Jelajahi Hamburg, germany

Jelajahi Hamburg, Jerman

Jelajahi Hamburg, sing duweni reputasi sing pantes JermanGateway menyang Donya. Iki minangka port paling gedhe ing negara lan nomer loro paling gedhe ing Eropa, sanajan ana ing pinggir Kali Elbe, sawetara kilometer 100 saka Laut Lor. Sampeyan uga dadi kutha paling gedhe nomer loro ing Jerman sing nduwe pedunung kanthi luwih saka 1.8 yuta lan Wilayah Greater Hamburg Metropolitan duweni penduduk sing luwih saka patang yuta yuta. Hamburg bangga karo status kasebut minangka "Bebas lan Hanseatic City" lan kanthi mangkono nuduhake status sing padha karo propinsi, dadi salah sawijining negara federal 16 utawa Bundesländer.

Salah sawijining papan sing paling penting ing Eropa lan ing saindenging jagad, Hamburg bangga karo latar mburi mercantile, sing nggawe kasugihan kutha ing abad kepungkur. Wiwit 1241, dadi anggota Liga Hanseatic, monopoli perdagangan abad pertengahan ing saindenging Eropa Lor. Ing 19th lan wiwitan abad 20, mayuta-yuta wong ing Eropa lunga menyang jagad anyar liwat pelabuhan Hamburg. Saiki, pelabuhan minangka rangking nomer loro ing Eropa lan sewelas ing saindenging jagad. Akibate, salah sawijining garis tag Hamburg yaiku "The Gateway to World" (asale saka kotane kotane kutha, nuduhake tembok kutha putih kanthi gapura lan dilantik dening telung menara ing latar mburi abang). Hamburg dikenal dadi salah sawijining wilayah metropolitan sing paling terkenal ing Uni Eropa, ing perusahaan Brussel lan London.

Pelabuhan minangka jantung kutha, nanging, Hamburg uga minangka salah sawijining pusat media sing paling penting ing Jerman. Setengah koran lan majalah negara duwe root ing Hamburg. Lan, ora dingerteni sanajan ana ing sawetara warga, kasunyatane, kanthi salah sawijining tanduran pemasangan pesawat Airbus, Hamburg minangka lokasi utama industri aeroangkasa ing jagad, sawise Seattle (AS) lan Toulouse (France).

Latar mburi mercantile nggambarake arsitektur kutha. Istana paling misuwur ing Hamburg yaiku bale kutha, sing dadi parlemen warga lan senat. Gubernur siji-sijine kutha liyane sing ana ing distrik kutha ing Bergedorf. Kajaba iku, kutha kasebut duwe omah gedhong sing nggumunake ing taman umum lan isih nduwe omah gedhe karo omah lan villa sing larang. Pendhudhuk iki dadi omah saudagar lan kapten, dikepung karo tanduran sing akeh dikaleri. Sebagian gedhe kutha iki dirusak nalika serangan hawa sing mbebayani ing Perang Dunia II, utamane plabuhan lan sawetara wilayah omah, sing mateni puluhan ewu lan ninggalake luwih saka yuta ora duwe omah, nanging isih akeh sejarah sing wis disimpen, sanajan ora akeh. kaya sing dikarepake wong, kaya kutha-kutha ing Jerman, dikutuk dening bangunan perang pos sing nggegirisi lan blok kantor sing njijiki.

Hamburg isih tetep dadi tradhisi dadi kutha sing terbuka lan ora wicaksana. Warga Hamburg, kaya umume Jerman Lor, bisa uga katon cukup dhisik. Sawise ngerti karo sapa wae sing ditambani, dheweke bakal kepenak lan grapyak kaya sing dikarepake.

Nyawang

Hamburg duwe sistem transportasi umum sing dikembangake. Bus ngubengi jam. Ing wayah wengi, layanan "Nachtbus" (bis bengi) khusus nyambungake kabupaten lan pusat kutha. Bis teka lan tekan "Rathausmarkt", sacedhake bale kutha lan mlaku-mlaku sewengi. Layanan sepur S-Bahn lan U-Bahn (metro) (lemah lan ndhuwur) mlayu saka kira-kira 5AM nganti 1AM ing kutha tengah, nanging asring ora ana layanan sing kepungkur 11PM ing kabupaten sing metu. Dina akhir minggu, kabeh mlaku sewengi.

Apa sing kudu dituku

Wisata blanja lengkap wiwit ing stasiun tengah, mudhun menyang bale kutha, banjur Poststrasse menyang alun-alun Gaensemarkt lan bali ing Jungfernstieg ing sisih tlaga Alter.

Wilayah blanja utama Hamburg yaiku Mönckebergstraße ing tengah kutha. Entuk sepur menyang stasiun tengah, Rathaus (bale kutha), utawa Mönckebergstraße. Uga priksa Spitalerstraße ing sisih sisi. Balai kutha Kulon menyang Gaensemarkt yaiku toko sing larang regane kaya Hugo Boss.

Toko biasane mbukak 10AM saben dina - 8PM lan dina Kamis lan Jumuah nganti 10PM.

Schanzenviertel uga saiki luwih populer kanggo butik desainer unik. Wong enom utamane seneng ing kene.

Hamburg duwe akeh toko sing ngaku "Tangan Loro", nanging luwih saka outlet. Nanging isih dibukak kunjungan sanadyan.

Apa sing arep dipangan

masak

Piring Hamburg asline yaiku Birnen, Bohnen und Speck (Saxon Birn rendah, Bohn un Speck, kacang ijo sing dibukak nganggo kacang ijo lan daging babi), Aalsuppe (Low Saxon Oolsupp, asring salah dadi Jerman kanggo "sup belut" (Aal / Ool dijarwakake ' belut '), nanging jeneng bisa uga asale saka Lemah Saxon sing rendah, tegese "kabeh", "kabeh lan klelep pawon", ora mesthi belut. Saiki belut asring dilebokake kanggo nyana harapan mangan sing ora dipercaya.), Bratkartoffeln (Low Saxon Brootkartüffeln, irisan-irisan kentang goreng, Finkenwerder Scholle (Low Saxon Finkwarder Scholl, plaice pan-goreng), Pannfisch (iwak panci goreng), Rote Grütze (Saxon Rode Grütt sing ana gandhengane, ana hubungane karo rorog Denmark, jinis klambi panas) digawe biasane saka woh wohan beri lan biasane dadi krim, kaya Rødgrød med fløde) lan Labskaus (campuran daging sapi, kentang tumbuk lan beetroot, seduluré saka lapskaus lan LiverpoolScouse (panganan), kabeh wong sing wis mateng dadi panganan utama sing digunakake minangka komponen utama ing panganan humdrum pelaut umum ing segara sing dhuwur).

Alsterwasser ing Hamburg (referensi kanggo kali ing Alster kanthi rong badan kaya dene tlaga ing tengah kutha, nuwuhake bencana), jinis, saka ramuan witjaksono bir lan lemoned karbonat (Zitronenlimonade), limun ditambahake ing bir.

Hamburg uga dadi papan kanggo jajanan panganan cuci mulut regional sing diarani Franzbrötchen. Nggolek kaya croissant sing dirata, Franzbrötchen kaya sing disiapake, nanging kalebu kayu legi lan gula, asring karo raisins utawa gula coklat. Jeneng kasebut bisa uga nggambarake penampilan kaya croissant - franz katon minangka shorten französisch, tegese "Prancis", sing bakal nggawe Franzbrötchen minangka "gulung Prancis." Minangka panganan regional Hamburg, Franzbrötchen dadi cukup langka ing njaba. wates kutha; ing cedhak Lunenburg (Lüneburg) mung bisa ditemokake minangka Hamburger lan ora kasedhiya ing Bremen.

Gulungan roti biasa biasane bentuké oval lan macem-macem roti Prancis. Jeneng lokal yaiku Rundstück ("potongan bunder" tinimbang Brötchen Jerman aliran utama, bentuk Brut "roti"), sing relatif saka Denmark's rundstykke. Kasunyatane, nalika ora padha, masakan Hamburg lan Denmark, utamane Copenhagen duwe akèh ing. Iki uga kalebu predikat kanggo roti lapis sing mbukak ing sisih ndhuwur, utamane diiseni iwak sing ngrokok utawa adhem. Hamburger Amerika kayane berkembang saka Hamburg's Frikadelle: patty goreng (biasane luwih gedhe lan luwih kandel tinimbang mitra Amerika) digawe saka campuran daging sapi, direndhem roti stale, endhog, bawang disigar, uyah lan lada, biasane disuguhake karo kentang lan sayuran, kaya daging liyane, ora biyasane ditandur. Akeh Hamburger sing nganggep Frikadelle lan hamburger Amerika beda, ora ana hubungane. Kamus Oxford netepake stik Hamburger ing 1802: daging sing kadhang-asap lan -salti, mula miturut sawetara sumber, asale saka Hamburg menyang Amerika.

Tetep aman

Umume, Hamburg minangka kutha sing aman.

Langkah-langkah biasa kudu diamati marang pickpockets, utamane ing kahanan sing rame lan ing wilayah wisata lan blanja.

Sawetara perawatan ekstra kudu dikunjungi ing wilayah Reeperbahn:

Polisi kanthi akeh patroli wilayah kasebut

Sembarang jinis senjata dilarang nalika pesta akhir minggu. Iki kalebu kontaner kaca. Sampeyan bisa uga ora nggawa botol kaca. Bar utawa klub ora bakal ngidini sampeyan metu nganggo botol kaca ing tangan lan toko ora bakal adol gelas sajrone wektu kasebut.

Buruh seks nawakake layanan ing trotoar lan bisa terus-terusan, malah terus nyekel sampeyan lan ngirid sampeyan sawetara langkah (nganti tekan papan liya). Klompok lanang mung ditargetake, perusahaan wanita bakal menehi perlindungan kanggo sampeyan.

Pickpocketing bisa dicoba ing kahanan iki.

Tabel tarian meja wis dikenal kanggo tagihan ekstensi karo panjaluk sing ora sopan saka bocah-bocah wadon kanggo omben-omben lan banjur pesen barang sing paling larang kanthi kesepakatan. Ngrampungake tagihan 500-Euro-utawa-liyane bisa uga kalebu ancaman saka panganiaya, malah trip kepeksa menyang ATM sing paling cedhak karo perusahaan sing dijaga.

Sampeyan bisa uga pengin nglaporake kedadeyan kasebut menyang polisi lan kemungkinan yaiku bakal percaya crita sampeyan.

Stasiun sepur reeperbahn bisa dadi pas banget nalika akhir minggu, luwih-luwih ing wayah awan nganti klompok wong mabuk nyebabake konflik. Coba ngindhari kontak.

Jarak saka demonstrasi kajaba sampeyan pengin melu: loro klompok kiwa lan polisi Hamburg dikenal amarga reaksi abot ing kahanan kaya ngono.

Tunyuk banyu banget resik lan aman kanggo ngombe, sanajan nyiyapake panganan kanggo bayi.

Wisata dina saka Hamburg

Pantai Laut Lor lan Laut Baltik bisa dicapai ing sajam kanthi mobil, sepur, utawa bis.

Lübeck (Luebeck) - Kutha iki wates karo Segara Baltik. Kutha lawas (Altstadt) slamet wiwit jaman pertengahan lan dadi bagian saka Daftar Warisan Donya UNESCO. Udakara 60 km sisih lor-wetan ing Hamburg, sepur langsung lunga saka stasiun utama saben jam.

Lüneburg - Kutha ing Lower Saxony, udakara 50 km sisih kidul tenggara Hamburg. Kaya Lübeck, kutha lawas Lüneburg wis njaga tampilan abad pertengahan kanthi bangunan lawas lan dalan-dalan sempit. Kutha iki ana ing Lüneburger Heide sing ayu. South Hamburg, sepur langsung lunga saka stasiun utama saben jam.

Helgoland - Pulo Laut Lor sing paling adoh ing Jerman. Diakses kanthi ferry ekspres saka St Pauli Landungsbrücken.

Altes Land - Wilayah iki minangka wilayah sing paling akeh sing kalebu ing Eropa Tengah lan sisih lor paling adoh ing saindenging jagad. Altes Land minangka wilayah ing sisih kidul kali ing kali Elbe ing Hamburg lan Saxony Lower ing sekitar kutha-kutha kuno Stade, Buxtehude, lan Jork. Fitur khas yaiku omah-omah petani sing dihiasi kanthi mewah kanthi gapura sing apik.

Ahrensburg - Ahrensburg minangka suburb sisih lor-wétan ing Hamburg, sing ana ing distrik Stormarn. Pamrentahan sing luar biasa yaiku istana Renaissance sing asalé saka 1595. Ahrensburg gampang diakses nganggo mobil lan sepur (transportasi umum Hamburg).

Sankt Peter-Ording - target pariwisata sing paling populer ing Jerman ing segara. Nampilake pantai surfer sing gedhe lan omah omah.

Kiel - Daya tarik wisata utama Kiel yaiku "Kieler Woche" (Minggu Kiel) ing akhir wulan Juni, acara pelayaran paling gedhe ing donya lan salah sawijining Jermanfestival paling gedhe.

Situs web pariwisata resmi Hamburg

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Hamburg

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]