Jelajahi Ajman, UAE

Jelajahi Ajman, Uni Emirat Arab

Jelajahi Ajman salah sawijining Uni Emirat Arab lan sing paling cilik saka pitung emirat sing dumunung ing pesisir kulon Uni Emirat Arab. Ajman mapan ing pesisir Teluk sing pesisir ngluwihi 16 Km. déné total wilayah Ajman yaiku 259 square Km. perkiraan pedunung kira-kira 230 ewu minangka taun 2004. Wilayah Emirat Ajman kira-kira 460 Sq. Km. dene total wilayah kalebu perairan daerah sekitar 600 Sq. Km. Kutha Ajman minangka ibukutha Emirat lan mapan ing tungkak cilik 16 Km. dawane ing sisih Lor sisih Lor Sharjah.

Kulawarga pemerintah Ajman minangka suku AL Nuaimi.

Dhasar Ajman ing pamrentahan Nuaimi dumadi ing 1816, nalika Syekh Rashid bin Humaid Al Nuaimi lan sèket para pengikuté ngrebut pesisir pesisir Ajman saka anggota suku Al Bu Shamis ing konflik sing ora suwe. Nanging ora nganti 1816 utawa 1817, nanging benteng Ajman pungkasane tiba ing para pengikut Rashid lan pamrentahan kasebut disengkuyung dening Syeikh sing kuat saka tetangga Sharjah lan Ras Al Khaimah, Sheikh Sultan bin Saqr Al Qasimi.

Ing 2 Desember 1971, Ajman, miturut Syekh Rashid bin Humayd Al Nuaimi, gabung karo Uni Emirat Arab.

Kutha iki nduwe luwih saka 90% saka populasi emirat. Wilayah kasebut langsung mlebu ing kutha Sharjah ing sadawane pesisir ing sisih kidul-kulon, sing ana ing sisih tengen Dubai, mbentuk wilayah kutha sing terus-terusan.

Ajman minangka omah ing perusahaan, perusahaan, pasar komersial, lan toko toko 50 internasional lan lokal. Kapentingan bank kalebu: Emirates National Bank of Dubai, Ajman Bank, Arab Bank PLC, Bank Saderat Iran, lan Komersial Bank of Dubai. Ajman uga omah kanggo industri mancing & Pengimportan / Eksportir Laut ing UAE. Pusat blanja kalebu Ajman China Mall lan Pusat Pusat Ajman.

Kanthi kapasitas kanggo ngrampungake perusahaan 1500 lan nglayani kapal 1,000 setaun, Ajman Port lan Ajman Free Zone minangka kontributor utama ekonomi emirat. Ngunjungi negara-negara 65, perusahaan Zona Gratis kalebu kaya 20% saka unit industri sakabehe UAE, kanthi sawetara perusahaan industri 256 sing operasi saka zona kasebut.

Ajman nglanjutake pangembangan amarga krisis finansial 2007-2008 lan uga nembe ngalami periode pertumbuhan. Objek wisata ing emirate, kalebu hotel, blanja lan tujuan budaya tuwuh kanthi cepet. Objek wisata turis kalebu Museum Nasional Ajman sing mapan ing Benteng Ajman, Benteng Abang lan museum sing ana ing njero daratan Manama.

Jagung Ajman minangka papan kanggo kulawarga lan akhir minggu sing populer kanggo macem-macem restoran, toko kopi, lan warung. Omah kasebut ana ing 'Outside Inn', bolongan penyiraman sing populer karo ekspatriat, uga ana ing pirang-pirang hotel, kalebu Ramada, Istana Ajman, Kempinski, Ajman Saray lan Fairmont Ajman.

Pelabuhan alam (khor) Ajman mapan ing pinggir tebing alam sing nembus kutha. Ajman uga dadi duweke Arab Heavy Industries, salah sawijining perusahaan pabrik kapal sing paling gedhe ing donya.

Bandara utama ing emirate dumunung ing enclave of Manama, udakara 60 km sisih wetan kutha, saengga ing salah sawijining bagean sing paling adoh saka emirate. Nanging, Bandara Internasional Sharjah mung udakara udakara udakara.

Ajman seneng dumunung ing tengah Emirat. Watese ana ing Sharjah lan mung 10 Km sing adoh saka Dubai ing sisih kidul lan Umm Al Quwain ing sisih lor. Akeh dalan tumuju lan saka Ajman saka Sharjah, Dubai, lan Umm al Quwain, kalebu Jalan Emirat. Ajman caket karo palabuhan ing Emirat Erates. Iku cedhak bandara internasional kaloro Sharjah lan Dubai.

Taksi pancen gampang digoleki lan gampang digunakake. Mesthi wae bisa digunakake kanggo mlebu emirat liyane.

Deleng taksi sing dienggo bareng sing ngenteni wong 4 teka numpak taksi kasebut. Iki tak "resmi" taksi, luwih murah lan dumunung ing wilayah Somali Ajman.

Bis demo: bis tur dipandu bisa ditemokake ing hotel ndhuwur sing bisa ngatur wisata menyang Ajman lan wisata utama ing njero.

Sampeyan kudu ndeleng ing Ajman, UAE. Objek wisata utama ing Ajman, UAE

  • Museum Ajman. Bèntèng lawas ing kothak tengah. Dibangun ing pungkasan 18 abad kaping dadi keraton mrentah. Ing 70 iku dienggo minangka kantor polisi. Sampeyan bisa ndeleng macem-macem artefak lan rekonstruksi urip tradisional.
  • Pante Ajman tansah dadi papan sing apik kanggo nyandhang dina kanthi srengenge sing anget, srengenge putih, lan banyune sing bening. Titik lumba-lumba uga dadi kegiatan rekreasi sing nyenengake ing emirate.

Toko outlet lan merek utama kasedhiya ing City Center Mall lan uga kalebu macem-macem toko panganan. Ing sisih tradisional, mesthi ana souq Iran yen sampeyan bisa tuku barang domestik lan yen sampeyan duwe sawetara pottery sing menarik.

Pantai cafe ngarep pantai enak lan murah.

Pasar Ikan Ajman (Pasar Iwak). Papan sing apik kanggo ndeleng mancing nggawa nyekel seger lan nonton lelang middlemen menyang wong-wong sing duwe toko. Sampeyan bisa tuku iwak lan masak kanthi langsung ing pasar iwak utawa ing dalan.

Alkohol diidini ing Ajman lan kasedhiya ing hotel lan restoran.

Tutul banyu dianggep ok, nanging duwe rasa rada asin. Alasan sing jelas yaiku tanduran desalinasi digunakake kanggo nyedhiyakake banyu sing tap. Luwih becik, sampeyan bisa nggunakake aman kanggo sikat untu lan nyiyapake teh.

Banyu botol uga kasedhiya ing toko apa wae ing kutha.

Ana pirang-pirang klinik khusus ing Ajman. Pusat Kedokteran Ibin Sina terjangkau lan umume katrampilan paling akeh. Layanan diagnostik uga kasedhiya. Rumah Sakit GMC mbukak jam 24 kanggo kahanan darurat. Rumah Sakit Sh Khalifa minangka rumah sakit umum kanthi departemen darurat.

Bebas bae kanggo njelajah Ajman…

Situs web pariwisata resmi Ajman, UAE

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Nonton video babagan Ajman, UAE

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]