Debrecen, Hongaria

Debrecen, Hongaria

Debrecen minangka "Kutha Daérah Plain Hongaria Agung", lan jabatan kabupaten lan kutha paling gedhe ing kabupaten Hajdú-Bihar ing sisih wétan Hungary. Kutha iki minangka kutha paling gedhe nomer loro ing negara kasebut kanthi udakara 200,000 pedunung lan sejarah minangka kutha paling penting ing Protestanisme Hong Kong.

Biyen dheweke takon "sapa sing duwe pikiran sehat bakal mbangun kutha ing tengah ora ana gunung, utawa dalan?". Ya, jawabane gampang: thanks kanggo Plain Agung sing ana ing wilayah kasebut sadurunge ana desa pertanian sing didunungi ing kene. Langkah-langkah desa kasebut dibangun bebarengan, pusat administratif lan budaya umum digawe, lan saiki Debrecen minangka kutha paling gedhe nomer loro ing Hongaria.

Dhèwèké dadi kutha Calvinist paling gedhe ing Eropa (diarani "Calvinist." Roma"), Lan Gréja Ageng (Nagytemplom) minangka pangeling-eling warisan kutha.

Debrecen uga duwe universitas sing duwe macem-macem bidang ilmu. Wis kira-kira 25000 siswa. Bangunan utama ing Nagyerdő apik.

transportasi umum

Sanajan cara paling cepet kanggo mlaku asring mlaku, ana jaringan tram, trolleybus lan bis kabeh ing saindenging kutha lan pinggiran desa. Cara kepala tram lan troli yaiku 5-15 menit, dene frekuensi ing garis bis beda-beda. Ana rong garis tram sing ngladeni sumbu sisih lor-kidul kutha, dene sumbu sisih wétan-kulon lan periferal diladeni karo trolleybus lan garis bis. Trem uga menehi lelungan sing bisa dilebokake ing sisih tengah kutha. Garis trem 1 diwiwiti saka stasiun sepur, terus ing dalan utama, mbalik ing Gereja Grande sethithik, mlebu ing Old Forest, banjur ing alas gedhe, banjur ngubengi Wana mandheg ing Zoo, Taman Tema lan Umum Mandi, kampus Kedokteran lan Utama Universitas, banjur bali.

Lumampah

Cara paling efektif kanggo ngubengi ing njero kutha yaiku mlaku-mlaku. Umume pandelengan ing sawetara atus meter saka saben liyane. Nalika pusat kasebut nggambarake status mantan Debrecen minangka pusat budaya lan ibukutha sing penting karo bangunan Klasik lan Art-Nouveau, gambar kanthi radikal mung owah mung sawetara lurung-lurung, ing endi larik ditutup saka siji tingkat, omah gedhe-gedhe. ndominasi tampilan kasebut, sing khas kanggo kutha-kutha cilik ing Dataran Besar ing Hongaria. Luwih adoh saka pusat ana akeh bangunan blok-konkrit sing luwih dhuwur.

Ana akeh dalan sing apik, nanging ana uga sing kurang apik banget, nanging mlaku-mlaku biasane aman. Coba Nagyerdő (hutan Agung): ayu.

Driving

Pusat kutha mung ukuran sing cocog kanggo mlaku-mlaku nanging ana papan sing kepenak kanggo nyopir. Kahanan dalan apik nanging sajrone jam puncak sawetara persimpangan utama bakal rame, ngarep-arep sawetara telat sekitar 8-9 am lan 4-5 sore. Pusat ora bisa diakses dening mobil lan butuh wektu kanggo navigasi ing saubenge. Sixt, Hertz lan Avis kasedhiya ing kutha yen sampeyan pengin nyewa mobil. Sampeyan uga bisa supaya sewa sampeyan menyang bandara.

Apa sing bakal dideleng

Sanajan Debrecen minangka kutha paling gedhe nomer loro ing negara kasebut, minangka papan sing luwih cilik kanthi udakara sepuluh warga, mula aja ngarep-arep bisa urip kaya Budapest. Isih ana sawetara atraksi sing nggambarake status tilas dheweke minangka pusat utama ing Dataran Agung, pusat budaya lan malah dadi ibukutha Hungary. Ing Nagytemplom iku kudu dideleng lan gampang diakses. Minangka kanggo museum, Museum Déri mesthi migunani kanggo lelungan, nanging kabeh wong liya gumantung banget karo kepiye kesenian Hong Kong. Umume atraksi utama yaiku ing City Park, utawa Nagyerdő, ing ngendi sampeyan bisa nggunakake sore sing nyenengake.

Papan-jinising Ibadah

Nagytemplom (Gereja Agung) ing Kossuth tér yaiku bangunan sing paling dikenal ing Debrecen lan minangka simbol kutha. Iki minangka pusat ing jaman biyen diarani "Roma Calvanis". Pengunjung bisa plancongan menyang njero ruangan, uga munggah ing menara kanggo ndeleng lonceng Rákóczi, lonceng paling gedhe ing Hongaria, lan pemandangan kutha sing apik banget.

Szent Anna-székesegyház (Katedral St. Anne) minangka Gereja Katolik utama ing Debrecen, uga minangka kursi episkopal keuskupan Debrecen-Nyíregyháza wiwit taun 1993. Gereja kasebut dumunung ing persimpangan Piac (utama) lan dalan-dalan Szent Anna. Pambangunanipun wiwit taun 1721 kanthi gaya baroque. Wis rampung karo para spero ing taun 1934 minangka bagéan saka rekonstruksi sawise geni.

Kistemplom (Gereja Cilik) minangka gereja Calvinist sing ana ing persimpangan dalan-dalan Piac (utama) lan Széchenyi. Sampeyan entuk jeneng julukan Csonkatemplom (Stumpy Church) saka kekurangan spire sing menehi menara katon sing durung rampung.

Görög katolikus templom (gereja Katulik Wétan), sing dibangun ing taun 1910 kanthi gaya kebangkitan Byzantine, ana ing kothak Attila.

Sinagog Orthodok ing Pásti Street dibangun ing taun 1894 lan wis rampung direnovasi. Iki digunakake minangka papan sakral ing preian agama, lan kanggo pameran. Organisasi liyane sing ana gandhengane kalebu omah pandonga rutin wiwit taun 1910, pameran, mikve lawas (adus ritual), omah slametan. Sinagog Street Kápolnás dibangun ing taun 1910 lan dibangun kanthi anyar.

Omah pandonga muslim diadegake ing Egyetem sugárút ing taun 2015.

Museums

Museum Déri minangka museum paling gedhe ing city.it yaiku Déri tér 1; (ing sisih tengen Gréja Agung, njupuk tram # 1) minangka papan sing bisa dideleng. Iku museum nasional kanthi jinis seni kabeh. Ana tampilan alam sing nuduhake urip kewan ing wilayah kasebut, koleksi liyane sing nampilake barang-barang sejarah saka wilayah kasebut, lan galeri seni sing nampilake karya saka seniman Hungaria. Karya paling misuwur yaiku trilogi Crita Hungaria Mihály Munkácsy, telung lukisan gedhe sing nggambarake Kristus sadurunge Pilatus, Salib, lan Ekce Homo!

Museum Peringatan Ferenc Medgyessy ing Péterfia u. 28; (mung ing mburi Debrecen Plaza lan paling gampang digayuh karo tram # 1) nampilake karya lan urip seniman.

Museum Peringatan László Holló ing Holló László sétány 8; (dumunung ing Tócóskert, njupuk bis # 19) dipasang ing taman siji-acre sing nampilake omah omah karya seni lan taman patung.

Delizsánsz Kiállítóterem - Postamúzeum (Museum Pos) ing Múzeum u. 3. (nyabrang alun-alun saka Museum Déri ing kantor pos utama).

Debreceni Irodalmi Múzeum (Museum Sastra Debrecen) ing Borsos József tanggal 1; (mung sisih lor kutha, njupuk bis # 12, 15, 31 utawa 32) duwe pameran permanen saka bunderan literatur Csokonai 1890. Uga omah pameran sementara.

Kölcsey Központ (Modem) - pusat modern sing dibangun kanggo pameran seni berprofil dhuwur lan pagelaran musik / teater.

Nagyerdő - Taman Negara. Dumunung ing sisih lor kutha yaiku 2280 hektar taman kutha sing nawakake mlaku-mlaku uga sawetara kesempatan kanggo nyenengake lan hiburan. Tram no. 1 nyedhiyakake akses sing apik kanggo wilayah kasebut.

Universitas Debrecen didegaké ing taun 1538 minangka Calvinist College of Debrecen. Iki minangka universitas paling tuwa sing terus digunakake ing Hongaria. Nduwe program sing wis apik ing basa Inggris kanggo siswa internasional. Saiki ana rong situs utama universiti: Nagyerdő (ndeleng ngisor) lan kampus Kassai út. Kampus utama Universitas Debrecen (biyen kampus Universitas Kossuth Lajos) mapan ing Egyetem tér, mung sisih kulon taman, minangka salah sawijining universitas paling gedhe ing wilayah kasebut lan apik kanggo mlaku-mlaku. Bangunan utama dibangun ing taun 1932. Praupan ngarep bebarengan karo sumber mancur lan wit cemara ing sauntara nyedhiyakake tampilan apik saka mburi sisih lor Egyetem sugárút.

Vidámpark (Taman hiburan) ing Ady Endre út 1. ora dadi gedhe utawa nyengsemaken taman kasebut ing Budapest, nanging isih dadi taman sing paling gedhe kaya iki ing sisih Tisza. Ana 15 tunggangan kalebu kraton fantasi, roda ferris, lan kereta api kanak-kanak.

Állatkert (Zoo) ing Ady Endre út, bebarengan karo Vidámpark mbentuk Taman Budaya.

Akuatatik ing Taman Nagyerdei 1. minangka pusat kutha utama. Ana taman banyu, kolam renang umum, kamar mandi, hotel, lan restoran.

(Skating Rink)

Stadion DVSC yaiku tim bal-balan lokal main (dijuluki "Loki"). Paling anyar dheweke menang juara Hong Kong ing taun 2005 lan 2006.

Taman Botani. Cukup cedhak kampus, ana kebon botani ing sisih kulon Egyetem tér.

Apa sing kudu dilakoni ing Debrecen

Debrecen Plaza sing ana ing sisih lor tengah kutha lan gampang tekan tram # 1 minangka mall cilik. Nanging, ana film teater kaping pirang-pirang, supermarket, arcade, lan pengadilan panganan karo McDonalds.

Pusat blanja forum. Mal sing luwih anyar mung blok sisih wétan Debrecen Plaza. Uga duwe pengadilan panganan lan akeh toko - dadi luwih gedhe lan luwih maneka warna tinimbang Debrecen Plaza.

Karnival Kembang (Virágkarnevál): 20 Agustus, saben taun ana sedina mupangate preinan musim panas lan nasional, kanthi gambar utawa patung digawe saka kembang, lan akeh mardi gras liyane.

Festival Militer Militer (Katonazenekari fesztivál)

Njaluk metu

Erdőspuszták The Woodlands (Erdőspuszták) minangka wilayah pengawetan alami sing ngubengi Debrecen saka sisih wétan.

Railway Zsuzsi, didegaké ing taun 1887. Sawise dawane 38 km saka Debrecen menyang Nyírmártonfalva kanggo nggampangake perhutanan ing alas lan ngeterake penumpang saka desa lan dusun ing sekitar Debrecen menyang kutha, dina iki, jalur sepur gaung sempit Zsuzsi nggawa wong seneng menyang dolan menyang wilayah. bukit cilik Hármashegyalja. Jeneng julukan lokomotif kayu lawas banjur menehi jeneng resmi Zsuzsi (kanggo Susy) menyang rute kasebut, sanajan dioperasikake wiwit operasi wiwit taun 1961.

Pusat resort Bánk, arboretum lan omah tampilan (negara). 15min drive menyang sisih kidul-wetan.

Danau Fancsika lan Vekery.

Taman Nasional Hortobágy udakara 25 km ing sisih lor-kulon Debrecen, minangka taman nasional paling pisanan lan paling gedhe ing Hongaria. Iki njaga urip tradisional (loro alam lan wong) saka Puszta ing Plains Agung ing Hongaria. Ana sepur saben 2 jam saka Grand Station. Yen lelungan nganggo mobil, jupuk rute no. 35.

Hajdúszoboszló, sing asring diarani Mekka Rheumatics, minangka kutha ing sisih kulon sadawane rute 4 sing umume dikenal spas. Ana layanan bus sing sering ana ing stasiun pelatih.

Nyíregyháza, kutha sing luwih cilik 50 km ing sisih kidul, karo sawetara taman lan alun-alun lan resort banyu ing Sóstó, minangka jogèd negara Szabolcs-Szatmár-Bereg. Wektu lelungan karo layanan InterCity saben jam saka Grand Station njupuk setengah jam. Kanthi mobil udakara udakara siji jam kanthi rute 4 utawa dalan motor M35 (menyang Budapest) banjur M3 (menyang Nyíregyháza).

Situs web pariwisata resmi Debrecen

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Debrecen

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]