njelajah Stonehenge, Inggris

Jelajahi Stonehenge, Inggris

Jelajahi Stonehenge monumen prasejarah ing Wiltshire, Inggris, rong mil (3 km) sisih kulon Amesbury. Bunder kasebut kalebu cincin watu sing ngadeg, kanthi saben watu sing ngadeg ing sekitar 13 kaki (4.0 m) dhuwur, pitung kaki (2.1 m) lan bobot sekitar ton 25. Watu kasebut dipasang ing lapangan bumi ing tengah kompleks monumen Neolitikum lan Bronze Age ing Inggris, kalebu sawetara atus kuburan.

Arkeolog yakin yen didhekake saka 3000 SM nganti 2000 SM. Bank lan celengan bumi ing saubengé, sing dadi fase paling awal ing monumèn, wis diwiwiti udakara 3100 SM. Radiocarbon dating nuduhake manawa bluestones pisanan sing ditimbulake ing antarane 2400 lan 2200 SM, sanajan bisa uga ana ing situs kasebut wiwit awal 3000 SM.

Salah sawijining tandha paling misuwur ing Inggris, Stonehenge dianggep minangka ikon budaya Inggris. Wis Monumen Jadwal Berjadwal kanthi sah wiwit 1882 nalika undang-undang kanggo nglindhungi monumen bersejarah pisanan diluncurake ing Inggris. Situs lan saubengé ditambahake ing dhaptar Situs Warisan Donya UNESCO ing 1986. Stonehenge diduweni dening Mahkota lan dikelola dening Warisan Inggris; tanah sekitar diduweni dening National Trust.

Stonehenge bisa uga wis dadi kuburan wiwitan wiwit wiwitan. Deposit sing ngemot tanggal balung manungsa wiwit awal 3000 SM, nalika selokan lan bangku pertama digali, lan terus-terusan limang atus taun maneh.

Situs web pariwisata resmi Stonehenge

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Stonehenge

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]