Jelajahi Berlin, Jerman

Jelajahi Berlin, Jerman

Berlin minangka ibukutha ing Jerman lan salah sawijining negara 16 (Länder) Republik Federal Jerman. Jelajahi Berlin, kutha paling gedhe ing Jerman sing nduwe populasi 4.5 yuta ing wilayah metropolitan lan 3.5 yuta saka negara-negara 190 ing wates kutha.

Berlin kondhang kanthi asosiasi sejarah minangka ibukutha Jerman, internasionalisme lan toleransi, hiburan wengi sing nyenengake, akeh kafe, klub, bar, seni jalanan, lan akeh museum, kraton, lan situs liyane sing narik sejarah. Arsitektur Berlin cukup macem-macem. Sanajan rusak banget ing taun-taun pungkasan Perang Dunia II lan rusak nalika Perang Dingin, Berlin wis ngrancang maneh dhewe, utamane kanthi push reunifikasi sawise tiba ing Tembok Berlin ing 1989.

Saiki bisa ndeleng wakil saka pirang-pirang periode sejarah sing beda ing tengah kutha, saka sawetara bangunan abad pertengahan sing cedhak karo Alexanderplatz, nganti kaca lan modern baja lan struktur baja ing Potsdamer Platz. Amarga saka sejarah sing nggegirisi, Berlin tetep dadi kutha sing akeh tetanggan. Brandenburger Tor minangka simbol divisi nalika perang dunia, sing saiki nuduhake reuni Jerman. Sampeyan iki dibangun sawise Acropolis ing Athens lan rampung ing 1799 minangka gapura kutha.

Distrik ing Berlin

Mitte (Mitte)

Pusat sejarah Berlin, inti saka Timur Berlin, lan pusat kutha sing berkembang. Kafe, restoran, museum, galeri lan klub akeh ing kabupaten iki, bebarengan karo akeh situs sing dadi sejarah.

City West (Charlottenburg, Wilmersdorf, Schöneberg, Tiergarten, Moabit)

Ku'Damm (cendhak kanggo Kurfürstendamm) yaiku, bebarengan karo Tauentzienstraße, salah sawijining dalan blanja utama ing tilas West Berlin, utamane kanggo barang mewah. Akeh restoran lan hotel sing apik banget ing kene lan uga ana ing pinggir dalan. Distrik kasebut uga ngemot Istana Charlottenburg, Kulturforum, Tiergarten lan Stadion Olimpiade. Schöneberg umume wilayah sing mulia kanggo hippies tuwa, kulawarga enom lan wong LGBT.

Pusat Wétan (Friedrichshain, Kreuzberg, Prenzlauer Berg)

Digandhengake karo budaya pemuda sayap kiwa, seniman lan imigran Turki, kabupaten iki ora luwih akeh tinimbang sing paling akeh, dibungkus karo kafe, bar, klub lan toko sing trendi, nanging uga ana ing sawetara museum ing Kreuzberg sing cedhak karo wates Mitte. Kabupaten iki ngalami gentrifikasi amarga wis populer karo para siswa, seniman lan profesional media.

Lor (Spandau, Tegel, Reinickendorf, Pankow, Weißensee, Gesundbrunnen, Pernikahan)

Spandau lan Reinickendorf minangka kutha-kutha lawas sing ayu lan rumangsa luwih gedhe tinimbang kutha njero. Pankow biyen sinonim karo pamrentah Jerman Wetan, lan villa pimpinan SED dienggoni isih ana.

Wétan (Lichtenberg, Hohenschönhausen, Marzahn, Hellersdorf)

Museum ing situs 1945 nyerah menyang Tentara Soviet uga kasengsem, uga tilas pakunjaran Stasi, kunjungan penting kanggo sapa wae sing tertarik karo sejarah Jerman Wétan. Marzahn-Hellersdorf duwe reputasi sing ora pantes amarga dadi koleksi blok blok apartemen sing dhuwur, amarga ngemot "Taman Donya", taman gedhe ing ngendi macem-macem gaya etnik desain kebon digoleki.

Kidul (Steglitz, Zehlendorf, Tempelhof, Neukölln, Treptow, Köpenick)

Kidul minangka tas campuran saka bentrokan sing beda-beda. Zehlendorf minangka salah sawijining kabupaten paling ijo lan paling sugih ing Berlin, dene Neukölln minangka salah sawijining wilayah paling miskin ing kutha iki. Hutan Köpenick ing alas ing sekitar tlaga paling gedhe ing Berlin, Müggelsee lan kutha lawas sing apik ing Köpenick dhewe njaluk ditemokake ing bikes lan nggunakake S-Bahn.

Sajarah

Yayasan Berlin banget budaya. Tlatah saubengé dipunyasa dening suku-suku Jerman Swabian lan Burgundia, uga Slavic Wends ing jaman pra-Kristen, lan para Wésté macet. Keturunan modern yaiku minoritas basa Sorbian Slavic sing manggon ing desa-desa ing sisih kidul-wetan ing Berlin cedhak Kali Spree.

wong

Berlin minangka kutha sing isih enom kanthi standar Eropa, wiwit abad kaping telulas, lan mesthi duwe reputasi minangka papan sing diisi wong saka ing papan liya. Sampeyan bisa uga angel golek wong sing wis lair lan digedhekake ing kene! Iki minangka bagean pesona Berlin: ora bakal macet ing romp.

Jerman mesthi basa utama ing Berlin, nanging sampeyan bisa kanthi gampang nemokake informasi ing basa Inggris lan uga ing basa Prancis.

Umume wong ing 40 ing Berlin bisa ngomongake basa Inggris sing beda-beda sing beda-beda, nanging bisa uga ora bisa digunakake kaya sing diarepake, saengga sawetara frasa basa Jerman sing migunani, utamane ing pinggiran desa lan papan sing kurang turis. Dasar Prancis lan Rusian sebagian dituturake amarga Prancis ing Kulon Berlin lan Rusia ing Berlin Wétan diwulangake ing sekolah.

ekonomi

Salah sawijining produk "paling penting" sing diprodhuksi ing Berlin dening institusi akademik lan disponsori perusahaan yaiku riset. Panaliten kasebut diekspor ing saindenging jagad. Buruh Jerman sangat efisien nanging entuk biaya sing akeh. Kesatuan perdagangan sing kuwat, pungkasan subsidi pra-rigordasi West Berlin lan lingkungan pengaturan lingkungan Jerman sing padhet kanggo konsentrasi produk sing bermutu lan larang.

Orièntasi

Berlin - paling ora ing pirang-pirang bagean - kutha sing apik banget, saéngga ngidini wektu sing cukup kanggo ndeleng. Peta sing apik dianjurake. Nalika sistem transportasi umum paling apik, bisa uga ora bisa dilalekake kanggo para pengunjung, amarga ora ana tandha-tandha arah saka sawetara stasiun sing luwih gedhe, mula peta transit uga penting.

Berlin minangka kutha sing ageng. Sampeyan bisa nggunakake layanan bus, trem, sepur lan lemah sing apik kanggo bisa mlaku. Layanan mendhoan uga gampang digunakake lan sithik regane luwih murah tinimbang ing kutha-kutha Eropa Tengah gedhe liyane.

Apa sing bisa dideleng lan ditindakake ing Berlin, Jerman.

Objek wisata paling apik ing Berlin, Jerman

museum - galeri seni - gréja - landmark - zoo ing Berlin

Blanja

.Umumé mata uang minangka Euro. Toko biasane ora nrima mriksa lelungan, nanging nampa kertu debit, lan uga tambah akeh kartu kredit (Visa lan MasterCard ditampa kanthi akeh). Bank umume kabuka saka 9 AM nganti 4 PM mon thru preian.

Mesin awis nyebar, uga ing mall lan malah ing toko departemen utawa supermarket gedhe. Kanthi kertu debit Jerman domestik, nggunakake mesin awis bank-bank utama - ing cabang bank biasa - asring ngasilake biaya sing murah tinimbang nggunakake mesin bank-bank endah sing bisa uga dipasang ing jejere toko cilik. Tonton kabar ragad sing ditampilake, lan, yen biaya sing ditampilake katon aneh, luwih apik mbatalake transaksi kasebut, lan takon para warga negari kanggo nunjukake dalan menyang cabang sabanjure ing bank biasa, sing ora luwih saka limang menit mlaku-mlaku adoh, amarga beya bakal luwih murah. Kanthi kartu debit utawa kartu internasional, meh kabeh mesin awis ing Berlin bakal menehi sampeyan mundur total dhuwit kanthi tanpa dhuwit, amarga mung biaya sing ditrapake bakal disetel dening bank sampeyan dhewe.

Ora ana watesan hukum kanggo blanja ing dina Senin liwat Sabtu. Nanging, wektu nutup gumantung saka wilayah kasebut; standar kasebut kayadene 8PM, sanajan bisa uga luwih dhisik ing wilayah sing adoh. Umume toko sing luwih gedhe lan meh kabeh mall dibukak maneh nganti 9 utawa 10PM ing dina-dina tartamtu minggu, asring ana ing dina Kamis lan Setu.

Pambukaan dina Minggu diwatesi miturut undang-undang sing diwatesi udakara akhir minggu saben taun, asring digabung karo acara gedhe, nonton pengumuman ing toko-toko lan media lokal. Sawetara pasar sing ana ing stasiun sepur (Hauptbahnhof, Bahnhof Zoologischer Garten, Friedrichstraße, Innsbrucker Platz lan Ostbahnhof) dibukak pungkasan lan uga dina Minggu. Akeh toko roti lan toko panganan cilik (sing diarani Spätkauf) dibukak pungkasan wengi lan ing dina Minggu ing lingkungan sing luwih sibuk (utamane Prenzlauer Berg, Kreuzberg lan Friedrichshain). Uga roti roti turkish dibukak dina Minggu.

Wilayah blanja utama yaiku:

Ku'Damm lan ekstensi, Tauentzienstraße tetep dadi dalan blanja utama kanthi gedhene toko pirang-pirang merek internasional. KaDeWe (Kaufhaus Des Westens) ing Wittenbergplatz minangka tujuan turis ing sisih tengen dhewe, paling ora kanggo departemen pangan sing akeh ing lantai 6th. Iki minangka toko departemen paling gedhe ing Continental Eropah lan isih duwe daya tarik donya sing lawas, kanthi staf sing mbiyantu lan grapyak.

Friedrichstraße minangka dalan blanja ing pasar Timur Timur kanthi Galeries Lafayette lan Quartiers liyane (204 nganti 207) minangka wilayah utama sing kudu dikatutake karo para pembeli sing sugih. Toko departemen sing direnovasi Galeria Kaufhof ing Alexanderplatz, uga dikunjungi.

Jalanan blanja liyane ing pinggiran kutha kalebu Schloss-strasse (Steglitz), Wilmersdorfer Strasse (Charlottenburg), Schönhauser Allee (Prenzlauer Berg), Carl-Schurz-Strasse (Spandau) lan Karl-Marx-Strasse (Neukölln).

Pusat Blanja Gedhe kanthi luwih saka toko 100, pengadilan panganan umpamane yaiku Alexa (Alexanderplatz / Mitte), Potsdamer Platz Arkaden (Potsdamer Platz / Mitte), Mall of Berlin (Leipziger Platz / Mitte), Gesundbrunnen-Center (Gesundbrunnen / Wedding ), Gropius-Passagen (Britz), Linden-Center (Hohenschönhausen, Spandau-Arkaden (Spandau), Schloss (Schloss-strasse / Steglitz), Forum Steglitz (Schloss-strasse / Steglitz), Ring Center (Friedrichshain).

Wilayah blanja utama kanggo alternatif liya, nanging isih akeh wong sing apik yaiku sisih lor Hackescher Markt, utamane ing sekitar Hackesche Höfe. Kanggo sawetara blanja sing luwih terjangkau nanging isih modis, yaiku Prenzlauer Berg, Kreuzberg lan Friedrichshain kanthi akeh desainer enom sing mbukak toko, nanging uga akeh toko rekaman lan toko desain. Pangowahan terus-terusan ndadekake rekomendasi papan, nanging area ing sekitar stasiun Eberswalder Straße, Kastanienallee ing Prenzlauer Berg lan Torstrasse ing Mitte, sekitar Bergmannstraße lan Oranienstraße ing Kreuzberg, ing sekitar Boxhagener Platz ing Friedrichshain lan Eisenacher Strasse ing Schöneberg mesthi gedhe. menyang blanja.

Apa sing arep dipangan

Ngendi wae Jerman ing njaba Berlin, donat senggol dikenal nganggo Berliner, nanging ing Berlin, dheweke diarani Pfannkuchen. Iki, tegese "pancake" ing endi wae, dadi yen sampeyan pengin pancake ing Berlin, sampeyan kudu njaluk Eierkuchen. Bingung durung?

Staple ing Berlin yaiku currywurst. Iku bratwurst irisan sing ditutupi bubuk ketchup lan kari. Sampeyan bisa nemokake kabeh ing Berlin dening vendor dalan. Sampeyan kudu nyoba nalika ing Berlin lan kanggo wong sing ora mangan daging utawa luwih seneng mangan sing kurang lemak, uga ana ing versi bebas kewan.

Liyane sing misuwur dipangan ing Berlin yaiku Döner. Iki minangka roti sing rata, kapenuhan daging daging utawa daging daging utawa seitan, salad lan sayuran, lan sampeyan bisa entuk ing turkish akeh. Vegan Döner sing paling misuwur diarani Vöner lan disuguhake ing restoran sing nganggo jeneng sing padha cedhak karo stasiun S-Bahn Ostkreuz. Panganan populer liyane sing duwe imigrasi kalebu roti lapis Falafel lan Maqali (sayuran goreng).

Ing wulan September 2015 Berlin dijenengi ibukutha vegetarian donya kanthi majalah kuliner Saveur. Ngelingi kabeh pilihan vegetarian ing restoran biasa lan utamane jumlah vegetarian, lan malah restoran vegan lan kopi kopi iki judhulé pantes lan nggambarake tren vegan anyar ing kabeh Jerman sing ora kliwat saka klompok daging abot Masakan Jerman.

Mangan ing Berlin pancen murah amarga dibandhingake karo kutha Eropa Kulon liyane utawa kutha-kutha Jerman liyane. Kutha iki dadi budaya budaya lan budaya sing diwakili ing kene ing endi wae, sanajan asring diowahi miturut cita rasa Jerman.

Kabeh rega kudu kalebu VAT miturut hukum. Mung restoran sing mung bisa njaluk tambahan bathi layanan. Elinga, luwih becik takon yen kertu kredit ditampa sadurunge sampeyan njagong - ora umum yen nampa kertu kredit lan awis biasane disenengi. Umume bisa ditampa yaiku Visa lan Mastercard; kabeh kertu liyane mung bakal ditampa ing sawetara restoran sing kasedhiya.

Salah sawijining wilayah turis utama kanggo mangan ing njaba yaiku hackescher Markt / Oranienburger Straße. Tlatah iki wis owah sacara dramatis sajrone pirang-pirang taun: sepisan kebak squats lan bar lan restoran sing ora tanggung-legal, mula duwe karakter nyata. Iki dikembangake kanthi cepet lan dikelompokake, lan para seniman saka squat paling misuwur - mantan mall proto-shopping "Yahudi" Tacheles - diusir lan wilayah kasebut entuk sithik. Nanging isih ana sawetara permata ing sisih pinggir, sanajan, "Assel" (Woodlouse) ing Oranienburger Straße, dilengkapi perabotan DDR, isih asli lan kudu dikunjungi, utamane ing wayah wengi sing anget. Oranienburger Straße uga minangka wilayah pelacur ing wayah wengi, nanging aja nganti dibuwang. Wilayah kasebut pancen aman banget lan pirang-pirang bangunan administratif lan agama dumunung ing kene.

Kanggo panganan sing murah lan apik (utamane saka Turki lan Eropa Kidul), sampeyan kudu nyoba Kreuzberg lan Neukölln kanthi akeh restoran India, pizza lan Döner Kebab.

Sarapan

Umume metu kanggo sarapan utawa brunch (sarapan lan nedha awan dawa, sampeyan kabeh bisa mangan prasmanan, biasane saka 10AM nganti 4PM - kadhang kalebu kopi, teh utawa jus).

Apa sing kudu diombe

Ing Warschauer Straße lan khusus Simon-Dach-Straße lan sekitar Boxhagener Platz, sampeyan bisa nemokake macem-macem bar. Umume warga lokal ketemu ing Warschauer menyang bar ing kana. Uga Ostkreuz (Eastcross) lan Frankfurter Street minangka titik pertemuan sing misuwur. Utamane ngunjungi lokasi alternatif ("underground- / left-szene") ing proyek omah (sing diarani squats), kaya Supamolly ing Jessnerstreet (Traveplatz), Scharni38 (Scharnweberstreet) lan liya-liyane.

Ana pirang-pirang bar Irlandia ing saindenging kutha, amarga ana ing kabeh kutha Eropa. Yen seneng bar Irlandan ing njaba utawa nonton bal-balan ing Inggris, sampeyan ora bakal kuciwa, nanging ing kutha sing bar anyar mbukak akeh saben dina lan macem-macem pilihan sing bakal dipilih, sampeyan bakal nemokake manawa iki ngrampungake para pekerja konstruksi Irlandia lan Jerman sing kesengsem musik Irlandia, sing asring dimainake ing dheweke. Yen sampeyan pengin njaluk banyu tunyuk ing garis takon "Leitungswasser" (yen sampeyan mung ngucapake "banyu" (Wasser), sampeyan bakal nampa banyu mineral.) Iki umume yen sampeyan ngombe kopi. Dheweke ora kudu ngisi sampeyan, nanging sampeyan uga kudu ngombe liyane.

Bar

Berliner seneng ngombe koktail, lan iku minangka papan sosialisasi utama kanggo wong enom. Akeh wong seneng ketemu kanca-kancane ing bar koktail sadurunge muter. Prenzlauer Berg (Sekitar U-Bahnhof Eberswalder Str., Helmholtzplatz, Oderberger Straße & Kastanienallee), Kreuzberg (Bergmannstraße, Oranienstraße lan wilayah ing sekitar Görlitzer Park lan U-Bahnhof Schlesisches Tor), Schöneberg (Goltzstra) Friedrichshain (Simon-Dach-Straße lan sekitar Boxhagener Platz) minangka wilayah utama. Ora akeh bar sing ilegal kayata ing 90, nanging bar mbukak lan cedhak luwih cepet tinimbang sing sampeyan simpen.

Sampeyan bisa nemokake kopi internet lan toko telepon ing saindenging Berlin. Apa riset karo toko telpon amarga umume duwe fokus ing jagad iki. Akeh bar, restoran lan kafe sing nawakake wi-fi gratis kanggo para tamu.

Polisi ing Berlin iku kompeten lan ora korup. Nyoba pejabat pejabat nyogok bakal nyebabake paling ora wengi sawise bar kanggo mriksa latar mburi. Polisi umume mbantu para turis. Umume petugas bisa ngomong basa Inggris, mula aja ragu-ragu nyedhaki manawa sampeyan wedi utawa ilang. Nomer darurat nomer nasional yaiku 112 kanggo darurat lan kebakaran medis, dene nomer darurat polisi yaiku 110. Polisi Berlin siap tulus nglaporake kriminal cilik lan wis nggawe unit khusus kanggo neliti lan saiki ana ing klambi biasa ing papan sing panas tur, kanthi idin saka para pamilik, uga ing sawetara klub. Dadi, nelpon nomer darurat polisi yen sampeyan dadi korban utawa dadi saksi angkara cilik, bisa uga mbantu polisi nglacak pelaku, utawa ngerteni sawetara barang sing dicolong.

Dina lelungan saka Berlin

Potsdam minangka ibukutha negara federal ing Brandenburg, ora adoh ing sisih kidul-kulon Berlin, lan nggawe perjalanan dina sing sampurna. Utamane taman Sanssouci, situs warisan donya kanthi istana sing kondhang, pancen kudu dikunjungi. Dasar Sanssouci akeh (ing hektar 200, hektar 500). Perlu kabeh dina yen sampeyan ngunjungi kabeh bangunan.

Sachsenhausen ana ing njaba Oranienburg, omah pinggiran suburb sing sisa dadi salah sawijining kem konsentrasi Nazi ing lemah Jerman. Ana uga kraton cilik ing tengah Oranienburg.

Wilayah tlaga Müritz ing sisih lor minangka taman nasional kanthi sawetara atus tlaga.

Ing sisih kidul, Dresden yaiku 2.5 jam & Leipzig udakara jam 1.25 kanthi kereta api.

Pinggir laut Baltic sing apik (umpamane Usedom) wis cukup cedhak trip sedina kanthi sepur.

Spreewald minangka cadangan cadangan atmosfer bios UNESCO. Klebu wilayah-lemah sing ana ing kali Spree mejes ing ewu alur cilik liwat padang rumput lan alas. Iki minangka sesawangan sing indah lan unik udakara siji kidul kidul Berlin lan uga cukup sedina dolan utawa lelungan akhir minggu kanggo santai saka urip kutha sing mbengung.

Frankfurt Oder Oder ing tapel wates Polandia gampang dicapai.

Jelajahi Berlin, Lutherstadt Wittenberg udakara menit 40 ing sisih kidul Berlin ing ICE. Schlosskirche minangka pasamuwan ing ngendi Martin Luther nggantung Teats-e. Ing dalan ing sisih ndhuwur ana pusat pengunjung kanthi informasi gedhe. Kutha sing apik kanggo wisata lan kanthi gampang bisa njelajah kanthi mlaku.

Dalan motor Raststätte Grunewald ing stasiun S-Bahn Nikolassee minangka papan sing apik kanggo hitching yen sampeyan lagi tekan kidul utawa sisih kulon.

Watesan Polandia mung sawetara 90km ing sisih wétan Berlin; mulane bisa uga menarik kanggo nglakoni perjalanan menyang:

Szczecin (Stettin) ing Poland udakara udakara rong setengah jam nganggo kereta.

Poznań (Posen) ing Polandia telung jam kanthi sepur.

Warsaw (Warschau) ing Polandia jam lima setengah jam kanthi sepur.

Situs web pariwisata resmi Berlin, Jerman

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Berlin, Jerman

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]