njelajah Olympia, Yunani

Olympia, Yunani

Jelajahi Olimpiade sing didhaptar minangka situs warisan donya lan kutha cilik ing semenanjung Peloponnese ing Yunani. Ing "Lembah Dewa" dumunung ing papan suci sing paling misuwur ing Yunani, lan papan kelairan penting olahraga atletik sing penting; Olimpiade Olympia minangka salah sawijining tujuan wisata sing paling misuwur ing Yunani, lan salah sawijining jeneng merek sing paling misuwur ing saindenging jagad misuwur kanthi situs arkeologi sing padha, sing dadi papan religiusitas PanHellenic utama Yunani kuno.

Olympia gampang diakses saka wilayah liyane sing disenengi Yunani. Ing sisih kidul wétan lan kurang saka jam 4 Athens. Situs kasebut khusus darmabakti kanggo Zeus lan narik kawigaten para pengunjung ing saindenging jagad Yunani. Wangun bangunan bangunan sing rada ora bisa dibentuk, sing paling penting yaiku Temple of Hera, Temple Zeus kanthi patung Zeus (krisselephantine gigantic (gading lan emas ing pigura kayu, sing dijenengi salah sawijining 7 kamulyaning jagad kuna, ing ngendi pangorbanan sing paling gedhe) lan Pelopion, isih ana papan terbuka utawa papan ing jero ruangan suci.

Olimpiade dianakake saben taun 4 ing jaman kuno Klasik, wiwit abad 8th SM nganti abad 4 Masehi.

Situs arkeologi sing dianakake ing bangunan 70 sing signifikan, lan reruntuhan akeh sing isih urip, sanajan candhi utama Zeus mung urip minangka watu ing lemah.

Sajarah

Bukti paling awal babagan kegiatan bangunan ing situs kasebut wiwit saka sekitar 600 SM kanthi kuil Hera. Bendahara lan Pelopion dibangun nalika abad 6 SM. Stadion kaping pisanan dibangun ing sekitar 560 SM. Iku mung kanggo trek sing gampang. Stadion kasebut diowahi maneh ing sekitar 500 SM kanthi sisih miring kanggo penonton lan rada pindah ing sisih wétan. Sajrone abad 6 SM, sawetara olahraga ditambahake ing festival Olimpiade.

Sajrone periode Klasik ing antawis taun 5th lan 4th SM SM, minangka umur emas situs ing Olimpiade. Wangunan bangunan lan struktur religius lan sekuler sing anyar.

Kuil Zeus dibangun ing tengah abad 5 SM. Ukuran, ukuran lan ornamen kasebut ngluwihi apa wae sing didhekake ing situs iki. Fasilitas olahraga liyane, kalebu lelaran pungkasan stadion, lan hippodrome (kanggo lumrahe kreta) digawe. Prytaneion dibangun ing sisih lor-kulon situs ing 470 SM. Mandi Yunani dibangun ing tengah abad 5 SM.

Ing wektu klasik pungkasan, luwih akeh struktur sing ditambahake ing situs kasebut.

Pungkasan abad 4 abad SM ndeleng degdegan ing Philippeion. Sekitar 300 SM bangunan paling gedhe ing situs kasebut, Leonidaion, dibangun kanggo nggayuh pengunjung penting. Amarga pentinge game kasebut, bangunan atlit liyane dibangun kalebu Palaestra (3rd abad SM), Gymnasion (2nd abad SM) lan omah mandi (c.300 SM). Pungkasane, ing 200 SM, sawijining dalan gerbang dibangun kanggo nggandhengake lawang ing stadion menyang papan suci.

Sajrone jaman Romawi, dolanan iki dibukak menyang kabeh warga Negeri Sembilan

Kakaisaran Romawi. Program bangunan anyar lan ndandani ekstensif, kalebu ing Temple of Zeus, ditindakake.

3rd abad ndeleng situs kasebut ngalami karusakan saka lindhu. Suku-suku sing mlebu ing 267 AD ndadékaké ing tengah situs sing dikuwataké nganggo bahan sing dirampok saka monumèné. Sanajan karusakan, festival Olimpiade terus dianakake ing situs kasebut nganti Olympiad pungkasan ing 393 AD,

Situs web pariwisata resmi Olympia

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Olimpiade

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]