njelajah Mycenae, Yunani

Mycenae, Yunani

Jelajahi Mycenae minangka situs arkéologis, ing bukit 900m ndhuwur ndhuwur segara, ing cedhak Mykines ing Peloponnese. Iku udakara 120km sisih kidul Athens.

Ing millennium kaping SM kapindho, Mycenae minangka salah sawijining pusat peradaban Yunani, lan salah sawijining peradaban paling penting sing katon ing wayah awan.

Potongan arkeologi paling awal nuduhake manawa situs Mycenae dienggoni wiwit taun 7th milenium SM, wiwit jaman prasejarah. Ing posisi sing unggul, alami sing dikuwatake ing antarane bukit-bukit sing tenang ing Profitis Ilias, lan Sara, kanthi sumber banyu sing akeh banget, dadi papan sing cocog kanggo wong urip lan urip kanthi aman.

Antarane 2700 lan 2200 SM, ana kutha sing akeh pedunung lan makmur ing kene. Bangunan bunder kasebut, diameter diameter 27 sing ndominasi puncak bukit, dadi saksi kekuwatan kutha sing ora bisa ditolak. Benteng Tiryns rampung kanthi tahapan, kanggo nglindhungi kompleks kraton, papan ibadah lan papan panguburane. Gudang, bengkel lan omah ngrampungake gambar kutha sing ngrampungake meh taun 2000, nganti abad 5 SM.

Ing sekitar 1700 SM, konstruksi diwiwiti ing makam monumental pisanan. Sawise iki, ekspansi dikembangake kanthi cepet. Komplek Palatial, masonry Cyclopean sing apik banget nganti saiki, "makam Agamemnon" sing misuwur, lengkungan gedhe, sumber banyu lan rampokan kalebu salah sawijining komplek arsitektur sing paling misuwur ing donya kuno.

Apogee saka Mycenaean, kanthi arsitektur sing mulia, monumen tulisan lan peradaban canggih, kedadeyan ing Zaman Akhir Pungkasan, ing antarane 1350 lan 1200 SM.

Kurangé populasi Mycenae dumadi ing sekitar 1100 SM, bisa uga amarga karusakan ing lindhu lan kebakaran. Nanging, sadurunge wis dadi kekaisaran sing hebat, sing nuding reputasi kasebut ing sejarah ora mung saka Yunani, nanging jagad kabeh.

Bentengane bukit Tiryns sing nglindhungi kompleks kraton yaiku konstruksi sing nyenengake yaiku wong-wong Yunani kuno ora bisa percaya yen dibangun tangane manungsa. Mangkono, arsitek Tiryns dikandhakake minangka Cyclopes. Kabeh pahlawan gedhe sing duwe kekuwatan gaib digandhengake karo Tiryns: Bellerophon, Perseus, lan Hercules. Pancen, konstruksi tembok ora bisa dipercaya lan tantangan kanggo logika, sanajan pengunjung saiki. Sawijining wong sing nggegirisi ing ngarsane pemasangan sing paling sampurna, ora bisa ngerti kepiye carane utawa sapa sing bisa nggarap kejuruteraan sing apik banget.

Dadi menowo peradaban Mycenaean kalebu keturunan menyang jero sejarah manungsa. Ningali Mycenae lan Tiryns, siji kelangan kabeh rasa. Legenda lan sejarah nyandhang motif kaya impen. Dewa-dewa, sing wis dieling-eling jeneng ing prasasti suku kata Mycenaean, bisa uga wis kenal. Pahlawan isih mlaku ing benteng Mycenae, para penjaga sing kepungkur.

Situs web pariwisata resmi Mycenae

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Mycenae

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]