auschwitz

Auschwitz, Poland

Auschwitz minangka jeneng umum sing diwenehake menyang kelompok konsentrasi konsentrasi, tenaga kerja lan pambubaran sing dibangun dening Jerman nalika Perang Dunia II, sing ana ing njaba kutha Oświęcim ing Lesser Poland Voivodeship, Polandia kidul, 65 km (40 mi) sisih kulon Kraków. Kem kasebut dadi papan kanggo ziarah kanggo slamet, kulawargane, lan kabeh sing pengin ngeling-eling lan mikirake Holocaust. Tanah minangka Situs Warisan Donya UNESCO.

Sanajan ora mung (utawa, ora, pisanan) kampungan lan pamusnahan Jerman, Auschwitz wis dadi simbol Holocaust paling utama ing kesadaran global, sing nggambarake teror, pembantaian, lan karusakan wong. Sajrone perang, kompleks kemah dadi sing paling gedhe sing ditindakake dening rezim Nazi.

Asalé, Austro-Hungaria lan mengko gempur Tentara Polandia sadurunge wiwitan Perang Donya II, Nazi sing nyerang njupuk wewenang kanggo fasilitas militer kasebut sawayah panyebaran wilayah dening Reich Ketiga ing 1939. Jeneng kutha ing kutha Oświęcim iki dijenengake ing Auschwitz, sing uga dadi kémah camp. Diwiwiti ing 1940, kabeh warga Polandia lan Yahudi ing Oświęcim diusir, diganti dening pemukim Jerman, sing Reich Ketiga ngrancang nggawe komunitas model. Kem kasebut wiwit operasi ing 14 Juni 1940, asale omah tahanan politik Polandia, sing dadi akeh pendhudhuk kamp nganti 1942. Puncak diobati kanthi kakehan kasar, kanthi luwih saka setengah saka tahanan tahanan 130-150,000.

Nalika jumlah tawanan saya mundhak, kémah dikembangake saka fasilitas barak asli. Auschwitz II-Birkenau, ing desa sing cedhak ing Brzezinka, nglakoni konstruksi ing Oktober 1941 kanthi tujuan asli kanggo ngrampungake tahanan perang Soviet. Bebarengan karo tahanan Polandia, prajurit Soviet kena uji Zyklon B dening komando SS kamp ing pungkasane 1941. Miwiti ing 1942, wong-wong Yahudi sing akeh banget wiwit dikirim menyang komplek kemah, bebarengan karo ewu tahanan Roma. Komplek kasebut banjur tuwuh dadi Auschwitz III-Monowitz ing Oktober 1942, kemah tenaga kerja budak sing nyambut gawe kanggo kompleks industri IG Farben sing cedhak. Nalika tengah perang, Auschwitz wis tuwuh kalebu sub-kamp 40 ing kutha-kutha tanggane ing wilayah kasebut.

Saka 1942 terus, Auschwitz dadi salah sawijining pemandangan pembunuhan besar ing sejarah sing wis direkam. Umume pirang-pirang wong lanang, wanita, lan bocah-bocah Yahudi sing duwe 1.1 yuta, dibuwang saka omah-omah ing saindenging wilayah Eropa menyang Auschwitz, dikirim langsung menyang tiwas ing kamar gas Birkenau sawise tekan, biasane diangkut menyang kémah dening gerbong sapi sing kebanjiran. Badan kasebut sawise dirubuh ing pawon industri ing krematoria. Sing ora matèni ing kamar gas asring mati amarga penyakit, kalaparan, eksperimen medis, tenaga kerja dipeksa, utawa kaleksanan.

Menyang pungkasane perang, kanthi upaya nyingkirake kabeh tindak kriminal sing ditindakake, SS wiwit mbubarake lan ngrusak ruangan bensin, krematoria, lan bangunan liyane, uga dokumen kobong. Penjara sing bisa obah dipeksa dadi patine mati menyang wilayah liyane ing Reich Katelu. Wong-wong sing isih ana ing kemah iki dibebasake dening tentara Red Army ing 27 Januari 1945. Anggitan 1.3 yuta wong Yahudi, kutub, POW Soviet, Roma, homoseksual, lan Seksi Yéhuwah wis dipatèni ing kémah-kémah nalika jamané mardika.

Parlemen Polandia netepake Museum Negara Auschwitz-Birkenau kanthi rong papan sing isih ana ing kamp, ​​Auschwitz I lan Auschwitz II-Birkenau ing 1947. Auschwitz dadi Situs Warisan Donya UNESCO ing 1979. Dina iki, pengeling-eling narik biasane yuta pengunjung saben taun.

Bandara paling cedhak ing situs kasebut yaiku Bandara Internasional John Paul II, sing luwih dikenal minangka Bandara Balice dening warga setempat, lan minangka 54 km (34 mi) ing sisih kulon jejere Kraków ing dalan motor A4.

Utawa, pengunjung ing Auschwitz bisa nggunakake Bandar Udara Katowice ing Katowice, sing ana 62 km (39 mi) sisih lor. Dikenal sacara lokal minangka Bandara Pyrzowice, Katowice duwe hubungan langsung karo liwat 30 tujuan ing saindenging Eropa lan Asia, kanthi diskon, charter, lan penerbangan normal ing operasi.

Wisata saka Kraków

Saperangan perusahaan nyedhiyakake wisata saka Kraków kanggo sekitar 130-150PLN. Perusahaan iki ngiklanake akeh ing saindenging kutha, mula pengunjung ora bakal nemoni masalah. Wisata kasebut bisa melu pick-up minibus saka ngendi wae ing Kraków, utawa bus lengkap kanthi tur dipandu. Wisata kasedhiya saka umume hotel utawa pusat informasi turis. Perjalanan bis rata-rata ing antarane Kraków nganti Auschwitz yaiku menit 90, biasane biasane mandheg ing dalan.

Entrance

Entri gratis sacara umum, nanging nomer pengunjung diatur dening sistem tiket. Coba dingerteni amarga amarga ana pirang-pirang pengunjung, mlebu menyang situs Auschwitz I rampung kanthi dipandu kanthi pandhuan sing dibayar (nanging sayangé rada bergegas) ing antarane 10: 00 nganti 15: 00 sajrone periode kasebut saka 1 April nganti 31 Oktober. Sampeyan bisa ngunjungi situs kasebut kanthi dhewe (sing disaranake banget, amarga pengunjung bisa mbukak kanthi cepet, ndeleng apa sing pengin dideleng, lan duwe pengalaman sing luwih migunani) yen sampeyan teka sadurunge 10: 00 (luwih apik 8: 00 -9: 00) utawa sawise 15: 00 (gumantung ing musim lan dina minggu).

Tur butuh jam 3 kanthi istirahat menit 20 sawise kira-kira jam 1.5. Wisata mbukak saben menit 15 utawa saben menit 30 gumantung karo basa wisata.

Situs Auschwitz II-Birkenau dibukak kanggo pengunjung tanpa pandhuan sajrone jam pambuka Pengetan. Sampeyan uga bisa menehi buku pandhuan wisata pribadi saka museum kanggo wisata sinau jam 6 (400PLN).

Dina operasi

Museum iki dibukak meh setaun, pitung dina seminggu, kajaba Januari 1, Desember 25, lan Minggu Paskah. Jam kabeh pangeling-eling ngetutake musium kasebut.

Nyawang

Peringatan Auschwitz lan Museum gampang dilayari kanthi tlapak. Ana bus anter jemput gratis ing antarane situs Auschwitz I lan Birkenau, ninggalake saben setengah jam ing ndhuwur jam saka Auschwitz I menyang Birkenau, lan kanthi cara sabalikna saka saben menit 15 jam kanthi interval interval jam. Mangga priksa jadwal ing mandeg bus amarga interval lan jam operasi anter jemput bisa uga gumantung karo musim, utawa sampeyan bisa mlaku rong mil ing antarane kemah. Yen sampeyan wis ora kejawab bis, taksi ing antarane situs bakal larang regane 15PLN.

Wisata diwenehake dening museum kanthi biaya ing macem-macem basa, lan disaranake yen pengin pangerten sing luwih jero babagan situs iki, nanging sayangé rada cepet-cepet, lan sampeyan bisa entuk rasa nyenengake kanthi tuku buku pedoman lan peta lan ngumbara. ing sisih kiwa sampeyan kanggo mikirake situs. Saben pameran kasebut diterangake ing basa Polandia karo terjemahan basa liyane. Scope saka piala lan teror sing kedadeyan ing kene meh ora bisa dingerteni, lan pandhuan bisa mbantu menehi konteks apa ruangan sing dikepengini karo rambut manungsa utawa apa tegese tegese sepasang sepatu bayi. Dheweke uga bakal nyritakake babagan mantan tahanan sing wis bali kanggo ndeleng museum.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Auschwitz

Museum Negeri Auschwitz-Birkenau (Państwowe Muzeum Auschwitz-Birkenau), ul. Stanisławy Leszczyńskiej 11. Januari, November 8: 00-15: 00; Februari 8: 00-16: 00; Maret, Oktober 7: 30-17: 00; April, Mei, September 7: 30-18: 00; Juni, Juli, Agustus 7: 30-19: 00; 8 Desember: 00-14: 00. Lawang menyang Auschwitz I yaiku omah ing Museum Negeri Auschwitz, sing nampilake film menit 15, ditembak pasukan tentara Soviet ing dina sawise liburan kem. Film kasebut nduwe 3.5PLN kanggo ndeleng (lan kalebu rega Tur sing dipandu). Nuduhake antarane 11: 00 lan 17: 00 (ing basa Inggris ing ndhuwur jam lan Polandia ing setengah jam). Apike banget, nanging ngganggu lan ora cocog kanggo bocah cilik. Toko buku lan jedhing ana ing kene. Uga nimbang tuku buku tuntunan utawa peta.

Auschwitz I, ul. Stanisławy Leszczyńskiej 11. Kem pertama sing bakal digunakake (diarani Stammlager dening Jerman), kalebu barak Tentara Polandia lawas mengko diowahi dadi omah sing nylametake, ruangan penyiksa, peksa pelaksanaan, lan bangunan administratif SS. Gapura frei macht frei sing paling terkenal ditemokake ing kene. Ing njero umume bangunan barak yaiku pameran sejarah babagan macem-macem warga negara sing dianakake ing kem, pameran video, foto, lan barang pribadi sing nggambarake urip lan kekejeman ing teror Nazi. Ruang bensin sing isih ana ditemokake ing Auschwitz I, nanging priksa manawa, kaya sing dituduhake ing kamar kasebut, dibangun maneh menyang tata letak perang sawise perang.

Auschwitz II-Birkenau, ul. Ofiar Faszyzmu 12. Sisih kompleks kamp lan nomer loro lan paling gedhe, sing mapan ing 3 km saka Auschwitz I ing desa Brzezinka, situs gapura ril. Pengunjung bisa ndeleng tinggalane bangunan ing endi tahanan sing wis entuk cukur lan diwenehi sandhangan "anyar", reruntuhan ing limang kamar lan krematories, akeh barungan sing isih ana, blumbang ing blumbang sing awu atusan ewu dibuwang tanpa upacara, lan akeh pengeling-eling watu sing ditulis nganggo pirang-pirang basa. Mlaku-mlaku liwat kabeh situs bisa uga mbutuhake sawetara jam. Sawetara pengunjung bisa uga nemoni pengalaman kasebut.

Apa sing kudu dilakoni ing Auschwitz

Melok salah sawijining turunan situs, utawa ngumbara liwat situs sampeyan.

Ngunjungi dina utawa rong dina sawise demo sing dipandu. Tur sing dipandu menehi akeh informasi lan riwayat situs sing migunani, nanging bisa uga rada cepet-cepet kanggo ngalami emosi ing papan kasebut.

Apa sing arep dipangan

Ana cafe lan cafeteria dhasar ing pusat pengunjung utama Auschwitz I, kanthi opsi liyane ing kompleks komersial cilik ing dalan. Kajaba iku, ana mesin kopi ing toko Birkenau. Saperangan warung cilik sing adol omben-omben lan panganan cedhak karo museum utama ing akhir taman bis / mobil Auschwitz I.

Endi turu

Sampeyan ora bisa turu ana ing kamp. Pilihan akomodasi sing paling cedhak ing Oświęcim.

bab

Elinga yen sampeyan intine ngunjungi situs kuburan massa, uga situs sing nduweni makna sing meh ora bisa diwilang menyang bagean pinunjul saka jagad. Saiki isih ana wong lanang lan wadon sing isih urip saiki wis slamet ing kene, lan akeh wong sing padha tresna marang wong-wong sing mateni kanthi alasan, wong-wong Yahudi lan wong-wong dudu Yahudi. Mangga nambani situs kanthi kamulyan lan ngurmati kanthi pantes. Aja nggawe guyon babagan Holocaust utawa Nasrani. Aja ngrusak situs kanthi menehi tandha utawa nggambar graffiti menyang struktur. Gambar dileksanakake ing wilayah ruangan, nanging elinga iki minangka pengeling-eling minangka atraksi turis, lan mesthine bakal dadi pengunjung sing duwe hubungan pribadi karo situs kasebut, mulane kudu waspada karo kamera.

Penolakan Holocaust minangka pelanggaran pidana ing Polandia, kanthi paukuman saka denda abot nganti ukuman telung taun penjara.

Njaluk metu

  • Kraków - Ibukutha wilayah paling murah lan kutha paling gedhe ing Polandia, sing dianggep minangka budaya budaya Poland lan atraksi wisata utama, sing ana 60 km (37 mi) sisih wétan.
  • Katowice - kutha utama lan heartland Silesia, saiki dadi pusat budaya sing ana ing sisih tengen dhewe. Kutha iki ana 35 km (22 mi) sisih lor-kulon Auschwitz.
  • Bielsko-Biała - sawijining kutha 32 km (20 mi) sisih kidul situs, minangka pusat kutha Austro-Hungaria sing apik banget, lan gapura menyang Pegunungan Beskid sing apik.
  • Pszczyna - kutha sing nengsemake ing tapel wates Silesian 23 km (14 mi) sisih kulon, ngarep karo Istana Pszczyna.
  • Cieszyn - kutha Silesian sejarah sing apik banget, sing dumunung ing km 64 (40 mi) sisih kidul-kulon. Cieszyn nyerang wates Czech-Polandia, nuduhake hubungan budaya sing gegandhengan karo jiran Ceko yaiku Český Těšín. Gapura sing apik banget kanggo Republik Ceko.

Situs web pariwisata resmi Auschwitz

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

  • http://auschwitz.org/en/visiting/

Watch video babagan Auschwitz

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram
Ora bisa komunikasi karo Instagram.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]