Warsaw

Warsawa, Polandia

Warsaw minangka ibukutha lan kutha paling gedhe ing Poland, kanthi penduduk 1.7 yuta. Dununge ana ing Kali Vistula (Basa Polandia: Wisła), kanthi kasar mung equidistant (350 km, 217 mi) saka loro Baltik Laut (Bałtyk) ing sisih lor lan Pagunungan Carpathian (Karpaty) ing sisih kidul.

Distrik saka Warsaw

  • Centrum (Śródmieście, Wola, Mokotów, Żoliborz, Ochota, Praga Północ, Praga Południe). Wilayah Centrum, sing uga kalebu kutha Old Warsaw sing misuwur. Gawe saka enem distrik macem-macem lan minangka campuran wilayah industri lan tetanggan omah sing adiluhung. Bakal ana ing kene yen umume wong sing seneng lelungan bakal ngenteni wektu ing Warsaw, amarga sing paling akeh atraksi lan hotel utamane ana ing Śródmieście, Wola, lan Mokotów.
  • Warsawa Lor (Bielany, Białołęka)
  • Western Warsaw (Bemowo, Włochy, Ursus)
  • Wétan Warsaw (Targówek, Rembertów, Wawer, lan Wesoła)
  • Wétan Kidul (Ursynów, Wilanów). Terminal kidul Royal Rute, Wilanów dadi omahé Istana Wilanów. Ursynów dadi papan ing taman Natolin sing bersejarah lan cadangan alam, sing dadi College of Europe Natolin ing Istana Potocki. Wilayah kasebut weruh kegiatan sing kuat ing Tentara Polandia sajrone Pemberontakan Warsawa.

Sajarah

Ibukutha abad pertengahan ing Polandia minangka kutha kidul Krakow, nanging Warsaw dadi ibukutha negara wiwit 1596, lan tuwuh dadi kutha paling gedhe ing Polandia lan pusat kutha lan komersial bangsa. Bakal dirusak dening Nazi nalika Perang Dunia II, kutha kasebut angkat saka awu. Saiki, meh kabeh bangunan ing Warsaw tekan jaman pasca - kanthi sisa tatanan struktur lawas sing dikatutake menyang kabupaten Stare Miasto ('kutha lawas') lan Nowe Miasto ('kutha anyar'), uga minangka monumen lan kuburan sing dipilih, ditambah karo kabupaten modernis midwar Ochota lan Żoliborz.

Pariwisata

Biro Konvensi Warsaw minangka agensi informasi pelancongan resmi ing Warsaw lan bisa menehi informasi babagan pengunjung babagan hotel, obyek wisata, lan acara. Dheweke uga duwe peta kanggo para wisatawan. Sayange, situs web biro ora dirancang banget lan ora menehi informasi apa wae, nanging bisa uga mbiyantu. Dheweke ngoperasikake telung lokasi ing Warsaw.

Pusat kutha

Miturut sejarah, bank sisih tengen dadi sing pertama dadi pedunung, sajrone abad 9th utawa 10th. Nanging, distrik pusat kutha saiki, sing diarani Śródmieście ana ing sisih kiwa kiwa. Kutha Lawas wis kebak ing wates kutha.

Titik pusat ing kutha kasebut dumunung ing persimpangan Al. Jerozolimskie lan ul. Marszałkowska, cedhak lawang menyang stasiun sepur Metro Centrum. Lho ngerti yen Kraton Budaya iku landmark sing katon saka meh wae lokasi ing Warsaw. Yen sampeyan wis ilang ing kutha, mung mlaku menyang Istana Budaya lan Ilmu.

Triwulan kasebut disapu dening Al. Jerozolimskie, ul. Marszałkowska, al. Jana Pawła II, lan ul. Świętokrzyska, ngemot Dworzec Centralny, stasiun sepur utama, lan Kraton Budaya lan Ilmu.

Warsaw (kabeh kode bandara: WRW) disuguhake kanthi rong bandara: Bandara Chopin (uga dikenal minangka 'Okecie') kanggo maskapai utama. Bandara Modlin dibukak ing Juli 2012 lan ngatasi lalu lintas biaya murah. Bandara Łódź uga gampang diakses saka Warsaw.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Warsaw

Umume obyek wisata utama sing ana ing area Centrum, sing kalebu pitung kabupaten, nanging distrik sing paling penting kanggo sing dideleng, bisa uga dianggep Śródmieście. Distrik liyane uga duwe prekara liya, nanging luwih saka Centrum sampeyan, luwih cenderung nemokake apa wae sing paling penting, sanajan istana Wilanów lan hutan Kabaty cukup menarik.

Dalan Kraton (Trakt Królewski) asliné trek sing ngubungaké Kraton Diraja menyang Istana Kraton ing Wilanów (Pałac Królewski w Wilanowie), sawetara km 10 luwih adoh. Ana akeh titik minat ing rute kasebut, lan uga ana Poster Museum (Muzeum Plakatu) ing Wilanów uga.

Museums

Museum Uprising Warsaw. Musium Interaktif sing nyathet perjuangan sejarah kutub sajrone WWII. Uprising mesthine mung sawetara dina 3 nanging tahan luwih saka wulan 2. Film 3-D sing ringkes sing nggawe simulasi mabur ing kutha sing rusak iku kuat.

Museum Seni Modern ing Warsaw - dumunung ing bank Vistula Museum bakal ngajak mlebu menyang jagad seni kontemporer dening seniman Polandia lan internasional.

Museum Nasional ing Warsaw minangka pameran 800,000 seni seni ing Polandia lan ing saindenging jagad. Iki nggambarake kabeh jaman wiwit jaman kuno lan jaman saiki, kalebu lukisan, patung, gambar, ilustrasi, foto, item numismatik lan obyek seni terapan.

Galeri Faras sing unik nampilake artifak Eropa budaya lan seni Nubian sing isih wiwit jaman awal-Kristen, Galeri Seni Medieval nempatake patung, lukisan panel lan artefak saka kabeh wilayah sing ana hubungane karo sejarah. Poland, Galeri 20th lan XNUMstst Century nampilake lukisan, patung lan gambar saka 21-20 lan karya film, fotografi, kinerja wiwit taun-taun pungkasan 30. Pengunjung uga bisa ndeleng lukisan paling gedhe ing Polandia "Pertempuran Grunwald" dening Jan Matejko (40 x 426 cm).

Pameran sing disenengi utamane yaiku lukisan sing dituntut sawise dicolong saka Museum Nasional ing Warsaw sajrone Perang Dunia II kalebu; "Wanita Wanita Sade Oranges" dening Aleksander Gierymski lan "The Negress" dening Anna Bilińska.

Museum Etnografi Negara ing Warsaw (Państwowe Muzeum Etnograficzne w Warszawie).

Swarga Copernicus (Niebo Kopernika) Thanks kanggo peralatan, kualitas pertunjukan lan desain, Langit Langit Copernicus minangka salah sawijining planet sing paling modern lan asli ing Eropa. Nawakake tampilan langit, proyeksi film, ceramah lan rapat.

POLIN (Muzeum Historii Żydów Polskich) Museum Sejarah Sejarah Yahudi Yahudi dibukak ing 2013. Musieum interaktif iki ana ing bangunan modernis sing digawe dening arsitek finansial Finland sing menang-menang ing situs tilas ghetto Yahudi. Perhiasan koleksi kasebut minangka interior sinagogue kayu ing abad 17 ing abad kaping-X ing Gwoździec (tilas wilayah Polandia, saiki sisih kulon Ukraina). Biasane sawetara jam kanggo ndeleng pameran permanen kasebut.

Apa sing kudu ditindakake ing Warsaw

Bukak Tur Tur Warsawa - Kota Lawas lan wilayah sekitar cukup kompak kanggo ngidini sawetara mlaku-mlaku mlaku-mlaku kanthi dalan-dalan sing wis kebak sejarah. Sampeyan bakal weruh prekara-prekara sing luar biasa sing sampeyan bakal kejawab. Rincian biasane kasedhiya saka meja resepsi asrama lan hotel.

Jelajahi Praga lawas supaya entuk wawasan luwih tuwa (nanging aman) menyang Warsawa lawas. Temokake kafe seni lan galeri sing apik didhelikake ing saindhenging Ząbkowska, Targowa, Wileńska, 11 listopada, dalan-jalan Inżynierska. Ing wayah wengi, akeh klub sing getar ing lurung-lurung kasebut.

Warsaw Craft Biru Wisata. Wisata Bir Warsaw Craft iki minangka wisata 3 lan jam ngombe liwat 3 saka bir bir kerajinan sing adhem sing ngidini sampeyan ngrasakake macem-macem jinis kerajinan bir 9. Iku apik kanggo para pecinta bir, kelompok, sarjana lan pesta stag.

Pusat Ilmu Copernicus. Pusat Ilmu Copernicus nganakake komunikasi ilmiah modern liwat pameran interaktif sing ditujukan menyang klompok panampa beda (wong diwasa, remaja lan bocah-bocah), nuduhake lan pelatihan babagan tema ilmiah, debat lan diskusi uga kegiatan saka borderland ilmu lan seni. Misi Pusat kasebut kanggo menehi inspirasi penasaran, ngewangi panemuan independen ing jagad iki, mbantu sinau lan menehi inspirasi ing dialog sosial babagan ilmu pengetahuan. Iki minangka salah sawijining institusi paling gedhe lan paling modern saka jinis iki ing Eropa.

Konser lan pagelaran

Warsaw dadi pirang-pirang perusahaan musik lan dolanan profesional. Dadi ibukutha ateges Opera Nasional Polandia lan Philharmonic Warsaw (uga, Philharmonic Nasional) nelpon omah Warsaw. Ana pirang-pirang perusahaan liyane, kalebu perusahaan dolanan lan bioskop sing kamungkinan bakal narik kawigaten para wisatawan.

Festivals

  • Warsaw Film Festival (Warszawski Festiwal Filmowy),
  • Warsaw Musim Panas Warsaw Panas
  • Festival Budaya Yahudi - Sing Sing Warsaw (Festiwal Kultury Żydowskiej - Warszawa Singera),
  • Autumn Warsaw (Warszawska Jesień)
  • Festival Musik Lawas-Polandia (Stariwolkiej Festiwal Muzyki).
  • Kontes Bioskop Taman (Konkurs Teatrów Ogródkowych).

Noc Muzeów (Long Night of Museum). Noc Muzeów minangka wengi sing nyenengake ndeleng ewu wong sing metu ing wayah wengi kanggo ngubengi museum Varsovian lan galeri gratis. Iki kesempatan apik kanggo mlaku-mlaku karo kanca-kanca tanggal kaping sampeyan, kaya sing dikepengini, lan njupuk tumpeng es krim saka salah sawijining kopi sing isih telat. Umume museum lan galeri bakal tetep mbukak ing tengah wengi. Noc Muzeów biasane kedadeyan ing pertengahan Mei.

Limang Film Favour Flavors (Festiwal Filmowy Pięć Smaków). Lima Flavors Film Festival minangka survey taunan ing bioskop saka Asia Kidul lan Kidul-Wétan, nggawa layar utama sing paling anyar, kanthi dipilih kanthi berhati-hati saka wilayah kasebut menyang pamirsa Polandia, bebarengan karo klasik saka arsip Asia, profil para pembuat film sing dipilih, lan nasional retrospektif wayang.

Tetep aman

Warsaw umume dadi kutha sing aman. Pusat kutha nduweni kehadiran polisi sing kuwat lan umume wilayah sing aman banget. Ing kabupaten Praga dianggep mbebayani, nanging umume luwih saka kasunyatan. Mesthi wae bakal luwih ngati-ati supaya sampeyan ora ana ing wilayah sing sampeyan durung ngerti. Stasiun bis lan rel bisa dadi sembrani kanggo wong sing ora duwe omah lan para palah, sing umume ora bakal ditinggalake dhewe.

Prilaku kasar arang banget lan yen kedadeyan ana kemungkinan alkohol lan ing wayah wengi. Nalika pub lan klub umume aman banget, lurung-lurung ing cedhak bisa dadi pemandangan brawl, utamane ing wayah wengi. Coba ngindhari konfrontasi. Wanita lan bocah-bocah wadon umume ora bisa disudhuk utawa diganggu amarga kode tumindak Polandia sing ketat nglarang jinis kekerasan (fisik utawa verbal) marang wanita.

Mung pickpacks bisa dadi masalah lan sampeyan kudu ngati-ati kanggo nyekel barang-barang nalika ana ing wong akeh utawa ing bis.

Panggonan sing cedhak karo Warsaw

Hutan Kampinos (~ 15 km, njupuk bis 708) - Hutan perdana alam bébas lan ayu, asring diarani paru-paru ijo Warsaw, lan pilihan sing cocog kanggo sedina dolan saka gangguan kutha. Ana Kampinos Hutan, Cadangan Bios di sekitar ibukutha. Yen sampeyan ngupaya katentreman, sampeyan bakal bisa nemokake ing kono.

Konstancin-Jeziorna (~ 20 km, njupuk bis 700) - Kutha spa sing duwe taman wiyar misuwur amarga udhara sing regane resik lan regane omah sing dhuwur.

Radziejowice (~ 40 km) - Jozef Chelmonski manggon ing omah manor sing andhap kanthi pertanian. Dheweke ngenteni rong puluh lima taun suwene ing desa Mazovia. Saiki, ing kamar kraton neoklasik sampeyan bisa ndeleng akeh karya Chelmonski. Dheweke dadi epik amarga dheweke nglukis kanthi warna sing apik, Dheweke bisa nggambarake kaendahan alam ing wilayah kasebut. Api ing antarane pemandangan Mazovia nostalgia bakal dadi pengalaman sing menarik. Lemah sudhut lan warata minangka meja, pucuk cilik alas minangka fitur lanskap.

Krakow (~ 300 km, mung ing jam 3 kanthi jam IC / Ex sepur) - Bekas ibukutha Polandia, iki minangka Budaya Budaya Eropa ing 2000.

Lublin (~ 200 km) - Kutha abad pertengahan kanthi kutha lawas sing wis dijaga kanthi apik, saiki dadi kutha sing paling gedhe lan wisata utama ing sisih wétan Polandia.

Kazimierz Dolny (~ 150 km, kurang saka rong jam kanthi sepur TLK menyang Puławy, banjur setengah jam kanthi bis) - Kutha Renaissance kanthi pasar sing nggambarake, minangka pusat pelukis lan Boheme.

Żelazowa Wola (~ 50 km) - Pusat lair Frederic Chopin.

Situs web pariwisata resmi Warsaw

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

  • https://warsawtour.pl/en/main-page/
  • https://warsawtour.pl/en/contact-us/

Watch video babagan Warsaw

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]