Jelajahi Epidaurus, Yunani

Epidaurus, Yunani

Epidaurus minangka salah sawijining panemuan arkeologi sing paling penting sing nggambarake kaluhuran budaya Yunani liwat kaendahane.

Sampeyan bisa njelajah Epidaurus kanggo ngerteni sebabe dikenal kanggo papan suci sing ana sekitar limang mil (8 km) saka kutha, uga teater, sing saiki digunakake maneh, iku situs warisan dunia UNESCO.

Telung gunung dadi perimeter alami sing ngrampungake kutha, nglindhungi saka angin lan menehi iklim sing luar biasa. Banyu sing wis mlaku, segaran alam sing apik banget lan kahanan iklim sing migunani diladeni kanggo nggawe papan sing cocog kanggo penyembuhan manungsa kanthi kekuwatan para dewa.

Asclepeion ing Epidaurus minangka pusat penyembuhan sing paling misuwur ing donya Klasik, papan sing lara disebabake diobati. Ing papan suci ana ruangan tamu karo kamar tamu 160. Ana uga ana sumber mineral ing sacedhake, sing bisa digunakake kanggo ngobati.

Asclepius, dewa penyembuhan sing paling penting ing jaman kuna, nggawa kamakmuran ing ruangan suci, sing ing abad 4th lan 3rd SM miwiti program bangunan ambisi kanggo nggedhekake lan ngrampungake bangunan gedung.

Sanajan sasampunipun ngenalake kekristenan lan silencing ing orak, papan suci ing Epidaurus isih dikenal minangka pungkasan minangka pertengahan abad 5 minangka pusat penyembuhan Kristen.

Saiki monumen kasebut ora bisa dingerteni minangka karya seni seni kuno Yunani uga dadi bukti praktik obat ing jaman kuno. Dheweke nggambarake evolusi medis wiwit saka jaman saiki dipercaya yen marasake awakmu, gumantung marang Gusti Allah nganti jaman saiki berkembang dadi ilmu pengetahuan adhedhasar pengetahuan sistematis liwat pengalaman akumulasi.

Terapi lan perawatan sing ditindakake dening dokter-ahli mistik banget canggih. Abote pengamatan alam, awak manungsa lan saling gumantung karo harmoni mental lan kesehatan fisik nggawe konteks medis sing rumit kanggo marasake awakmu, sing kabukten efektif banget.

Sajrone pirang-pirang taun, pengalaman para akumulasi para imam, bebarengan karo sinergis sing efektif kanggo iklim lan lingkungane sing ana ing wilayah kasebut, nyebabake perawatan medis sing sukses. Iki nyebabake akeh pengunjung sing golek perawatan, ora mung saka njero Yunani, nanging uga saka negara sing adoh.

Saben kegiatan sing ditindakake ing Epidaurus dirancang kanggo harmoni pikiran, awak lan jiwa. Ing téater pengunjung bisa rawuh ing pagelaran lan "uwal" saka masalah cilik-cilik lan ngrusak masalah saben dinane. Musik, téater, lan maca teks filosofis nyiapake jiwa supaya bisa nggayuh awak utama.

Pasien, sawise ngresiki sing perlu lan wis tekan kahanan sing tenang lan mental, dipimpin menyang wilayah terapi utama, yaiku Abaton. Iki minangka struktur kubah misterius, kanthi koridor mistis lan mazi bunder kompleks. Arsitektur Asclepieion isih apik banget saiki. Bangunan kasebut bunder, nyatakake keamanan lan keamanan ngrangkul ibu. Tata letak papan suci dadi fokus kanggo konsentrasi pasien lan narik kekuatan saka jagading jagad.

Sajrone abad kaping papat lan katelu SM dibangun ing papan suci lan gunung suci; kuil Klasik, misbyah Apollo, Stoa Agung, pendhudhuke para imam lan Temenos saka Muses.

Theatre

Kemakmuran sing digawa dening asclepeion ngaktifake Epidaurus nggawe monumen civic, kalebu téater gedhe sing dikenal kanggo simetri lan kaendahane, digunakake maneh dina iki kanggo pagelaran dramatis.

Kaya biasane kanggo bioskop Yunani, pandangane ing papan sing subur ing mburi panggung

minangka bagean integral ing téater kasebut lan ora bakal kabur. Yaiku kursi nganti wong 14,000.

Téater iki kagum amarga akustik luar biasa, sing ngidini kapinteran sing sampurna saka tembung-tembung sing ora dirujuk saka panggung menyang kabeh penonton 14,000, preduli saka lungguhe.

Sifat akustik sing nggumunake bisa uga minangka asil saka desain canggih: larik kursi watu gamping banjur nyaring swara frekuensi rendah, kayata muruh wong akeh, lan uga nggedhekake swara frekuensi tinggi panggung.

Jelajahi Epidaurus dhewe kanggo rumangsa sawetara sihir uga.

Situs web pariwisata resmi Epidaurus

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Epidaurus

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]