njelajah Meteora, Yunani

Meteora, Yunani

Jelajahi kompleks gigir Meteora sing ngluwihi bathi gelap 800 sing ora mung siji saka sudhut planet sing paling nggumunake, nanging uga minangka papan sing penting banget kanggo Gréja Ortodok. Kerohanian lan keagungan alam bisa ngobrol kanthi cara kanggo menehi ewonan pengunjung ing saindenging jagad.

Umume biara 30, didegake ing abad 14th, saiki wis sepi. Mung nem saka isih mbukak lan cocog karo tradhisi agama lan kamursidan jero.

Meteora kalebu ing situs warisan donya.

Sajarah

Guwa ing sacedhake Meteora dienggoni kanthi terus ing antarane 50,000 lan 5,000 taun kepungkur. Contone paling tuwa saka struktur sing digawe saka manungsa, tembok watu sing ngalangi rong pertiga ing lawang menyang guwa Theopetra, dibangun 23,000 taun kepungkur, bisa uga dadi penghalang kanggo angin adhem. Artefak Paleolitikum lan Neolitik wis ditemokake ing jero guwa.

Meteora ora disebutake ing mitologi Yunani utawa uga ing sastra Yunani kuno. Wong pisanan sing manggoni Meteora sawise jaman Neolitik dadi klompok rahasia.

Dheweke manggon ing hollows lan fissure ing menara rock, sawetara sing padha karo 550m ing ndhuwur dhataran. Ketinggian gedhe iki, dikombinasikake karo tembok tembok tebing, tetep dadi pengunjung. Wiwitane, hermits nyebabake kasucen, ketemu mung dina Minggu lan dina khusus kanggo nyembah lan ndedonga ing kapel sing dibangun ing sikil

Minangka awal abad 11, biksu nguwasani gua Meteora. Nanging, biara durung dibangun nganti abad 14, nalika para sami-sami ngupaya ing papan liya kanggo ndhelikake serangan Turki sing saya tambah akeh Yunani. Ing wektu iki, akses menyang sisih ndhuwur liwat tangga utawa angin angin sing bisa dicopot. Saiki, bangun luwih gampang amarga langkah-langkah sing diukir ing parang sajrone 1920s '. Saka biara 24, mung 6 (papat lanang, loro wadon) isih tumindak, kanthi saben omah luwih sithik tinimbang 10 individu.

Ing 1344, Athanasios Koinovitis saka Gunung Athos nggawa sakelompok pandherekane menyang Meteora. Saka 1356 nganti 1372, dheweke nggawe biara meteoron sing gedhe ing Broad Rock, sing pas kanggo biarawan. Dheweke ora aman saka krisis politik lan duwe kontrol lengkap ing biara kasebut.

Ing pungkasan abad 14, pamaréntahan Kakaisaran Byzantine ing sisih lor Yunani saya tambah akeh diancam dening para penyerang Turki sing pengin ngontrol dhataran Thessaly sing subur. Sami-sami pertapa, ngupaya mundur saka penjajahan Turki sing berkembang yaiku pilar Meteora sing ora bisa diakses dadi papan perlindungan sing cocog.

Akses menyang biara nganti abad 17 kaping pisanan lan sengaja angel, mbutuhake tangga tangga dawa dibarengake utawa jaring sing digunakake kanggo nggawa barang lan wong lan kabeh digambar nalika para tamu katon ngancem

Biara kasebut digawe kanggo ngladeni biksu lan biarawati miturut piwulangé Gréja Ortodok Wétan. Akeh saka arsitektur bangunan kasebut yaiku Athonite asale.

Saka enem biara sing duwe fungsi, Biara Suci St Stephen lan Biara Suci Roussanou dipanggoni dening biarawati, dene sisa liyane dienggoni biara. Gunggunge biara Meteora ing 2015 yaiku 56, kalebu biara 15 ing papat biara lan biara 41 ing rong biara. Biara kasebut saiki bisa dadi wisata wisata.

Biara Agung Meteoron paling gedhe ing biara ing Meteora, sanajan ing 2015 mung ana biarawan 3. Iki didegake ing pertengahan abad 14th lan dadi subjek pemulihan lan proyek embellishment ing 1483 lan 1552. Salah sawijining bangunan dadi musium utama Folklore Church Heirloom, kanthi tembaga, lempung lan peralatan kayu kayu kanggo turis. Gereja utama, dikhususake kanggo ngurmati transformasi Yesus dibangun ing tengah abad 14th lan 1387 / 88 lan dihiasi ing 1483 lan 1552.

Biara saka Varlaam minangka biara paling gedhe kaloro ing kompleks Meteora, lan ing 2015 duwe biara paling gedhe (pitung) biara lanang. Iki dibangun ing 1541 lan dihiasi ing 1548. Gereja, khusus kanggo All Saints. Iki dibangun ing 1541 / 42 lan dihiasi ing 1548. Refektori lawas digunakake minangka museum nalika ing sisih lor gereja yaiku parekklision saka Three Bishops, dibangun ing 1627 lan dihiasi ing 1637

Biara St. Stephen ana gereja cilik sing dibangun ing abad 16 lan dihiasi ing 1545. Biara iki mapan ing dhataran tinimbang ing tebing. Iki dibom dening para Nazi nalika perang jagad II sing percaya manawa nyerbu pemberontak lan ditinggalake lan akeh kasugihan seni dicolong. Biara kasebut diwenehake menyang biarawati ing 1961 lan dheweke wis ngrumusake maneh dadi biarawati sing subur, karo biarawati 28 ing omah ing 2015. Gereja St Stefanos cilik yaiku basilica siji-lorong, sing dibangun ing 1350.

St Charalampos (1798) Holy Altar wis diowahi dadi museum modern kanthi pusaka gereja sing paling nggumunake: Skrip, kirim Ikon Bizantium, kanonik lan kain sing disulam nganggo emas, fretwork, potongan perak alus dll.

Agia Triada ana ing papan khas Meteora imposing lan tajem sing umum, wiwit wiwit 1362. Gereja sing kita deleng dina iki dibangun ing sekitar 1476 lan gereja cilik kaya kolum kaping pindho kanthi kubah. Kajaba iku menarik yaiku Museum Nasional Monastery ngudhari pilihan klambi lawas, piranti, piranti lan barang-barang rakyat liyane.

Roussanou dibangun ing 1529 ing reruntuhan bangunan lawas.

Agios Nikolaos Panausas minangka biara multilevel, anggun lan ngetren sing ana ing cedhak Kampung Kastraki. Cara urip monastik sing diatur ing biara iki diadegake sajrone dekade pisanan abad 14th. Frescos minangka lukisan sing wis ditandatangani paling tuwa.

Rituals

Ing Paskah, biara ing Meteora njamin sampeyan bakal ngrasakake saiki. Ngalami keprungu lan kepenak banget, lan andhap asor bisa nuntun sampeyan menyang atmosfer mistik kanggo dimurnèkaké.

Sajrone Minggu Suci, massa diwiwiti ing 19: 00 lan rampung sekitar 21: 00. Ing tengah wengi ing dina Sabtu Paskah nalika kebangkitan diumumake, lawang biara terbuka kanggo sambutan sing pengin rawuh ing kabeh upacara agama.

Maundy Kamis unik ing biara Varlaam kanggo massa pungkasan. Kanthi swara lonceng sing muni kanthi sedhih, para wong percaya melu drama ilahi supaya bisa ngunggahake spiritual lan moral.

Ing dina Jumuah, Epitaph dihiasi lan aroma dupa lan lilac ngisi swasana. Ikon kasebut katon nangis ing cahya lilin pucat. Pengunjung biara nyembah ing sirah kanthi andhap asor lan ambegan kanthi tenang ing papan kasebut nalika wektu kasebut katon mandheg.

Ing dina Minggu Paskah uga dina-dina sabanjure, mesthine kudu dikunjungi. Mambu domba panggang dadi mabuk ing endi-endi, dene paskah sing ana gandhengane Paskah paspaliáres :

Situs web pariwisata resmi Meteora

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

http://www.visitgreece.gr/en/culture/world_heritage_sites/meteora

Watch video babagan Meteora

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]