Jelajahi Crete, Yunani

Kreta, Yunani

Gabung menyang njelajah Kreta mung kanggo ngerti yen Kreta mung duwe kabeh!

Kreta minangka pulo paling gedhe ing Yunani, lan nomer lima paling gedhe ing Segara Tengah. Ing kene, sampeyan bisa nggumunake sisa-sisa peradaban sing apik, njelajah pesisir sing apik, lembah pemandangan gunung sing apik lan gorges sing jembar, lan dadi bagean saka budaya gastronomi sing sugih ing pulo kasebut. Kreta yaiku, alam semesta sing cilik karo kaendahan lan bandha sing sampeyan kudu mbutuhake umur.

Mitologi ngandhakake manawa ing Crete Zeus, disamar minangka bantheng, njupuk Eropa supaya bisa seneng bareng. Kesatuane ngasilake putra, Minos, sing mrentah Crete lan dadi kerajaan kekaisaran segara sing kuwat. Ing jaman Minoan, malah Attica bakal mbayar pajeg pajeg menyang Kreta, nganti Thisus, pangeran Athene, mateni Minotaur. Tembung "Minoan" nuduhake King Minos saka Knossos mitos.

Kasunyatan ing mburi mitos yaiku ana kraton sing kuwat lan sugih lan sawijining peradaban sing dianggep paling kuno ing bawana Eropa.

Tapak sikil fosil ditemokake kiwa dening 5,600,000 manungsa kuno taun kepungkur.

Bukti alat nganggo bathi nuduhake yen Hominids mapan ing Kreta paling ora 130,000 taun kepungkur. Bukti kanggo ngarsane manungsa modern anatomis-10,000 – 12,000bc. Bukti paling tuwa babagan kamanungsan manungsa modern ing Crete yaiku peternakan neolitikum pra-keramik isih ana ing taun 7000 SM.

Ing 1450 SM lan maneh ing 1400 SM, Peradaban Minoan wis sukses amarga tiwas saka gunung geni Thera lan pungkasane nyebabake kejatuhan. Nalika kedadeyan saka kerusakan, wong-wong Dor teka teka ing pulo kasebut. Sabanjure banjur diikuti karo bangsa Romawi. Sawise pamaréntahan Romawi, Kreta dadi propinsi Byzantium nganti tekan tekan wong-wong Arab sing nguwasani pulau kasebut sajrone kabeh abad (824-961 SM). Sajrone dominasi Arab, Crete dadi kandhutan pirate sing dideleng saka Heraklion saiki.

Saklajengipun, Kreta ambruk ing pamaréntahan Byzantine maneh nganti tekan Venice sing nguwasani pulau kasebut sekitar abad 5 ninggalake cap ing budaya pulo kasebut. Sawise tiba ing Chandakas ing 1669, pendudukan Turki wiwit ditandhani dening pemberontakan ganas lan getih. Ing pungkasan 19th abad pemerintah Turki rampung. Negara Cretan diciptakake karo Raja Yunani minangka Komisioner Tinggi pulo kasebut. Ing 1913, Crete pungkasane gabung karo resmi Yunani.

Kreta minangka bagéan saka ekonomi lan warisan budaya Yunani, nalika njaga sipat budaya lokal (kayata puisi lan musik dhewe).

Kreta duwe puisi Mantinades sing khas lan akeh tarian pribumi, sing paling penting yaiku Pentozali, lan nduweni peradaban literatur sing misuwur. Penulis Cretan wis menehi sumbangan penting kanggo sastra Yunani.

kutha

Kabeh kutha sing apik banget, apik banget lan dikunjungi

  • Chania
  • Rethymno
  • Heraklion
  • Lasithi
  • Ierapetra
  • Agios NIkolaos

Kreta kalebu gunung, lan karaktere ditetepake kanthi sawetara gunung sing nyebrang saka sisih kulon mangetan, dibentuk telung klompok gunung sing beda:

Pulo iki duwe pirang-pirang gorges, kayata

  • Gorge Samaria
  • Kourtaliotiko Gorge
  • Ha ayu
  • Imbros jurang
  • Platania jurang
  • Richis jurang
  • Jurang saka wong mati
  • Gorge Aradaina

Wilayah sing dilindhungi lingkungan

Ana sawetara wilayah sing dilindhungi lingkungan. Salah sawijine area kasebut ana ing pulo Elafonisi ing pesisir sisih kidul-kulon Kreta. Hutan palem Vai ing sisih wétan Kreta lan Dionisades duwe urip kewan lan tanduran. Vai nduwe pantai palem lan alas sawit paling gedhe ing Eropa. Pulo Chrysi, duwe alas macrocarpa Juniperous sing paling gedhe alami ing Eropa.

Samaria Gorge minangka cadangan biosfos jagad lan jurang Richis dilindhungi amarga macem-macem keanehan.

Knossos minangka pusat peradaban Minoan sing paling misuwur, salah sawijining peradaban apik banget saka manungsa. Sing kesuwur kutha kuna karo kraton minangka situs arkeologi paling gedhe lan paling umum sing durung ditemokake ing Creta. Miturut tradhisi, dadi jog saka raja legendaris Minoa. Saliyane dadi pamrentahan kulawarga kerajaan, uga dadi pusat administratif lan agama kanggo kabeh wilayah kasebut. Istana kasebut uga ana gandhengane karo legenda sing nyenengake, kayata mitos Labyrinth karo Minotaur, lan crita Daedalus lan Icarus.

Iki dibangun ing rong tahap, pertama ing 1900 SM lan banjur ing 1700-1450 SM lan ngenggoni area 22,000 m. Sampeyan mlebu ing pengadilan tengah liwat lawang sisih kidul. Sampeyan banjur nyawang telung swiwine. Ruang tahta mapan ing sisih kulon.

Wétan sisih wétan ngemot ruangan kraton, kamar poros dobel, megaron ratu karo fresios lumba-lumba, papan bengkel - ing ngendi bengkel watu watu nggayuh papan sing terkenal - lan kamar panyimpenan. Ing lawang sisih lor yaiku omah adat kanthi kolom lan cagak. Ing sisih Lor Lor ing njaba kraton yaiku pondokan nafsu, téater lan dalan kraton sing tumuju kraton cilik. Ing sisih lor sisih wetan ing kraton utama sampeyan bisa ngunjungi Villa kraton lan 1 km luwih ing sisih kidul yaiku makam kerajaan.

Kreta duwe rong zona iklim, yaiku Mediterania lan Afrika Lor.

Masyarakat Cretan misuwur amarga kulawarga lan kulawarga sing misuwur sing isih urip ing pulau nganti saiki. Creta uga duwe tradhisi kanggo njaga senjata api ing omah, tradhisi sing tahan saka jaman perlawanan nglawan Kakaisaran Ottoman. Saklawasé saben kluwarga ing desa Kreta paling ora duwe pistol sing ora kadaptar. Bedhil tundhuk karo peraturan ketat saka pamrentah Yunani, lan ing taun-taun pungkasan, akeh upaya kanggo ngontrol senjata api ing Kreta wis ditindakake polisi Yunani, nanging kanthi sukses winates. Yen sampeyan rumangsa seneng banget lan pengin njelajah Kreta lan permata sing didhelikake kudu eling, sanajan umume wong sing grapyak banget.

Situs web pariwisata resmi Crete

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Nonton video babagan Creta

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]