njelajah Marseille, Prancis

Jelajahi Marseille, Prancis

Jelajahi Marseille kutha paling akeh kaloro kutha ing France (lan wilayah kutha sing paling akeh katelu) pelabuhan Mediterania paling gedhe lan pusat ekonomi wilayah Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Marseille duwe sejarah sing kompleks. Iki diadegaké Phoceans (saka kutha Yunani Phocaea, saiki Foça, ing Turki modern) ing 600BC lan minangka salah sawijining kutha paling tuwa ing Eropa. Kutha kasebut minangka tangisan adoh saka lukisan Cézanne lan klompok Provençal saka desa sing turu, "pétanque" pemain lan novel Marcel Pagnol. Kanthi udakara udakara udakara yuta, Marseille minangka kutha paling gedhe nomer loro ing Prancis ing babagan pedunung lan paling gedhe ing wilayah. Pedunung kasebut minangka pot leleh nyata saka macem-macem budaya. Sampeyan uga ujar manawa ana luwih akeh wong Comorian ing Marseille tinimbang ing Comoros! Pancen, masarakat Marseille duwe macem-macem latar belakang etnik, kanthi akeh wong Italia lan Spanyol wis pindhah menyang wilayah kasebut sawise Perang Dunia II.

Kanggo wong sing ora wedi nemokake papan sing nyata karo wong sing sejatine, Marseille minangka papan kasebut. Saka pasar sing warni (kaya pasar Noailles) sing bakal nggawe sampeyan aran kaya ing Afrika, menyang Calanques (wilayah alami tebing gedhe sing tiba ing segara - Calanque tegese fjord), saka wilayah Panier (papan paling tuwa ing kutha lan sejarah papan sing diinstal wong anyar) menyang Vieux-Port (pelabuhan lawas) lan Corniche (dalan ing pinggir segara) Marseille mesthi menehi penawaran akeh.

Lali Canebière, lali "savon de Marseille" (sabun Marseille), lali klise, lan mung numpak l'Estaqueo Les Goudes. Sampeyan ora bakal lali.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Marseille, Prancis

  • le Vieux Port (pelabuhan lawas): nonton nelayan sing adol saham kanthi lelang. Teka ing Marseille ing Vieux-Port ing wayah sore ing musim panas yaiku sampeyan ora bakal lali ... Sampeyan bisa nonton acara iki kanthi pindhah menyang pulo Frioul utawa Chateau d'If lan bali ing wayah sore. uga ana tampilan apik ing pelabuhan saka Palais du Pharo (Istana Pharo). Jalan Canebière sing misuwur langsung mandhiri plabuhan. Nanging Canebière pancen ora menarik sanajan reputasi kasebut.
  • Le Panier, kutha lawas ing jejere Vieux-Port. Panier tegese bakul ing basa Prancis, nanging ing Marseille iku jeneng daerah sing paling tuwa. Ing tengah wilayah kasebut ana Vieille Charité, tugu lawas sing apik banget, saiki dadi museum musium lan pameran. Wilayah iki kaya desa Provence sing pas ing tengah kutha. Akeh tukang, produsen, toko gaweyan tangan lan restoran ing papan sing apik. Sampeyan bisa nyawang plancongan sing apik ing kana kanthi mlaku ing dalan-dalan sempit kanthi bangunan lawas warna nganti katedral La Major lan museum anyar MuCEM. Website saka lingkungan kasebut Le Panier de Marseille menehi rincian lan peta.
  • la Major: katedral gigir ing pesisir. Iki minangka salah sawijining katedral sing dibangun ing abad kaping 19 ing Prancis, arsitektur gedhung gaya byzantin anyar sing ndadekake kunjungan apik ing njero ruangan lan njaba, kanthi esplanade anyar (2016).
  • MuCEM, Museum 2013 sing dibukak Peradaban Eropa lan Mediterania saiki misuwur kanthi arsitektur lan integrasi sing unik karo Benteng Saint-Jean, kastil sing saiki dadi bagian gratis ing museum, sing tumindak taman ing kutha kanthi tampilan sing narik ati.
  • Musée d'Archéologie méditerranéenne (Archéologie-Graffiti-Lapidaire), tugu zaitun sing apik banget ing le Panier. Pusat de la Vieille Charité, 2 Rue de la Charité, 13002 Marseille. Tel: 04 91 14 58 59, Fax: 04 91 14 58 76
  • Musée des Docks romains (Archéologie-Graffiti-Lapidaire) (pelabuhan lawas saka Phoenician lan Romawi kaping), Place Vivaux, 13002 Marseille. Tel: 04 91 91 24 62
  • Notre Dame de la Garde: pasamuwan gedhe sing ora ndelok kutha. Nelayan lawas biyen nduwe kapal sing diberkahi ing pasamuwan iki. Sampeyan isih bisa ndeleng akeh model prau nggandhol ing pasamuan. Saka ing kono ana tampilan kutha sing paling apik. Sampeyan bisa nggunakake sepur turis saka Pelabuhan Vieux supaya tekan gereja - sampeyan bisa numpak sepur, goleki lan numpak sepur mengko menyang port. Iki kira-kira menit 15-20 menit saka port, nanging cukup curhat munggah.
  • Noailles: Area ing stasiun sepur Noailles minangka salah sawijining kutha sing paling menarik. Disiarake ing toko Arab lan Indo-Cina, sawetara lurung-lurung bisa dadi bagean saka bazar ing Algeria. Wilayah sing apik banget.
  • le Cours Julienand la plaine: area hangout karo toko buku, kafe, sumber banyu, lan papan dolanan kanggo bocah cilik (metro mandhegake Cours Julien / Notre Dame du Mont). Tlatah sing paling trendi ing Marseille, sing akeh graffitis. Akeh bar lan restoran ing wayah wengi. La Plaine minangka jeneng lokal kanggo Tempat Jean Jaurès sing cedhak karo Cours Julien. Saben Kemis lan Setu esuk pasar Plaine minangka papan kanggo adol. Dina Rebo esuk, sampeyan bisa nyenengake pasar karo para petani lokal kanthi woh-wohan lan sayuran organik.
  • Boulevard Longchamp lan Palais Longchamp (casttle lan alangan Longchamp). Saka gereja Réformé (munggah Canebière) sampeyan bisa ngetutake Boulevard Longchamp ing endi sampeyan bisa ndeleng conto sing apik kanggo bangunan kelas ndhuwur lawas kanggo tekan Palais Longchamp. The palais pantes dibukak sanajan ora bakal suwe sampeyan. Sampeyan bisa ngunjungi "musee des beaux arts" uga museum sejarah alam.
  • la Corniche: lorong lan dalan ing segara sing menehi pemandangan segara sing apik, Chateau d'If ing sisih kidul, lan les Calanques ing sisih wétan. Vallon des Auffes, port pitoresque cilik ing sangisore viaduc, pancen apik banget.
  • Parc Borély (Taman Borely). Taman sing gedhe lan apik, 300 meter saka segara. Sawise siesta ing taman kasebut mandheg ngombe ing Escale Borely (papan sing akeh restoran lan bar ing pantai) kanggo ndeleng srengenge.
  • Sawetara beachesexist ing Marseille. Sing paling khas yaiku Catalans, Prophètes, Pointe-Rouge lan Corbières. Nanging, sawise udan gedhe, ana sing bisa uga cemar banjur ditutup. Papan sing apik kanggo nglangi lan ngendhokke ing segara uga ditemokake ing Corniche, ing watu sing ana ing ngarepe Vallon des Auffes, lan ing jejere kemah militer ing Malmousque.
  • Unité d'Habitation: dirancang dening Le Corbusier. Bangunan iki diarani "la maison du fada" (omah wong bodho) dening masarakat lokal. Bangunan kasebut ngemot dalan blanja, greja, sekolah bocah lan omah. Sampeyan bisa ngakses atap lan nikmati tampilan Marseille sing apik banget ing antarane bukit lan segara (10am-6pm). Ana uga bar / restoran / hotel ing lantai 3rd.
  • Stade Velodrome: stadion ing ngendi tim bal-balan lokal "Olympique de Marseille" main. Pertandhingan bal-balan minangka salah sawijining sorotan ing urip Marseilles. Nalika L'OM mandheg kaping mantan juara Eropa minangka tim bal-balan paling gedhe France. Atmosfer ing stadion iki apik banget, nanging para pengunjung ora bakal entuk tiket kanggo kursi Virage Nord utawa Sud sing populer ing Tribune Ganay menehi tampilan sing apik banget lan kasempatan kanggo ngrampungake swasana. Game paling apik melu tim sing nduwe dhukungan perjalanan kayata St Etienne, Lens utawa match bapak-bapak kabeh nglawan Paris St Germain sing ala. Tiket bisa tuku (saenipun pirang-pirang dina sadurunge dolanan) kanthi online utawa saka toko L'OM ing Pelabuhan Vieux.
  • Mazargues War Cemetry, Nalika menyang Luminy. Kuburan perang khusus kanggo para martir WW I lan WW II saka Sekutu, utamane para tukang perang lan pelari India lan Cina. Sawijining papan sing tentrem, iku minangka papan sing cocog kanggo ngeling-eling babagan wong-wong sing nyasar lan mbuwang perang.

Ing njaba kutha

  • Ing Calanques. Calanques minangka salah sawijining seri fjord miniatur ing sisih kidul Marseille caket karo Cassis. Saka Marseille, paling diakses saka Les Goudes lan saka kampus Universitas ing Luminy. 'Fjord' apik banget karo segara biru apik lan tebing watu jeruk sing luar biasa. Mlaku-mlaku ing sadawane pesisir saka Cassis menyang Marseille nggumunake, bisa ditindakake sajrone sedina kanthi cepet. Dalan (GR) kanthi cetha ditandhani (jalur putih lan putih). Saka Luminy, sampeyan bisa ngiwa kiwa menyang Cassis utawa nengen menyang Callelongue. Wiwit wulan Juni nganti September sawetara Calanques bisa ditutup amarga ana kebakaran sing gedhe.
  • Château d'IfThe Château d'If dibangun pulau cilik ing kutha kasebut, wiwitane minangka struktur pertahanan lan mengko digunakake kunjara. Luwih misuwur ing papan kasebut ing novel The Comte de Monte-Cristo karya Alexandre Dumas. Pelancong turis lunga saka Pelabuhan Vieux kanggo numpak menit 15. Kapal kasebut kebak, utamane ing akhir minggu, dadi yen sampeyan pengin lunga ing prau tartamtu, sampeyan menehi saran teka sak jam sadurunge trip kanggo tuku tiket (ditokake kanggo wektu tartamtu). Banjur sampeyan bisa mateni wektu sadurunge numpak kanthi ngunjungi wisata sing cedhak; gereja Notre Dame udakara 15 menit kanthi mlaku yen sampeyan mlaku-mlaku apik. Loro lan kastil iki cilik, lan kabeh sing bisa dideleng lan foto ing menit 20. Nanging amarga jadwal prau sampeyan bakal ngentekake paling sethithik sak jam nganti prahu ngangkat sampeyan, mula aja cepet-cepet. Ora ana toko ing kana, mula bungkus mangan lan omben-omben. WC sing kasedhiya. Loro-lorone kastil lan pulau nawakake akses sing winates kanggo pangguna kursi roda. Lawang menyang Bèntèng biaya 6 Euro. Pameran sakabehane fokus ing babagan Count saka Monte-Cristo, dadi manawa sampeyan ora dadi penggemar, sampeyan bakal mikirake mbuwang wektu.
  • Allauchand Plan de Cuques minangka komune ing pinggiran Marseille, loro uga diberkahi karo deso sing apik. Nggawe piknik lan mlaku-mlaku ing bukit, pemandangan Marseille lan Mediterania nggumunake.
  • L'Estaque lan côte bleueL'Estaque minangka port pancing sing lagi wae miwiti nggunakake potensial pariwisata liwat koneksi menyang Cézanne.

Sampeyan bisa ngunjungi restoran lan kafe sing apik. Sampeyan bisa mbukak lan nindakake akeh petualang kayata nyilem lan nyewa kapal! Kalanik (fjord) ing antarane Marseille lan La Ciotat minangka tlatah pendakian sing misuwur banget. Lan mesthi wae yen cuaca ora enak, bisa wae menyang pantai!

Acara Budaya

Minangka Ibukutha Budaya 2013 Eropa, Marseille ngrancang owah-owahan budaya lan acara sing bakal ditindakake sajrone taun-taun bakal teka. Nanging, iki tegese akeh musium lan galeri saiki ditutup

  • Festival Avec le Tempsthat dumadi saben musim semi ing Espace Julien (salah sawijining dewan konser utama ing kutha) dumadi ing pirang-pirang konser seniman Prancis, ing pirang-pirang jinis genre (Pop, Chanson, Rock, Folk…)
  • Le FDAmMor Festival de Danse et des Arts Multiple de Marseille, minangka festival tarian utama ing Marseille lan pungkasan ing musim panas.
  • Le festival du Plateau, ing Cours Julien, wulan September.
  • Festival musik elektronik lan kutha Marsatacoccurs ing pungkasan September lan digawe ing 1997. Artis sing ditindakake ana contone Musuh Umum, Nouvelle Vague, Mogwai, Peach, Laurent Garnier, Aphex Kembar…
  • La Fiesta Des Suds, ing Dock des Suds, ing wulan Oktober minangka festival sing misuwur darmabakti kanggo musik World. Sampeyan bisa rawuh konser seniman kayata Yayasan Dub Dub, Buena Vista Social Club, Cesaria Evora…
  • La Foire aux Santonsis pasar Natal sing apik banget sing diadani wiwit akhir November cedhak Canebière lan Vieux Port. Provence minangka omah santun, figurines terracotta sing digunakake ing scènes nativity sing dikenal minangka crèches. Sawetara pedagang lan akeh pasamuwan nampilake krikil sing rame.

Urip wengi

Ing taun-taun kepungkur akeh papan anyar sing dibukak ing Marseille, ing wayah wengi, telung kabupaten utama sing menarik (saliyane pantai ing antarane april lan oktober ing ngendi wong-wong lunga lan nginep ing wayah wengi - uga ana bar olahraga - Pantai Olahraga, pesta pantai ing wayah awan ing Le Petit Pavillon nalika musim panas, klub kapal layar sinar srengenge ...):

Sing ora kaget, masakan Marseille fokus ing iwak lan panganan laut. Loro iwak khusus sing nduwe bantalan yaiku duduh kaldu iwak sing misuwur yaiku "bouillabaisse" lan "aïoli", saus bawang putih disuguhake sayuran lan kod garing.

Sampeyan uga kudu ndeleng

  • Aix-en-Provence: Gampang dirambah dening pelatih Cartreize utawa sepur SNCF. Ana pelatih ekspres khusus saka stasiun St Charles sing njupuk menit 30-40.
  • Cassis: resort laut sing apik ing sisih kidul-wétan Marseille.

Situs web pariwisata resmi Marseille

Watch video babagan Marseille

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]