njelajah Lyon, Prancis

Jelajahi Lyon, Prancis

Jelajahi Lyon uga nulis Lyons ing basa Inggris, minangka kutha paling gedhe nomer telu ing France lan pusat wilayah metropolitan nomer loro paling gedhe ing negara kasebut. Ibukutha wilayah Rhone-Alpes lan Rhône departemen. Iki dikenal minangka kutha gastronomi lan sejarah kanthi pemandangan budaya sing sregep. Iki uga minangka papan kelairan sinema.

Jelajahi Lyon, kutha sing didegake dening bangsa Romawi, kanthi akeh wilayah sejarah sing dilestarekake, Lyon minangka archetype kutha pusaka, kaya sing diakoni UNESCO. Lyon minangka metropolis sregep sing ndadekake warisan arsitektur, budaya lan gastronomik sing unik, demografi lan ekonomi dinamis lan lokasi sing strategis ing antarane Eropa Lor lan Kidul. Mengkono uga saya akeh kabukak ing jagad iki, kanthi nambah akeh siswa lan acara internasional.

Kutha kasebut dhewe nduwe sekitar 480,000. Nanging, pangaribawa langsung ing kutha ngluwihi wates administratif, kanthi pedunung Greater Lyon (sing kalebu kutha 57 utawa umum): udakara udakara 2.1 yuta. Lyon lan dhaerah metropolitan kanthi cepet tuwuh lan saya tambah enom, amarga uga nggambarake ekonomine.

Sajrone sejarah 2000 taun Lyon isih bisa katon ing warisan arsitektur lan budaya kutha, saka reruntuhan Romawi nganti kraton Renaissance dadi pencakar langit kontemporer. Boten nate nemoni bencana utama (gempa, geni, pengeboman ...) utawa desain ulang lengkap dening para perancang kutha. Sithik banget kutha ing saindenging jagad gumunggung bhinéka ing struktur lan arsitektur kutha.

Awal ngatasi tanggal awal bali menyang 12,000 SM nanging ora ana bukti penjajahan sing terus-terusan sadurunge jaman Romawi. Lugdunum, jeneng Romawi kutha, resmi diadegaké ing 43 SM dening Lucius Munatius Plancus, banjur Gubernur Gaul. Pemukiman Romawi pisanan ana ing bukit Fourvière, lan pendhudhuk pisanan bisa uga para veteran kampanye perang Caesar. Pangembangan kutha kasebut dikembangake dening lokasi sing strategis lan dipromosekake Ibukutha Gaul ing 27 SM dening Umum Agrippa, putrane lan menteri Kaisar Augustus. Dalan gedhe banjur dibangun, nyedhiyakake akses gampang saka kabeh bagean Gaul. Lugdunum dadi salah sawijining pusat administratif, ekonomi lan finansial sing misuwur ing Gaul, bebarengan karo Narbonne. Periode perdamaian lan kesejahteraan utama kutha Roma yaiku antarane 69 lan 192 Masehi. Populasi ing wektu kasebut diitung antarane 50,000 lan 80,000. Lugdunum dumadi saka papat wilayah: sisih ndhuwur bukit Fourvière, lereng Croix-Rousse ing saubengé Amphithéâtre des Trois Gaules, ing Canabae (ing saindhenging Panggonan Bellecour saiki) lan ing sisih tengen Kali Saône, utamane ing tetanggan St George saiki.

Acara Ing Lampu Lampu (Fête des Lumières) minangka acara sing paling penting ing taun iki. Suwene patang dina ing taun 8 tanggal Desember. Wiwitane minangka prayaan agama tradisional: ing Desember 8th, 1852, masarakat Lyon kanthi spontan nylametake jendela kanthi lilin kanggo ngrameke perayaan patung emas Virgin Mary (Virgin dadi pandhita suci Lyon wiwit dheweke dinuga disimpen kutha saka pageblug ing 1643). Ritual sing padha banjur bola-bali saben taun.
Ing dasawarsa pungkasan utawa luwih, prayaan kasebut dadi acara internasional, kanthi pertunjukan cahaya dening seniman profesional saka kabeh ndonya. Sing kalebu saka instalasi cilik ing remot lingkungan kanggo pertunjukan swara-cahya gedhe, sing paling gedhe sing ditindakake ing Place des Terreaux. Perayaan tradisional urip, sanajan: sadurunge minggu sadurunge Desember 8th, lilin lan gelas tradisional didol dening toko ing saindenging kutha. Festival iki narik sekitar 4 yuta pengunjung saben taun; saiki mbandhingake, babagan syarat rawuh, nganti Oktoberfest ing Munich Tuladhane. Ora perlu dingerteni, akomodasi kanggo wektu iki kudu ditempah wulan luwih dhisik. Sampeyan uga mbutuhake sepatu sing apik (kanggo ngindhari wong akeh ing metro) lan sandhangan sing anget banget (bisa banget adhem ing wayah taun iki).

Pusat kutha ora dadi gedhe lan akeh obyek wisata bisa tekan saben liyane kanthi mlaku. Lumaku saka Place des Terreaux menyang Place Bellecour, umpamane udakara 20 min. Aturan jempol yaiku stasiun metro umume babagan min 10 min mlaku.

Lyon bisa uga ora duwe monumen sing misuwur ing jagad kayata Menara Eiffel utawa Patung Liberty, nanging nawakake tetanggan sing beda-beda sing narik kawigaten lan ndhelikake keajaiban arsitek. Yen wis entek, kutha uga dadi akeh sambutan kanggo para pejalan kaki lan siklus. Dadi cara sing apik kanggo njelajah bisa uga wis ilang ing endi wae lan seneng karo sing diarani, lan ora mesthi ngetutake pandhuane ...

Titik sing apik kanggo para pengunjung yaiku sing paling akeh atraksi ora biaya sing regane: gréja, trabuhan, taman, lsp.

Klasik:

  • Tampilan saka basilica Fourvière, lan basilica dhewe.
  • Jalanan lan trabuhan ing Vieux Lyon, katedral St Jean.
  • Traboules ing Croix-Rousse.
  • Musées Gadagne.
  • Parc de la Tête d'Or.

Saka dalan sing diantemi:

  • Lingkungane Tony Garnier lan lingkungan Etats-Unis.
  • Gereja St Irénée, Montée du Gourguillon, tetanggan St Georges.
  • A ngombe ing Place Sathonay.
  • Gréja St Bruno.
  • Parc de Gerland.
  • Lingkungan Gratte-ciel ing Villeurbanne.

Vieux Lyon

Lyon Lawas minangka jalur sempit ing sisih tengen Saône, lan area Renaissance gedhe. Organisasi sing saiki, kanthi lurung-lurung sing sempit utamane karo kali, wiwit ing abad pertengahan. Bangunan kasebut didegake ing antarane 15th lan abad 17th, utamane dening pedagang Italia, Flemish lan Jerman sing sugih ing Lyon ing ngendi patang pameran sing dianakake saben taun. Ing wektu kasebut, bangunan Lyon dikandhakake paling dhuwur ing Eropa. Wilayah kasebut diowahi maneh ing 1980 lan 1990. Saiki nawakake manca warna-warni, semprotane cobblestone sempit; ana sawetara toko tukang sing menarik nanging uga akeh trap-trayan pariwisata.

Perangan iki dipérang dadi telung bagéan sing jenengé pasamuwané dhéwé-dhéwé:

  • St Paul, sisih lor saka du Change, minangka wilayah komersial sajrone Renaissance;
  • St Jean, ing antarané papan Ganti lan katedral St Jean, dadi omah kanggo kulawarga sing paling sugih: aristokrat, pejabat umum, lsp;
  • St Georges, sisih kidul St Jean, dadi distrik tukang.

Wilayah umume rame ing wayah sore, utamane ing akhir minggu. Kanggo nikmati senar arsitektur, wektu paling apik yaiku esuk. Ing wayah awan, lurung-lurung ing endi wae wis ilang ana ing area restoran, rak pos lan akeh turis.

Wisata sing dipandu ing pirang-pirang basa, kalebu Inggris, kasedhiya saka kantor turis.

  • Katedral St Jean,
  • Taman arkéologis St Jean
  • Traboules,
  • Pelataran Renaissance
  • Rue St Jean
  • Rue du Boeuf
  • Panggonan Owah
  • Rue Juiverie
  • Gréja St Paul
  • Lingkungane St Georges
  • Montée du Gourguillon,
  • Palais de Kehakiman

Fourvière, Saint-Just

Coba jupuk gunung ing stasiun metro Vieux Lyon, utawa yen sampeyan pas, goyaki Montée des Chazeaux (diwiwiti ing sisih kidul kidul du du du dueu), Montée St Barthélémy (saka stasiun St Paul) utawa Montée du Gourguillon (saka mburi sisih lor Rue St Georges, ing mburi stasiun metro Vieux Lyon). Iki minangka 150 m (500 ft) ascent vertikal kira-kira.

Fourvière minangka lokasi asli Romawi Lugdunum. Ing abad 19th, dadi pusat religiusitas kutha, kanthi kantor Basilika lan Uskup Agung.

  • Basilika saka Notre-Dame de Fourvière
  • Sudut panorama
  • Menara logam
  • Bioskop Rom
  • Saint-Just
  • Gréja St Irénée

Croix-Rousse

Wilayah kasebut, utamane trabulan, bisa uga menehi turunan sing dipandu (kasedhiya saka kantor tur wisata).

Croix-Rousse dikenal minangka "bukit sing nyambut gawé" nanging nganti pirang-pirang abad, umume "gunung pandonga" minangka Fourvière. Ing lereng kasebut ana Sanctuary Federal Romawi Tiga Gaul, sing kalebu amfiteater lan misbyah. Papan suci iki ditinggalake ing pungkasan abad 2nd. Ing abad tengahan, bukit kasebut, banjur diarani Montagne St Sébastien, ora dadi bagean saka kutha gratis Lyon nanging saka propinsi Franc-Lyonnais, sing bebas lan dilindhungi dening Raja. Lereng kasebut banjur darmabakti kanggo tetanèn, biasane kebon anggur. Ing 1512, tembok sing dikuwatake dibangun ing sisih ndhuwur bukit, kira-kira ing endi Boulevard de la Croix-Rousse saiki. Ing pentes (lereng) lan plato mau mula dipisah. Lereng kasebut banjur dadi bagean Lyon, ing plato ana ing njaba wates kutha. Nganti telung belas jemaah agama banjur mapan ing lereng gunung lan entuk papan sing akeh banget. Properti kasebut dicekel lan akeh bangunan sing dirusak nalika Revolusi Prancis.

Croix-Rousse dikenal minangka area produksi sutra utama, nanging industri kasebut ora ana ing bukit nganti wiwitan abad 19 lan wiwitan teknologi tenun anyar; Ing wektu kasebut, sutra wis diprodhuksi ing Lyon luwih saka 250.

  • Amphithéâtre des Trois Gaules
  • Montée de la Grande Côte
  • Trobel ing Croix-Rousse
  • Mur des Canuts
  • Gréja St Bruno
  • Jardin Rosa Mir

Kanggo masarakat Lyon, Presqu'île minangka papan kanggo dolan blanja, dhaharan utawa dolanan. Uga nggambarake bagean gedhe ing kegiatan ekonomi kutha.

Semenanjung sempit ing antarane kali Rhône lan Saône umume dibentuk dening manungsa. Nalika para penduduk sepisanan mapan ing wektu sing diarani Canabae, prapatan saka kali kasebut cedhak karo situs Basilica St Martin d'Ainay saiki. Kidul titik iki minangka pulo. Saka 1772, karya titanic sing dipimpin dening insinyur Antoine-Michel Perrache nggabungake pulau kasebut menyang daratan. Rawa sing ana ing kono banjur garing, sing ngidini pambangunan stasiun Perrache, dibukak ing 1846. Presqu'ulo Lor umume dirancang maneh saka 1848; bagean Renaissance sing isih ana yaiku sekitar rue Mercière.

  • Selehake des Terreaux
  • Hôtel de Ville
  • Omah Opera
  • Mur des Lyonnais
  • Selehake Sathonay
  • Gréja St Nizier
  • Rue Mercière
  • Selehake des Jacobins
  • Hotel-Dieu
  • Théâtre des CélestinsPlace Bellecour
  • Basilique St Martin d'Ainay

Confluence

Tlatah kidul Perrache ngowahi saka wilayah industri sing dadi salah sawijining tetanggan sing paling menarik ing kutha kasebut. Salah sawijining rencana pangembangan paling gedhe ing Eropa sawetara taun kepungkur kanthi pambangunan garis trem anyar lan pambukaan pusat budaya (La Sucrière). Sisih Kulon wilayah kasebut saiki nduwe pirang-pirang bangunan anyar, sing paling akeh yaiku arsitektur kontemporer sing menarik. Markas anyar kanggo pamrentah wilayah Rhône-Alpes wis dilayanan sawetara taun kepungkur, lan mall anyar dibukak wiwit 2012. Fase anyar proyek kasebut bakal diwiwiti saka perisakan pasar Grosir sing gedhe banget. Kajaba iku, wiwit 2015, Musée des Confluences anyar wis dibukak; nduwe arsitektur futuristik kaya kapal lan gelas, lan eksposisi utama yaiku babagan evolusi urip ing bumi.

Sanajan kajaba mall lan musium durung akeh obyek wisata, mula mlaku-mlaku utawa numpak sepeda ing kana kanggo ndeleng kepiye Lyon isih bisa berkembang sawise taun sejarah 2000.

Wilayah liyane

  • Cité Internationale
  • Lingkungane Etats-Unis
  • Ile Barbe
  • Gratte-Ciel
  • Museum lan Galeri
  • Palais Saint-Pierre / Musée des Beaux Arts
  • Konfigurasi Musée
  • Institut Lumière - Muséum vivant du Cinéma
  • Musées Gadagne: museum sajarah Lyon lan museum boneka internasional
  • Musée urbain Tony Garnier
  • Pusat d'Histoire de la Résistance lan de Déportation
  • Musée des Arts Décoratifs / Musie des Tissus
  • Muso gallo-romain de Fourvière
  • Musie de la Miniature et des Décors de cinéma
  • Musée des Hospices civils de Lyon
  • Musée de l'Imprimerie

Taman lan Taman

  • Parc de la Tête d'Or
  • Bank-bank Rhône
  • Parc de Gerland
  • Parc des Hauteurs
  • Jardin des Curiosités

Acara budaya kadaptar dening rong majalah mingguan: Bulletin Le Petit (gratis, kasedhiya ing bioskop, bioskop, sawetara bar, lsp. lan online) lan Lyon Poche (saka newsagents utawa online). Ana uga peta Lyon anyar sing diarani "La Ville Nue" sing nampilake bar, bioskop, perpustakaan, bioskop, toko musik lan konser.

Pesenan awal asring perlu kanggo institusi utama (Auditorium, omah opera, teater Célestins lan bioskop Croix-Rousse). Jeneng-jeneng gedhe adol pirang-pirang wulan. Ora kaya London or New York, ora ana papan ing Lyon sing bisa tuku karcis rega murah kanggo acara dina sing padha.

Musik, nari lan opera

  • Auditorium,
  • Omah Opera
  • Transbordeur
  • Ninkasi
  • Maison de la Danse

Lyon nduwe bioskop sing akeh saka "kafe-théâtres" nganti lembaga kotamadya gedhe. Sampeyan bisa nyenengake macem-macem pameran saka komedi nganti drama klasik nganti prodhuksi avant-garde.

  • Célestins Theatre
  • Théâtre de la Croix-Rousse
  • NPT
  • Théâtre Tête d'Or
  • Théâtre le Guignol de Lyon
  • Vignible Guignol du Vieux Lyon et du Parc

Jam sing biasa kanggo blanja ing kutha yaiku 10AM-7PM, Senin nganti Setu. Sawetara papan sing luwih gedhe nutup mengko (7: 30PM). Toko ditutup nalika dina Minggu, kajaba ing Desember lan ing Vieux Lyon ing dina Minggu yaiku dina paling sibuk minggu!

  • Part-Dieu
  • Rue de la République
  • Rue du Président Edouard Herriot, rue Gasparin, rue Emile Zola, rue des Archers, rue du Plat
  • Rue Victor Hugo
  • Rue Auguste Comte
  • Carré de Soie

Restoran duwe menu sing dituduhake ing njaba. Kaya ing endi wae France, rega tansah kalebu layanan, roti lan toya banyu (njaluk carafe banyu). Tipping jarang banget lan mung ngarepake yen sampeyan puas banget karo layanan kasebut.

Waktu mangan umume yaiku 12PM-2PM kanggo nedha awan lan 7: 30PM-10PM kanggo nedha bengi. Panggonan sing nawakake layanan sedina, ing wilayah turis, lan ora bisa uga ngladeni panganan seger. Layanan akhir wengi cukup jarang ing restoran sing apik, nanging sampeyan bisa njupuk panganan cepet utawa kebab biasa.

Disebut restoran tradisional ing Lyon diarani dihubungake; asal saka tembung ora jelas (tegese secara harfiah "gabus"). Dheweke muncul ing pungkasan abad 19 lan ngrembaka ing 1930, nalika krisis ekonomi meksa kulawarga sugih supaya murub juru masak, sing mbukak restoran dhewe kanggo klien kelas kerja. Wanita kasebut diarani mères (ibu); sing paling misuwur yaiku Eugénie Brazier, dadi salah sawijining koki pertama sing dianugerahi telung bintang (peringkat paling dhuwur) dening pandhuan gastronomi Michelin sing misuwur. Dheweke uga duwe magang enom sing diarani Paul Bocuse. Mangan kanthi apik plug mesthi wae kudu dilakoni. Dheweke ngladeni masakan lokal khas:

  • salyon lyonnaise (salad Lyon): salad ijo kanthi persagi daging babi, crouton lan endhog poaching;
  • saucisson chaud: sosis sing pindang panas; bisa masak karo anggur abang (saucisson beaujolais) utawa ing bun (saucisson brioché);
  • quenelle de brochet: dumpling digawe saka glepung lan endhog kanthi iwak pike lan saos crayfish (saus Nantua);
  • tablier de sapeur: trip marin sing dilapisi roti, banjur goreng, malah warga lokal asring ragu-ragu sadurunge nyoba;
  • andouillette: sosis sing digawe karo tripes sing disigar, biasane disuguhake karo sawi;
  • gratin dauphinois: sajian sisih tradisional, irisan kentang sing dimasak kanthi oven;
  • cervelle de canut (cervelle '=' otak): keju seger karo bawang putih lan ramuan.
  • rognons de veau à la moutarde: ginjel urat ing saus mustar. Pengalaman sing apik lan teks.

Piring iki sedhep banget. Asale umume panganan panganan, mula umume gajih lan bagian biasane umume. Kualitas banget variabel wiwit ing dihubungake minangka salah sawijining obyek wisata utama kutha.

Lyon dijenengi "ibu gastronomi" dening panulis gastronomi gedhe Curnonsky ing 1935; ing wektu kasebut, ora ana restoran endah, ora ana diet lan ora ana sing ngomong babagan masakan fusion utawa bistronomia. Untunge, gastronomi lokal saya suwe saya gedhe wiwit saiki lan saiki lagi ana ing Lyon dihubungake. Toko Kebab, panganan Asia, bistros, lan restoran telung bintang: Lyon duwe kabeh.

Warga warga umume seneng mangan ing njaba lan papan sing paling apik bisa dingerteni kanthi tutuk. Kajaba iku, restoran cukup sithik. Disaranake banget kanggo menehi meja, utamane kanggo nedha bengi. Amarga akeh koki lokal sing apik seneng akhir minggu kulawarga, ana pilihan sing luwih menarik nalika dina minggu.

Situs web pariwisata resmi Lyon

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Nonton video babagan Lyon

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]