Jelajahi Bordeaux, Prancis

Jelajahi Bordeaux, Prancis

Jelajahi Bordeaux, sing misuwur amarga anggur nanging uga kutha sing ramé kanthi tampilan-sejarah sing bisa ditemokake. Kadhaptar didaptar minangka Situs Warisan Donya "Ensembel arsitektur kutha lan arsitektur". Lyon, kutha paling gedhe nomer loro ing negara, uga didaptar, lan uga dadi pusat-pusat reruntuhan Romawi. Strasbourg, salah sawijining markas Uni Eropa, duwe karakter dhewe, kanthi pengaruh Jerman sing jelas. Montpellier minangka salah sawijining papan sing paling apik ing sisih kidul, kanthi akeh bangunan monumental lan kafe sing apik. Ing sisih kulon ana kutha bersejarah apik ing Nantes, papan ing omah Château des ducs de Bretagne lan monumen liyane. The Capitole de Toulouse dumunung ing tengah sing rencana dalan kutha sing misuwur. Pungkasan, aja lali babagan Arles, kanthi Monumen Romawi lan Romanesque sing Didhaptar Warisan Donya.

Sampeyan bakal ngunggahake kaca kaping pirang-pirang ing Bordeaux, sing misuwur amarga anggur, sing dianggep paling apik ing donya. Minangka ibukutha departemen Gironde ing wilayah Aquitaine, nduwe jutaan pendhudhuk ing wilayah metropolitan. Sawise pirang-pirang taun nglirwakake, bekas teles teles minangka panggonan panas anyar ing negara, kanthi sawetara kafe, kebon, lan museum sing isih urip. Komunitas Universitas nengsemake liwat 60,000, (Bordeaux Campus paling gedhe ing France) netepake manawa Bordeaux luwih saka anggur.

Bordeaux dianggep sabar banget lan santai. Adegan budaya, seni, lan musik sregep. Kutha iki dipimpin Inggris nganti suwe, mula kenapa Bordeaux duwe "Inggris".

Bordeaux asring diarani "Sithik Paris"Lan saingan ing antarane" Bordelais "lan" Parisiens "minangka topik sing panas, saengga sampeyan bisa ngalami sawetara bantahan sing wis digawe panas ing babagan iki.

Geografi Bordeaux minangka kutha sing rata, dibangun ing tebing Kali Garonne. Kutha iki uga kutha paling gedhe ing Prancis lan wilayah geografis minangka salah siji sing paling gedhe ing Eropa. Garonne gabung karo rolas kilometer ing ngisor kutha kanthi kali liyane, Kali Dordogne kanggo mbentuk Gironde Estuary, sing muara paling gedhe ing Prancis.

Pusat kutha dumunung ing sisih kulon lan sisih kidul Garonne. Ing sisih wétan ana sawetara bukit - siji sing ana ing sekitar. Iki bukit menehi tandha wiwitan zona industri lan pinggiran desa. Amarga iku kutha sing rata, sepeda-sepeda bisa nggawe modhal transportasi sing apik, utamane amarga kutha iki duwe jarak siklus 580 km siklus luwih saka XNUMX. Bordeaux minangka kutha paling dinamis ekonomi ing Prancis.

Amarga kelemahane ing subsoil, ora ana bangunan pencakar langit ing Bordeaux, sing nerangake sprawl kasebut. Pusat kutha wis nahan omah gedhong tradisional lan papan sing cerdas, mula alesan kasebut ing kutha iki diarani "Little Paris".

Bangunan modern bisa ditemokake ing sisih kulon (pusat administratif) lan kidul (universitas) kutha.

Sampeyan bisa tekan ing Bordeaux Dening pesawat. Bandara Bordeaux-Mérignac sisih kulon kutha. Iki minangka bandara daerah sing kalebu penerbangan domestik, sanajan ana penerbangan internasional uga nyambungake Bordeaux menyang sawetara bandara "hub" Eropa kaya Paris (Orly lan Roissy), London (Gatwick lan Luton), Madrid, Lan Amsterdam.

Bandara Bergerac Dordogne Périgord disuguhake sawetara maskapai. Minangka 2017, bandara ora ditawani transportasi umum.

Saka Bandara Paris Charles de Gaulle, ana layanan sepur kanthi cepet TGV saka stasiun sepur sing cedhak karo Terminal 2 menyang stasiun Bordeaux Saint Jean. Wektu perjalanan paling cepet kanggo sepur langsung yaiku 3 jam 33 min.

Stasiun sepur utama (Gare Saint Jean) dumunung ing sekitar 4km saka pusat kutha. Saperangan sepur saben dina (udakara siji saben rong jam) menyang sisih lor (menyang Paris, udakara jam 2 -3, 25 sepur dina, Angoulême, Poitiers), sisih kidul (menyang Toulouse, Marseilles, Montpellier (udakara 4 nganti jam 5), nganti Nice), lan sisih wétan (nganti Périgueux lan Clermont-Ferrand).

Bus, tram lan taksi ninggalake saka ing ngarep stasiun. Mlaku Tram C kanggo tekan kota yen sampeyan menyang sisih sisih lor, utawa bis yen sampeyan mlebu ing wilayah sekitar Selehake de la Victoire.

Bordeaux cukup kutha gedhe; nanging, sing paling akeh sing narik kawigaten ing pusat kutha. Ora disaranake manawa pengunjung nyopir amarga dadi repot kanggo taman, lan asring ana lalu lintas ing dalan-dalan sing sempit lan lawas kutha.

Cara paling menarik kanggo njelajah kutha yaiku kanthi mlaku. Amarga sebagian besar pusat kutha minangka 'wilayah pejalan kaki', iki gampang ditindakake. Yen seneng olahraga, sampeyan bisa nyewa skate skate utawa mancal utawa sampeyan bisa mulih menyang kutha kanthi nggunakake macem-macem garis bis. Kapal feri cilik ngidini lunga saka pesisir kulon kali menyang pesisir wetan, lan kosok balene.

Telung baris tramway efisien uga kasedhiya (A, B, lan C), tiket tiket 1.50 € lan nyakup perjalanan tanpa watesan sajrone siji jam validasi. Mesin kasebut ora nampa cathetan supaya sampeyan mbutuhake Bancaire Carte Prancis utawa dhuwit recehan.

Bordeaux minangka kutha bersejarah sing akeh obyek wisata. Distrik utama ditampilake sedhela ing kene, sing didaftar miturut jarak saka stasiun sepur.

  • Les Quais - Apike kanggo mlaku-mlaku ing pinggir Garonne, seneng nunggang kapal feri, ndeleng lanskap sing apik banget ing jembatan Bordeaux, utawa nari wengi ing pirang-pirang klub wengi. Jembatan Aquitaine minangka prestasi arsitektur unik ing Prancis.
  • Jembatan angkat Jacques-Chaban-Delmas; dumunung ing antarane "Quais" lan "Aquitaine Bridge". Dibukak ing 2013, nampilake dek sing bisa diangkat, sing munggah menyang meter 53 (170 ft), supaya kapal kapal pesiar lan kapal sejarah teka menyang pinggiran Quinconces Square.
  • La Victoire - Tugu sejarah sing nemoni urip lan bar siswa.
  • Pusat Pedestrian - Yen sampeyan rencana kanggo blanja, utawa golek kegiatan budaya, Bordeaux pancen akeh sing disedhiyakake - lan mula diwiwiti ing kene.
  • Dataran Gambetta - kabupaten sing sugih ing Bordeaux wiwit sisih lor - bagean kutha iki dijenengi "Little Paris".
  • Quinconces Square - Priksa manawa monumen mancur mancur menyang Girondins, klompok timbalan Majelis Nasional bourgeois sajrone Revolusi Prancis.
  • Meriadeck - pusat administrasi ing Bordeaux, kanthi salah sawijining perpustakaan paling gedhe ing Prancis.

Aja kantun Arch Victory (arsitektur Romawi), ing tengah La Vicroire

lan conto sing apik kanggo pangaribawa Romawi kutha.

Ngaso lan njupuk piknik ing Taman Umum Public, sisih lor alun-alun Gambetta.

Monumen Girondins ing alun-alun Quinconces minangka penghormatan sing cocog kanggo Anggota Parlemen saka Gironde sing dipimpin dening Robespierre.

  • Musee D'Art Contemporain ing 7, rue Ferrère. Temtunipun kunjungan yen sampeyan kasengsem ing Art Modern. Garis slate Richard Long ing atap minangka fitur permanen. Pameran mesthi ganti lan musium minangka papan sing apik kanggo nginstal. CAPC dibukak Selasa nganti Minggu 11AM-6PM (menyang Rebo 8PM), ditutup Senin; diakoni yaiku € 5.50 (£ 4), nanging gratis ing dina Minggu pisanan.
  • Musee D'Aquitaine, 20, cours Pasteur. Museum sing nggumunke sing nuduhake patung Gallo-Romawi lan penolakan wiwit taun-taun 25,000. Jam- 11AM - 6PM Tue-Sun. Entri gratis kanggo koleksi permanen; biaya sementara pameran sekitar € 5 kanggo wong diwasa.
  • Musee nasional des douanes(Museum Nasional Customs), 1 Panggonan de la Bourse. 10AM - 6PM.Tue-Sun. museum sejarah administrasi adat isine Prancis. Unik ing Prancis, nuduhake riwayat Prancis liwat perdagangan, perdagangan lan pajak lan dadi lukisan asli dening Claude Monet. Ragad mlebu kanggo koleksi permanen lan sauntara € 3 kanggo wong diwasa, gratis kanggo bocah. Audioguides ing basa Inggris utangan kanggo € 2.

Apa sing kudu ditindakake ing Bordeaux, Prancis

Mlaku-mlaku ing sadawane dalan Sainte-Catherine ing Pusat Pedestrian lan seneng pemandangan.

Coba nyabrang jembatan utawa njupuk kapal feri ing kali (waca Les Quais).

Menek langkah 243 menara Saint-Michel, lan nikmati panorama ing Bordeaux (mlebu 5 Euro - gratis kanggo warga negara Eropa ing 26).

Nglampahi sawetara wektu ing miroir d'eau (pangilon banyu) ing wates kali. Saben saiki, diisi banyu 2 cm, ganti karo awan kedut.

Mangan ngombe lan nari ing salah sawijining akeh bar utawa klub ing Les Quais utawa La Victoire.

Nonton bebek muter ing taman umum ing sisih lor tengah lan uwal saka kutha ing Jardin Botanique, Taman Botani Bordeaux. Kira-kira wiwit 1855, kebon botani minangka papan sing cocog kanggo mlaku-mlaku kanthi akeh jalur, utawa mung lungguh lan santai. Tur dipandu ditawakake, uga pelatihan lan kegiatan kadang-kadang kanggo bocah.

Kebon Bordeaux dibuka: pungkasan Maret kanggo akhir Oktober - 8AM nganti 8PM; mungkasi Oktober nganti akhir Maret - 8AM nganti 6PM. Kasedhiyan kebon Bordeaux gratis.

Rampung pejuang jet. Sampeyan bisa mabur Albatros L39 saka Bandara Internasional Bordeaux. Wiwitan ing € 1950.

SuperCar RoadTrip. Ngatur perjalanan pribadi kanthi cedhak Bordeaux. Temokake kebon anggur sing paling apik ing Bordeaux ing mobil sing bisa diowahi mewah: Ferrari, Lamborghini, Jaguar lan Mercedes AMG. Pandu dhewe karo wong sing dipilih. Pengalaman sing ora bisa dilalekake.

Musée du Vin et du Négoce, 41 rue Borie 333000 Bordeaux (mudhun dalan sing sempit, tram mandheg: Chartron), 10am-6pm. Museum petit Anggur lan Perdagangan Bordeaux dumadi ing bangunan saudagar anggur lawas. Pengunjung bisa nemokake sejarah perdagangan anggur kanthi artefak, video lan tur sing dipandu (kanthi leladen) ngiring dening anggur anggur lan presentasi anggur ing wilayah kasebut dening salah sawijining staf multibasa. 5-7 euro.

Rasakena anggur

Ngunjungi kebon anggur lan sampingan anggur lokal minangka salah sawijining kesenengan sing paling apik nalika ngunjungi Bordeaux. Minangka tlatah anggur paling gedhe nomer loro ing donya lan ngasilake luwih saka 800 yuta botol saben taun. Mrodhuksi sawetara anggur sing paling apik lan paling adiluhung ing saindenging jagad, sawetara sing paling misuwur:

Château Haut Brion

Château Lafite Rothschild

Château Latour

Château Margaux

Château Mouton Rothschild

Château Ausone

Château Cheval Blanc

Château Grand Renouil

Château du Pavillon

Château Petrus

Wisata kasedhiya liwat akeh operator. Utawa, nelpon dhisik kanggo leladen. Elinga, umure Latour mung nampa kolektor lan profesional sing serius.

Ana lawatan anggur saben dina sing lunga saka Bordeaux lan tumuju kabeh kebon anggur ing wilayah kasebut: Canon Fronsac, Saint Emilion, The Médoc, Graves lan Sauternes.

Pesta anggur musim panas taunan diadegake bareng karo "Bordeaux-fête-le-fleuve" sing ngrameke kali, tanah, lan komunitas internasional.

Ana akeh operator wisata kanggo wilayah Prancis iki. Dheweke bisa ngatur tur lengkap (kalebu lelungan menyang lan saka Bordeaux lan Prancis) utawa bisa ngatur kunjungan menyang anggur lan château kanggo sampeyan.

Bordeaux nggawe kasugihan saka perdagangan, lan sistem ekonomi lokal gumantung banget ing toko-toko lan ruang dagang. Pusat Pedestrian umume kebak toko kabeh, saka sandhangan menyang seni, kriya, panganan lan anggur lan sapanunggalane, yen sampeyan nggoleki barang mewah, pindhah menyang alun-alun Gambetta lan sekitare.

Sandhangan kurang larang tinimbang Paris, mulane nganggo sepatu sing kepenak lan tumuju Rue Sainte Catherine, presiden pejalan kaki paling dawa ing Eropa lan papan sing paling apik kanggo blanja.

Mesthi wae, sampeyan meh ora bisa ninggalake Bordeaux, tanpa njupuk anggur sing ditresnani ing omah. Priksa manawa sampeyan ngerti babagan aturan adat ing bandara.

Gastronomi duwe papan sing penting banget ing kutha iki, sing kebak restoran ing kabeh jinis. Restoran Prancis nyedhiyakake sajian saka meh kabeh bagean ing negara kasebut, lan ana akeh restoran Asia, Afrika utawa Arab. Umumé, mlaku-mlaku ing Rue de Saint Remi akeh disaranake. Resmi ruangan restoran ing Bordeaux kanthi resmi, pungkasane saka Miroir de l'eau lan sisih liya menyang Saint Catherine Street. Pancen banget ing bagean kutha sing paling wisata lan gampang ditekani nganggo trem.

Bordeaux santai ing wayah awan lan terus ing wayah wengi. Yen sampeyan nggoleki bar kanggo nongkrong karo kanca-kanca utawa seneng nonton pertandhingan bal-balan, tekan La Victoire, amarga umume pub lan bar kutha kasebut ing kene. Sakbenere, kabeh toko ing sakcedhake wilayah iki minangka bar, lan sampeyan bakal bisa nemokake salah siji sing cocog karo kabutuhan.

Yen luwih seneng nari utawa nari-nari, umume klub wengi ing Quais, cedhak stasiun sepur. Saka rock kanggo disko, nari menyang tekno, sampeyan uga duwe pilihan akeh.

Nalika ngleboke gratis menyang mayoritas klub, aja mabuk utawa ora diizinake.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Bordeaux, Prancis.

  • Lor: Wilayah Medoc, ing ngendi sawetara anggur Bordeaux sing misuwur diprodhuksi. Pertumbuhan pertama Château Lafite Rothschild, Chateau Latour, Château Margaux lan Chateau Mouton Rothschild, kabeh ana ing Medoc. Yen sampeyan ngrancang wisata menyang chateau, elinga ing ngisor iki: (1) nelpon dhisik lan nggawe leladen; (2) Chateau Latour umume mung nampa kolektor lan profesional sing serius; lan
  • Kulon: Ing sisih kulon, sampeyan bakal mungkasi ing Samudra Atlantik, kanthi luwih saka pantai pasir emas 250 sing diiringi segara alas pinus sing durung rampung; ana pirang-pirang kutha cilik sing apik banget ing sacedhake segara, kalebu Arcachon, kutha sisih segara, sing digawe kanggo produksi tiram. Sampeyan bisa njupuk sepur saka Gare de Saint Jean ing Bordeaux menyang Arcachon kanthi udakara 7 euro, sepur kasebut njupuk udakara 40 lan 50. The Hourtins 'Lake, tlaga banyu banyu paling gedhe ing France, mapan ana ing kana. Ing musim panas, swarga dadi swarga kanggo dolan utawa muter ing kayu pinus ing wilayah kasebut. Cedhak Arcachon minangka dune wedhi paling gedhe ing Eropa - pancen menarik banget, utamane nalika lelungan karo bocah cilik.
  • Wetan: Sampeyan bakal nemokake Saint Emilion, AOC sing misuwur (cf Saint-Émilion AOC) sing ngubengi desa Warisan UNESCO kanthi jeneng sing padha (cf UNESCO World Heritage List). Ing ngisor iki, Chateau sing paling misuwur yaiku Château Ausone lan Château Cheval Blanc. Ing sacedhake, ing Pomerol AOC, dumunung ing Château Petrus. Kajaba iku, Entre-deux-Mers ing antarane kali Garonne lan kali Dordogne duweni macem-macem istana lan anggur anggur sing akeh ngasilake anggur Bordeaux Superieur.
  • Kidul: Wilayah Graves, sing kalebu sawetara kebon anggur paling tuwa. Rong wilayah sing misuwur yaiku Château Haut-Brion lan Château La Mission Haut-Brion. Ing sisih wétan kidul Sauternes, sing ngasilake salah sawijining anggur panganan panganan paling misuwur ing donya, Château d'Yquem. Wilayah iki minangka sing paling apik kanggo pariwisata sejarah, kanthi akeh kutha-kutha sing apik banget lan monumen sejarah sing dibukak kanggo masarakat. Kutha: Bazas, Saint Macaire, Uzeste, Cadillac. Kastil: Chateau de Roquetaillade, Villandraut, Malle, Fargues, Cazeneuve.

Kanggo tekan papan kasebut, sampeyan bisa nggunakake rute regional (TER) utawa jalur bis antar kutha. Kanthi mobil, kabeh wilayah kasebut kurang saka jam saka Bordeaux.

Wilayah kabeh ditutupi karo sepeda teratur utawa tilase mlaku sing ngidini sampeyan njelajah Bordeaux lan deso.

Situs web pariwisata resmi Bordeaux

Watch video babagan Bordeaux

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]