njelajah Paris, Prancis

Jelajahi Paris, Prancis

Jelajahi Paris "Kutha Cahya" lan ibukutha romantis sing wis dadi sembrono sembrani wiwit pirang-pirang abad lan nyata-nyata kudu dideleng. Mesthi wae, ora ana kunjungan sing lengkap tanpa pandeleng landmark terkenal ing jagad iki. Menara Eiffel angel dilalekake, luwih-luwih nalika wayah surem ing wayah wengi, nanging Arc de Triomphe, Notre Dame lan Sacré Coeur minangka pemandangan sing misuwur lan apik banget. Ora ana monumen nasional 3,800 ing lan ing sekitar Paris, sejarah iki ana ing sacedhake saben pojokan. Nglewati taman ijo sing jembar ing kutha, kanthi Kebon Luxembourg minangka salah sawijining sing paling disenengi, lan priksa manawa sampeyan bakal ngenteni wektu ing tebing kali Seine sing misuwur. Kajaba iku, aja lali ing Istana Versailles sing apik, pengeling-eling sing paling apik babagan Regimen kuno sing ana mung 20km adoh saka ibukutha.

Paris, ibukutha kosmopolitan Prancis, minangka salah sawijining kutha paling gedhe ing Eropa, kanthi 2.2 yuta wong sing manggon ing kutha sing padhet, tengah lan meh 12 yuta wong sing urip ing wilayah metropolitan. Dumunung ing sisih lor France ing kali Seine, Paris nduwe reputasi sing pantes dadi paling apik lan romantis ing kabeh kutha, sing dikepengini karo asosiasi sejarah lan isih akeh pengaruh ing kasunyatan budaya, seni, busana, panganan lan desain. Disebutake Kutha Cahya (la Ville Lumière) lan Ibukutha Fesyen, dadi papan kanggo desainer lan kosmetik busana lan kosmetik sing paling apik ing donya. Bagean gedhe kutha, kalebu Kali Kali, minangka Situs Warisan Donya UNESCO. Kutha iki nduwe nomer restoran paling akeh ing Michelin ing saindenging jagad (sawise Tokyo) lan ngemot pirang-pirang landmark sing apik, kayata situs wisata sing paling ditekani ing jagad Eiffel, Arc de Triomphe, Katedral Notre-Dame, Museum Louvre, Moulin Rouge, lan Lido, sing dadi tujuan turis sing paling populer ing jagad iki. karo 45 yuta turis tahunan.

Paris dilayani telung bandara internasional - kanggo informasi luwih lengkap, kalebu kaping kedatangan / pamitan, priksa situs resmi.

Cara paling apik lan paling murah kanggo ngubengi Paris kanthi mlaku, lan nomer loro, nggunakake Métro.

Lumaku ing Paris minangka salah sawijining kesenengan sing gedhe kanggo ngunjungi Kota Cahaya. Sampeyan bisa nyabrang kabeh kutha mung sawetara jam (mung yen sampeyan bisa njaga supaya ora mandheg ing akeh warung lan toko).

Kanggo entuk orientasi kutha sing apik nalika ndeleng akeh pemandangan utama Paris, sampeyan bisa mlaku menyang West to East saka Arc de Triomphe menyang Ile de la Cite (Notre Dame). Lumaku iki njupuk udakara jam 1-2 tanpa mandheg. Miwiti ing sisih ndhuwur Champs Elysees (ing Arc de Triomphe) lan wiwiti mlaku mudhun ing Champs Elysees menyang Tempat ('alun-alun') de la Concorde.

Ing dalan menyang obelisk ing alun-alun, sampeyan bakal weruh toko-toko utama lan restoran ing dalan paling misuwur ing Paris.

Sawise sampeyan dolan menyang area blanja utama, sampeyan bakal weruh Petit Palais lan Grand Palais ing sisih tengen sampeyan.

Ing Place de la Concorde, sampeyan bakal bisa ndeleng akeh tugu utama Paris ing saubengé. Ing ngarep sampeyan yaiku Tuileries, ing sisih mburi sampeyan yaiku Champs-Elysees lan Arc de Triomphe, ing sisih tengen sampeyan yaiku Tur Eiffel lan Musee d'Orsay, lan pungkasane, ing sisih kiwa sampeyan yaiku Madeleine.

Terusake terus lan mlebu Taman Tuileries ngliwati sumber banyu, kembang, lan penyayang ing taman kasebut.

Nalika terus maju, lan metu saka kebon, sampeyan bakal weruh lawang piramida menyang Louvre langsung ing ngarep sampeyan.

Kanthi piramida langsung ing ngarepe sampeyan, lan Tuileries langsung ing mburi sampeyan, ngalih menyang sisih tengen sampeyan lan mlaku menyang Seine.

Saiki sampeyan bisa mlaku ing Seine (ing sisih wétan) nganti tekan Pont Neuf. Nyabrang Pont Neuf lan mlaku ngliwati Quarter Latin, nyabrang kali maneh menyang Katedral Notre Dame ing Ile de la Cité.

Liyane mlaku ing kutha supaya sampeyan bisa nemokake pemandangan paling apik ing Montmartre sajrone sawetara jam. Iki kalebu Sacré-Coeur, Place du Tertre, Bateau Lavoir, Moulin de la Galette lan kabeh pemandangan sing misuwur ing dunya Montmartre. Wisatawan paling cerdas njupuk kesempatan saka walkability saka kutha iki lan tetep ing ndhuwur sabisa. Nunggang metro sing kurang saka 2 mandheg paling apik amarga mlaku bakal njupuk wektu sing padha lan sampeyan bakal bisa ndeleng kutha liyane. Ngandika, elinga karo stasiun Métro sing bisa sampeyan lakoni ing perjalanan sampeyan; jaringan Métro banget kandhel ing kutha lan garis-garis sing meh bisa dilebokake kanthi langsung ing ngisor boulevards utama, dadi yen sampeyan ilang bakal gampang golek rega kanthi mbukak dalan ing dalan utama nganti sampeyan nemokake stasiun Métro.

Sampeyan seneng nyenengake kutha kanthi mlaku, lan ana akeh wisata ing saindenging Paris, apa pedoman dhewe (kanthi pitunjuk kanggo pitunjuk utawa pandhuan online) utawa nganggo pandhuan wisata (dipesen liwat agensi utawa hotel wisata) . Kutha paling apik ditliti kanthi mlaku, lan sawetara pengeling-eling sing paling apik sing bakal sampeyan lakoni ing Paris yaiku ngliwati papan sing ditemokake rahasia.
Sing paling apik babagan Paris yaiku (paling ora ana ing Boulevard Peripherique) ora ana wilayah sing ora narik kawigaten (kaya bagean perumahan utawa industri sing ora apik) kanggo nyabrang nalika pindhah saka siji distrik sing menarik menyang liyane.

Salah sawijining cara sing paling apik lan paling trep kanggo ndeleng wisata ing Paris yaiku Paris Museum Pass, kertu entri sing mbayar sadurunge sing ngidini museum liwat museum 70 lan monumen ing sekitar Paris (lan Istana Versailles) lan teka ing 2 -day, dinten 4 lan 6 dina. Elinga iki dina 'berturut-turut'. Kertu kasebut ngidini sampeyan mlumpat antrian sing dawa, tambah gedhe nalika musim turis nalika jalur bisa akeh, lan kasedhiya saka museum sing melu, kantor wisata, lan kabeh stasiun sepur Métro lan RER utama. Sampeyan isih kudu mbayar kanggo ngetik pameran khusus. Supaya ora nunggu ing antrian dawa kanggo tuku Museum Pass, mungkasi tuku pass sampeyan sedina utawa luwih dhisik sawise awan. Pas kasebut ora dadi aktif nganti riko museum utawa situs pisanan nalika nulis tanggal wiwitan. Sawise iku, dina-dina sing ditutupi berturut-turut. Aja nulis tanggal wiwitan nganti sampeyan yakin sampeyan bakal nggunakake pass ing dina kasebut lan ati-ati nggunakake gaya tanggal Eropa biasane kaya sing dituduhake ing kertu: dina / wulan / taun.

Rencanakake kunjungan sampeyan: Sawetara situs duwe "titik keselak" sing mbatesi jumlah pengunjung sing bisa mili. Iki kalebu: Menara Eiffel, Sainte-Chapelle, Catacombs lan langkah-langkah kanggo menek ing ndhuwur Katedral Notre Dame. Kanggo ngindhari barisan, sampeyan kudu miwiti mlebu ing salah sawijining situs kasebut ing menit 30 sadurunge mbukak wektu. Yen ora, nyana ngenteni paling ora sak jam. Umume museum lan galeri ditutup kanthi dina Senen utawa Selasa. Tuladha: museum Louvre ditutup nalika dina Selasa nalika museum Orsay ditutup dina Senen. Priksa manawa mriksa tanggal tutup museum supaya ora kuciwa. Uga, umume kaunter tiket nutup 30-45min sadurunge nutup akhir.

Kabeh museum nasional dibukak kanthi gratis ing dina Minggu pisanan. Nanging, iki bisa uga tegese giliran lan pameran sing rame. Tetep adoh saka Paris sajrone minggu Paskah amarga kerumitan. Wong kudu ngantri ing Menara Eiffel sawetara jam sanajan esuk. Nanging, tunggu iki bisa dikurangi banget, yen pas, kanthi mlaku ing rong level pertama, banjur tuku tiket angkat menyang ndhuwur. Entri pameran ing museum sing dienggo ing kutha kanthi gratis sabenere (diakoni diisi pameran sementara).

Dhaptar kasebut mung minangka sawetara perkara penting sing kudu sampeyan butuhake nalika kunjungan menyang Paris. Dhaptar lengkap ditemokake ing saben kaca distrik.

Dhaptar acara-acara budaya saiki ing Paris bisa ditemokake ing 'Pariscope' utawa 'Officiel des tontonan', majalah mingguan nampilake kabeh konser, pameran seni, film, drama panggung lan musium. Kasedhiya saka kabeh kios.

Landmarks

  • Arc de Triomphe nggambarake keagungan lan nawakake tampilan tengah kutha
  • Catacombsused kanggo nyimpen balung kanthi udakara sekitar 6 yuta wong saka kuburan Paris sing kebanjiran. Dheweke ngisi bagean guha lan terowong sing dadi sisa tambang watu lawas ing ngisor kutha kasebut. Watesan kanggo jumlah pengunjung sing diidini ing Catacombs sekaligus (200 person). Dadi, yen sampeyan teka sawise mbukak, sampeyan kudu ngenteni nganti ana wong liya, kira-kira menit 45-60, sadurunge ana wong sing ngakoni.
  • Château de Versailles kudu dideleng. Chateau sing paling apik ing Prancis, ing pinggiran kutha, kanthi gampang dibukak nganggo kereta api. Sawise omah ing Louis XVI lan Marie Antoinette.
  • Menara Eiffel. Ora monumèn liyane sing luwih apik nglambangake Paris.
  • Grand Arche de la Défense. Varian gedhung kantor modern saka Arc de Triomphe.
  • Katedral Notre Dame. Katedral Gothic nyengsemaken sing dadi inspirasi kanggo novel Victor Hugo, The Hunchback of Notre Dame. Menek ing ndhuwur!
  • Opera Garnier. Arsitektur téater arsitektur abad 19th dibangun dening Charles Garnier lan diresmikake ing omah 1875 ing Opera Paris wiwit didegake dening Louis XIV.
  • Ing ngisor, papan pameran pungkasan kanggo pahlawan gedhe Republik Prancis kalebu Voltaire, Victor Hugo, lan Marie Curie; ndhuwur, tampilan apik banget kutha.
  • Cemetery Père-Lachaise. Beda karo kuburan apa wae. Watu kubur ornamen, monumen sing ana ing antarane lorong sing ditutupi wit. Deleng makam kuburan Jim Morrison, Oscar Wilde, lan Frederic Chopin, ing antarane liya-liyane.
  • Sacré Coeur. Sawijining pasamuan ing ndhuwur titik paling dhuwur ing Paris. Ing sandhing pasamuwan minangka tlatah seniman, ing ngarep ana tontonan sing nggumunake ing saindenging kutha.
  • Sainte Chapelle. Kapel kaca patri sing apik banget. Interior sing luwih apik tinimbang Cathedral Notre Dame surem.
  • Selehake de la République. Wiwit direnovasi ing 2014, mula dadi papan terbuka. Cocog kanggo mlaku-mlaku utawa wong sing nonton. Iki minangka papan kanggo demonstrasi. Mangkene wong-wong sing kumpul nalika tangi tembakan Charlie Hebdo.

Museum lan galeri

Kabeh museum lan monumen nasional gratis kanggo kabeh dina Minggu pisanan saben wulan. Umume museum umum, uga akeh monumen umum (kayata Arc de Triomphe utawa menara Notre-Dame), uga gratis kanggo warga Uni Eropa utawa penduduk jangka panjang (luwih saka telung wulan), yen ana ing 26 lawas taun.

  • Louvre, Salah museum sing paling apik ing donya. Omah omah Mona Lisa lan liya-liyane. Bangunan lan koleksi gedhe banget, rencana paling ora rong kunjungan.
  • Musée d'Orsay, koleksi luar biasa mapan ing tilas stasiun sepur. Digawe dening seniman apik ing abad kaping 19 (1848-1914) kalebu Monet "Tanduran Biru Biru," Bal du moulin de la Galette ", van Gogh" kamar turu ing Arles ", Whistler" The Artists Mother ", lsp.
  • Rodin Museum, koleksi pribadi lan arsip, ing omah sing apik banget karo kebon.
  • Museum Picasso, Ngemot koleksi master dhewe
  • Musée Marmottan-Monet, Lukisan 300 saka Claude Monet. Kajaba iku, karya Berthe Morisot, Edgar Degas, Édouard Manet lan Pierre-Auguste Renoir. "Impresion Soleil Levant" dening Monet ditampilake.
  • Musée de l'Orangerie, Jardin des Tuileries] Omah "Lily banyu" (utawa "Nymphéas") - gambaran 360 ing taman kembang Monet ing Giverny. Uga lukisan impresionis lan pasca impresionis dening Cézanne, Matisse, Modigliani, Picasso, Renoir, Rousseau, Soutine, Sisley lan liya-liyane.
  • Musée Delacroix - Omah ing omah pelukis Eugene Delacroix.
  • Pusat Georges Pompidou, Museum seni modern. Bangunan lan jejere Frains Stravinsky minangka atraksi ing awake dhewe.
  • Les Invalides, museum sing lengen banget lan lengen wiwit abad pertengahan nganti saiki. Uga ngemot makam Napoleon Bonaparte.
  • Cluny, A museum abad pertengahan sing nampilake limang tapestri "The Lady and the Unicorn", ing omah Romawi, bangunan abad pertengahan.
  • Le Musee des Arts Decoratifs, Tampilake wolung abad savoir-faire Prancis.
  • Carnavalet, Museum Sejarah Paris; pameran kasebut permanen lan gratis.
  • Cité des Science et de l'Industrie - La Villette, museum Ilmu utamane kanggo bocah-bocah.
  • Mémorial de la Shoah, Museum Peringatan Holocaust di Paris, ing jantung Marais ing rue Geoffroy l'Asnier. Entri gratis, tur dipandu mingguan. Minggu kapindho sasi ana tur gratis ing Inggris.
  • Jacquemart-Andre Museum, koleksi pribadi karya Prancis, Italia, Walanda ing omah gedhong abad 19th sing khas.
  • Musée du quai Branly, seni budaya lan budaya ing Afrika, Asia, Amérika lan Oceania.

Acara

Kaya misale jek meh ana kedadeyan ing Paris, kanthi kemungkinan liburan sekolah ing wulan Pebruari lan Agustus, nalika udakara setengah saka Paris ditemokake ora ing Paris, nanging ing Alps utawa Kidul utawa Kulon Prancis. . Musim paling sibuk yaiku musim gugur, sawise seminggu utawa sawise scorale la rentrée utawa "bali sekolah" nganti bioskop Noël (Natal), bioskop lan balai konser nampilake jadwal paling lengkap ing taun iki.

  • Maison & Obyek
  • tahun anyar cino
  • Dandanan internasional saka salon
  • Dina Valentine karo Tembok 'I love you'
  • Minggu Fesyen Spring.
  • Open Tenis Prancis
  • Rendez-vous au Jardin
  • Fête de la Musique
  • La Fête Nationale (Dina Bastille
  • Bioskop en Plein Air
  • le Wisata Prancis
  • Rock en Seine
  • Nuit Blanche
  • Le Beaujolais Nouveau

Kanggo informasi babagan teater, film lan pameran pilih 'Pariscope' lan 'L'officiel du Spectacle' sing kasedhiya ing newstands kanggo € 0.40. Kanggo konser (khusus luwih cilik, alternatif) njupuk LYLO, uga buku cilik sing gratis lan kasedhiya ing sawetara bar lan ing FNAC.

Photography

Paris dianggep akeh minangka papan kelairan fotografi, lan nalika ana uga debat katrangan saka tuntutan iki, ora ana debat manawa Paris ngimpi fotografer. Ibukutha Prancis nawakake kesempatan fotografis sing luar biasa kanggo pamula lan uga pro. Wis monumen fotogenik (kayata, Arc de Triomphe, Menara Eiffel, obelisk ing Concorde, lan liya-liyane); arsitektur (Louvre, Notre Dame lan Museum of the Arab World, kanggo nyebut sawetara mung) lan pemandangan dalan kutha (kayata, ing Marais, Montmartre lan Belleville). Nalika sampeyan njupuk foto dhewe, bukak salah sawijining institusi sing darmabakti kanggo fotografi (contone, Museum Fotografi Eropa, Museum Jeu de Paume utawa Yayasan Henri Cartier Bresson). Ing institusi iki lan liyane, sampeyan bisa sinau babagan sejarah sing sugih ing Paris minangka papan pangembangan penting ing fotografi (kayata, Daguerrotype) lan minangka omah kanggo akeh seniman sing gedhe perdagangan (kayata, Robert Doisneau, André Kertész, Eugene Atget lan Henri Cartier

Cabarets minangka acara tradisional ing Paris. Dheweke nyedhiyakake hiburan, asring menyang pamirsa diwasa, karo penyanyi lan penari utawa penghibur burlesque. Sing paling misuwur yaiku ing Moulin Rouge, Lido, Crazy Horse lan Latin Paradis. Dheweke diisi kanthi cepet supaya sampeyan bisa uga pengin Book sadurunge. Tiket kasebut biasane regane saka € 80 nganti € 200, gumantung yen sampeyan duwe nedha bengi sadurunge acara kasebut.

Pasar Flea

Paris duwe telung pasar tumo utama, sing ana ing pinggiran kutha pusat. Sing paling misuwur yaiku Marché aux Puces de St-Ouen (Porte de Clignancourt) Clignancourt Flea Market minangka papan kanggo para pecinta barang antik, barang tangan nomer loro lan gaya retro. Dina sing paling apik yaiku dina Setu lan Minggu. Elinga manawa ana sawetara minggu tartamtu nalika mung kolektor antik sing diijolake menyang warung, lan uga ana wayah dina nalika pamilik warung njupuk Siesta Paris lan seneng karo cappuccino sing santai sajrone jam utawa luwih. Wektu paling apik kanggo ngunjungi pasar loak yaiku ing musim semi lan musim panas, nalika wilayah kasebut luwih sregep. Ing lan ing sekitar stasiun metro, sampeyan bisa uga nemokake wilayah kasebut sithik liar nanging isih aman.

Pasar antik sing apik banget ing Marche aux puces de Saint-Ouen yaiku "Marche Dauphine" ing 138 rue des Rosiers, Saint-Ouen. Pasar iki ditutupi supaya sampeyan bisa liwat kabeh cuaca lan sampeyan bakal nemokake akeh pilihan barang, kayata sing adol 200 ing payon sing padha. Toko paling gedhe saka koper vintahe yaiku sing adol Louis Vuitton lan tungku Goyard uga perabot penerbangan, lemari klambi laut laut 1930 lan candelier sing apik. Ing pasar iki, ana tukang mligi, para pedagang antik Perancis klasik, pedagang lukisan, lan sadeyan tekstil. Iku pasar paling serba bisa ing pasar loak.

Paris minangka salah sawijining pusat kuliner utama ing Eropa.

Perdagangan restoran wiwit ing kene mung luwih saka 220 taun kepungkur lan terus berkembang. Nanging, bisa uga kaget, yen Paris ora dianggep ibukutha kuliner Prancis; malah sawetara wong seneng masakan Perancis sing ditemokake ing restoran cilik ing desa, ing sanjabane kutha, luwih cedhak karo kebon lan fokus karo kesegaran lan keahlian regional. Malah ing antarane kutha-kutha Prancis, Paris wis suwe dianggep dening sawetara wong liya Lyon kanggo dining apik.

Dina iki sampeyan bisa nemokake atusan restoran sing apik kanthi desain interior sing apik (utawa mung trendi) lan karton lan menu sing direncanakake kanthi apik.

nawakake mélange kreatif masakan asing lan eksotis eksotis.

Aman yen ujar Paris lagi nate ngrebut utawa ngrampungake pesaing Anglophone.

Mesthi uga ana sawetara penawaran tradisional lan kanggo ngerti anggaran ana atusan bistros tradisional, kanthi teras trotoar sing menehi pilihan kanggo jajanan sing cukup sederhana (biasane daging pusat) kanggo rega sing regane.

Restoran trendi asring mbutuhake leladen minggu, yen ora pirang-pirang wulan. Yen sampeyan durung ngrancang adoh banget, coba golek leladen kanggo nedha awan sing umume luwih gampang lan murah.

Yen salah sawijining tujuan perjalanan sampeyan menyang Paris yaiku nyenengi ing restoran sing enak, sanajan, cara sing paling larang regane yaiku nggawe panganan utama kanggo mangan awan sampeyan. Sakbenere kabeh restoran nawakake tawaran prex-fixe sing apik. Kanthi nglengkapi sarapan bakery lan nedha bengi sing mandhiri kanthi mandhiri, sampeyan bakal bisa nemu panganan Paris sing paling apik lan isih bakal tetep budget.

Aja dielingake manawa akeh restoran kaya liyane France cedhak nalika wulan Agustus kanggo preinan. Priksa manawa kanggo mriksa situs web ing restoran sing dipilih utawa menehi telpon.

Sawetara keahlian

Kanggo wong sing seneng panganan laut, Paris minangka papan sing apik kanggo nyoba kacang ijo (kerang kukus lan kentang goreng Perancis (luwih apik ing musim gugur lan mangsa), tiram, siput segara, lan panganan liyane.

Kekhususan daging kalebu venison (kidang), celeng, lan dolanan liyane (utamane ing musim mburu musim gugur lan mangsa), uga favorit Prancis kayata lamb, veal, daging sapi, lan daging babi.

Objek wisata paling apik ing Paris, Prancis

  • Chartres - Katedral abad 12 abad Notre Dame ing Chartres minangka salah sawijining sorotan arsitektur Gotik. (60min nitih sepur saka Gare Montparnasse)
  • Versailles - Ing pinggir SW saka Paris, situs sing megah Sun King Louis XIV. (20-40min nitih sepur kanthi RER, priksa manawa sampeyan entuk tiket sing pas karo zona 1-4!)
  • Saint Denis - Ing pojok sisih lor metropolis, situs Stade de Franceand St Denis Abbey, kuburan kraton Perancis.
  • Chantilly- Kraton abad 17 sing apik lan kebon (lan papan sing dadi krim ngalahake). (25min nitih sepur saka Gare du Nord)
  • Giverny Omah inspirasi lan pelukis pelukis Impressionis Claude Monet, nanging ora bisa dolan sedina. Taman lan kembang minangka bagéan sing paling menarik ing riko kasebut, mulane aja nganti udan.
  • Disneyland Resort Paris - Ing pinggir kutha Marne-la-Vallée, ing sisih wétan Paris, saka ngendi bisa dituju nganggo mobil, sepur (RER A), utawa bis (sepur bisa uga dadi taruhan paling sampeyan).
  • Mont Saint-Michel - Konferensi pulo ing Normandia, Prancis. Posisi unik kanggo dadi pulo mung 600 meter saka dharatan supaya gampang diakses kanthi pasang surut menyang jemaah sing akeh.
  • Fontainebleau - Kutha sejarah 55.5km (35 mi) sisih kidul Paris. Apike kanggo Fontainebleau sing gedhe lan apik, liburan akhir minggu sing disenengi kanggo wong Paris, uga kanggo Château de Fontainebleau sejarah. (35min nitih sepur saka Gare de Lyon)
  • Maisons-Laffitte - Paling dikenal minangka "Cité du cheval", amarga dadi omah kanggo macem-macem keran (warung). Jam 1 jam ing kono sampeyan bakal bisa ndeleng akeh wong cavalier (penunggang jaran) lan kastil sing diadegake dening Louis VIX. Iku min 25 karo RER A saka stasiun sepur tengah "Chatelet les Halles"). Yen sampeyan ngrancang kanthi becik, malah bisa melu sawetara balapan jaran ing Hyppodrome.

Situs web pariwisata resmi Paris

Watch video babagan Paris

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]