Hungary

Hungary

Hongaria (Magyarország) minangka nagara ing Eropa Tengah sing wewatesan karo Slowakia ing sisih lor, Austria ing sisih kulon, Slovenia lan Kroasia ing sisih kidul, Serbia ing sisih kidul, Romania ing sisih wétan lan Ukraina ing sisih wétan lor. Anggota Uni Eropa lan Persetujuan Watesan Schengen-kurang Eropa. Negara nawakake akeh macem-macem tujuan: gunung sing rada rendah ing sisih lor-kulon, Dataran Agung ing sisih wétan, tlaga lan kali kabeh jinis (kalebu Balaton - tlaga paling gedhe ing Eropa Tengah), lan akeh desa cilik lan permata sing didhelikake. kutha. Ndhuwur babagan aksesoris Hongaria ing tengah Eropa, budaya lan ekonomi sing jelas. Iki minangka tujuan sing bener-bener ora ilang yen sampeyan ana ing wilayah kasebut.

Hongaria minangka salah sawijining 15 tujuan wisata sing paling populer ing donya, kanthi ibukutha sing dianggep minangka salah sawijining sing paling apik ing donya. Sanajan ana ukuran sing cukup cilik, Hongaria duwe akeh Situs Warisan Donya, cadangan Biosisi UNESCO, tlaga termal paling gedhe ing saindenging jagad (Lake Hévíz), danau paling gedhe ing Eropa Tengah (Lake Balaton), lan alas sing paling gedhe ing Eropa (Hortobágy ). Ing babagan bangunan, Hongaria duwe papan pangibadah paling gedhe ing Eropa (Great Synagogue), bath obat paling gedhe ing Eropa (Széchenyi Medicinal Bath), gereja nomer telu paling gedhe ing Eropa (Esztergom Basilica), biara wilayah paling gedhe nomer loro ing saindenging jagad (Pannonhalma) Archabbey), kastil Baroque paling gedhe nomer loro ing donya (Gödöllő), lan paling gedhe Kristen awal Necropolis ing njaba Italia (Pécs), lemah ngisor kaloro ing Eropah lan nomer telu ing saindenging jagad New York lan London (Millenium Underground).

Sampeyan bisa nyana golek panganan lan banyu sing aman, safety sing apik lan iklim politik sing umum stabil.

Hongaria ora narik kawigaten para teroris lan njaga level obat lan angkara kanthi sederhana.

wong

Hongaria wis beda-beda sacara etnis wiwit diwiwiti, lan saiki dina iki luwih saka 90% populasi yaiku etnik Hong Kong, kanthong etnik lan budaya Slovakia, Roman, Jerman lan liya-liyane ana ing negara kasebut. Amarga owah-owahan wates Hong Kong sawise Perang Dunia I, luwih saka 2 yuta wong-wong Hungaria lan budaya manggon ing negara-negara sing wewatesan. Wong-wong Hong Kong, sing uga dikenal minangka Magyars, minangka keturunan sawetara suku saka Asia Tengah, sing dipercaya dadi jaran sengit, nomaden lan tekan Eropa Tengah ing abad ka-9.

Climate

Nilai suhu Absolute ing Hongaria beda-beda -20 ° C (-4F) nganti 39 ° C (102F) nganti taun. Distribusi lan frekuensi udan ora bisa diramal amarga iklim benua negara. Ribut badai asring sawise musim panas, lan udan luwih sering ing musim gugur. Sisih sisih kulon biasane njaluk udan luwih akeh tinimbang sisih wetan, lan teles sing abot bisa kedadeyan nalika musim panas. Kahanan cuaca ing Plain Agung bisa dadi abot banget, kanthi musim panas, musim panas sing adhem, lan udan sing kurang. Cuaca ibukutha iki dadi kontinental lembab kanthi suhu sing sarujuk ing musim semi lan musim gugur, nalika musim panas iklim anget lan udan deres abot, nalika mangsa adhem lan suhu biasane ana ing 0 derajat.

Wilayah Hongaria

  • Hongaria Tengah. Bagean paling akeh sing ditekani negara amarga ibukota Budapest.
  • Danau Balaton. Macem-macem tujuan saka deso, wilayah anggur sing tentrem kanggo kutha sing sregep.
  • Wilayah bersejarah sisih kulon kali Danube minangka salah sawijining negara sing paling maju ing ekonomi.
  • Hongaria Lor. Kutha-kutha bersejarah lan gua sing apik banget bakal dideleng ing kene.
  • Plain Hungaria Agung. Luwih adoh saka negara liya, iki minangka wilayah sing amba kanthi dataran lempeng. Szeged bisa dianggep minangka ibu pejabat sing ora resmi ing wilayah kasebut.

kutha

  • Budapest - karo taman berdaun jovial, museum sing misuwur, Distrik Benteng Abad Pertengahan lan hiburan wengi sing berkembang maju, Budapest minangka salah sawijining kutha ing Eropa sing paling nyenengake lan nyenengake.
  • Debrecen - kutha paling gedhe nomer loro ing negara kasebut, pusat budaya lan agama
  • Eger - kutha lor sing apik karo puri lan kamera obscura
  • Győr - ana café, restoran, butik, lan klub wengi ing pusat kutha Baroque sing apik
  • Kecskemét - kutha sing misuwur kanthi adegan musik sing sregep, plum brandy, lan arsitektur Art Nouveau
  • Miskolc - karo adus guwa sing unik ing Miskolc-Tapolca, kutha paling gedhe kaping papat ing negara kasebut, sing cedhak karo Bükk sing apik
  • Nyíregyháza - kutha ukuran medium karo resort banyu sing sibuk, desa museum, lan festival musim gugur taunan
  • Pécs - pusat budaya sing apik lan kutha universitas
  • Szeged - kutha paling srengenge ing Hongaria kanthi sejarah utamane
  • Székesfehérvár - tilas kraton, sing misuwur amarga arsitektur lan museum Baroque
  • Szombathely

Tujuan liyane

  • Aggtelek - guwa ayu nganggo dripstones lan stalagmit
  • Bükk - bagean saka sawetara Carpathian Mountain
  • Harkány - kutha cilik sing bersejarah ing sadawane rute anggur Villány-Siklósi sing misuwur amarga spa
  • Lake Balaton - tlaga utama Hongaria lan tlaga paling gedhe ing Eropa Tengah
  • Mohács - Misuwur kanggo Pertempuran Mohács (1526, 1687), Pertempuran kasebut minangka wiwitan lan pungkasan, masing-masing, saka dominasi Ottoman ing Hongaria. Saben musim semi, kutha dadi karnaval Busójárás taunan.

Bandara internasional utama Hongaria yaiku Budapest Ferenc Liszt International Airport ing Budapest (biyen "Bandara Internasional Budapest Ferihegy") lan Bandara Debrecen ing Debrecen. Mung loro iki sing duwe penerbangan sing wis dijadwal. Ana bandara internasional sing kurang digunakake; Bandara Hévíz-Balaton duwe penerbangan pesawat musim, bandara Győr-Pér lan Pécs-Pogány umume penerbangan umum. Hongaria ora duwe maskapai penerbangan maskapai. Ana sawetara operator murah murah kanggo Budapest.

Dhiskusi

Wong Hungaria kanthi bangga karo basa sing unik, kompleks, canggih, kanthi ekspresif, Hungaria (Magyar diucapake "mahdyar"). Basa kasebut minangka basa Ural sing paling cedhak karo Mansi lan Khanty saka Siberia sisih kulon. Salajengipun sub-diklasifikasikake menyang basa Finno-Ugric sing kalebu basa Finlandia lan Estonia ditambah karo sawetara basa minoritas sing diucapake ing Kulon lan Northwestern Rusia; babar pisan ora ana gandhengane karo basa tetangga: basa Slavic, Jermanik, lan Romance kalebu kulawarga Indo-Eropa. Sanajan ana hubungane karo basa Finlandia lan Estonia, nanging ora sacara intelektual; dadi babagan sing ana hubungane karo basa Inggris yaiku Hindi. Kajaba saka basa Finlandia, dianggep minangka salah sawijining basa sing paling angel kanggo para pamicara basa Inggris supaya bisa sinau kanthi kosakata, tata cara rumit, lan lafal kanthi beda radikal. Dadi ora kaget manawa ana pamicara ing Inggris sing ngunjungi Hongaria ora ngerti apa-apa saka basa Hong Kong sing ditulis. Hongaria ngetrapake aksara Latin sawise dadi karajan Kristen ing taun 1000.

Basa asing

Wiwit basa Inggris digunakake mulang ing sekolah lan universitas, yen sampeyan ngobrol karo wong-wong sing isih enom, bocah rong puluhan utawa thirties ngisor, sampeyan duwe kesempatan sing apik yen dheweke bakal nganggo basa Inggris sing apik banget.

Nanging, amarga sejarah Hongaria, generasi tuwa bakal cenderung ora nganggo basa Inggris. Wong-wong Hungaria iki bisa uga ngomong nganggo basa Rusia, sing diwajibake ing jaman Komunis, sanajan umume durung nate nggunakake. Kayata kabeh negara pasca komunis, wong bakal ragu-ragu ngomong nganggo basa Rusia lan bisa uga prasangka marang wong sing nindakake. Sampeyan wicaksana kanggo nyoba lan miwiti obrolan ing sawetara basa liyane lan yen sampeyan ora ngerti saben liyane, takon yen pindhah menyang basa Rusia bakal ditampa.

Jerman banget migunani lan meh digunakake nganggo basa Inggris, lan meh umum cedhak wates Austrian lan utamane Sopron, sing resmi basa dwiera lan duwe kontak gedhe karo Wina amarga bisa diakses dening sepur pinggiran kutha Wina. Ing wilayah kasebut lan karo wong sing luwih umum umume, basa Jerman asring njupuk luwih saka basa Inggris. Spanyol, Prancis lan Italia minangka basa sekunder ing sekolah lan saya tambah akeh prominensi ing ngendi ana pirang-pirang perusahaan sing nggawe perusahaan dhasar ing negara kasebut.

Sampeyan bakal entuk kesempatan sing luwih apik kanggo nemokake wong sing nganggo basa manca (biasane Inggris lan Jerman) ing kutha-kutha sing luwih gedhe, utamane ing universiti sing kayata Budapest, Debrecen, Miskolc, lan Szeged.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Hongaria

  • Budapest, kalebu Banks of Danube, Buda Castle Quarter lan Andrássy Avenue
  • Kampung Lawas saka Hollókő lan Sekitare
  • Guwa Aggtelek Karst lan Karst Slovak
  • Abbey Benediktus Milenium Pannonhalma lan Lingkungan Alam
  • Taman Nasional Hortobágy - Puszta
  • Necropolis Kristen Awal saka Pécs (Sopianae)
  • Lanskap Budaya Fertő / Neusiedlersee
  • Landskap Budaya Sejarah Tokaj Anggur
  • Tujuan wisata utama liyane yaiku Lake Balaton, kanthi winehills, spa termal ing Hévíz.
  • Tiszavirágzás. Ing pertengahan wulan Juni, Tisza ngasilake kembang mayflies sing padha karo kembang. Sawise decimated dening polusi, pedunung mundhak maneh. (Dheweke misuwur mung urip sajrone 1-2 dina?)

Apa sing kudu ditindakake ing Hongaria

Manuk nonton. Hongaria minangka tujuan sing apik kanggo liburan nonton manuk (aka birding). Ana bukit kayu, sistem kolam-iwak sing akeh lan suket, puszta. Wilayah sing apik kalebu Kiskunsag lan Hortobagy National Parks lan Aggtelek, Bukk lan Zemplen Hills.

Nunggang jaran. Wilayah wilayah pedalaman sing ana gandhengane karo tradhisi horsemanship sing dawa nggawe Hongaria dadi negara sing cocog kanggo nunggang. Wates mbukak ing sisih kidul lan hutan bukit ing sisih lor nawakake macem-macem terrain nunggang.

Mandi. Banyu termal sing ana ing Hongaria kanthi luwih saka 1000 sumber termal ing negara kasebut (luwih saka 100 mung ing wilayah Budapest) akeh sing wis adus lan spa. Sing paling misuwur yaiku adus Szechenyi ing Budapest. Rampung ing taun 1913 lan dibangun nganggo gaya Renaissance Modern. Iki minangka komplek mandi termal paling gedhe ing Eropa, papane yaiku Taman Bandar Budapest. Nanging, atusan adus individu ing saindenging negara. Guwa siram ing Miskolc-Tapolca lan spa ing Egerszalók, sawetara conto sing apik. Mandi termal pertama dibangun dening bangsa Romawi luwih saka 2000 taun kepungkur.

"Museum Sejarah Budapest" Ana telung bagean utama. Bagean Antiquities lan Arkeologi Romawi (Museum Akuincum). Bagean Medieval (Museum Bèntèng). Lan bagean Zaman Moden (Museum Kiscelli).

"Pusat Peringatan Holocaust" Iku pameran interaktif sing nuduhake dokumen lan obyek asli saka Holocaust. Ana uga perpustakaan, toko buku, toko kopi, lan Pusat Informasi Braham. (uga tur dipandu kasedhiya)

"House of Terror Museum" Pameran kasebut minangka pengeling-eling korban rezim rasis lan komunis ing Hongaria ing abad kaping-20. (Kalebet wong sing ditahan, siasat, disiksa utawa dipateni ing bangunan.) Iki nggambarake hubungan negara karo Nazi Jerman lan Uni Soviet sajrone taun nginep.

"Lake Balaton" Tlaga paling gedhe ing Eropa Tengah lan ana desa ing pinggir sing ngrampungake turis. Iki minangka salah sawijining tujuan liburan sing paling populer.

Dhuwit Dhuwit

Euros saiki ditampa ing umume hotel lan sawetara restoran lan toko. Priksa manawa sampeyan mriksa tingkat kurs kasebut, nanging uga papan sing kondhang (kaya McDonald's) bakal ijolan kanthi tingkat sing ora realistis.

Sampeyan bisa nggunakake kertu kredit utama (EuroCard, Visa) ing toko-toko utama lan restoran sing luwih gedhe, nanging aja ngarep-arep manawa tanpa mriksa dhisik. Papan-papan cilik ora bisa ngatasi kertu. ATM kasedhiya sanajan ing kutha-kutha cilik, jangkoan apik.

Nalika ngrampungake transaksi moneter, luwih becik mbayar nalika sampeyan bisa. Sawetara restoran lan hotel ngisi tingkat sing luwih tajem kanggo ijol-ijolan euro lan asring, amarga turunane kurs, biaya lan layanan sing beda-beda, bisa beda-beda sacara dramatis.

Ana 284 tandha kanggo dolar AS lan 319 cetak menyang euro. Blanja ing Hongaria banget mirah kanggo wong saka AS lan zona euro.

Apa sing kudu dituku

Kajaba saka cenderung turis klasik kaya kertu pos lan trinket, iki sawetara perkara sing unik kanggo Hongaria utawa mung angel ditemokake ing panggon liya.

Sose keti udhara

Rempah-rempah: Paprika lan Saffron Hong Kong

Keju Gundel: umur ing anggur Gundel utawa nganggo potongan walnut utawa bumbu. Sing paling gampang ditemokake ing 350g telung jinis jinis bebas saka Bandara Ferihegy ing Budapest (paling ora ing Terminal 2), nanging kemungkinan kasedhiya ing Gundel 1894 Cell & Food Cellar (pirsani Pest # Makan). Elinga yen urip beting keju iki mung 2 wulan.

Anggur: Tokaji, Egri Bikavér (delengen omben-omben), anggur abang saka wilayah Villány dll.

Pálinka: brendi sing misuwur lan kuwat digawe saka woh-wohan.

Unicum: aqueque pencernaan herbal.

Herend: tangan mewah dicet lan porselin sing digulung

Apa sing arep dipangan

Kursus utama ing menu biasane HUF2,500-3,000 ing papan wisata ing Budapest, HUF1,500-1,800 ing njaba, utawa ing kutha kaya Eger lan Szentendre (Maret 2009).

Nedha awan ing Budapest yaiku HUF900-8000 saben wong, lan setengah siji saka siji ing njaba Budapest. (Menu panganan cepet Cina udakara HUF500).

Ing restoran, muatan layanan asring dilebokake menyang tagihan, 10% utawa 12%, nanging iki kudu ditunjuk kanthi jelas ing menu. Yen ora kasebut, papan kasebut ora duwe hak kanggo kalebu layanan layanan ing tagihan kasebut.

Sanajan ora ana biaya layanan, kajaba layanan kasebut paling akeh wong Hungaria cenderung ninggalake tip sing loman (10% minimal). Boten kados negara paling kulon, tip biasane ora kiwa ing meja, nanging jumlah kasebut ditemtokake kanggo staf sing ngenteni yen sampeyan mbayar.

Ing kutha-kutha utama lan ing jejere dalan gedhe sampeyan bisa nemokake restoran ing ranté internasional utama kayata KFC, McDonald's, Burger King, Pizza Hut, Subway lan TGI Friday's.

masak

Wong Hungaria cukup bangga karo masakan (Magyar konyha), lan umume wektu tanpa alesan. Panganan biasane pedhes (nanging ora panas miturut standar umume), lan enak tinimbang sehat - akeh sajian disiapake karo ganggang utawa goreng. Rempah-rempah nasional yaiku paprika, digawe saka lada lada manis sing asem lan sing sejatine duwe rasa yen seger. Piring nasional, mesthi goulash, nanging wong-wong Hungaria nyebat godhang paprika sing tebal kanthi dikenal goulash ing panggenan liya kanthi istilah pörkölt lan nglindhungi istilah gulyás kanggo sup rempah-rempah paprika sing luwih entheng.

Daging populer- utamane daging babi (sertés), daging sapi (marha) lan racun (őz). Kurang umum yaiku lamb lan mutton. Iwak sing paling apik ing Hongaria yaiku iwak kali: Carp (Ponty) lan Fogas (Zander), sanajan akeh restoran sing bakal menehi iwak saka adoh. Ayam (csirke) lan Turki (pulyka) lan umume, lan sampeyan uga bakal nemokake manuk game sing apik banget ing restoran lan wilayah negara sing luwih cerah - Pheasant (Fácán), Partridge (Fogoly) lan bebek (Kacsa). Hidangan khas bakal ndherek sup, asring kaya konsol (erőleves), daging karo kentang (burgonya) lan salad sisih, lan panganan cuci mulut kaya pancake (palacsinta).

paprika

Ora pati ngerti ing saindenging jagad yaiku paprikás csirke, pitik ing saos paprika, lan halászlé, sup iwak paprika asring digawe saka karpet.

Banyak anget uga misuwur ing Hongaria. Nalika turis nduwe ati ing goose (libamáj), isih murah miturut standar Kulon, mungkin panganan sing paling umum yaiku sült libacomb, sikil goose panggang. Sayuran sayur-sayuran (töltött) uga macem-macem jinis, lan pancakes Hong Kong (palacsinta), loro gurih lan manis, dadi rawat. Jajanan umum kalebu kolbász, versi Hungarian saka sosis kielbasa Polandia, lan lángos, adonan jero karo macem-macem topping (biasane ora ana krim, keju lan / utawa bawang putih).

A meal Hungaria meh mesthi - sanajan sarapan - diiringi pickles Hungaria sing diarani savanyúság, secara harfiah "rasa asem". Iki asring diarani saláta ing menu, saéngga dhawet saláta vitamin yen sampeyan pengin sayuran seger. Pati asring asring dadi kentang, beras utawa dumpling (galuska 'utawa nokedli), kontribusi Hongaria utama ing lapangan iki minangka jinis pasta sepupu cilik sing cilik sing diarani tarhonya.

Sampeyan kudu ngunjungi "Cukrászda" yen sampeyan ana ing Hongaria. Iki misuwur banget karo kue lan kopi sing enak. Coba Krémes tradisional (karo krim vanila), Eszterházy (akeh kacang) utawa Somlói Galuska.

Favorit liyane yaiku Lángos, yaiku roti goreng jero, padha karo "buntut paus utawa buntut beaver" nanging ing Hongaria, bisa disuguhake karo pangisi sing dipikirake. Sing paling umum yaiku polos, uyah, bawang putih (fokhagyma) lan krim asam (tejföl). Yen sampeyan nemokake sing ngadeg Langos, biasane ana pilihan saka pizza langos, utawa endhog nganggo mayo utawa nutella lan gedhang.

Panganan vegetarian sing misuwur banget ing saindhenging Eropa Wétan yaiku Kaposzta Teszta (kaposhta tasteta) Gobis kanthi mi. Ing Poland, iki diarani kapusta z kluski utawa haluski, ing Republik Ceko, dikenal kanthi nudle s zelí, lan sing diarani Slovakia haluski. Iki bisa dadi sajian vegetarian sing ketat, kadhangkala nganggo jamur. Piring sisih utawa kursi utama iki terus apik ing meja prasmanan.

Panganan sayuran

Vegetarians lan Vegans bakal luwih gampang mangan ing negara liya. Budapest ora dadi masalah, amarga ana macem-macem restoran sing kudu dipilih, nanging ing restoran Hungaria biasa, daging non-daging ing menu cukup diwatesi kanggo rántott sajt (keju goreng) lan gombafejek rántva (jamur goreng) .

Nanging, ing taun-taun pungkasan, panganan Italia wis dadi luwih populer, anggere sampeyan ora ngeling-eling diet sing pasta dadi vegetarian, sampeyan bakal nemokake pilihan luwih akeh.

Yen ana salah sawijine pamilih saka toko pasar utawa toko lokal, nanging pilihan woh-wohan lan sayuran cukup apik, utamane nalika musim panas. Peach lan apricot Hungaria enak (tuku saka petani ing pasar lokal).

Ana akeh restoran vegetarian lan vegan, lan akeh toko panganan kesehatan sing nawakake macem-macem produk vegetarian / vegan (kalebu kosmetik). Toko biasa kaya Groby antara merek liyane adol kabeh saka sosis vegan dadi mayonis.

Sakabèhé, aplikasi aturan sing padha karo ing omah, lan sampeyan kudu diwenehi panganan kanthi becik.

Apa sing kudu ngombe ing Hongaria

Tetep aman

Hongaria, ing umum, negara sing aman banget. Miturut panaliten 2012 Kantor PBB babagan Narkoba lan Kajahatan, Hongaria duwe tingkat bunuh diri kanthi sengaja mung 1.3 saben 100,000 penduduk. Iki luwih murah tinimbang rata-rata pembunuhan sengaja rata-rata Eropa, lan uga luwih murah tinimbang rata-rata pembunuhan disengaja rata-rata Amérika Lor 3.5 saben 3.9 jiwa.

Nanging, kejahatan cilik isih dadi perhatian, kaya ing negara liya. Watch bagasi lan kanthong sampeyan ing transportasi umum. Ana bebaya saka copet. Paspor, awis, lan kertu kredit minangka target favorit saka maling. Tansah barang sing ora disimpen ing hotel utawa papan sing aman ing papan sing aman, nanging kudu dingerteni yen kanthong, dompet lan tas ransel banget ngrugekke, sanajan nutup nganggo zipper. Ana uga kasus sing dilaporake wong-wong sing nyolong koper nalika turu ing sepur, mulane jaga-jaga. Tas- lan dompet - snat, nalika langka, ora dirungokake.

Umume, Hongaria rada sepi ing wayah wengi dibandhingake karo negara-negara Eropa liyane, lan tumindak angkara kanggo turis diwatesi mung pickpocketing lan pungkasane ngapusi rega lan tagihan lan rego taksi.

Pasukan polisi profesional lan terlatih. Nanging, siji kudu duwe kawruh sing apik kanggo wong Hongaria supaya njaluk pitulung amarga sebagian besar pulisi meh ora nganggo basa Inggris.

UU Hong Kong duwe toleransi nul lan ngombe, lan paukuman iku denda. Tegese ora ana omben-omben sing dikonsumsi bakal dikonsumsi yen nyopir, ora ana alkohol getih sing bisa ditampa. Gagal mbayar dendo bisa nyebabake paspor sampeyan dirampas, utawa uga ukara kunjara nganti utawa kajaba mbayar denda.

Sing luwih penting, polisi mungkasi kendharaan kendaraan kanggo mriksa dokumen. Sampeyan kudu ora kuwatir nalika sampeyan mandheg amarga hukum, kabeh kudu dicenthang kertas identifikasi.

Hongaria duwe sawetara sing paling angel, yen ngukum penalti yen wong kena kacilakan mobil. Penglibatan ing kacilakan mobil nyebabake denda, lan bisa uga ukuman kunjara penjara saka 1 taun nganti 5 taun (gumantung saka kahanan mbebayani).

bab

Revolusi 1956 terus dadi subjek sing sensitif karo komunitas wing tengen lan akeh wong tuwa. Sampeyan ora kudu ngrembug Prajanjen Trianon (1920) karo para nasionalis - bisa dianggep sensitif.

Tampilan mbukak lintang abang Komunis lan simbol martul lan sabit, simbol swastika Nazi lan SS, lan pésta Pancing Pasista Hong Kong, dilarang undang-undang. Priksa sandhangan sampeyan ora duwe simbol-simbol kasebut, sanajan mung guyon. Sampeyan bisa didenda.

Anggota komunitas Gypsy bisa nemokake label Hungaria tradisional 'Cigány' (pron. 'Tzigan') rada nyerang, luwih seneng menehi label minangka Roma.

Minangka tradhisi deso, wong-wong Hong Kong kanthi tresna ngrujuk marang awake dhewe minangka "nari karo tangis ing mripat kita" ("sírva vígad a magyar"), kaya mundur saka bittersweet menyang nasib ala sing wis dirasakake ing sejarah sing dawa. Aja ngejek sejarah Hongaria lan patriotisme Hongaria.

Nalika mlebu omah, sepatu kudu dicopot sacara umum.

Adat sing ora umum

Sanajan sampeyan wis ketemu karo jinis lawan, mula ora ngambung sabenere ing pipi, nanging ora salaman.

Iki minangka tradhisi lawas (sanajan saiki ora dicekel wong kabeh) sing wong Hungaria ora ngapit gelas bir utawa botol bir. Iki amarga legenda sing Austrian ngrayakake pelaksanaan Martirs 13 Hong Kong ing taun 1849 kanthi cling gelas bir, supaya wong Hong Kong sumpah ora bakal klambi karo bir sajrone 150 taun. Temenan wektu iki wis kadaluwarsa, nanging kabiasaan lawas mati kanthi angel. Iki ora kaya ngiring dening generasi enom.

kontak

Akses Internet Broadband saiki nyebar ing Hongaria. Mesthine biasane golek akses Internet gratis (Wi-Fi) ing pusat Shopping ing Budapest, umume kafe lan pub. Sampeyan bakal duwe akses Wi-Fi sanajan ing kutha cilik. Goleki pratandha "Wi-Fi", sampeyan bisa uga kudu njaluk akses akses, Nanging yen sampeyan nganggo, bakal diwenehake kanthi gratis.

Situs web pariwisata resmi ing Hongaria

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Hongaria

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]