njelajah Lascaux, Prancis

Jelajahi Lascaux, Prancis

Jelajahi Lascaux, panggonane komplek guwa cedhak desa Montignac, dheweke Departemen Dordogne ing sisih kidul-kulon France. Liwat lukisan tembok parietal 600 nutupi tembok interior lan langit-langit guwa. Lukisan kasebut nggambarake kewan utamane gedhe, fauna lokal lan kontemporer sing cocog karo rekaman fosil wektu Upper Paleolithic. Gambar kasebut minangka upaya gabungan pirang-pirang generasi, lan kanthi debat sing terus, umure lukisan kira-kira sekitar taun 17,000 (awal Magdaléna). Lascaux dilebokake ing dhaptar Situs Warisan Donya UNESCO ing 1979, minangka unsur saka Situs Prasejarah lan Guwa Dekorasi ing Lembah Vézère.

Ing September 12, 1940, lawang menyang Gua Lascaux ditemokake dening Marcel Ravidat taun 18 nalika asu kasebut ana ing bolongan.

Komplek guwa iki dibukak kanggo masarakat ing Juli 14, 1948, lan siasatan awal arkeologi wiwit setaun mengko, fokus ing Shaft. Dening 1955, karbon dioksida, panas, kelembapan, lan rereged liyane sing diasilake dening pengunjung 1,200 saben dina kanthi jelas bisa ngrusak lukisan. Amarga kahanan udhara saya rusak, jamur lan lichen saya tambah akeh tembok. Akibate, guwa kasebut ditutup menyang masarakat ing 1963, lukisan kasebut dibalekake menyang negara sing asli, lan sistem pemantauan saben dinane diwiwiti.

Lascaux II, salinan nyata saka Gedhe Bulls Bantheng lan Galeri dicet ditampilake ing Grand Palais ing Paris, sadurunge ditampilake saka 1983 ing sacedhake guwa (kira-kira 200 m. adoh saka guwa asli), kompromi lan nyoba nampilake kesan skala lan komposisi lukisan kanggo masarakat tanpa ngrugekake para asale. Ruang seni parietal Lascaux ditampilake sawetara kilometer saka situs kasebut ing Pusat Seni Prasejarah, Le Parc du Thot, ing kana uga ana kewan sing makili fauna umur es. Lukisan kanggo situs iki dobel karo jinis bahan sing padha karo wesi oksida, areng batu karang lan oker sing dipercaya digunakake 19 sewu taun kepungkur. Faksimil liyane Lascaux uga wis diprodhuksi sajrone pirang-pirang taun; Lascaux III minangka reproduksi nomad sing wiwit 2012 wis ngidini nuduhake kawruh babagan Lascaux ing saindenging jagad. Bagéyan saka guwa wis digawé manèh ing sakumpulan papan réplika sing tepat saka Nave lan Shaft lan ditampilake ing macem-macem museum ing saindenging jagad. Lascaux IV minangka salinan anyar sing dadi bagean saka Pusat Internasional kanggo Parietal Art (CIAP) lan nggabungake teknologi digital menyang tampilan kasebut.

Ochroconis lascauxensis

Ing Mei 2018 Ochroconis lascauxensis, spesies jamur saka Ascomycota phylum, resmi diterangake lan dijenengi miturut jeneng ing kawitan lan kapisanan pisanan, guwa Lascaux. Iki diterusake saka panemuan spesies liyane sing gegandhengan Ochroconis anomala, pisanan diamati ing jero guwa kasebut ing 2000. Ing taun candhake bintik ireng wiwit katon ing lukisan guwa. Ora ana pengumuman resmi babagan efek lan / utawa kemajuan perawatan sing wis ditindakake.

Ing 2008, guwa ngemot cetakan ireng. Ing wulan Januari 2008, panguwasa nutup guwa sajrone telung wulan, malah kanggo para ilmuwan lan pengawet. Sawijining individu tunggal diidini mlebu guwa sajrone menit 20 seminggu kaping siji kanggo ngawasi kahanan iklim. Saiki mung sawetara ahli ilmiah sing diidinake bisa mlebu ing guwa lan mung sawetara dina saben wulan, nanging upaya kanggo mbusak cetakan wis ana tol, ninggalake tungkak gelap lan ngrusak pigmen ing tembok. Ing 2009 diumumake: Masalah jamur "stabil". Ing 2011, jamur koyone mundur sawise ngenalake program konservasi tambahan sing luwih angel.

Rong program riset wis diasah ing CIAP babagan cara ngatasi masalah kasebut, lan guwa saiki uga duwe sistem klompok kuat sing dirancang kanggo nyuda introduksi bakteri.

Ing komposisi endhepan kasebut, cekungan saluran banyu Vezere nutupi kaping papat saka departemen saka Dordogne, wilayah sisih lor-wétan ing Périgord Ireng. Sadurunge melu Dordogne Rivernear Limeuil, Vézère mili kanthi arah kidul. Ing titik tengah, dalan kali ditandhani dening pirang-pirang meanders sing diapit dening tebing gamping sing dhuwur sing nemtokake lanskap. Muncul saka papan sing adoh banget iki, cedhak Montignac, lan ing sacedhake Lascaux, kontar tanah iki saya suwe saya apik; lantai jembar, lan tebing kali kelangan kendhali.

Lembah Lascaux dumunung sawetara jarak saka konsentrasi guwa sing dihiasi lan situs sing dienggoni, umume ditemokake ing sisih hilir. Ing dununge desa Eyzies-de-Tayac Sireuil, ora ana sing luwih murah tinimbang gua lan papan perlindungan sing dihiasi 37, uga sawetara papan sing luwih gedhe saka Paleolitikum Luhur, sing ana ing papan sing ana, ing sangisore gondho sing nglindhungi. utawa ing ngleboke menyang salah sawijining rongga karst area. Iki minangka konsentrasi paling dhuwur ing sisih kulon Eropa.

Guwa kasebut ngemot saklawasé tokoh 6,000, sing bisa dikelompok dadi telung kategori utama: kewan, tokoh manungsa, lan tandha-tandha abstrak. Lukisan kasebut ora duwe gambar lanskap ing jamane utawa uga vegetasi wektu kasebut. Umume gambar utama dicet menyang tembok nggunakake warna abang, kuning, lan ireng saka macem-macem komplek pigmen mineral kalebu senyawa wesi kayata oksida wesi (ocher), hematite, lan goite, uga pigmen sing ngemot mangan. Arang bisa uga wis digunakake nanging koyone ngutus. Ing sawetara tembok guwa, warna bisa ditrapake minangka penundaan pigmen ing salah siji lemak kewan utawa lemah guwa sing kaya kalsium, nggawe cat sing disapu utawa dibungkus, tinimbang ditrapake nganggo sikat. Ing wilayah liyane, warna kasebut ditrapake kanthi nyemprot pigmen kanthi nyampur campuran liwat tabung. Ing endi permukaan bathi luwih ringkes, mula sawetara desain diresepake ing watu. Akeh gambar banget ora bisa dingerteni, lan liya-liyane wis ngrusak.

Swara 900 bisa diidentifikasi minangka kewan, lan 605 kasebut wis dingerteni kanthi bener. Saka gambar kasebut, ana lukisan 364 padha karo uga lukisan stags 90. Uga diwakili yaiku sapi lan bison, saben sing nuduhake 4 dadi 5% gambar. Gambar liya saka gambar liyane kalebu pitu, manuk, beruang, badhak, lan manungsa. Ora ana gambar reindeer, sanajan iku sumber panganan utama para seniman. Gambar geometris uga ditemokake ing tembok.

Bagean guwa sing paling misuwur yaiku Hall of the Bulls ing endi sapi, persamaan, lan stags digambarake. Sekawan banteng cacah ireng, utawa auro, minangka tokoh paling gedhe ing antarane kewan 36 sing dituduhake ing kene. Salah siji saka bantheng yaiku 5.2 meter, kewan paling gedhe ditemokake nganti saiki seni seni guwa. Kajaba iku, bantheng katon obah.

Lukisan sing diarani "The Crossed Bison", ditemokake ing kamar sing diarani Nave, asring dikirim minangka conto katrampilan pelukis guwa Paleolitik. Sikil hind sing nyabrang nggawe khayalan yen siji bison luwih cedhak karo para penampil tinimbang sing liyane. Ambane visual ing pemandangan iki nuduhake perspektif primitif sing luwih maju ing jaman saiki.

Interpretasi

Penafsiran Seni Paleolitik banget mbebayani, lan kena pengaruh karo prejudis lan kapercayan kita dhewe minangka data nyata. Sawetara ahli antropologis lan sejarawan seni ngandharake manawa lukisan kasebut bisa dadi akun sukses pamburu, utawa bisa makili ritual mistik supaya bisa nambah upaya mburu mbesuk. Teori terakhir didhukung dening gambar kewan sing tumpang tindih ing lokasi guwa padha karo klompok kewan liyane, nuduhake manawa salah sawijining area guwa luwih sukses kanggo prédhiksi dolan mburu sing akeh banget.

Nglamar cara analisis ikon menyang lukisan Lascaux (posisi sinau, arah lan ukuran tokoh; organisasi komposisi; teknik lukisan; distribusi pesawat warna; riset ing pusat gambar), Thérèse Guiot-Houdart nyoba mangertos. fungsi simbolis kewan, kanggo ngenali tema saben gambar lan pungkasane kanggo ngrombak kanvas mitos sing digambarake ing tembok karang.

Julien d'Huy lan Jean-Loïc Le Quellec nuduhake manawa tandha-tandha sudut utawa barok Lascaux bisa dianalisis minangka "gaman" utawa "luka". Tandha-tandhane iki mengaruhi kewan-kewan sing mbebayani - kucing gedhe, auroch lan bison - luwih saka liyane lan bisa diterangake kanthi wedi amarga animasi gambar kasebut. Temokake liyane ndhukung hipotesis gambar setengah urip. Ing Lascaux, bison, auroch lan ibex ora diwakili kanthi sisih. Kosok baline, siji bisa nyathet sistem bison-lion-lion lan sistem aurochs-jaran-kidang, kewan-kewan kasebut asring digandhengake. Distribusi kasebut bisa uga nuduhake hubungan antara spesies sing digambarke lan kahanan lingkungane. Aurochs lan bison nglawan siji, lan jaran lan kancil uga akeh banget karo kewan liyane. Bison lan singa manggon ing wilayah sing mbukak; auroch, rusa lan bruwang digandhengake karo alas lan rawa; Habitat ibex minangka papan watu karang, lan jaran dadi adaptasi banget kanggo kabeh wilayah kasebut. Kahanan lukisan Lascaux bisa uga diterangno kanthi yakin babagan sejatine spesies sing digambarke, ing endi seniman kasebut nyoba ngormati kahanan lingkungan sing nyata.

Kurang dikenal yaiku area gambar sing diarani Ing njaba (Apse), kamar bunder, semi-bundher meh padha karo apes ing basilica Romanesque. Kira-kira diameter 4.5 meter lan ditutupi ing saben permukaan tembok (kalebu langit-langit) kanthi ewonan gambar sing ditarik, tumpang tindih, ukiran. Langit-langit Apse, sing ukurane saka 1.6 nganti 2.7 meter sing diukur saka dhuwur lantai asli, saengga dihiasi kanthi lengkap karo ukiran kasebut, yen nuduhake prasejarah wong-wong prasejarah sing ngetrapake dheweke pisanan nggawe scaffold kanggo nindakake.

Miturut David Lewis-Williams lan Jean Clottes sing loro sinau seni San Diego ing Afrika Kidul, seni jinis iki kasukman sing ana gandhengane karo visi sing dialami nalika nari-nari tradisional. Visi swance iki minangka fungsi otak manungsa lan ora ana lokasi geografis. Nigel Spivey, profesor seni klasik lan arkeologi ing Universitas Cambridge, banjur nggawe postingan ing seri kasebut, Kepiye Art digawe Donya, manawa pola titik lan kisi sing tumpang tindih gambar perwakilan kewan padha banget karo halusinasi sing dipimpin dening sensori-deprivation. Dheweke luwih nyathet yen sesambungan antarane kewan sing penting budaya lan halusinasi iki nyebabake panemuan nggawe gambar, utawa gambar gambar.

Leroi-Gourhan sinau guwa saka 60, pangamatan saka asosiasi kewan lan distribusi spesies ing guwa nyebabake dheweke nggawe teori Strukturalis sing nyatakake orane organisasi asli ruang grafis ing sankar Palaeolitik. Model iki adhedhasar dualitas maskulin / feminis - sing bisa ditemtokake utamane ing pasangan bison / jaran lan auroch / jaran - dingerteni ing pratandha lan perwakilan kewan. Dheweke uga netepake evolusi sing terus-terusan liwat papat gaya berturut-turut, saka Aurignacian nganti Late Magdalenian. André Leroi-Gourhan durung nerbitake analisis rinci babagan gua kasebut. Ing karyane Préhistoire de l'art occidental, diterbitake ing 1965, dheweke isih nulis analisa tandha-tandha tartamtu lan nggunakake model panjelasan babagan pangerten guha liyane sing dihiasi.

Pembukaan Gua Lascaux sawise Perang Donya II ngganti lingkungan guwa. Intlasi saka pengunjung 1,200 saben dina, ngarsane cahya, lan owah-owahan sirkulasi udara wis nggawe sawetara masalah. Lichens lan kristal wiwit katon ing tembok ing pungkasan 1950, ndadékaké nutup guwa ing 1963. Iki nyebabake watesan akses menyang guwa nyata menyang sawetara pengunjung saben minggu, lan nggawe guwa tiron kanggo pengunjung ing Lascaux. Ing 2001, panguwasa sing ngurusi Lascaux ngowahi sistem penghawa hawa sing nyebabake regulasi suhu lan asor. Nalika sistem wis ditetepake, infestasi ing Fusarium solani, cetakan putih wiwit cepet nyebar ing langit-langit guwa lan tembok. Cetakan kasebut dianggep wis ana ing lemah guwa lan kapapar karo karya dagang, sing nyebabake panyebaran jamur sing diobati kanthi cepet. Ing 2007, jamur anyar, sing nggawe cacat abu-abu lan ireng, mula nyebar ing guwa nyata.

Diatur liwat inisiatif Menteri Budaya Prancis, simposium internasional kanthi irah-irahan "Lascaux lan Masalah Pelestarian ing Lingkungan Dasar" digawe ing Paris tanggal 26 lan 27, 2009, ing sangisoré Jean Clottes. Kasedhiya meh telung atus peserta saka pitulas negara kanthi tujuan ngadhepi riset lan campur tangan sing ditindakake ing Gua Lascaux wiwit 2001 karo pengalaman sing dipikolehi ing negara liya ing domain pengawetan ing lingkungan subterstik. Proses saka simposium iki diterbitake ing 2011. Pitung puluh papat ahli ing bidang sing beda-beda minangka biologi, biokimia, botani, hidrologi, klimologi, geologi, mekanika cairan, arkeologi, antropologi, pemugaran lan konservasi, saka pirang-pirang negara (France, Amerika Serikat, Portugal, Spanyol, Japan, lan liya-liyane) nyumbang kanggo publikasi iki.

Masalah kasebut terus ditindakake, uga upaya kanggo ngontrol tuwuh mikroba lan jamur ing guwa. Krisis infeksi jamur wis nyebabake panyiapan Komite Ilmiah Internasional kanggo Lascaux lan mikir maneh kepiye, lan kepiye, akses manungsa kudu diidini ing guwa sing ngemot seni prasejarah.

Situs web pariwisata resmi Lascaux

Watch video babagan Lascaux

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]