Poland

Poland

Poland minangka negara sing ana ing Eropa Tengah, ing sisih pesisir Segara Baltik ing sisih lor, Republik Ceko lan Slowakia ing sisih kidul, Jerman ing sisih kulon, lan Lithuania, Rusia (exclave Kaliningrad Oblast), Ukraina, lan Belarus ing sisih wétan.

Salah sawijining pendhudhukan permanen sing dikenali ing wilayah Polandia kontemporer yaiku Benteng Wesi Biskupin, wiwit taun 700 SM. Abad pungkasan, panulis Roma ngeling-eling anané kutha-kutha Kalisz lan Elbląg ing dalan Amber, sawijining rute perdagangan sing nyambung karo segara Baltik lan Mediterania sing wiwit jaman prasejarah. Nalika semana, tanah-tanah Polandia didunungi dening pirang-pirang suku Celtic, Samartian, Jermanik, Baltik, lan buyar suku Slavia.

Saiki, Poland minangka republik parlemen demokratis kanthi ekonomi stabil, mantep, dadi anggota NATO wiwit 1999, lan Uni Eropa wiwit 2004. Kestabilan negara bubar didhawuhi amarga kedadeyan tragis Presiden Lech Kaczyński lan akeh anggota parlemen ing kacilakan pesawat ing 2010 ora duwe efek negatif sing dihargai ing mata uang Polandia utawa prospek ekonomi. Poland uga wis sukses nggayuh perjanjian Schengen kanggo tapel wates sing mbukak menyang Jerman, Lithuania, Republik Ceko lan Slowakia, lan isih bisa milih mata uang Euro ing tanggal ngarep (durung saiki). Impen Polandia ngrebut maneh Eropa minangka negara mandhiri kanthi tentrem lan saling ngormati tanggane sing pungkasan wis diraih.

Preinan ing Polandia

deso

Ing deso ing saindenging Polandia apik banget lan ora dibandingake. Polandia duwe macem-macem wilayah sing mujur nengen, lengkap karo alas perdana, kisaran gunung, lembah sing ndhelik, suket, tlaga lan kebon organik lan tradisional skala cilik. Wisatawan bisa milih sawetara kegiatan kayata nonton manuk, muter utawa nunggang jaran.

Kanthi budaya, sampeyan bisa ngunjungi lan / utawa nemu akeh gereja, musium, lokakarya nggawe keranjang keramik lan tradisional, reruntuhan istana, kraton, pusat deso lan liya-liyane. Perjalanan liwat desa Polandia menehi sampeyan kesempatan sing sampurna kanggo nyenengake lan nyerep kawruh lokal babagan lanskap lan wong liya.

regions

Polandia nawakake macem-macem lanskap, uga wilayah budaya lan bersejarah. Wilayah alam Polandia bisa dibagi lima sabuk utama: pesisir, daerah tlaga lor, dataran tengah, dataran kidul-wetan lan gunung kidul.

Wilayah paten wilayah ing Polandia diarani województwa, asring dicekak woj .. Tembung kasebut meh padha karo tembung "propinsi" ing basa Inggris. Sawetara kamus Inggris nggunakake voivodeship tembung kanggo njlèntrèhaké propinsi, sanajan panggunaan tembung kasebut jarang banget, lan ora bisa dingerteni sacara umum dening Poles. Kaya negara-negara sing luwih gedhe, akeh wilayah duwe identitas lan tradhisi sing beda.

Provinces asring jeneng wilayah sing bersejarah, nanging wilayah sing ora cocog. Contone, kekiyatan Silesian mung kalebu bagean cilik ing sisih wétan Silesia, nanging ing sekitar 40% saka tanah kasebut ora tau dadi bagian ing Silesia. Dadi, peta lan regionalisasi iki mung perkiraan.

Greater Polandia (Voivodship Greater Poland, Lubusz)

Greater Poland minangka papan kelairan ing Polandia. Dolan maring Gniezno ibukutha Poland pisanan, sing sugih ing sejarah nanging kutha Poznań sing enom lan dinamis, pindhah menyang Rute Piasts kanggo nemokake panggonan ing ngendi mitos gabung karo sejarah lan sinau babagan lair saka Poland. Temokake salah siji atusan gereja kayu cilik, utawa nikmati manoir, kutha lan kutha sing luwih cilik, akeh tlaga utawa alas.

Lesser Poland (Pagunungan Salib Suci, Voivodeship Luwih Kurang, Lublin Voivodeship, Subcarpathia)

Omah sing nggumunake lan sawetara gunung liar, tambang uyah operasi paling tuwa ing donya, mujur nengen, guwa, monumen sejarah lan kutha. Kutha abad pertengahan sing apik banget Kraków lan Lublin minangka pusat metropolitan utama. Wisata wisata ing Polandia.

Polandia Tengah lan Masovia (Voivodship Rusia, Voivoditas Masovia)

Flat, wilayah deso sing nduwe rong wilayah metropolitan Polandia karo Warsaw, ibukutha saiki lan pusat ekonomi negara, lan Łódź, kutha manufaktur dikenal minangka "Manchester of Poland". Mung sajrone siji jam, sampeyan bisa pindhah saka wilayah kutha sing dinamis kanthi akeh musium lan atraksi budaya kanggo golek katenangan ing papan sing ana sesambungan karo manungsa.

Podlachia

Jantung liar ing Polandia. Hutan perdana pungkasan ing dataran Eropa lan mundur sing apik (umpamane kali Biebrza) kanthi spesies manuk sing dilindhungi lan kewan paling gedhe ing Eropa (elks, bear, bison Eropa) nggawe wilayah kasebut tambah menarik kanggo turis. Iki uga provinsi Polandia sing beda-beda kanthi etnis, karo Lithuania, Ortodok Belorussians lan Tatar Muslim sing urip bebarengan - warisan terkenal ing Persemakmuran Polandia-Lithuania lawas.

Pomerania lan Cuiavia (Voivodship Pomeranian, Kuyavia-Pomerania, Pomerania Kulon)

Ibukutha musim panas ing Polandia ing pantai - sekitar 500 km pasir emas, dunes lan tebing. Temokake akeh alas lan tlaga, kutha-kutha Hanseatic lawas ing Gdańsk utawa Toruń, modernisme ing Gdynia, seni nouveau ing Bydgoszcz utawa dalan panorama Wały Chrobrego ing Szczecin. Fertile Cuiavia nawakake salah sawijining spa paling gedhe ing negara kasebut ing Ciechocinek, utawa legenda Kruszwica, ibukutha raja legendaris Popiel.

Silesia (Silesia Suda, Voivodeship Opole, Voilesitas Silesia)

Campuran warna-warni lanskap sing beda-beda. Salah sawijining wilayah sing paling anget ing Polandia kanthi kutha sing misuwur, dinamis Wrocław (ibukutha bersejarah wilayah kasebut) lan wilayah metropolitan paling gedhe, Upper Silesia. Panggonan warisan Polandia, Jerman lan Ceko kanthi akeh istana, biara lan kutha. Temokake sawetara gunung sing paling tuwa ing Eropa kanthi tatanan rock sing hebat banget.

Warmia-Masuria

Paru ijo ing Polandia. Wilayah iki nawakake alam sing ora dikepengini kebak alas, bukit lan tlaga. Temokake papan ing ngendi kerjane Copernicus, utawa kemah ing deso sing ayu.

Kutha ing Polandia

Warsaw (Warszawa) - ibukutha lan kutha paling gedhe ing Polandia, salah sawijining pusat bisnis anyar sing berkembang ing EU; kutha lawas, meh rampung dirusak nalika Perang Donya II, dibangun maneh kanthi gaya inspirasi saka lukisan klasik Canaletto. Kutha Old Warsaw minangka Situs Warisan Donya UNESCO. Dolan maring sawetara museum sing apik lan nemokake budaya lan warisan Warsaw lan Polandia, ngenteni wektu ing bioskop, bioskop utawa aula opera.

Cracow - (Kraków), ibukutha budaya bangsa lan ibukutha politik sejarah ing abad tengahan; pusat kasebut kapenuhan gereja-gereja lawas, monumen, alun-alun pasar Eropa lan paling anyar, pub sing trendi lan galeri seni. Minangka salah sawijining kutha utama sing ora apik ing negara kasebut, nanging uga ing Eropa Tengah. Pusat kutha minangka Situs Warisan Donya UNESCO.

Łódź - sapisan misuwur amarga industri tekstil, "Polandia Manchester" duwe dalan sing paling dawa ing Eropa, Ulica Piotrkowska, kebak arsitektur abad 19 abad kaping.

Wrocław - kutha Silesia lawas, dikenal ing basa Jerman minangka Breslau, kanthi sejarah sing apik lan pusat bersejarah; diselehake ing pulo 12, luwih akeh kreteg tinimbang kutha Eropa liyane kajaba Venice, Amsterdam lan Hamburg.

Poznań - kutha saudagar, sing dianggep minangka papan kelairan bangsa lan gereja Poland (bebarengan karo Gniezno), yaiku necropolis paling gedhe kaping pindho raja-raja Polandia lan panguasa ing negara kasebut, nampilake campuran arsitektur saka kabeh epoques.

Gdańsk - dikenal ing German minangka Danzig, salah sawijining kutha port Eropa Tengah sing paling apik lan bersejarah, kanthi cepet dibangun maneh sawise Perang Dunia II. Sajrone jaman emas minangka kutha paling gedhe ing Polandia, lan pusat komersial utama. Kutha iki minangka produsen perhiasan amber paling gedhe ing donya.

Szczecin - Kutha paling penting ing Pomerania Kulon kanthi pelabuhan gedhe, marina, monumen, kalebu Bèntèng Pomeranian Dukes 'lan akeh bangunan gaya Gothic lan Art Nouveau, pusat budaya, orkestra fililiter, musium - kutha lan wilayah lan conto tematik kayata segara - lan taman sudhut lawas ora ngilangi salah sawijining ruangan semen paling gedhe ing jagad iki uga digunakake minangka taman lan papan sejarah kanggo sejarah kutha.

Bydgoszcz - kutha perdagangan lawas kanthi arsitektur abad 19 abad sing apik lan Pulo Mills 'sing apik ing kali Brda, dikenal minangka "Little Berlin".

Lublin - kutha paling gedhe ing sisih wétan Vistula, kanthi kutha lawas sing wis dijaga kanthi arsitektur khas Polandia, bebarengan karo unsur-unsur sing ora biasa saka Lublin Renaissance.

Katowice - pusat utama metropolis pasca industri ing Silesia Atas lan pusat budaya.

Tujuan liyane

Taman Nasional Białowieża ngemot alas perdamaian pungkasan Eropa.

Auschwitz - camp konsentrasi Nazi Jerman sing paling ala sing dadi pusat Holocaust kanggo wong Eropa nalika Perang Dunia II. Situs Warisan Donya UNESCO.

Taman Nasional Białowieża - tlatah sing amba saka alas alas kuna sing ana ing wates karo Belarus, misuwur amarga wutah wit-witan, payon, bison Eropa, lan paket serigala. Situs Warisan Donya UNESCO.

Bory Tucholskie - wilayah hutan gedhe ing sisih lor Polandia tlaga sing resik, kali lan cadangan alam. Swarga kanggo para kayakers lan sifat penting.

Kalwaria Zebrzydowska - biara ing Beskids saka 1600 kanthi arsitektur Manneris lan kompleks Stations Cross. Situs Warisan Donya UNESCO.

Taman Nasional Karkonoski - taman nasional ing Sudety ing sekitar Gunung Śnieżka kanthi air terjun sing apik.

Malbork - omahé Istana Malbork, bata gothic bata sing apik lan paling gedhe saka Eropa. Situs Warisan Donya UNESCO.

Rute Piasts - dalan bersejarah saka Poznań nganti Inowrocław nampilake wilayah kelairan ing Polandia.

Taman Nasional Słowiński - taman nasional ing sabanjure Segara Baltik kanthi dununge paling gedhe ing Eropa.

Wieliczka Salt mine - perusahaan isih tuwa sing isih ana ing saindenging jagad, tambang uyah iki terus digunakake wiwit abad 13th. Situs Warisan Donya UNESCO.

Wielkopolski National Park - taman nasional ing Greater Poland sing nglindhungi kewan ing Wielkopolskie Lakes.

Taman Nasional Tatrzański - taman nasional ing Pagunungan Tatra (Lesser Poland) cedhak Gunung Rysy, kanthi biruang, serigala lan kewan liya.

Toruń - kutha gothic sing apik lan wadi ing sadawaning kali Vistula. Papan lair ing Nicolaus Copernicus lan omah ing gingerbreads paling apik ing Eropa!

Zamość - kutha sing dilindhungi apik wiwit tanggal Renaissance ing pungkasan abad 16th. Situs Warisan Donya UNESCO.

Gurun Błędowska - Salah sawijining wilayah pasir paling gedhe ing Eropa, sing ana ing antarane Dąbrowa Górnicza, Klucze lan Chechło.

Pogoria Lakes - Papat tlaga buatan ing Dąbrowa Górnicza, tujuan musim panas kanthi popularitas

Będzin - Kutha abad pertengahan kanthi kraton, kraton lan warisan Yahudi

Dąbrowa Górnicza - Kutha sing misuwur kanthi tlaga Pogoria, Gurun Błędowska lan landmark liyane

Krynica Zdroj - Spa Poland sing paling misuwur lan paling gedhe

Pomerania Kulon lan Pomerania - Wilayah kutha pesisir minangka Kołobrzeg, Świnoujście, Łeba, Ustka utawa Dziwnów

Umume maskapai utama Eropa sing mabur menyang Polandia. Operator nasional Polandia yaiku LOT Poland Airlines. Ana uga sawetara maskapai murah sing mabur ing Polandia.

Basa resmi Polandia yaiku basa Polandia, basa Slavic sing diucapake dening 55 yuta ing saindenging jagad. Pengunjung manca kudu ngerti yen kabeh informasi resmi biasane ana ing basa Polandia. Tandha-dalan, arah, tandha-tandha informasi, lan liya-liyane mung nganggo basa Polandia, uga jadwal lan pengumuman ing stasiun sepur lan bis (bandara lan sawetara stasiun sepur utama katon luar biasa). Nalika nerangake pratandha informasi ing museum, gréja, lan liya-liyane, tandha ing pirang-pirang basa biasane ditemokake mung ing tujuan wisata sing populer.

Umume para mudha lan remaja wis ngerti basa Inggris cukup. Wiwit basa Inggris diwulang wiwit umur cilik (sawetara wiwit umur 4), mung kutub sing tuwuh ing kutha-kutha terpencil utawa komunitas sing ora bakal diwenehi pelajaran Inggris. Lawas Lawas, utamane ing wilayah deso, ora bisa ngomong basa Inggris utawa ora pati cetho. Nanging, kemungkinan banget yen dheweke uga bisa ngomong French, German or russian, mulang ing sekolah minangka basa manca utama nganti 1990.

Apa sing kudu dilakoni ing Polandia

Pencet dalan kanthi pandhuan profesional lan tekan sawetara Pagunungan Beskid, Tatra, Sudety utawa Bieszczady. Pandhuan sing berilmu bakal milih tujuan hiking adhedhasar level fitness lan kapentingan sampeyan. Apa sampeyan minangka walker sembrono utawa hiker maju, pandhuan bisa ngatur undhak-undhakan kanggo kalebu tampilan panorama utawa tilase kayu sing subur. Resor pesisir Polandia minangka Kołobrzeg, Ustka, Łeba, Świnoujście utawa Mielno nawakake pilihan atraksi lan konser langsung ing musim panas. Ana uga akeh spa ing Polandia. Sing paling populer yaiku: Krynica-Zdrój, Ciechocinek, Busko-Zdrój, Iwonicz-Zdrój utawa Nałęczów. Olahraga banyu entuk tambah akeh popularitas. Pusat sing paling dikenal kanggo dheweke yaiku tlaga Mazury, tlaga buatan ing Voilesia Silesia lan kali kaya Brda, Pilica, Biebrza, Bzura, Czarna Chańcza, Tanew, Krutynia, Czarna / Biała Przemsza lan Warta. Kebak guwa Polandia. Sawetara wong kaya Mro asna, Głęboka, Nietoperzowa, Wierzchowska Górna, Raj lan Niedźwiedzia duwe lampu gawean. Akeh guwa sing ana ing Tatra, Sudety, Pieniny, Holy Cross, Jura lan Beskid Mountains utawa Ponidzie. Sawetara wong-wong mau wis ditutup lan mbukak kasedhiya sawise sadurunge ngubungi panguwasa lokal utawa wilayah sing dilindhungi. Sampeyan bisa nemokake katrangan guwa (ing basa Polandia) lan peta ing kene.

Apa sing kudu dipangan lan ngombe ing Polandia

Nuduhake pakurmatan ing Polandia

alkohol

Ora sah kanggo ngombe omben-omben utawa nggunakake obat ing umum, sanajan asring ditindakake dening para warga masarakat, utamane ing taman, ing sawetara bus, lan sawetara dalan kutha sing luwih misuwur. Nglakoni, sampeyan bakal nggawe risiko denda cilik (saka 20 menyang 100PLN) lan diolok-olok dening Pengawal Kutha. Lan kelangan booze sampeyan.

Ora kena diombe ing umum, yen sampeyan tumindak ala - sampeyan bisa digawa menyang papan sing khusus (izba wytrzeźwień) supaya sithik ... nanging dudu papan sing apik banget kanggo nemokake dhewe - sampeyan bakal dianggep minangka salah sawijining nyandu alkohol lan ora bakal diluncurake nganti sreg. Lan sampeyan kudu mbayar 240PLN kanggo pengalaman kasebut.

Obat

Nyisihake obat-obatan rekreasi pancen ilegal lan dilanggar kanthi pidana. Nanging, kepemilikan ganja medis kanthi sah kanthi idin saka Kementerian Kesehatan.

jedhing

Umume jamban umum wis ngowahi rencana mbayar; samesthine mbayar 1-2PLN nggunakake tandhing umum, kayata. ing stasiun bis utawa ing papan sing cepet mangan (kajaba sampeyan customer ana).

Tungku kanggo wanita ditandhani bunder ing lawang, lan jamban kanggo pria ditandhani nganggo segitiga.

Kabeh restoran lan bar dipeksa ukum duwe jamban ing njero (nanging ora kabeh netepi). Ora dadi praktik umum nggunakake jamban tanpa menehi pesenan (paling ora kopi), nanging yen sampeyan takon marang waiter, dheweke ora bakal ngeling-eling. Kadhangkala sampeyan kudu entuk kunci menyang jamban ing counter. Yen katon kurang saka jamban umum, sampeyan pengin nyoba ngunjungi McDonald (utawa papan panganan cepet liyane) mung nggunakake toilet.

Yen ana acara sing luwih gedhe utawa papan sing adoh, para penganjur nyedhiyakake jamban sing diarani toi-toi (saka salah sawijining perusahaan sing ngladeni). Saka njaba, dheweke duwe tampilan sing meh padha karo Amerika "Porta-Potty." Dheweke papan plastik sempit, biasane biru, ora kepenak banget, asring ora resik banget, lan meh ora nganggo banyu utawa kertas. Nyana dheweke mambu ora enak.

Situs web pariwisata resmi Polandia

Watch video babagan Polandia

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]