis sing misuwur.

Nalika kejahatan cilik ora angel dilaporake utawa disebutake ing berita kasebut, priksa karo dompet utawa dompet sampeyan nalika ana ing wilayah sing akeh kaya Naser Square utawa Deira umume.

Conmen nate ana ing Dubai, utamane scammers.

Thanks kanggo boom properti anyar ing Dubai, para penipu real estate uga mbukak, dadi ngati-ati yen sampeyan lagi ana ing toko kanggo golek omah anyar.

Katresnan umum nuduhake kabecikan lan tumindak seksual umum bisa nyebabake wektu kunjara banjur diusir. Yen kabeh turis tetep sopan lan santun lan mesthekake yen ora ngganggu masyarakat lokal kanthi cara apa wae, mesthine ora ana masalah.

Uni Emirat Arab bisa uga duwe undang-undang sing luwih santai tinimbang mitra Arab liyane, nanging ukum kasebut isih beda banget karo negara-negara Kulon, lan ukum kasebut pancen ditindakake. A Kiss prasaja ing papan umum, duwe omben-omben ing papan sing salah utawa malah ora sabar nesu bisa ngukum sewulan utawa luwih ing penjara. Coba ngati-ati lan pangerten sing umum nalika ngunjungi lan priksa manawa sampeyan ngerti kabeh hukum, utawa ngarepake akibat sing abot sing bisa ngrusak liburan lan / utawa urip.

Yen sampeyan duwe wektu, sampeyan kudu ngunjungi

  • Sharjah tetanggan, nalika garing (ora alkohol) lan biasane suburban, duwe sawetara pantai lan musium sing ditarik.
  • Ibukutha Uni Emirat Arab, Abu Dhabi, regane setengah jam kanggo ndeleng iku.
  • Kutha ing Al Ain sing ana ing cedhak wates karo Oman kaget kutha sing subur lan wit - aspek sing luar biasa ing wilayah iki sing dianggep sekitar wilayah gurun iku.
  • Tekan tentrem Umm Al Quwain emoh yen sampeyan pengin lingkungan sing mulyo lan santai, bebas saka hustle kutha lan kesusu.
  • Pinggiran wilayah Fujairah (Emir bukit) duwe akeh resor pantai kanggo anteng ing akhir minggu.
  • Dubai duwe prejanjen karo Oman kanggo ngidini para pengunjung sing layak entuk visa Omani ing dalan liwat dalan liwat. Biaya visa turis 10 dina yaiku OMR 5 (bisa dibayar nganggo kertu).

Situs web pariwisata resmi Dubai

Watch video babagan Dubai

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]