Jelajahi Prancis

Jelajahi Prancis

Prancis minangka negara sing meh kabeh lelungan duwe hubungan. Akeh impen saka joie de vivre sing ditampilake dening restoran sing ora kaetung, desa sing apik lan gastronomi sing misuwur ing donya. Sawetara teka ngetutake dalan filsuf, penulis lan seniman sing apik ing Prancis, utawa kanggo nyemplungake basa sing apik sing diparingake ing jagad iki. Lan liya-liyane isih ditarik menyang keragaman geografis negara kanthi pesisir dawa, gunung gedhe lan vistas pertanian sing nggegirisi. Jelajahi Prancis supaya tresna uga.

Prancis wis dadi tujuan wisata sing paling populer ing donya. Iku nampa 83.7 yuta pengunjung ing 2014. Prancis minangka salah sawijining negara sing paling geografis ing Eropa, ngemot wilayah sing beda karo sing apik kaya kutha Paris, srengenge srengenge French Riviera, pesisir Atlantik sing dawa, pusat olahraga musim dingin ing Alps Prancis, istana ing Lembah Loire, Celtic Brittany lan impen sejarawan yaiku Normandy.

Prancis minangka negara emosional sing sugih nanging uga minangka panggonan sing mikir rasional lan ngurmati Pencahayaan. Ndhuwur kabeh, misuwur amarga masakan, budaya lan sejarah.

Prancis duwe macem-macem macem-macem, nanging adhem sing adhem lan ramah ing wilayah sing paling akeh, lan utamane ing Paris. Winters panas lan musim panas ing sisih Lor lan sisih kidul-kulon (sing terakhir duwe udan ing mangsa). Sampeyan bisa uga ndeleng sawetara wit kurma ing pesisir Mediterania. Winters sing rame (kanthi akeh udan) lan musim panas ing sisih kulon-kulon (Brittany). Kadhemen adhem lan musim panas panas ing tapel wates Jerman (Alsace). Sadawane Lembah Rhône, ana angin sing kadhemen, adhem, garing, lor-nganti-lor-lor sing dikenal minangka Mistral. Kadhemen adhem nganggo salju ing tlatah Pagunungan: Alps, Pyrenees, Auvergne.

Wis akeh dhataran sing rata utawa gunung-gunung ing sisih lor lan sisih kulon; sisa isih kalebu gunung, utamane Pyrenees ing sisih kidul sisih kulon, Vosges, Jura lan Alps ing sisih wétan, Massif Central ing tengah-sisih kidul.

Yen bisa, coba ngindhari liburan sekolah Prancis lan Paskah, amarga hotel kemungkinan banget bakal ditrapake lan lalu lintas ing dalan kasebut pancen elek.

Hotel uga cenderung ditrapake sajrone 1 Mei, 8 Mei, 11 Nov, Paskah Minggu akhir minggu, minggon minggon uga.

Prancis wis dienggoni wiwit jaman Neolitikum. Wilayah Dordogne utamane sugih ing guwa prasejarah, sawetara sing digunakake minangka habul; liyane yaiku candhi kanthi lukisan kewan lan pamburu, kaya sing ditemokake ing ingkatok, nalika liyane mung tatanan geologi sing luar biasa, kayata Gouffre de Padirac sing bisa dilayari gondola.

Sejarah Ditulis wiwit ing Prancis kanthi invasi wilayah kasebut dening bangsa Romawi, antara 118 lan 50 SM. Mula, wilayah sing saiki diarani Prancis minangka bagean saka Kekaisaran Romawi, lan Gauls (jeneng sing diwenehake menyang Celts lokal dening bangsa Romawi), sing manggon ing kono sadurunge nyerang Romawi, dadi "Gallo-Romawi".

Warisan saka ngarsane Romawi isih katon, utamane ing sisih kidul negara sing ana sirkulasi Romawi isih digunakake kanggo bullfights lan rock and roll. Sawetara dalan utama isih ngetutake rute sing wiwitan dilacak 2,000 taun kepungkur, lan organisasi kutha ing pirang-pirang pusat kutha lawas isih transkrip cardo lan decumanus saka mantan camp Roma (utamane Paris). Warisan utama liyane yaiku Gréja Katulik, sing bisa uga dianggep minangka sisa-sisa peradaban ing wektu kasebut.

Prancis duwe akeh kutha sing narik kawigaten para wisatawan, sing paling misuwur:

  • Paris - "Cahya Cahya", asmara lan Menara Eiffel
  • Bordeaux - kutha anggur, omah gedhong tradisional lan teras cerdas
  • Bourges - kebon, terusan lan katedral sing didaptar minangka situs warisan UNESCO
  • Lille- kutha lor sing dinamis dikenal kanggo pusat sing nggantheng lan urip budaya sing aktif
  • Lyon - Kutha kapindho Prancis kanthi sejarah wiwit jaman Romawi nganti tekan Resistance
  • Marseilles - Kutha Prancis paling gedhe nomer telu kanthi pelabuhan sing amba lan jembaré minangka Provence
  • Nantes - "Greenest City" lan, miturut sawetara, papan sing paling apik kanggo urip ing Eropa
  • Strasbourg - misuwur kanthi pusat sejarah, lan papane dadi akeh institusi Eropa
  • Toulouse - "Pink City", kanggo arsitektur bata sing khas, kutha utama ing Occitania
  • Camargue - salah sawijine kali teles lan teles sing paling gedhe ing Eropa
  • Korsica - papan kelairan Napoleon, pulo sing unik kanthi budaya lan basa sing béda
  • Disneyland Paris - atraksi sing paling kerep dibukak ing Eropa
  • Alps Prancis - omah ing gunung paling dhuwur ing Eropa Kulon, Mont Blanc
  • French Riviera (Côte d'Azur) - Pinggir Laut Prancis kanthi akeh resor laut, kelas golf lan golf kelas ndhuwur
  • Loire Valley - Lembah Loire sing misuwur ing donya, paling dikenal kanthi anggur lan chateaux
  • Luberon - Bukti stereotaip desa desa indah, exhilarationlan anggur
  • Mont Saint Michel - pandeleng paling kaping pindho ing Prancis, biara lan kutha sing dibangun ing njero karang cilik saka wedhi ing pasir, sing dipotong saka daratan ing pasang dhuwur.
  • Verdon Gorge - canyon sungai ayu ing pirus ijo, apik kanggo kayaking, hiking, mendaki rock utawa mung nyopir ngubengi tebing gamping

Syarat entri

Kasunyatan minimal saka dokumen travel

EU, EEA lan warga Swiss mung mbutuhake kertu identitas nasional utawa paspor sing bener bisa tetep ing Perancis.

Warga negara liya (preduli yen wis visa utawa dibebasake visa) kudu duwe paspor sing paling ora validitas 3 wulan luwih saka wektu nginep ing Prancis. Kajaba iku, paspor kudu diterbitake ing taun-taun 10 sadurunge.

Prancis minangka anggota Persetujuan Schengen.

Penerbangan kanggo / saka Paris

Bandara internasional utama, Roissy - Charles de Gaulle (CDG) kamungkinan dadi port masuk sampeyan yen sampeyan mabur menyang Prancis saka njaba Eropa. CDG minangka omah Air France (AF), perusahaan nasional, kanggo penerbangan penerbangan antar benua.

Sawetara maskapai, mabur menyang bandara Beauvais sing ana ing sekitar 80km sisih lor-kulon Paris.

Penerbangan menyang / saka bandara regional

Bandara liyane ing njaba Paris duwe penerbangan menyang / saka tujuan internasional: Bordeaux, Clermont-Ferrand, Lille, Lyon, Marseille, Nantes, Nice, Toulouse duwe penerbangan menyang kutha ing sisih kulon Eropa lan Afrika Lor; bandara iki minangka bandara ing bandara cilik ing Prancis lan bisa uga migunani kanggo nyegah transfer bandara loro ing Paris. Loro bandara, Bâle-Mulhouse lan Geneva, dipérang Prancis lan Swiss lan bisa ngidini mlebu ing salah siji negara.

Mikir Prancis, sampeyan bisa mbayangake Menara Eiffel sing apik, Arc de Triomphe utawa eseman sing misuwur Mona Lisa. Sampeyan bisa uga mikir ngombe kopi sing nengsemake Paris kafe ing ngendi para intelektual gedhe ing jaman kepungkur, utawa mangan croissants ing bistro lokal desa sing turu nanging apik banget. Mbok, gambar châteaux sing apik banget bakal dikepengini, saka kebon lavender utawa mungkin kebon anggur sing bisa dideleng. Utawa, sampeyan bakal ngunjungi resor sing apik ing Cote D'Azur. Lan sampeyan ora bakal salah. Nanging, dheweke mung ujung gunung es nalika entuk akeh wisata lan Prancis.

Prancis luwih akeh tinimbang Kutha.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Prancis

Wisata

Akeh wong Prancis sing nganakake liburan ing wulan Agustus. Akibaté, ing njaba wilayah wisata, akeh toko sing luwih cilik (toko daging, toko roti)) bakal ditutup ing bagean Agustus. Iki uga ditrapake kanggo akeh perusahaan uga dokter. Temenan ing wilayah turis, toko bakal mbukak nalika turis teka, utamane Juli lan Agustus. Beda, akeh obyek wisata bakal akeh banget sajrone wulan kasebut, lan nalika akhir minggu Paskah.

Sawetara obyek wisata, utamane ing deso, cedhak utawa wis nyuda jam buka ing njaba musim wisata.

Wilayah gunung cenderung nduwe loro musim wisata: ing mangsa, kanggo ski, snowshoeing lan kegiatan salju sing ana gandhengane, lan nalika musim panas kanggo dolan lan hiking.

smoking

Udud dilarang dening hukum ing kabeh papan sing dileboni bisa diakses dening masarakat (iki kalebu mobil sepur lan kereta api sepur, kurungan sepur lan stasiun sepur, papan kerja, restoran lan kafe) kajaba ana ing wilayah sing ditunjuk khusus kanggo udud, lan ora ana sawetara. Rokok dilarang ing metro lan sepur, uga stasiun terlampir. Laku kondhisi sepur lan sepur nindakake hukum lan bakal ngrusak sampeyan kanggo ngrokok ing papan sing ora ditunjuk; yen sampeyan nemoni masalah karo ngrokok ing kereta, bisa uga nemoni konduktor.

Amarga hotel ora dianggep minangka papan umum, sawetara sing nawakake udud tinimbang kamar non-udud.

Mung wong sing umur umur 18 bisa tuku produk rokok. Toko-toko bisa njaluk ID foto.

Etika sajian

Aja kantun telpon ing meja. Iku dianggep sopan banget.

Aja sabar-sabar sabar karo para tunggu ing restoran. Penting, kudu eling yen ngenteni minangka profesi sing dihormati ing Prancis, lan wong kudu nglatih akeh latihan kanggo dadi siji. Sampeyan ora wajib menehi tip ngenteni, nanging sampeyan bisa yen pengin.

Aja njaluk panganan supaya bisa dipisahake dadi bagean individu. Ing Prancis, wong nyoba menehi pengalaman sing paling apik ing ngendi wae, lan njaluk panganan supaya bisa dipisahake bisa uga nyasar utawa ngganggu.

Aja ngrembug bisnis nalika mangan ing njaba. Perancis ora seneng ngomong babagan kerja lan bisnis nalika mangan, lan luwih suwe bisa nyenengake panganan, anggur lan diskusi.

Aja mangan kajaba wong sing dijaluk. Mangan langsung katon ora sopan.

Jelajahi Prancis lan tresna kanthi becik.

Dhaptar Warisan Donya Unesco

Situs web pariwisata resmi Prancis

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Prancis

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]