njelajah Strasbourg, Prancis

Jelajahi Strasbourg, Prancis

Jelajahi Strasbourg ibukutha wilayah Alsace ing France sing paling dikenal kanggo hosting sawetara institusi Eropa sing penting. Iki uga misuwur ing pusat sejarah sing apik - Grande Île - sing dadi pusat kutha sing pisanan diklasifikasikake kanthi lengkap minangka Situs Warisan Donya dening UNESCO.

Strasbourg mapan ing tebing kulon kali Rhine, lan wis ngrebut posisi strategis ing Lembah Rhine Luhur wiwit prasejarah. Saiki wis diselehake saka 1300 SM lan saiki, lan berkembang dadi kutha pasar Celtic sing dijenengi Argentina. Bangsa Romawi nyerang wilayah sekitar 12 SM, lan ganti jeneng dadi Argentoratum, lan tuwuh dadi pangkalan militer penting utawa castra, mlebu ing Legenda 8th saka 90 AD lan sakdurunge.

Sawise tiba saka Kakaisaran Romawi, Alsace dikuasai dening Alemanni, sawijining suku Jerman, sing pungkasane diserep menyang kerajaan Kraisaran. Nang endi wae ing wiwitan Zaman Pertengahan, kutha kasebut kudu ngganti jenenge dadi Stratisburgum. Sawise pamisah Kakaisaran Frankis ing abad 9, Alsace dadi bagean saka Kekaisaran Romawi Suci, lan tetep ana ing kerajaan Jerman nganti abad 17th, sanajan Strasbourg entuk status Free City ing 1262.

Strasbourg minangka situs salah sawijining pogroms paling ala ing abad tengahan ing 1349, nalika ana sewu wong Yahudi diobong kanthi matine nganti tekan pati, lan wong-wong Yahudi dibedakake lan dituntut nganti abad 18th.

Strasbourg minangka salah sawijining kutha Jerman sing pertama sing ngrasuk demonstran, iman Lutheran ing wiwitan abad 16th. Amarga iki, dadi pusat pamulangan humanistik lan percetakan buku; koran pisanan ing Eropah dicithak ing Strasbourg. Ing 1681, kutha kasebut dicepengake dening raja Prancis Louis XIV, sing entuk bathi amarga lamos sawise Perang Taun 30 ing Jerman. Nanging, ora kaya ing Prancis liyane, iman demonstran kasebut ora dibatalake. Status Strasbourg minangka kutha gratis sing rampung karo Revolusi Prancis.

Sawise perang Prancis-Jerman ing 1870, wong Jerman nglumpukake kutha kasebut lan ngetrapake kabijakan Jermanisasi, sing nyebabake pambuwang wong-wong sing milih Prancis. Sawise kekalahan Jerman ing Perang Dunia I, kutha kasebut bali menyang Prancis, lan saiki dadi giliran wong Prancis kanggo nyoba ngilangi jejak pendudukan Jerman. Sajrone Perang Donya II, para Nazi nganggep Alsatian minangka kanca-Jerman, lan akeh sing dipeksa perang ing tentara Jerman - kahanan sing nyebabake dheweke dituduh palsu kanthi kolaborasi sawise perang.

Saiki, Strasbourg minangka kutha nomer sanga paling gedhe ing France kanthi meh setengah yuta pendhudhuk ing wilayah metropolitan sing nyabrang kali menyang kutha Kehl, ing Jerman, ing sisih wétan Rhine. Kutha kasebut minangka jabatan Dewan Eropa, Pengadilan Hak Asasi Manusia Eropa, Ombudsman Eropa, Eurocorps, Observatorium Audiovisual Eropa lan, sing paling misuwur, Parlemen Eropa, sing uga nganakake sesi ing Brussels.

Pusat kutha bersejarah cukup cilik supaya gampang digoleki kanthi mlaku, nanging kanthi jarak sing luwih dawa sampeyan bisa nggunakake trem lan jaringan bus sing apik banget. Biking uga dadi pilihan sing apik, ora ana bukit sing bisa menek lan lorong sepedaan ing akeh lokasi.

Strasbourg minangka tujuan turis populer utamane amarga pusat kutha sing ramah lan pedes kanthi apik, sing gampang digoleki kanthi mlaku utawa kanthi mancal. Sawetara wilayah, utamane ing sekitar katedral, narik kawigaten klompok wisata sing gedhe, utamane ing musim panas lan nalika preian Natal. Dheweke luwih apik njelajah ing njaba jam puncak, ing wayah sore utawa esuk awal.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Strasbourg, Prancis.

Gereja

  • Cathédrale Notre-Dame,
  • Église Saint-Thomas

Museums

Saben dina Minggu pisanan, ngleboke kabeh musium gratis.

  • Musée de l'Œuvre Notre-Dame, Tu-Su 10AM-6PM, Mo ditutup. Cukup ing katedral, iki minangka museum sing indah ing abad pertengahan lan seni religius Renaissance sing ana gandhengane karo katedral.
  • Palais Rohan, We-Mo 10AM-6PM, Tu ditutup. Tilas kraton episkopal iki minangka conto arsitektur Prancis 18 abad kaping-X. Saiki omah ana museum sing kapisah: yaiku
  1. Musée des Beaux-Arts (Museum Seni Halus),
  2. Musée Archéologique (Museum Arkeologi)
  3. Musée des Arts Décoratifs (Museum Seni Dekorasi.
  • Musée Alsacien (Museum Alsatian), We-Mo 10AM-6PM, Tu ditutup. Museum iki nduwe obyek saka saben dinane wong Alsatian wiwit taun 13 nganti abad 19th: sandhangan, perabot, dolanan, alat-alat tukang lan petani, lan obyek agama sing digunakake ing upacara Kristen, Yahudi, lan uga pagan. Pameran kasebut ana ing kamar sing dihubungake karo tangga kayu lan balkoni ing omah-omah jaman Renaissance-multistory sing ana ing cedhak omah.
  • Sejarah Sejarah (Museum Sejarah), Tu-Su 10AM-6PM, Mo ditutup. Musieum Strasbourg sing apik banget lan interaktif ing wiwitan wiwit abad pertengahan nganti wiwitan Uni Eropa. Kabeh tampilan tri-lingual karo Jerman lan Inggris. Pandhuan audio gratis (jam 2.5) minangka tambahan tontonan sing apik lan nambah pengalaman. Apike banget.
  • Musie d'Art Moderne lan Kontemporen (Museum seni modern lan kontemporer). Tu-Su 10AM-6PM, Mo ditutup. Bangunan modern sing wiyar ing tebing kali Gerah utamane seni seni Eropa Kulon saka 1870s nganti saiki.
  • Musée Tomi Ungerer We-Mo 10AM-6PM, Tu ditutup. Museum iki nduwe koleksi gambar sing apik dening ilustrasi lair Strasbourg, Tomi Ungerer; pameran puteran nuduhake pamilih karyane, kalebu ilustrasi kanggo buku anak, pariwara, karya satir lan erotika.
  • Museo Zoologique (Museum Zoological), We-Mo 10AM-6PM, Tu ditutup. Museum iki minangka salah sawijining koleksi sejarah alam paling gedhe ing Prancis, lan wiwit dibangun ing abad 18th.

Objek wisata liyane

  • Maison Kammerzell
  • L'Opéra (Opera House),

Petite Prancis minangka jeneng sing diwenehake menyang daerah cilik ing antarane kali, mung kidule Grande Île. Omah ing sawetara dalan lan bangunan Strasbourg sing paling apik lan paling fotografik, kanthi omah-omah kutha separo (omahé timbered) condong ing dalan-dalan sing sempit. Petite Prancis meh padha karo Colmar (sawijining kutha ing sisih kidul), kanthi kanal sing apik lan omah setengah kayu.

Ing papan liya ing Strasbourg

  • Simpenan
  • Kabupaten Eropa
    • Kursi ing Eropa (Le Palais de l'Europe) (1977), dibangun dening Henry Bernard
    • Pengadilan Hak Asasi Manusia Eropa (1995), dibangun dening Richard Rogers
    • Parlemen Eropa (1999), dibangun dening Arsitektur Studio
  • Markas Televisi ARTE
  • Terminal tramway B-line ing Hoenheim (konvensional sisih lor)
  • Place de la République - Sintasan tengah sing dikepung dening bangunan umum neoklasik
  • Sinagoge Grande de la Paix, sing ana ing Avenue de la Paix.
  • Cité de la musique et de la danse, Konservatorium Musik lan Tari Strasbourg. L'Orchestre Philharmonique de Strasbourg, nganakake konser meh saben minggu.

Langkawi

Kantor turis adol macem-macem wisata lumampah kanthi mandhiri liwat kutha (Abad Pertengahan, Renaissance, Modern lan Kontemporer), lan uga ngatur wisata mancal liwat Faubourgs (pinggiran desa Neudorf lan Neuhof). Peta, brosur lan akomodasi menit pungkasan uga kasedhiya.

Wisata banyu-bis kasedhiya cedhak Palais des Rohans (kidul katedral). Wisata kasebut (udakara 45 min.) Ngubengi pusat kutha lan kabupaten Eropa.

Acara

  • Pasar pasar Natal bisa ditemokake ing pirang-pirang papan, nanging sing paling penting lan apik yaiku papan Broglie lan panggonan de la Cathédrale, sanajan dheweke akeh. Dheweke minangka papan sing paling apik kanggo ngombe anggur panas (mulled anggur) lan mangan cookie Natal (Brädeles).
  • Kutha nawakake akeh acara budaya uga. Ana puluhan museum, konser- lan gratis, ora opera, balet, lan liya-liyane. Kutha iki sregep kanthi adegan politik sing gedhe lan Universitas sing gedhe banget. Kutha sing apik dadi siswa. Kafe lan kuningan tembaga tampil lan para warga padha seneng banget. Dheweke nampa kabeh basa, nanging tansahcoba nggunakake basa Prancis nalika bisa.
  • Konservatorium, Opera, Ballet, lan Orkestra ngetrenake festival ing pirang-pirang wektu ing taun. Ing Summers, meh kabeh pasar sing bisa tuku panganan lokal, buku sing digunakake, seni lokal, lan barang jinis pasar loak. Pasar Pasar Panas meh apik banget karo Pasar Natal, mung ora bisa dihiasi kanthi apik. Ana meh mesthi tumindak (utawa protes) sing maju ing ngarep La Cathedrale utawa ing Place Kleber.

Sanajan ora ana acara khusus ing Strasbourg, kedadeyan sing langka, mlaku-mlaku ngubengi kutha lawas minangka cara sing apik banget. Priksa titik kanggo mlebu ing pasamuwan-pasamuwan lan ndeleng seni lan organ sing ana sejarah. Kadhangkala sampeyan bisa ngrungokake latihan organ utawa koir lan lawang biasane ora dikunci. Lan ana akeh kafe sing apik kanggo mandheg lan istirahat nalika nggawe wisata sampeyan.

Spesialisasi Alsatian akeh lan bisa dipangan ing pirang-pirang restoran tradisional, ing kutha utawa ing tetanggan. Utamane sampeyan ora kudu ngunjungi Alsace tanpa sauerkraut (choucrouteing basa Prancis). Iki digawa menyang sampeyan yaiku numpuk piring Sauerkraut (cukup gedhe kanggo wong 2) uga sosis lan daging liyane. Iki biasane dijarwakake minangka "sauerkraut garnished" ing menu Inggris, yen ragu takon server sampeyan. Keahlian liyane kalebu daging daging daging Alsatian, Flammeküche utawa cacat (tart flambées ing basa Prancis) yaiku jinis pizza tipis wafer sing digawe karo saos bawang merah, Baeckeoffe, daging sapi lan daging babi sing dimasak, nganggo kentang lan wortel, biasane disajikan kanggo wong loro utawa luwih lan Fleischnackas, daging sapi sing dicampur sing disajikan kaya Sponsal lan dadi karo roti lapis

Alsace minangka wilayah ngasilake bir pertama ing Prancis lan Strasbourg duwe akeh bir. Paling dikenal yaiku Kronenbourg lan Fischer. Siji-sijine bir mandiri gedhe sing isih ana ing Alsace yaiku Meteor sing ngasilake pil, lager lan khusus ing natal lan musim semi.

Sampeyan uga kudu ndeleng

Situs web pariwisata resmi Strasbourg

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Strasbourg

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]