njelajah Liverpool, Inggris

Jelajahi Liverpool, Inggris

Liverpool minangka kutha lan metropolitan ing North West Inggris. Wilayah metropolitan minangka nomer lima paling gedhe ing Inggris.

Jelajahi Liverpool sing ana ing sisih wétan Estuary Mersey, lan sejarah ana ing atusan West Derby ing sisih kidul sisih kidul sisih kulon Negoro saka Lancashire. Dadi kompleks ing 1207 lan kutha ing 1880. Ing 1889, dadi distrik kabupaten independen ing Lancashire. Wutah minangka plabuhan utama dibentuk karo ekspansi kutha ing saindenging Revolusi Industri. Bebarengan karo nangani kargo umum, barang, bahan mentah kayata batubara lan katun, para pedagang kutha melu perdagangan budak Atlantik. Ing abad 19th, dadi plabuhan utama pamindhahan wong Irlandia lan Inggris menyang Amerika Lor. Liverpool minangka pelabuhan pendaptaran RMS liner laut Titanic, RMS Lusitania, RMS Ratu Maria lan RMS Olympic.

Popularitas saka Beatles lan klompok musik liyane nyumbang kanggo status Liverpool minangka tujuan turis. Liverpool uga dadi omah kanggo loro klub bal-balan Premier, Liverpool lan Everton.

Balapan jaran Grand National ditindakake saben taun ing Rintangan Aintree ing pinggiran kutha.

Kutha ngrayakake ulang tahun 800th ing 2007. Ing 2008, mula dipilih dadi Ibukutha Budaya Eropa taunan. Sawetara wilayah ing pusat kutha diwenehi status Situs Warisan Donya dening UNESCO ing 2004. Kota Maritim Mercantile Liverpool klebu Pier Kepala, Albert Dock, lan William Brown Street. Status Liverpool minangka kutha plabuhan wis narik kawigaten kanthi macem-macem pedunung, sing, sejarah, ditarik saka sawetara masyarakat, budaya, lan agama, utamane saka Irlandia lan Wales. Kutha iki uga dadi papan dununge komunitas masarakat Afrika Ireng sing paling tuwa ing negara kasebut lan komunitas Cina paling tuwa ing Eropa.

Liverpool wis dadi pusat industri lan inovasi mengko. Railway, uap transatlantik, trem kotamadya, sepur listrik kabeh dadi perintis ing Liverpool minangka modus transit massa. Ing 1829 lan 1836 torowongan sepur pisanan ing donya dibangun ing ngisor Liverpool. Saka 1950 nganti 1951, layanan helikopter penumpang sing dijadwal pisanan ing dunya mlayu ing antarane Liverpool lan Cardiff.

Sekolah pertama kanggo Blind, Mechanics 'Institute, High School for Girls, house council and Juvenile Court kabeh diadegake ing Liverpool.

Ing bidang kesehatan umum, stasiun lifeboat pertama, kamar umum lan kamar cuci, tumindak kebersihan, petugas kesehatan, kesehatan, perawat distrik, reresik slum, ambulans tujuan, diagnosis diagnosis sinar-X, sekolah obat tropis, bermotor mesin api-api kotamadya, susu sekolah gratis lan dhaharan sekolah, pusat riset kanker, lan pusat riset zoonosis kabeh asale ing Liverpool. Bebungah Nobel Inggris sing pertama dianugerahi ing 1902 marang Ronald Ross, profesor ing School of Tropical Medicine, sekolah pertama jinis kasebut ing donya. Operasi orthopedik dipelopori ing Liverpool lan anestesi medis modern.

Sistem kalen Integrasi pisanan ing donya dibangun ing Liverpool.

Ing keuangan, Liverpool didegake Persatuan Pengarang Pengarang pertama ing UK lan Institut Akuntan pisanan. Turunan finansial asli (futures katun ing Kulon) didol ing Liverpool Cotton Exchange ing pungkasan 1700.

Ing seni kasebut, Liverpool dadi omah pamrentahan pertama, masyarakat athenaeum, pusat seni lan pusat konservasi seni umum. Liverpool uga minangka papan ing orkestra klasik klasik paling tuwa ing Inggris, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, uga teater repertory sing isih tuwa, yaiku Liverpool Playhouse.

Ing 1864, Peter Ellis ngwangun bangunan kantor wesi sing ditutupi wesi pertama, ing tembok Oriel Chambers, prototipe saka pencakar langit. Toko jabatan sing dibangun ing Inggris pisanan yaiku Compton House, rampung ing 1867. Iku minangka toko paling gedhe ing donya nalika semana.

Antarane 1862 lan 1867, Liverpool nganakake taunan Festival Olimpiade Agung. Game kasebut minangka sing pertama dadi amatir ing alam lan pandangan internasional. Program saka modern modern olimpiade ing Athens ing 1896 meh padha karo Olimpiade Liverpool. Ing 1865 Hulley co-diadegaké National Olympian Association ing Liverpool, dadi cikal bakal Asosiasi Olimpiade Inggris. Artikel dhasar kasebut nyedhiyakake kerangka Piagam Olimpiade Internasional.

Pemilik kapal Sir Alfred Lewis Jones ngenalake pisang kasebut menyang Great Britain ing 1884.

Mersey Railway, dibukak ing 1886, nggabungake trowongan pertama ing donya sing ana ing muatan pasang surya lan stasiun bawah tanah tingkat pertama ing donya.

Ing 1897, sedulur-sedulur Lumière nyipta film Liverpool, kalebu sing dipercaya minangka nembak pelacakan pertama ing jagad, sing dijupuk saka Liverpool Overhead Railway, sepur kanthi listrik listrik sing paling gedhe ing donya. Railway Overhead minangka kereta api pertama ing jagad nggunakake unit listrik listrik, sing pertama makarya menehi sinyal kanthi otomatis, lan sing pertama nginstal eskalator.

Ing 1999, Liverpool minangka kutha pertama ing njaba ibukutha sing dianugerahi plakat biru dening Inggris Heritage minangka ngakoni "kontribusi penting sing ditindakake para putra lan putri ing kabeh lapisan.

Mayoritas bangunan ing tanggal kutha wiwit abad kaping akhir18, sak suwene kutha kasebut dadi salah sawijining kekuwatan paling gedhe ing Kekaisaran Inggris. Ana luwih saka 2,500 bangunan kadhaptar ing Liverpool, sing 27 kalebu Dhaptar I lan 85 wis didaftar ing kelas II. Kutha iki uga nduwe arca-arca umum ing lokasi liyane ing Inggris kajaba saka Westminster lan omah-omah liyane Georgia tinimbang kutha Bath. Arsitektur kasugihan kaya ngono wis ndeleng Liverpool sing diterangake dening Warisan Inggris, minangka kutha Victoria sing paling apik ing Inggris. Nilai arsitektur lan desain Liverpool diakui ing 2004, nalika sawetara wilayah ing saindenging kutha kasebut diisytihake minangka Situs Warisan Donya UNESCO. Kota Liverpool Maritim Mercantile ditambahake kanggo ngenali peran ing kutha ing pangembangan perdagangan internasional lan teknologi docking.

Minangka pelabuhan Inggris utama, dok ing Liverpool wis sajarah dadi pusat pangembangan kutha. Saperangan utama katrangan utama wis kedadeyan ing kutha kalebu konstruksi dock basah sing ditutupi pertama (Dock Lama) ing 1715 lan kren ngangkat hydraulic pisanan. Dok paling misuwur ing Liverpool yaiku Albert Dock, sing dibangun ing 1846 lan dina iki kalebu koleksi gedhung kelas Dhaptar I sing paling gedhe ing ngendi wae ing Britain. Dibangun ing tuntunan saka Jesse Hartley, dianggep minangka salah sawijining dok paling maju ing saindenging jagad kanthi rampung lan asring digandhengake kanggo mbantu kutha dadi salah sawijining port paling penting ing donya. Albert Dock nduwe restoran, bar, toko, rong hotel uga Museum Merseyside Maritime, Museum Slavery Internasional, Tate Liverpool lan The Beatles Story. Lor ing tengah kutha yaiku Stanley Dock, ing omah saka Stanley Dock Tobacco Warehouse, sing ana ing pambangunan kasebut ing 1901, bangunan paling gedhe ing donya babagan wilayah lan saiki ngadeg minangka bangunan karya bata paling gedhe ing donya.

Salah sawijining lokasi sing paling misuwur ing Liverpool yaiku Pier Head, sing misuwur amarga bangunan trio - Bangunan Royal Liver, Bangunan Cunard lan Gedung Pelabuhan Liverpool - sing ana ing njeron. Bagean diarani minangka Telung Kraton, bangunan kasebut minangka bukti babagan kasugihan gedhe ing kutha kasebut nalika pungkasan 19th lan wiwitan abad 20th.

Posisi sajarah Liverpool minangka salah sawijining port perdagangan sing paling penting ing saindenging jagad iki tegese manawa pirang-pirang bangunan gedhung sing wis dibangun ing kutha kasebut minangka markas kanggo perusahaan pengiriman, perusahaan asuransi, bank, lan perusahaan gedhe liyane. Kasugihan gedhe sing digawa iki, banjur ngidini pembangunan gedhung suku sivil, sing digawe supaya para pangurus lokal 'mbukak kutha kanthi bangga'.

Distrik komersial dadi pusat ing Street Street, Dale Street lan Old Hall Street kutha, kanthi pirang-pirang dalan sing isih ana ing dalan kasebut abad tengah tata letak. Sawise berkembang sajrone telung abad, wilayah kasebut dianggep minangka salah sawijining lokasi arsitektur sing paling penting ing kutha kasebut, kaya sing diakoni manawa kalebu ing situs Warisan Donyane Liverpool.

Bangunan paling tuwa ing wilayah kasebut yaiku Kelas I kadhaptar Hall Hall Town Hall, sing ana ing sisih ndhuwur Castle Street lan tanggal saka 1754. Sing asring dianggep minangka arsitektur Georgia sing paling apik ing kutha, bangunan kasebut minangka salah sawijining bangunan sivik sing paling apik ing ngendi wae ing Inggris. Uga ing Castle Street yaiku Bangunan Bank Inggris sing didaptar ing Kelas Inggris, sing dibangun ing antarane 1845 lan 1848, minangka salah siji saka telung cabang propinsi ing bank nasional. Antarane bangunan liyane ing wilayah kasebut yaiku Bangunan Menara, Albion House, Bangunan Perbandaran lan Kamar Oriel, sing dianggep minangka salah sawijining bangunan gaya modernis sing paling dhisik dibangun.

Wilayah sekitar Jalan William Brown diarani 'Kultur Budaya' kutha, amarga ana pirang-pirang gedung civic. Wilayah kasebut didominasi arsitektur kelas neo, sing paling misuwur, St George's Hall dianggep akeh conto paling apik kanggo bangunan kelas klasik ing endi wae ing Eropa.

Nalika mayoritas arsitektur Liverpool wiwit wiwit ing pertengahan abad 18th, ana sawetara bangunan sing wis direncanakake saiki. Salah sawijining bangunan sing paling tuwa yaiku Speke Hall, Tudor omah manor mapan ing sisih kidul kutha, sing rampung ing 1598. Bangunan iki minangka salah sawijining sawetara omah Tudor sing isih ana kayu sing isih ana ing sisih lor Inggris lan utamane dicathet kanggo interior Victorian, sing ditambahake ing pertengahan 19th abad. Bangunan paling tuwa ing tengah kutha yaiku Kelas I kadhaptar Kamar Bluecoat, sing dibangun ing antarane 1717 lan 1718. Dibangun nganggo gaya Inggris Queen Anne asale minangka omah ing Sekolah Bluecoat. Wiwit 1908 wis tumindak dadi pusat seni ing Liverpool.

Liverpool kacathet amarga duwe loro Cathedrals, sing saben-saben ngetrapake dhiri ing sakiwa-tengenane. Katedral Anglikan, sing dibangun ing antarane 1904 lan 1978, minangka Cathedral paling gedhe ing Inggris lan nomer lima paling gedhe ing donya. Dirancang lan dibangun kanthi gaya Gotik, dianggep minangka salah sawijining bangunan paling gedhe sing wis dibangun sajrone 20th abad. Katedral Metropolitan Katolik Roma dibangun ing antarane 1962 lan 1967 lan dikenal minangka salah sawijining Katedral pisanan kanggo ngrusak desain longitudinal tradisional.

Ing taun-taun pungkasan, akeh bagean pusat kutha Liverpool wis ngalami pembangunan maneh lan regenerasi sing signifikan sawise taun mudhun.

Ana sawetara bangunan liyane sing misuwur ing Liverpool, kalebu bangunan terminal art Spo Bandara Speke, yaiku Universitas LiverpoolBangunan Victoria, lan Adelphi Hotel, sing saiki wis dadi salah sawijining hotel paling apik ing saindenging jagad.

Daftar National Parks Sejarah Warisan Inggris nggambarake Taman Warga Merseyside minangka kolektif minangka "paling penting ing negara iki". Kutha Liverpool nduwe sepuluh taman lan kuburan kadhaptar, kalebu loro Kelas I lan lima Kelas II, luwih saka kutha Inggris liyane saka London.

Kaya kutha-kutha gedhe liyane, Liverpool minangka pusat budaya penting ing Inggris, nggabungake musik, seni pertunjukan, musiyum lan galeri seni, literatur lan hiburan wengi. Ing 2008, pusaka budaya ing kutha kasebut dirayakake karo kutha sing nyekel judhul Budaya Budaya Eropa, ing wektu kasebut ana pirang-pirang prayaan budaya sing ditindakake ing kutha kasebut.

Liverpool nduwure urip malam sing apik lan akeh, kanthi mayoritas bar wengi, pub, klub wengi, papan musik live lan klub komedi sing ana ing sawetara distrik sing béda-béda. Jajak pendapat 2011 TripAdvisor milih Liverpool minangka wilujeng wengi paling apik ing kutha UK, luwih dhisik Manchester, Leeds lan malah London. Konser Square, Dataran St Peter lan Seel sing cedhak, Adipati lan Hardman Streets dadi papan sing paling misuwur ing Liverpool lan paling misuwur. Tujuan hiburan wengi liyane sing populer ing pusat kutha yaiku Mathew Street lan Gay Quarter. Dock Albert lan Lark Lane ing Aigburth uga ngemot bar lan papan wengi pungkasan.

Situs web pariwisata resmi Liverpool

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Liverpool

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]