Jelajahi Delphi, Yunani

Delphi, Yunani

Delphi duwe ornamen kuna sing paling misuwur Yunani lan dianggep pusat ing jagad. Jelajahi Delphi, situs pusaka donya duwe pengaruh apik banget ing jagad kuna, kanthi bukti kanthi monumen kaya sing dibangun ing kono dening umume negara-negara Yunani kuno sing penting, sing nuduhake kesatuan Hellenik sing dhasar.

Situs kasebut uga dilindhungi minangka situs kaendahan alam sing luar biasa, lan tampilan saka iku uga dilindhungi. Ora ana bangunan industri sing bisa dideleng saka Delphi, kajaba dalan lan omah arsitektur tradisional sanajan garis listrik voltase dhuwur supaya ora katon saka wilayah suci.

Delphi dadi situs candhi utama kanggo Phoebus Apollo, uga dolanan Pythian lan ornasi prasejarah.

Sejarah Delphi diwiwiti ing prasejarah lan mitos wong Yunani kuno. Sing ditemokake paling awal ing wilayah Delphi, tanggal jaman Neolitikum (4000 SM). Ing candhi watu kaping pisanan Apollo lan Athena dibangun ing pungkasan abad kapitu SM.

Delphi wiwit jaman biyen dadi papan ibadah kanggo Gaia dewi sing gegandhengan karo kesuburan.

Ing abad kaping enem SM, nalika papan suci digawe otonom, saya nambah wilayah lan pengaruh politik lan agama ing saindenging Yunani, lan ngatur maneh Game Pythian, game paling penting nomer loro ing Yunani sawise Olimpiade, sing dianakake saben patang taun.

Antarane abad kaping enem lan kaping papat SM, oracle Delphic, sing dianggep paling dipercaya, ana ing pucuk. Iki dikirim dening Pythia, pendeta, lan diinterpretasi dening para imam Apollo. Kutha-kuthane, pamrentah lan wong-wong biasa padha nganut wicara, kanthi matur nuwun kanthi hadiah gedhe lan nyebarake popularitas ing saindenging jagad.

Oras dikira wis ana wiwit nalika esuk. Ing jaman Romawi, papan suci kasebut disenengi dening sawetara maharaja lan dijarah dening wong liya, nanging iki ora mandheg lan nyebarake desas-desane maneh.

Pausanias katrangan lengkap babagan bangunan lan luwih saka telung atus patung wis nate nyumbang kanggo rekonstruksi wilayah kasebut. Kaisar Byzantine Theodosius pungkasane ngilangi oracle lan Slav ngrusak presintase ing 394 SM. Kanthi tekane kekristenan, Delphi dadi weruh episopal, nanging ditinggalake ing abad kaping-enem Masehi. Ora suwe sawise, ing abad kaping pitu Masehi, desa anyar, Kastri, tuwuh saka reruntuhan suci suci, sing narik kawigaten ing jaman modern sawetara para wisatawan kasengsem ing jaman kuno.

Panaliti arkeologi ing Delphi wiwit ing 1860. The Penggalian Hebat nuduhke sisa-sisa spektakuler, kalebu udakara telung ewu prasasti sing penting banget kanggo kawruh babagan urip umum ing jaman kuna Yunani.

Treasuries

Saka ngleboke situs, terus munggah ing cerun meh menyang candhi dhewe, yaiku patung akeh, lan perbendaharaan sing diarani. Iki dibangun dening akeh negara-negara Yunani kanggo mèngeti kamenangan lan matur nuwun kanggo janji amarga dheweke menehi saran kanggo menehi kamenangan kasebut. Bangunan-bangunan kasebut sing nggawa pisungsung sing sugih kanggo Apollo minangka sepuluh barang rampasan perang.

Kanggo njelajah Delphi gampang amarga gampang diakses Athens minangka lelungan dina, lan asring digabung karo fasilitas olahraga mangsa sing kasedhiya ing Gunung Parnassus, uga pantai lan fasilitas olahraga musim panas ing pesisir sing cedhak.

Situs web pariwisata resmi Delphi

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Delphi

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]