Jelajahi Fujairah, Uni Emirat Arab

Jelajahi Fujairah, Uni Emirat Arab

Jelajahi Fujairah, salah sawijining pitu emirat sing kalebu Uni Emirat Arab. Siji-sijine pitu sing ana ing Teluk Oman lan ora ana ing Teluk Persia, ibukutha yaiku Kutha Fujairah. Iki minangka sisih paling wétan ing Uni Emirat Arab, lan uga bocah enom saka Emirat, mung dadi bebas saka Sharjah ing 1952.

Panemuan arkeologi ing emirat Fujairah nuduhake riwayat pendhudhukan manungsa lan hubungan dagang sing mundur paling ora taun 4,000, kanthi kuburan Wadi Suq (2,000 nganti 1,300 SMP) sing ana ing Bithnah lan Qidfa 'Oasis. Menara milenium kaping tiga SM digunakake kanggo mbangun beteng Portugis ing Bidiyah, sing dikenal karo 'Libedia' Portugis, bètèng sing kacathet ing peta 1646 de Resende - bètèng dhéwé wis tanggal karbon nganti 1450-1670.

Fujairah uga sugih ing benteng-benteng Islam sing pungkasan, uga omah ing masjid paling tuwa sing dienggo ing Uni Emirat Arab, Masjid Al Badiyah, sing dibangun ing 1446 lumpur lan bata. Kadadean padha karo masjid-masjid liyane sing ditemokake ing Yaman, timur Oman, lan Qatar. Mesjid Al Bidyah nduwe papat domes (ora kaya masjid liyane sing padha antarane pitung lan rolas) lan ora minaret.

Emirat Fujairah kalebu sekitar 1,166 km2, utawa udakara 1.5% wilayah ing UAE, lan dadi emirate kelima paling gedhe ing UAE. Pedunungé ana ing sekitar 225,360 pedunung (ing 2016); mung Emirat Umm al-Quwain sing kurang sithik penghuni.

Cuaca musiman, sanajan anget umume. Pariwis nomer pengunjung turis sadurunge wulan musim panas sekolah.

Kekuwatan pungkasane dicekel karo pimpinan Fujairah, Sing Maha Mulya Sheikh Hamad bin Mohammed Al Sharqi, sing kuwasa wiwit mati bapake ing 1975. Mesthine, Syekh nggawe dhuwit liwat bisnise dhewe, lan dana pemerintah digunakake kanggo pangembangan omah sosial lan nggambarake kutha kasebut, sanajan ora ana bedane antarane negara lan kasugihane pribadi. Panguwasa bisa nggawe keputusan babagan aspek hukum, sanajan hukum federal luwih dhisik.

Syekh lan kulawargane langsung dadi kabinèt Fujairah, lan sawetara anggota kulawarga lokal sing dihormati nggawe panitia penasihat. Syekh kudu nyetujoni keputusan kabinèt. Sawise ratifikasi kasebut, keputusan kasebut bisa ditindakake dadi ukum minangka keputusan Emiri, sing biasane efektif.

Ekonomi Fujairah adhedhasar subsidi lan geran pamaréntahan federal sing disebar ing pamrentah Abu Dhabi (jabatan kakuwatan ing UAE). Industri lokal kalebu semen, krasa watu lan pertambangan. Kebangkitan ing kegiatan konstruksi mbantu industri lokal. Ana zona perdagangan bebas sing subur, niru kasile Dubai Otoritas Zona Gratis sing diadegake ing sekitar Pelabuhan Jebel Ali.

Pamrentah federal nggunakake mayoritas tenaga kerja pribumi, lokal, kanthi sawetara bisnis mbukak dhewe. Akeh warga setempat sing kerja ing sektor layanan. Pamrentah Fujairah nglarang wong-wong manca duwe luwih saka 49% bisnis apa wae. Zona bebas wis ngrembaka, sebagian amarga relaksasi larangan kasebut ing zona kasebut, amarga kepemilikan manca lengkap diidini ing kana. Shaikh Saleh Al Sharqi, adhi kanggo panguasa, ditepungi minangka tenaga pendorong konco komersialisasi ekonomi.

Fujairah minangka port bunkering cilik kanthi operasi pengiriman ukuran gedhe saben dinane. Layanan kiriman lan kapal sing kalebu bisnis sing maju ing kutha. Amarga lingkungan lan bisnis dhukungan sing apik lan dagang, kapal dagang saka jangkar Teluk Persia ing kene kanggo persediaan, bunker, perbaikan lan dhukungan teknis, suku cadang lan toko sadurunge nerusake pelayaran sing dawa. Kutha iki uga cocog karo geografis kanggo kegiatan sing gegandhengan karo layanan kapal kasebut.

Pamrentahan Fujairah minangka pemegang saham utama ing Bank Nasional Fujairah, bank lokal UAE. Gabung ing 1982, Bank Nasional Fujairah (NBF) aktif ing bidang perbankan perusahaan lan komersial, finansial perdagangan lan perbendaharaan. NBF uga nggedhekake portofolio kanggo kalebu pilihan perbankan pribadi lan layanan patuh Shariah. NBF ndhukung industri saka lenga lan pengiriman menyang layanan, manufaktur, konstruksi, pendidikan lan kesehatan.

Luar negeri utawa pengunjung ora diidini tuku tanah. Warga Emirati bisa tuku tanah saka pamrentahan, sawise mbuktekake kabudayan kasebut. Yen ora ana tanah sing cocog liwat kantor pemerintah resmi, tuku pribadi uga bisa digawe, kanthi rega pungkasane ditemtokake dening pasar lan individu.

Antarane proyek pariwisata yaiku salah sawijining resort $ 817m, Paradise Al-Fujairah, cedhak Dibba Al-Fujairah, ing wates Omani sisih lor, ing jejere Le Meridien Al Aqah Beach Resort. Ana sekitar villa lima bintang ing 1,000 uga hotel, lan samesthine kabeh karya konstruksi bakal rampung sajrone rong taun.

Sheikh nyoba nambah kesempatan kanggo tenaga kerja lokal, kanthi nyoba nggambar bisnis kanggo nemokake ing Fujairah lan ngalih dana dana Federal menyang perusahaan lokal ing bentuk proyek pangembangan.

Perawatan kesehatan dikirimake ing sistem umum lan pribadi campuran. Pendhudhuk diobati kanthi gratis ing rumah sakit pemerintah federal, dene wong manca kudu mbayar perawatan medis. Pamrentah nasional mbiayai rumah sakit federal lan subsidi perawatan kesehatan kanthi bathi petrodollar. Ana kritik yen pamrentah ora menehi perawatan kesehatan kanthi cukup kanggo wong-wong sing duwe penghasilan sing sithik, sing kudu mbayar perawatan kritis dhewe.

Pamrentahan Fujairah mbangun klinik, sing dikenal lokal minangka "omah medis". Klinik kasebut nglengkapi lan mbantu ngilangi beban ing Rumah Sakit Fujairah utama kanthi ngidini janjian walk-in lan menehi layanan medis sampingan. Klinik-klinik kasebut wis sukses, dibukak dening warga lokal.

Lelungan ing saindenging Fujairah lan kutha ing Khor Fakkan, Kalba lan Masafi wis digawe gampang dening pangembangan dalan modern wiwit kamardikan ing 1971. Jalan raya dibiayai dening pemerintah federal sacara langsung, lan kontrak diwenehake pusat. Iki dimaksudake kanggo nglindhungi kualitas lan pangiriman kontrak lan nyegah korupsi kanggo ngrusak konstruksi.

Fujairah nduwe transportasi umum sing winates, kanthi layanan bis tunggal ing emirate lan layanan operasi menyang Dubai. Kajaba transportasi pribadi, ana sawetara taksi sing dilakokno dening Perusahaan Pengangkutan Fujairah (FTC) pamrentah.

Jalan raya Sheikh Khalifa anyar sing nyambungake Dubai lan Kutha Fujairah resmi diresmikake dina Setu, Desember 4, 2011, amarga wektu tundha menyang tanggal pambuka wiwitan Juli 2011. Iki minangka dalan sing cedhak karo 20 menyang 30 km. Bandara Internasional Fujairah cedhak karo kutha, kanthi gedhe Falcon patung ing bandara bunderan. Nanging, saiki mung nawakake layanan komersial Abu Dhabi, tujuan domestik ing UAE.

Blanja

  • LuLu Mall Fujairah dibukak ing 2014.
  • Pusat Pusat Fujairah dibukak ing April 2012 kanthi unit 105
  • Pusat Century cedhak karo Bandar Fujairah.
  • Pusat Blanja Fathima ing Fujairah.

Budaya UAE utamane muter agama Islam lan budaya Arab tradisional. Pengaruh budaya Islam lan Arab ing arsitektur, musik, klambi, masakan lan gaya urip uga misuwur. Limang kaping saben dinane, wong Islam ditimbali sholat saka masjid-masjid cilik sing sumebar ing saindenging negara. Wiwit 2006, akhir minggu wis ana dina Jumuah, minangka kompromi antarane kesucian Jumuah kanggo wong Islam lan akhir minggu Barat Sabtu-Minggu.

Ngombe alkohol diidini ing hotel sing ditunjuk, lan ing sawetara bar.

Klompok pemuda Emirati cenderung sosialisasi ing dalan lan kafe utawa arcade game njaba, bioskop lan mall mini. Ora umum kanggo ndeleng klompok jinis-jinis amarga pemisahan jender ing masyarakat Emirati.

Ing liburan, akeh warga Fujairah sing lelungan menyang emirat kulon kayata Dubai lan Abu Dhabi, kanggo tujuan hiburan lan blanja. Dheweke uga ngunjungi Wadis sing ngubengi emirat babagan kemah lan lelungan. Ing wektu sing padha, warga emirat liyane ngunjungi Fujairah kanggo tujuan istirahat lan uwal saka panas ing pasamunan. Watersports dadi luwih populer ing kalangan lokal lan turis. Conto tlatah banyu yaiku skis jet, belang angin, curam banyu lan nyilem. Instruksion nyilem profesional bisa ditemokake ing Le Meridien utawa ing Royal Beach Hotel, sing siji bisa entuk lisensi Diving International kanthi biaya.

Sanajan ana panggonane, ora adoh banget kanggo ndeleng ing kutha Fujairah. Kutha iki minangka pusat bisnis lan paling utami, sing ora ana ing swarga sing narik kawigaten ing kutha-kutha gedhe liyane ing UAE.

Sawetara kapentingan yaiku beteng, sing ana ing njaba kutha kasebut. Struktur utama isih ngalami renovasi, nanging pengunjung bisa mlaku ing situs sing cukup gedhe (gratis). Dibandhingake karo kubu liya ing UAE, sanajan Fujairah Fort minangka sedulur cilik; Nanging uga ana musium (ditutup nalika preinan). Desa pusaka luwih becik tinimbang sing ana ing Hatta lan mbukak Sat-Thu 8am-6: 30pm, Jum 2: 30pm-6: 30pm lan biaya mlebu.

Ing tengah kutha ana masjid Sheikh Zayed, masjid 2nd paling gedhe ing UAE sing bubar dibukak.

Ing sekitar 30 km sisih lor Fujairah sampeyan bisa ndeleng mesjid Al Badiyah, mesjid paling tuwa ing UAE, sing cilik nanging sampeyan kudu ndeleng. Sampeyan bisa lelungan ing kana kanthi nggunakake bis utawa taksi. Ing dalan bali sampeyan bisa mandheg ing Kor Fakkan, ing ngendi sampeyan bisa nemokake salah sawijining promenade paling misuwur ing wilayah iki lan uga pesisir sing apik.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Fujairah UAE

  • Arkeologi saka Uni Emirat Arab
  • Kutha Kreatif
  • Ra's Diba
  • Wadi Wurayah
  • Khor Fakkan (wadhah Sharjah) disaranake banget, amarga pantai kasebut dianggep minangka salah sawijining sing paling apik ing wilayah kasebut.
  • Pandu ing Tlatah Pagunungan Hajar (sing ngluwihi wates menyang Oman) bisa uga nyenengake.

Kutha Fujairah dhewe sing paling ora dirancang kanggo para pejalan kaki, sing didominasi dalan utama. Kanthi matur nuwun sanget, taksi sing wis rampung dadi armada anyar Nissan Altimas lan Toyota Camrys, akeh banget, lan akeh banget. Kasunyatane, para pengunjung sing nyoba mlaku-mlaku ing kutha bakal narik kawigaten sungu saka pembalap taxi, sing ora percaya manawa ana wong sing bakal mlaku.

Kutha Diba sing 30km adoh saka kutha Fujairah minangka pilihan apik, ing endi sampeyan bisa nyenengake pesisir sing cerah lan sampeyan bisa nglatih kegiatan laut sing disenengi. Siji bab sing luwih menarik yaiku sampeyan bisa nggawe prau lelungan menyang salah sawijining pulo sing ana ing Teluk Oman, papan sing apik kanggo dikunjungi lan minangka papan sing apik kanggo mancing. Fujairah minangka salah sawijining papan nyilem Scuba sing paling apik ing UAE, Diving in Fujairah kebak karang lan urip segara. Ana uga sawetara wrecks kapal cilik. Apa sampeyan minangka panyilem sing disertifikasi utawa wiwit sinau sampeyan seneng banyu Watja Fujairah ing Samodra Hindia.

Kabeh prekara sing dianggep, Fujairah bisa uga luwih cocog minangka dhasar sing bakal ngulandara menyang wilayah sekitar (umume kalebu penganut Sharjah), tinimbang nindakake perkara liya. Kutha iki tuwuh kanthi jembar minangka tujuan bisnis, utamane ing babagan minyak, nanging pariwisata tetep beda banget, yen sampeyan pengin njelajah Fujairah mung bakal cepet.

Souk lokal cenderung adol produk kanggo warga (tanduran, rempah-rempah lsp) tinimbang karo dodolan turis. Souk cilik mbukak ing Corniche ing wayah sore, nanging fokus utama yaiku ana ing barang umum - lan salinan barang merek.

Kanggo oleh-oleh, umume hotel tingkat paling dhuwur duwe toko hadiah karo barang-barang khusus. Harga ora bisa dirundingake lan cenderung pungkasan ing spektrum sing luwih dhuwur.

Ora ana panganan khusus kanggo panganan, yaiku koleksi banyu, jus, teh, kopi lan omben-omben sing kasedhiya.

Situs web pariwisata resmi Fujairah

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Fujairah

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]