njelajah Toulouse, Prancis

Jelajahi Toulouse, Prancis

Jelajahi kutha ing Toulouse ing sisih kidul-kulon France, cedhak karo Pyrenees, ing wilayah Midi-Pyrenees, setengah dalan antarane Atlantik lan Laut Tengah. Toulouse minangka kutha paling gedhe nomer papat ing Prancis, sawise Paris, Marseilles lan Lyon lan misuwur minangka kutha rugbi lan violets.

Toulouse wis dadi pusat penerbangan lan ruang angkasa ing taun 20 kepungkur. Luwih saka 35,000 warga kota 400,000 ing kutha makarya ing industri penerbangan sipil utawa ruang; Airbus Group (biyen EADS) minangka juragan paling gedhe ing wilayah kasebut. Kutha iki tetep ora owah sanajan ekonomi mundhak.

Kutha iki, ing Kali Garonne, ana situs pamukiman Romawi kuno; malah saiki akeh dalan-dalan cilik sing ngetutake mitra Romawi lan akeh bangunan bata abang kalebu gaya pseudo-Romawi. Bangunan iki uga menehi jeneng Toulouse julukan La ville mawar (kutha pink).

Ing abad pertengahan, Toulouse minangka salah sawijining kutha sing paling terkenal ing Prancis amarga adol warna pewarna biru (pastel) sing dijupuk saka tanduran anyaman. Monopoli iki mung rusak nalika Portugis wiwit ngimpor Indigo menyang Eropa. Swara omah gedhong 50, omah gedhong tetep dadi seksi babagan kasugihan kepungkur.

Toulouse duwe pusat cilik, lan sampeyan bisa tekan papan sing paling menarik ing kutha ing tengah kanthi tliti.

  • Basilique Saint Sernin - gereja saka Abad 11th, sebagian dibalekake karo arsitek french sing misuwur Viollet-le-Duc.
  • Hôtel d'Assézat - salah sawijining omah sing akeh omah ing kutha. Omah koleksi seni Yayasan Bemberg.
  • Capitole - bale lan téater kutha sing paling penting lan téater, fasad sing apik banget ngadhepi menyang Grand du Capitole
  • Pont-Neuf- senadyan jenenge (kaya jembatan Paris ing jeneng sing padha, judhul sing paling bisa asale saka Prancis kanggo 'Anyar', dudu 'Nine'.), Siji-sijine jembatan lawas sing nyabrang kali Garonne; dibangun ing antarane 1544 lan 1626
  • Le Couvent des Jacobins, Panggonan des jacobins. Konvensi lan gereja kasebut dibangun ing abad 13th kanggo nglawan herise "katurunan" lokal ing salib perang sing dipimpin para bangsawan Perancis sing dumadi ing wektu sing padha. Bagean gereja kasebut narik banget amarga lukisan sing apik lan khas sing wis dijaga, lan ngemot tinggalane Thomas Aquinas. Sampeyan bakal weruh kolom wit "wit kurma" sing ora biasa lan dhuwur banget, bukti saka penguasaan Eropa babagan teknik bangunan. Ing cedhak kabin cilik ing sisih kiwa gereja, sampeyan bisa nemokake lawang kayu sing didhelikake sing bakal nggawa sampeyan menyang klambios konvensional kasebut. Digawe saka bata abang lan marmer, minangka papan sing tenang lan kaendahan, kanthi kauntungan sing apik nalika musim panas. Iki minangka papan sing paling pas kanggo ditrapake yen pengin maca buku, utawa mung ngendhokke saka kegiatan pusat kutha.
  • City parkat Grand Rond, rada kidul-wetan ing sisih tengah kutha
  • Les AugustinsUntuk dadi gereja biara, lan saiki dadi museum seni. Ana koleksi seni lan klambi sing menarik ing kana uga ana pirang-pirang belas utawa dek dek kursi yen dolan wis kesel banget.
  • Museum Les AbattoirsModern Arts, lan ana uga taman sing apik karo tampilan apik ing Garonne
  • Georges Labit MuseumAsian seni lan Mesir museum kuno ing taman eksotis lan Mediterania sing dibangun ing 1893.
  • Canal du Midi. Canal du Midi utawa Canal des Deux Mers minangka kanal dawa 240 km ing sisih kidul kidul France, le Midi. Terusan nyambung Kali Garonne menyang Étang de Thau ing Mediterania. Canal du Midi minangka Situs Warisan Donya UNESCO. Sampeyan bisa mlaku utawa muter ing pinggir bank, nanging ing kutha kasebut uga ana dalan gedhe. Prekara dadi luwih sisih kidul Port St-Sauveur (ing endi umure kapal terusan).

Apa sing kudu ditindakake ing Toulouse, Prancis.

  • Peniche Baladine Boat Wisata,Kapal lunga saka Daurade, caket Capitole). Lelungan prau mudhun ing Kali Garonne lan / utawa liwat terusan sing tumuju Segara Tengah lan Samudra Atlantik. 70 menit layaran.
  • Nglewati kutha lan ing sadawane Canal du Midi utawa ing sadawaning kali Garonne saka jembatan St Pierre lan Pont-neuf ing wayah sore. Amarga ora ana bom sing tiba ing pusat kutha sajrone perang, warisan arsitektur nggumunake gedhe lan apik, saengga mlaku-mlaku bisa dadi pengalaman apik ing kutha Eropa sing khas kanggo turis manca.
  • Partyat St Pierre Place: misuwur banget ing antarane para siswa Toulouse
  • Waca Pertandingan Rugbi. Yen cukup beruntung ing Toulouse ing dina pertandhingan, tututi wong akeh lan kasenengan ing stadion lan rendhem swasana.
  • Oc'tobus, nyedhiyakake konsep inovatif, nyampur rasa, kegiatan, pedoman, transportasi lan entri ing situs utama.

Adegan Kesenian Alternatif Toulouse

Situs Web ing Prancis

  • Toulouse minangka salah sawijining kutha Prancis sing paling alternatif - mungkin amarga populasi mahasiswa sing gedhe lan jaman sejarah, kanthi setengah yuta republik Spanyol / komunis / sipil, analis lan pejuang sing lolos Spanyol liwat Pyrenees sajrone 'Retirada' ing 1939 sawise Perang Sipil Spanyol. Dadi sanajan kutha nyoba nyingkirake, isih nawakake akeh squats, sawetara sing dadi gerakan seni. MixArt Myrysis minangka salah sawijining seniman seni paling tuwa lan paling aktif ing kutha kasebut.
  • La Dynamois klub sing ana ing tilas klub seks lan papan sing apik kanggo ndeleng band langsung lan pagelaran liyane - ça bouge! Dumunung ing kutha.
  • Les Motivéesis minangka asosiasi sing aktif banget ing adegan politik lan sosial ing Toulouse, lan sing ngatur utawa melu pirang-pirang acara gratis, serangan, konser, lan sapiturute. Dheweke diadegake partai politik sawetara taun kepungkur sing cukup aktif lokal lan nyekel sawetara posisi karo Dewan Balai Kota. Priksa uga Tactikollectif kanca-kanca kerja sama ing acara kayata festival, lan sapiturute, sing asale saka kwartal Lor Toulouse, yaiku sing duwe omah lan kualitas urip sing luwih murah.
  • La Grainerieis luwih khusus darmabakti kanggo sarkas lan pisanan digawe lan mapan ing tanah coklat sing derelict; iku dadi macem-macem kolektif seniman saben taun.
  • L'Usineis dadi papan liya kanggo seniman lan kolektif, sing ana ing pinggiran cedhak (Tournefeuille, 12kms saka pusat Kutha Toulouse]
  • le Collectif d'Urgence Acteurs Culturels - Kolektif Darurat kanggo Aktor Budaya yaiku negesake asosiasi asosiasi lokal lan budaya lokal, dene Toulouse Réseau Unitaire Citoyen - Jaringan Unitarian Sipil Toulouse tujuane kanggo ngganggu debat lokal, sosial lan politik.

Sampeyan uga kudu ndeleng

  • Albi, - Kutha paling gedhe ing departemen Tarn kanthi Katedral kasebut didaptar minangka Situs Warisan Donya UNESCO.
  • Carcassonne - Kutha iki misuwur karo Cité de Carcassonne, bètèng abad pertengahan sing dibalèkaké déning téoris lan arsiték Eugène Viollet-le-Duc ing 1853 lan ditambahake ing dhaptar UNESCO Situs Warisan Donya.
  • Ariège, - Ariege minangka papan perlindungan kanggo kegiyatan gunung ruangan, 1.5 jam adoh ing Pyrenees.
  • Moissac,
  • Puy l'Eveque

Situs web pariwisata resmi Toulouse

Watch video babagan Toulouse

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]