njelajah Munich, Jerman

Jelajahi Munich, Jerman

Jelajahi ibukutha Munich ing Bavaria. Ing wates kutha, Munich nduwe pedunung luwih saka 1.5 yuta, dadi kutha sing paling akeh penduduk ing Jerman. Greater Munich kalebu pinggiran kutha duweni jumlah 2.7 yuta. Wilayah metropolitan Munich sing umume menyang kutha-kutha kaya Augsburg utawa Ingolstadt nduwe pendhudhuk sing luwih saka 6.0 yuta.

Munich, sing ana ing kali Isar ing sisih kidul Bavaria, misuwur amarga arsitektur sing apik, budaya sing apik, lan perayaan bir Oktoberfest taunan. Pemandangan budaya Munich ora ana sing ora ana ing Jerman, karo museum sing uga dianggep sawetara luwih seneng Berlin ing kualitas. Akeh wong sing seneng lelungan menyang Munich pancen kewedhen kanthi arsitektur. Sanajan rusak banget karo bom bersekutu nalika Perang Dunia II, akeh bangunan bersejarah kasebut dibangun maneh lan pusat kutha katon biasane kaya sing pungkasan ing 1800 kalebu gereja paling gedhe, Frauenkirche, lan balai kutha sing misuwur (Neues Rathaus ).

Munich minangka pusat bisnis, rekayasa, riset lan obat internasional kayata Munich, amarga ana loro universitas riset, akeh kolega cilik, markas sawetara perusahaan multinasional lan museum lan teknologi kelas dunia lan museum ilmiah kayata Museum Deutsches lan Museum BMW. Kutha Jerman sing paling sejahtera lan ndadekake bola-bali dadi rangking paling dhuwur-kualitas-global peringkat global. Kemampuan Munich tetep ing ngarep pembangunan teknologi lan njaga warisan budaya asring diringkesake ing ciri minangka kutha "laptop lan lederhosen".

Distrik ing Munich

Sajarah

Taun 1158 minangka tanggal paling awal kutha kasebut ing dokumen sing ditandatangani ing Augsburg. Ing wektu kasebut, Henry Singa, Adipati Saxony lan Bavaria, wis mbangun jembatan ing kali Isar ing jejere pemukiman biksu Benediktine. Meh rong puluh taun mengko ing 1175 Munich resmi menehi status kutha lan nampa fortification. Ing 1180, kanthi nyoba Henry Singa, Otto I Wittelsbach dadi Adipati Bavaria lan Munich diserahake menyang Uskup Freising. Dinasti Wittelsbach bakal mrentah Bavaria nganti 1918. Ing 1255, nalika Kadipaten Bavaria dipérang dadi loro, Munich dadi papan ducal ing Upper Bavaria. Ing abad 15 abad kaping-19 Munich ngalami kawentar seni gothic: Old Town Hall nggedhekake, lan gereja Munich paling gedhe, katedral Frauenkirche, dibangun mung rong puluh taun, diwiwiti ing 1468.

Nalika Bavaria dirawuhi maneh ing 1506, Munich dadi ibukutha. Kesenian lan politik saya tambah akeh dipengaruhi pengadilan lan Munich dadi pusat pembaharuan counter Jerman uga seni renaisansi. Liga Katulik didegaké ing Munich ing 1609. Sajrone Perang Telung Telung puluh Pulo Munich dadi papan pemilihan umum, nanging ing 1632 kutha kasebut dikuwasani King Gustav II Adolph saka Swedia. Nalika wabah bubonic nyerang ing 1634 lan 1635 udakara siji pihak saka populasi mati.

ekonomi

Munich nduwe ekonomi paling kuat ing kutha Jerman lan kanthi tingkat pengangguran sing paling gedhe ing kutha-kutha Jerman utama saya makmur. Pitu saka telung puluh perusahaan sing kadhaptar ing indeks pasar saham chip biru Jerman DAX minangka kantor pusat ing Munich. Iki kalebu BMW produsen mobil mewah, Siemens raksasa engineering Siemens, produsen chip Infineon, produsen truk MAN, spesialis gas industri Linde, perusahaan asuransi paling gedhe ing donya Allianz lan asuransi paling gedhe ing donya, Munich Re.

Wilayah Munich uga dadi pusat industri aeroangkasa, bioteknologi, perangkat lunak lan industri layanan. Omah iki dadi pabrik mesin pesawat MTU Aero Engines, aeroangkasa lan raksasa pertahanan EADS (kantor pusat ing Munich lan Paris), produsen mesin cetakan Krauss-Maffei, produsen kamera lan lampu Arri, Osram raksasa, uga markas Jerman lan / utawa Eropa ing pirang-pirang perusahaan manca kayata McDonald's, Microsoft lan Intel.

Minangka kutha penerbitan paling gedhe ing Eropa, Munich minangka papan kanggo Süddeutsche Zeitung, salah sawijining koran saben dinane sing paling gedhe ing Jerman. Jaringan siaran umum paling gedhe ing Jerman, ARD, jaringan komersial paling gedhe nomer loro, ProSiebenSat.1 Media AG, lan klompok penerbitan Burda uga dumunung ing lan sekitar Munich.

Munich minangka pusat ilmu ilmiah lan riset kanthi dhaptar dhaptar hadiah Nobel Bebungah saka Wilhelm Conrad Röntgen ing 1901 menyang Theodor Hänsch ing 2005. Iki dadi loro universitas riset kelas global (Ludwig Maximilian Universität lan Technische Universität München), sawetara kolega lan markas uga fasilitas riset saka Max-Planck-Society and Fraunhofer-Society. Loro sistem navigasi Eropa ing pusat kontrol Galileo lan Pusat Kontrol Columbus Badan Eropa, sing digunakake kanggo ngontrol laboratorium riset Columbus saka International Space Station, ana ing fasilitas riset gedhe ing Aerospace Center Jerman (DLR) 20 km ( 12 mi) ing sanjabane Munich ing Oberpfaffenhofen.

Arts

Masyarakat Munich ora seneng kutha sing bisa digandhengake mung minangka kutha bir lan Oktoberfest. Lan pancen raja-raja Bavarian ngowahi Munich dadi kutha seni lan ilmu ing abad 19th. Posisi sing paling apik ing antarane kutha-kutha Jerman liyane bisa kelangan, amarga Berlin dadi ibukutha Jerman maneh ing 1990, nanging Munich isih tetep dadi papan nomer siji ing Jerman kanggo seni, ilmu lan budaya.

Munich dikenal kanthi internasional kanggo koleksi seni kuno, klasik lan modern, sing bisa ditemokake ing pirang-pirang musium ing saindenging kutha. Musieum paling misuwur ing Munich dumunung ing Kunstareal ing Maxvorstadt kalebu Alte Pinakothek (lukisan Eropa wiwit 13th nganti 18th abad), Neue Pinakothek (lukisan Eropa saka klasikisme kanggo seni nouveau), Pinakothek der Moderne (seni modern), Museum Brandhorst (seni modern) lan Glyptothek (patung Yunani lan Romawi kuno).

Saka jaman Gothic nganti jaman Baroque, seni rupa diwakili ing Munich dening seniman kaya Erasmus Grasser, Jan Polack, Johann Baptis Straub, Ignaz Günther, Hans Krumpper, Ludwig von Schwanthaler, Cosmas Damian Asam, Egid Quirin Asam, Johann Baptist Zimmermann, Johann Michael Fischer lan François de Cuvilliés. Munich wis dadi papan sing penting kanggo pelukis kaya Carl Rottmann, Lovis Korintus, Wilhelm von Kaulbach, Carl Spitzweg, Franz von Lenbach, Franz von Stuck lan Wilhelm Leibl nalika Der Blaue Reiter (The Blue Rider), klompok seniman ekspresi, mantep ing Munich ing 1911. Kutha iki dadi omah pelukis Biru Rider Paul Klee, Wassily Kandinsky, Alexej von Jawlensky, Gabriele Münter, Franz Marc, Agustus Macke lan Alfred Kubin.

Munich uga dadi tuan rumah kanggo akeh komposer lan musisi terkenal kalebu Orlando di Lasso, WA Mozart, Carl Maria von Weber, Richard Wagner, Gustav Mahler, Richard Strauss, Max Reger lan Carl Orff. Kanthi Munich Biennale didegake dening Hans Werner Henze, lan festival A * DEvantgarde, kutha kasebut isih nyumbang kanggo téater musik modern. The Nationaltheater, ing ngendi operasional Richard Wagner duwe premier ing sangisoring pimpinan King Ludwig II, minangka papan dununge ing Opera Bavarian Negara sing misuwur lan Orchestra State Bavarian. Sabanjure lawang Teater Residenz modern dibangun ing gedhung kasebut sing wis nahan Teater Cuvilliés sadurunge Perang Dunia II. Akeh operas sing diadegake ing kana, kalebu premiere "Idomeneo" ing Mozart ing 1781. Teater Gärtnerplatz minangka ballet lan téater negara musik nalika omah opera liyane, Prinzregententheater, wis dadi omah ing Akademi Teater Bavarian. Pusat Gasteig modern omahake Orchestra Munich Philharmonic. Orkestra kaping tiga ing Munich sing penting internasional yaiku Borgarian Radio Symphony Orchestra, sing dijenengi orkestra paling apik ing 6 ing majalah The Gramophone ing 2008. Papan konser utama yaiku Herkulessaal ing tilas kraton kutha, Residenz.

Akeh literatur terkenal sing makarya ing Munich kayata Paul Heyse, Max Halbe, Rainer Maria Rilke lan Frank Wedekind. Jaman kasebut sadurunge sadurunge Perang Dunia I ndeleng prominensi ekonomi lan budaya kanggo kutha kasebut. Munich, lan utamane kabupaten Maxvorstadt lan Schwabing, dadi dominasi akeh seniman lan panulis. Nobel pujian Thomas Mann, sing uga manggon ing kono, nulis ironis ing novella Gladius Dei babagan periode iki, "Munich sumunar". Iku tetep dadi pusat budaya sajrone jaman Weimar kanthi tokoh kayata Lion Feuchtwanger, Bertolt Brecht lan Oskar Maria Graf.

Kualitas urip

Munich bisa terus-terusan ditemokake ing peringkat ndhuwur kualitas-urip-peringkat kutha-kutha ing donya. Majalah Monocle uga menehi jeneng kutha paling larang ing donya ing 2010. Nalika Jerman wis polling babagan panggonan sing arep dipengini, Munich nemokake kanthi terus-terusan ing ndhuwur dhaptar. Ing jarak cedhak saka Alps lan sawetara pemandangan sing paling apik ing Eropa, ora kaget manawa kabeh wong kepengin manggon ing kene. Tambahake manfaate arsitektur sing apik, utamane Baroque lan Rococo, deso ijo sing diwiwiti setengah jam mung adoh ing S-Bahn, taman sing apik sing diarani Englischer Garten, loro universitas paling apik ing Jerman, ekonomi sing apik banget karo markas global akeh Perusahaan kelas donya, infrastruktur modern, kejahatan banget lan budaya bir paling gedhe ing planet - apa bisa salah karo Munich? Ya, ana rega sing kudu dibayar kanggo urip ing kutha sing dikarepake wong liya: Munich minangka kutha sing paling larang Jerman kanthi rega real estate lan sewa sing luwih dhuwur tinimbang sing ana ing Berlin, hamburg, Cologne or Frankfurt.

Munich nduwe iklim kontinental, kanthi kuat diowahi kanthi jarak Alps. Ketinggian kutha lan jarak cedhak ing sisih lor sisih lor Alps tegese udan dadi dhuwur. Ribut udan bisa teka kanthi kasar lan ora dikarepake.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Munich, Jerman.

Munich nawakake akeh pengunjung lan wisata. Ana prekara kanggo kabeh wong, ora preduli, yen sampeyan nggolek seni lan budaya, blanja, mangan apik, wengi, acara olahraga utawa atmosfer bir Bavarian.

Wisata ing Munich

Apa sing kudu ditindakake ing Munich, Jerman

Apa sing kudu dituku ing Munich

Apa sing kudu dipangan - ngombe ing Munich

bab

Munich minangka kutha sing resik banget, mula warga Munich dadi bangga. Mula, rereged ing sacedhake banget. Dadi, yen sampeyan kudu mbuwang barang sing uwuh bisa mbuwang sampah tinimbang mung ngeculake lemah.

Nalika nggunakake eskalator, wong ing Munich biasane njaga sisih tengen kanggo ngadeg lan sisih kiwa kanggo wong sing mlaku munggah tangga. Kajaba iku, nalika ngenteni bis utawa sepur, supaya wong lunga, banjur mlebu.

Ngombe alkohol ing transportasi umum wis dilarang, sanajan aturan anyar iki meh ora ditindakake.

kontak

Jangkoan telpon selular ing kutha, kalebu terowongan subway lan terowongan sepur suburb.

Hotspot internet nirkabel gratis kasedhiya ing akeh kafe, restoran, institusi umum lan universitas. Cukup takon karo proprietor kanggo kode akses saiki lan sampeyan apik.

Administrasi Munich wis ngirim layanan "nirkabel" Wi-Fi) kanthi resmi. Kasedhiya ing panggonan ing kutha utama (menarik kanggo turis). Deleng dhaptar iki: http://www.muenchen.de/leben/wlan-hotspot.html

Dina lelungan saka Munich

Sepur pinggiran kutha (S-Bahn) S1 lan S8 loro-lorone lunga menyang bandara saka stasiun tengah Munich lan stasiun Marienplatz S-Bahn, nanging ati-ati amarga garis S1 pamisah dadi rong sepur sing kapisah ing Neufahrn sadurunge bandara, pramila manawa sampeyan nunggang ing bagean sing bener-bener arep mlebu bandara (mesthi bagean pungkasan saka sepur). Yen sampeyan nemokake ing mobil salah, enteni nganti Neufahrn lan ganti dadi bagean pungkasan saka sepur.

Biara Andechs - Yen sampeyan ora luput ing Oktoberfest, sampeyan kudu mlaku-mlaku menyang gunung suci Andechs. Iki biara munggah bukit saka Ammersee. Gawe S5 saka Munich tekan Herrsching banjur munggah ing gunung utawa numpak bis. Yen sampeyan lagi ndelok gereja biara lawas lan kebon sadurunge fokus ing bir lan banget ing Schweinshaxen ing kebon bir utawa ing aula bir gedhe. Nggawe lelungan dina sing apik sing uga bisa digabung karo sawetara renang Ammersee. Dalan hiking ora angel, lan 30-45min sing apik. Sawise peteng, senter wajib.

Chiemsee - Tlaga paling gedhe ing Bavaria, kanthi tampilan apik ing sisih kidul menyang Alps duwe rong pulo. Herreninsel nduwe Istana sing apik nanging durung rampung kanthi gaya Versailles dening Lüdwig II sing diarani Herrenchiemsee. Fraueninsel omah biara. Danau ayu iki mung siji jam saka Munich.

Dachau nawakake perjalanan kaping pirang-pirang. Siapke kaget amarga kekejeman sing ditindakake dening Nazi sajrone jaman Reich Ketiga sing ditampilake ing situs peringatan camp konsentrasi Dachau. Kajaba iku, sampeyan bisa ngunjungi Old Town of Dachau, ing ngendi sampeyan bisa nemokake utamane tilas istana Wittelsbach kanthi kebon berdarah lan tampilan apik kanggo Munich lan Alps lan uga sawetara galeri amarga wis dadi koloni seniman terkenal.

Schloss Neuschwanstein dumunung ing rong jam sisih kidul Munich.

Füssen ana ing Alps kidul Bavaria. Sepur saka Stasiun Pusat Munich bakal udakara rong jam kanthi siji transfer ing Buchloe (tuku pilihan Bayern-Tiket sing kasebut ing ndhuwur sing bener kanggo kabeh sepur lan perjalanan bis menyang kraton). Kutha iki misuwur amarga kastil dongeng King Ludwig II yaiku Neuschwanstein. Uga omah kastil ing endi Ludwig II tuwuh (Hohenschwangau). Yen sampeyan lunga, tuku tiket gabungan kanggo kedaton loro. Neuschwanstein minangka tampilan sing kudu dingerteni, nanging Hohenschwangau minangka sejarah luwih menarik, lan wisata kasebut dadi luwih apik.

Garmisch-Partenkirchen ing sikil gunung paling dhuwur ing Jerman, Zugspitze. Udakara 1.5hr nganggo kereta api daerah (saka Stasiun Pusat Munich) utawa nganggo mobil Autobahn A 95. Sepur rute sepur menyang pucuk Zugspitze kanthi rutin saka stasiun sepur Garmisch-Partenkirchen.

Königssee Tlaga ijo zamrud iki diubengi karo tembok watu sing tajem, kanthi témbok wétan 1800 ing sisih wétan Watzmann ing ndhuwur pesisir kulon. Entuk salah sawijining kapal menyang Gréja St Bartholomew lan rasakake swasana sing tentrem saka permata Bavarian Alps.

Kraton Schloss Linderhof Linderhof minangka kraton Ludwig II lan siji sing wis rampung. Kraton cilik dibangun kanggo ngurmati King Louis XIV saka Prancis lan nampilake interior sing apik banget lan kebon sing apik. Salah sawijining sorotan yaiku grotto gawean asli sing ana Ludwig mundur saka kasunyatan.

Nuremberg (Jerman: Nürnberg) - Nuremberg minangka kutha nomer loro paling gedhe ing Bavaria kanthi jumlah kira-kira setengah yuta. Ing abad pertengahan, Kaisar Kekaisaran Romawi Suci Bangsa Jerman nduwe salah sawijining papan dununge ing kraton Nuremberg, sing saiki dibukak kanggo pengunjung. Pusat kutha abad pertengahan ing Nuremberg kalebu bagean saka tilas kutha kutha dijaga kanthi becik lan uga dikunjungi. Uga ana ing Nuremberg ing ngendi ana pimpinan pamrentah Nazi ngadhepi keadilan.

Regensburg - Kutha abad pertengahan sing apik lan kutha ing pinggiran Danube. Pusat kutha sejarah minangka Situs Warisan Donya UNESCO. Iki uga minangka gapura menyang Hutan Bavarian, tlatah rendah gunung, yaiku bagean saka Taman Nasional Hutan Bavarian.

Salzburg (Austria) - Panggonan sing lair ing Mozart minangka perjalanan dina sing gampang saka Munich. Sepur sepur saka Stasiun Pusat Munich meh saben jam, lan njupuk kira-kira 1.5hr. Tiket Bayern bener kabeh cara menyang Salzburg.

Lake Starnberg nggawe perjalanan dina sing gampang lan bisa gampang digayuh dening S-Bahn. Lake Starnberg minangka papan sing apik kanggo sampeyan bisa nglangi, ndharat, siklus utawa mung seneng ngombe ing kebon bir Bavarian. Éstri, sing luwih dikenal kanthi jeneng Sissi, tuwuh ing Possenhofen ing pinggir tlaga iki. Danau Starnberg uga dadi lokasi pati King Ludwig II sing misterius lan psikiaternya. Wilayah sekitar Lake Starnberg minangka komunitas sing paling terkenal ing sekitar Munich lan salah siji sing paling terkenal ing Jerman.

Tegernsee minangka pusat rekreasi populer 50 kilometer sisih kidul-wétan ing Munich. Resor ing tlaga kalebu Tegernsee sing anonim, uga Bad Wiessee, Kreuth, Gmund, lan Rottach-Egern.

Situs web pariwisata resmi Munich

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

https://www.muenchen.de/int/en/tourism.html

https://www.munich.travel/en-gb

Watch video babagan Munich

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]