Krakow

Krakow, Poland

Kraków (Cracow) ora mung permata sejarah lan visual Polandkutha paling gedhe nomer loro lan kalebu loro kali Wisla (utawa Vistula). Ing sikile Pagunungan Carpathian, wilayah metropolitan duwe luwih saka 1.4 yuta jiwa yen sampeyan kalebu ing komunitas sekitar.

Distrik

Sanajan Kraków resmi dipérang dadi wolulas dzielnica utawa wilayah, saben kanthi otonomi sing cukup gedhe ing pamréntahan kotamadya, divisi iki rada anyar lan sadurunge Maret 1991, kutha kasebut dipérang dadi mung patang kuarsa Podgórze, Nowa Huta. Krowodrza lan pusat kutha kuna Kraków dhewe.

(Kota Lawas sing bersejarah saiki resmi mapan ing Distrik (I), Stare Miasto. Sanajan tembung kasebut Stare Miasto tegese 'kutha lawas', ora kudu bingung karo kutha Krakow kuna sing bersejarah, amarga kutha lawas abad pertengahan yaiku. mung bagean cilik ing Distrik I Stare Miasto).

Sawetara komunitas sing ana ing pinggir Kraków bisa nuduhake urip Polandia sing nyata saka ekonomi sing wis fokus ing turis.

tengah

Old Town - Kasedhiya kutha Old Kraków sing bersejarah, uga bukit kastil Wawel, Nowe Miasto ("Bandar Baru"), Nowy Świat ("New World"), Kleparz, Okół, sing sadurunge ana ing antarane bukit Wawel lan Kota Lama nanging ora suwe dadi bagean saka Piasek, Stradom lan Warszawskie (sebagian ing Prądnik Czerwony). Pusat sajarah Kraków, sing nyakup kutha lawas lan Wawel dilebokake ing dhaptar UNESCO Situs Warisan Donya ing 1978. Iki minangka tujuan tur sing paling populer, lan yen wektu diwatesi, sampeyan bakal luwih cocog.

Kazimierz - Area sing cedhak karo Old Town, kutha independen ing abad pertengahan kanthi kuartal ing sisih Kulon lan tilas umume wong Yahudi ing Timur.

Bagean Kulon

  • Zwierzyniec - Wilayah ijo ing Krakow; kalebu Błonia, Las Wolski alas lan Kosciuszko Mound.
  • Krowodrza
  • Grzegórzki
  • Prądnik Czerwony
  • Prądnik Biały
  • Bronowice

Bagéan kidul

  • Podgórze - Tlatah ing sisih kidul kidul kali Vistula, ing papan panggonan Yahudi ghetto mapan nalika jaman penjajahan Nazi.
  • Dębniki - Wilayah ijo ing sisih kidul Kulon Kota Lawas, sing kalebu Biara Tyniec.
  • Łagiewniki-Borek Fałęcki
  • Swoszowice
  • Podgórze Duchackie
  • Bieżanów-Prokocim

Bagean sisih wétan

  • Nowa Huta - Wilayah "Baja Baja Anyar" dibangun ing jaman komunis.
  • Czyżyny
  • Mistrzejowice
  • Bieńczyce
  • Wzgórza Krzesławickie
  • Ruszcza
  • Łuczanowice

Kraków minangka kutha ibukutha ing Wilayah Lesser Polandia (Basa Polandia: Małopolskie) ing wilayah kidul ing Polandia lan nduwe populasi 756,000 ing 2007 (1.4 yuta sawise kalebu komunitas ing sekitar).

Kraków uga dikenal minangka Cracow, utawa Krakow (tanpa diacritik) lan tanggal paling ora ing abad 7th. Ibukutha Polandia wiwit 1038 nganti 1569 lan banjur saka Komanwel Polandia-Lithuania saka 1569 nganti 1596 (1609 dening sawetara akun) lan sejarah sing dawa iki ndadekake salah sawijining hub sing paling misuwur ing babagan akademik, budaya, lan ekonomi Polandia.

Sajarah

Kraków minangka salah sawijining kutha paling tuwa ing Polandia, kanthi bukti nuduhake pamukiman ing kana wiwit 20,000BC. Katrangan kasebut manawa dibangun ing guwa naga sing dipateni Raja Krak mitos. Nanging, sebutan resmi pisanan kasebut ing 966 dening saudagar Yahudi saka Spanyol, sing nggambarake minangka pusat perdagangan penting ing Slavonic Eropa.

ekonomi

Krakow minangka tujuan wisata paling populer ing Polandia lan ndhukung akeh ekonomi lokal. Nanging, Universitas lan akeh kampus lokal tegese pendhidhikan uga majikan penting.

Industri layanan lan teknologi saya kuwat lan saya akeh, kanthi pirang-pirang divisi bank, perusahaan finansial lan teknologi kayata Google, IBM, Motorola, State Street, Shell, UBS, HSBC sing ana ing kene. Ana sektor manufaktur uga akeh, utamane ing baja (diduweni Mittal), farmasi lan rokok, utamane minangka warisan jaman Komunis.

Pengangguran kurang saka rata-rata (5%) kanggo negara liyane (9%) lan dianggep minangka kesempatan investasi sing menarik, utamane kanggo wong sing tuku real estate. Distrik finansial lan bisnis anyar direncanakake bebarengan kompleks olahraga anyar ing distrik Nowa Huta ing kali Vistula. Iki kanggo regenerasi wilayah Nowa Huta, distrik Krakow paling miskin.

Bandhara Kraków (uga dikenal minangka Bandhara Internasional John Paul II Kraków - Balice) minangka bandara utama, dumunung ing Balice, udakara 12km ing sisih kulon tengah. Iku bandara paling gedhe nomer loro ing Poland.

Nyawang

Ing sikil

Gumantung saka tingkat kabugaran, sampeyan bisa ndeleng kabeh pusat kutha tanpa mbutuhake transportasi. Ana sawetara dalan mlaku sing apik, coba Royal Way utawa Taman Planty sing ngubengi kutha lawas kanthi rata-rata saka Gapura Florian nganti istana Wawel. Rasane sayah banget. Ana uga sing dirawat kali ing kali ing jejere kastil kanggo mlaku-mlaku.

Nanging, kudu eling yen ing mangsa salju kadang ora dicopot saka trotoar, ngasilake campuran salju lan lumpur. Mesthi nggawa sepatu anti banyu yen sampeyan rencana plancongan kanthi tliti ing mangsa adhem.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Krakow

Pusat bersejarah Kraków, sing kalebu Old Town, Kazimierz lan Istana Wawel, iki kalebu salah sawijining jinis ing dhaptar Situs Warisan Donya UNESCO ing 1978.

Distrik Kazimierz kanthi warisan Yahudi dadi menarik banget. Sinagog Remuh, umpamane, dibangun ing 1557. Sanajan ora bisa dilestarekake kanthi apik lan biaya mlebu, PLN5, nduweni swasana sing apik banget karo tembok-tembok lawas lan vestment kuna. Adjacent minangka kuburan sing digawe ing 1511 lan bubar didandani maneh. Atmosfer banget melankolik ing kana lan kudu dikunjungi.

Distrik Nowa Huta dibangun sajrone Era Komunis, lan digawe kanggo masarakat sing kerja ing gedhong baja sing akeh (kaping 5 luwih gedhe tinimbang Kota Krakow Lama) ing kana. Arsitektur distrik minangka sosialis; bangunan gedhe ngubengi taman ijo. Ing kabupaten saiki dadi miskin, lan sampeyan bisa nutul rasa ora tenang ing jaman kasebut. Stasiun utama yaiku Plac Centralny sing bisa digayuh tram 4, 10, 16, 21, 22 lan 64.

Wisatawan sing teka Krakow kerep ngunjungi Auschwitz-Birkenau camp. Ora akeh sing ngerti yen ing Krakow uga ana kem konsentrasi Nazi sing ana ing distrik Podgórze. Sampeyan bisa ngunjungi Pabrik Schindler ing kana.

Apa sing kudu ditindakake ing Krakow

Apa sing kudu dituku

Blanja kutha

Distrik Old Town nawakake blanja banget, utamane kanggo sandhangan, perhiasan, lan seni. Sampeyan bisa ngumbara ngubengi Old Town lan Kazimierz, ing ngendi toko antik akeh banget. Pusat kasebut kabeh yaiku Rynek Główny ("Rynek" uga tegese "pasar"), ing ngendi sampeyan bakal nemokake sawetara toko ndhuwur kutha.

Ing tengah Rynek Główny ana Sukiennice (Cloth Hall), minangka pusat perdagangan ing Krakow nganti atusan taun. Lantai lemah kabeh yaiku pasar, mula seniman lokal adol. Goleki perhiasan amber lan karpet kulit wedhus. Iku panggonan sing apik kanggo mriksa yen sampeyan pengin nggawa potongan Krakow sing asli.

Yen sampeyan ketagihan menyang blanja, priksa manawa mriksa Royal Way (Floriańska - Rynek Główny - Grodzka) lan lurung-lurung ing sekitar Plac Nowy ing distrik Kazimierz.

Untunge sampeyan isih bisa golek pasokan dhasar ing tengah ing toko grosir independen lan rantai, nanging wiwit menehi hotel mewah lan agensi bank. Alkohol bisa ditemokake kanthi gampang ing toko grosir lan toko 24 / 7 sing umum.

Blanja blanja

Ana rong pusat blanja ing tengah, sing kalebu akeh blanja lan restoran.

Galeria Krakowska, langsung menyang Stasiun Sepur Utama lan mlaku kanthi menit 5 saka Alun-Alun Utama.

Galeria Kazimierz (ul. Podgórska 34) sing ana ing pucuk kidul Kazimierz, ing bank Vistula nawakake toko 36,000m2 lan supermarket gourmet Alma.

Kathah rantai internasional liyane (Carrefour, Real, Tesco, Lidl) dumunung ing pinggiran / pinggiran pinggiran Krakow, yaiku: Bonarka (ul. Kamienskiego 11) paling gedhe nanging adoh saka pusat.

Krakow Plaza (al. Pokoju 44).

Apa sing arep dipangan

Ing Polandia, biasane mangan sarapan sing apik banget, nedha bengi sing gedhe (kira-kira jam 3-4) lan nedha bengi (ing sekitar 7-8 pm). Akeh wong sing mangan "makan siang" dll.

Masakan Kraków wis dipengaruhi budaya sing wis manggon ing Eropa tengah, uga kekaisaran Austro-Hungaria.

Piring paling penting saka Kraków yaiku obwarzanek (bagel). Sampeyan bisa tuku ing akeh warung ing lurung-lurung. Spesialisasi lokal liyane yaiku oscypek - keju saka Pagunungan Tatra.

Yen sampeyan pengin nyoba masakan Poland kanggo rega regane sing luar biasa (nedha awan gedhe kanggo wong liya babagan 8PLN), banjur golek 'Bar Mleczny' (bar susu - jenis kafeteria banget lazim ing jaman Komunis sing diarani amarga iku nglayani. ora alkohol). Sampeyan bisa nemokake siji ing sisih tengen Ul. Grodzka (yen sampeyan arep saka Rynek Glowny). Dheweke nawakake panganan Polandia klasik kayata 'kroketka'. Kamus Inggris-Polandia dianjurake nalika nggawe pesenan. Kualitas layanan banget dhasar, sanajan cukup. Rega murah minangka target, saengga interior bisa tuwa, lan sibuk banget karo kabeh jinis wong kalebu Universitas lan siswa sekolah tinggi, sing nganggur, ora duwe omah.

Dadi luwih larang yaiku restoren kayata "U babci maliny", ana kanggo PLN12-20 bisa nyoba macem-macem opsi kanggo lunches gedhe.

Kanggo wong sing dompet lemak ana restoran "Wierzynek" ing Alun-Alun Utama. Dheweke uga ngladeni sajian Polandia.

Ana akeh restoran sing ngladeni panganan Prancis - utamane ing hotel gedhe kayata Restaurant Percheron utawa Restaurant Anromeda. Iki bisa diakses kanthi bebas uga kanggo tamu sing dudu tamu (mesthi akses ora gratis, nedha bengi ora). Makan malam ing pilihan iki biaya akeh ing Wierzynek Restaurant.

Pasugatan:

Żurek minangka sup adhedhasar rai sing diisi - ora asem lan krime lan asring ana irisan-irisan saka saus kielbasa utawa endhog sing digodhog.

Barszcz minangka sup sing digawe karo beetroot - gurih banget.

Chłodnik minangka sup beetroot liyane, disuguhake dadi sajian musim panas. Iki nggunakake sayuran beetroot uga oyod, lan diwenehi gherkins, dill lan krim asem.

Pierogi minangka ladu polish (kaya ravioli) sing dilengkapi macem-macem. Sing paling populer yaiku "ruskie" (Ruthenian), kapenuhan keju curd lan kentang, liya-liyane diisi daging, kubis lan jamur, lan pierogi manis dilengkapi blueberese, apel, strawberry, ceri. Pierogi buah biasane disuguhake krim lan gula sing ora nguntungke. Saben taun, ing wulan September, Krakow dadi tuan rumah "Festival Pierogi", ing ngendi sampeyan bisa nyoba macem-macem jinis panganan iki.

Sampeyan ora bakal ndeleng iki ing panuntun paling, nanging salah sawijining kabungahan sing nyata ing perjalanan menyang Krakow yaiku kunjungan menyang van kiełbasa. Sejatine, iki loro wong Polandia gruff sing, saben wengi saka 8PM-3AM, nyusun grill geni ing njaba van (diparkir ing ngarep pasar wétan kutha Lama ing cedhak jembatan sepur) lan grill kielbasa. Kanggo 8 PLN, sampeyan entuk sosis, gulung lan sendhi sawi, ngadeg ing cedhak lan tedhak karo warga setempat. Luwih enak, luwih-luwih sawise wengi kanggo njajari bar Krakow. Pengalaman sing nyenengake bebas saka crah turis sing biasa lan mbukak dalan utama (ul. Grzegórzecka, sebaliknya. Blich).

Kanthi adoh salah sawijining panganan jalanan sing paling populer ing Krakow yaiku zapiekanka yaiku baguette sing dibukak gedhe karo topping panggang (keju tradisional, jamur, lan akeh resep-resep kaya ketchup utawa saus bawang putih). Lokasi sing paling apik lan paling populer kanggo zapiekanki ana ing pasar Plac Nowy ing Kazimierz. Paling sibuk ing wayah wengi ing akhir minggu sampeyan bisa tuku nganti jam esuk.

Ing Krakow, kaya kutha-kutha Polandia liyane, ana sawetara restoran sing "Cina-Vietnam". Akeh wong sing duwe karyawan Poland sing durung krungu babagan Pho, ora ana sing SERVE Pho, lan ALMOST ora ana sing ngladeni panganan Cina lan / utawa Vietnam sing adoh banget. Aku ngerti iku nggodho, nanging sampeyan bakal luwih milih nggoleki panganan Polandia sing sopan. Sampeyan pancen bener, sing diarani "Chinski" utawa Bar / Oriny iki asring panganan.

Yen sampeyan ora menyang panganan Polandia, Krakow duwe sawetara restoran ing Italia sing apik banget, kanthi pizza, pasta, lan panganan Itali sing biasa. Ana akeh restoran liyane sing ngladeni Indian, French, Yunani, Wong Argentina, Mexican, uga masakan Georgia, dadi sampeyan mesthi ora macet kanggo mangan nalika lagi nyawang.

Yen kabeh, gagal, McDonalds lan KFC tikel.

Apa sing kudu diombe

Bar, pub, lan kafe ing Krakow minangka salah sawijining obyek wisata paling gedhe. Ora mung nomer utawa kualitase, nanging jarak cedhak. Pranyata manawa ana luwih saka 300 mangan lan ngombe ing Old Town piyambak.

Aja digodha kanggo ngombe ing papan umum kayata taman utawa sampeyan bisa didenda 100z

Ombenan lokal

Tatanka yaiku minuman Polandia sing unik (lan enak) digawe karo jus apel lan jinis khas vodka sing diarani żubrówka, sing dirasakake karo suket bison. Iki uga asring diarani Szarlotka, utawa jajan apel. Tatanka minangka istilah Amerika Native kanggo kulo.

Wódka miodowa minangka vodka madu, sing asring dienggo mateng. Sawetara restoran kanthi tema Polandia bakal duwe merek omah.

Śliwowica, minangka brandy plum, kudu diawasi. Ana rong varian utama: 80-bukti (40%) kuning tinged siji lan macem-macem 140-bukti (70%). Nalika macem-macem bukti 80 asring lancar lan enak, ana maneh sing mbandhingake 140-bukti kanggo ngombe bensin. Cara sing apik kanggo ngombe yaiku kanggo ngatasi kaya ing absen. Tupuk sendok cilik karo gula, selehake sawetara Sliwowica lan mateni. Ayo gula cair nganti sawetara (10-30 detik). Banjur, nyampur gula sing nyiram kanthi sisa minuman. Ayo diobong sajrone detik 5-10, banjur jotosan lan ngombe. Watch lan aja ngobong lambe! Sampeyan uga bisa ngobong supaya luwih dawa, nanging banjur nggunakake jerami kanggo ngombe supaya ora ngobong driji utawa lambe.

Grzaniec, minangka jinis anggur sing digawe panas karo cengkeh lan rempah-rempah liyane, banget populer ing Natal nalika didol ing Market Square.

Bar

Thanks kanggo jarak cedhak karo saben liyane, bolongan mbanyoni Krakow cocog kanggo bar mandheg. Akeh warga lan wisatawan wis nginep bengi kanggo mangkat saka Old Town nganti tekan Vistula Kali ing mburi Kazimierz. Lumaku ul. Szeroka utawa mandhiri kanggo nemoni Nowy kanggo dalan-dalan sing kebak bar.

Amarga umume bar didhelikake pengunjung ing jero ruangan asring milih gabung karo kloter, ngluncurake kelompok ing antarane pirang-pirang bar kanthi pandhuan kanggo mesthekake yen ora dadi korban scam.

Ing wulan sing luwih anget, urip malam Kraków metu ing njaban ruangan dadi atusan kafe trotoar lan kebon bir. Nalika musim salju teka, dheweke dadi lemah ing jero ruangan ing saindenging kutha.

Kafe

Krakow ora mung kebak kafe sing mulyo, nanging uga diarani minangka papan kafe pisanan sing diadegake ing Eropa. Umume kafe nawakake espresso sing apik lan ana barang-barang kanggo rega kanthi regane. Minangka aturan, papan sing katon internasional luwih larang.

Internet

Umume duwe Wi-Fi gratis ing bar lan asrama.

PolishWiFi

PolandWiFi nyewakake router WiFi kanthong sing ngidini lelungan tetep disambungake ing Polandia. Klien bisa Book online lan hotspot bisa dikirim ing endi wae ing Polandia ing jam 24. Pangiriman standar ing Polandia menyang kothak kirim yaiku 3 €, menyang alamat pribadi, hotel utawa B&B yaiku 4 €.

Hotspot 3G lan 4G bisa dituduhake nganggo piranti 10 lan baterei luwih nganti jam 6.

Tetep aman

Kaya liyane ing Polandia, Krakow umume kutha sing aman banget karo ngarsane polisi.

Prilaku kasar arang banget lan yen kedadeyan ana kemungkinan alkohol. Nalika pub lan klub aman aman, lurung-lurung ing cedhak bisa dadi pemandangan brawl, utamane ing wayah wengi. Coba ngindhari konfrontasi. Wanita lan bocah-bocah wadon umume ora bisa disudhuk utawa diganggu amarga kode tumindak Polandia sing ketat nglarang jinis kekerasan (fisik utawa verbal) marang wanita.

Tindakake aturan perjalanan kutha standar: aja ninggal barang-barang regane ing mobil kanthi cetha; ora nuduhake dhuwit utawa barang sing larang; ngerti ngendi sampeyan bakal; dadi curiga karo wong liya sing njaluk dhuwit utawa nyoba adol sampeyan. Pickpocket operate, elinga barang-barang sampeyan ing wong akeh, ing stasiun, ing sepur / bis sing rame (utamane menyang / saka bandara), lan klub. Ing kasus apa wae, aja wedi golek pitulung utawa saran saka Polisi (Policja) utawa Pengawal Perbandaran (Straz Miejska). Umume umume mbiyantu, sopan lan umume nganggo basa Inggris paling ora.

Panggonan sing bakal ditekani ing cedhak Krakow

Situs web pariwisata resmi Krakow

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

  • http://www.krakow.pl/english/visit_krakow/2601,glowna.html
  • http://www.krakow-info.com/information.htm

Watch video babagan Krakow

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram wis ngasilake data sing ora bener.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]