njelajah Santorini, Yunani

Santorini, Yunani

Jelajahi Santorini, permata sing berharga saka Aegean, sing bener dadi klompok pulo sing kalebu Thíra, Thirassiá, Asproníssi, Palea lan Nea Kaméni.

Kompléks komplek pulo Santorini isih dadi gunung sing aktif lan bisa uga mung siji-siji gunung ing jagad sing kawah ing segara. Pulo-pulau sing dadi Santorini dadi wujud amarga saka kegiatan vulkanik intensif; rolas jeblugan ageng, siji saben taun 20,000, lan saben letusan ganas nyebabake ambruk bagean gunung geni nggawe kawah gedhe. Nanging, gunung api kasebut bisa nggawe maneh lan digawe bola-bali.

Letusan gedhe pungkasan 3,600 taun kepungkur (sajrone Umur Minoan). Erupsi kasebut ngrusak peradaban prasejarah lokal sing terus maju, bukti sing ditemokake nalika penggalian pemukiman ing Akrotíri. Bahan sing solid lan gas sing muncul saka njero gunung gunung nggawe "vakum" sing ana ing njero lemah, nyebabake ambruk bagean tengah lan nggawe "pot" - Caldera -today - kanthi ukuran 8 × 4 km lan ambane nganti 400m ing ngisor segara.

Caldera vulkanik, kawah jero banyu sing gedhe banget sing dibentuk ing njeblug ing abad 16th SM SM, ndominasi lanskap.

Kegiatan gunung berapi paling anyar ing pulau kasebut dumadi ing 1950. Pungkasane pulau kasebut sejatine museum logika geologis / gunung berapi sing akeh banget ing ngendi sampeyan bisa mirsani macem-macem struktur lan bentuk geologi.

Sanajan tuwuh pariwisata ing pulo, Santorini, salah sawijining pulo sing misuwur Yunani, tetep dadi tujuan sing apik banget lan apik.

Nggolek romantis Santorini dianggep dadi papan sing paling apik kanggo plancongan romantis ing Yunani, amarga ora akeh papan ing jagad iki sampeyan bisa nyenengake perairan sing cetha nalika katon ing gunung saka gunung berapi aktif ing tengah segara. Pulo iki duwe reputasi sing berkembang dadi tujuan manten kanggo pasangan ora mung saka Yunani nanging saka kabeh ndonya. Lelungan menyang Santorini karo setengah liyane minangka impen kanggo sapa wae sing ndeleng paling ora siji foto ing Caldera sing misuwur ing pulau lan nguciwani ciuman ing ngisor srengenge sing misuwur ing Santorini minangka pengalaman romantis sing paling dawa!

Jelajahi kutha-kutha ing pulo kasebut. Firá minangka ibu kota sing apik; munggah ing pinggir Caldera, katon kaya lukisan sing apik banget. Firá, bebarengan karo Oia, Imerovígli lan Firostefáni sing ana ing dhuwur ing tebing, nggawe sing diarani "alis Caldera", balkon Santorini, sing nawakake pemandangan gunung berapi sing luar biasa.

Desa cilik liyane sing misuwur yaiku Akrotíri lan Méssa Vounó, kanthi situs-situs arkéologis sing misuwur, Pýrgos, Karterádes, Emporió, Ammoúdi, Finikiá, Períssa, Perívolos, Megalohóri, Kamári, Messariá lan Monólithos: sawetara desa dadi kosmopolitan sawetara luwih tentrem; lagi diubengi dening pakebonan anggur sing akeh; kutha-kutha ing pucuk tebing pucuk kanthi kraton sing ana tampilan sing apik tenan ing Aegean. Banget swasana tradisional desa dadi pengalaman sing nyenengake.

Kunjungan menyang Santorini minangka pengalaman gastronomic utama, amarga pulo kasebut minangka swarga kuliner sing bener. Nambani sawetara produk tradisional sing misuwur kayata tomat ceri, tanduran endhog putih, fava, caper lan "hloró tyrí", jinis keju wedhus seger sing ditemokake ing pulo kasebut, utawa kenapa ora nyoba sawetara anggur sing luar biasa sing diasilake saka anggur sing ditanam ing lemah vulkanik ing pulo kasebut. Assyrtiko, Athyri, Aidani, Mantilaria lan Mavrotragano mung sawetara jinis khas sing bisa dirasakake ing winain anggur sing misuwur ing pulo kasebut (sebagian uga bisa digunakake minangka museum uga) utawa ing restoran.

Nuju pantai volcanik, Venture menyang bandha segara ing Santorini lan nikmati banyu segara lan pantai biru kanthi pasir putih, abang utawa ireng utawa kerikil gunung, formasi rock biasa lan mujur lunar sing apik banget.

Ing desa lan kutha

Ana sawetara desa lan kutha ing Pulo Santorini, papat ana ing sadhuwure pucuk pucuk tebing caldera.

  • Fira - kutha sing paling apik ing pinggir tebing, nampilake kabeh sing ana ing Oia, nanging luwih akeh kebacut.
  • Karterados - 2km sisih kidul Fira. Ing kene sampeyan bisa nemokake arsitektur tradisional Santorini
  • Kamari - pantai kerikil ireng. Nduwe pemandangan Sunrise sing nggumunke.
  • Firostefani - mung sawetara menit 10 mlaku saka Fira, nawakake tampilan gunung berapi lan srengenge saka ing papan kasebut.
  • Imerovigli - kutha resort cilik ing tebing sing numpak bis cendhak adoh saka Fira. Nduwe pemandangan srengenge sing nggumunke (kabeh suwene tekan ngisor) lan saka Oia.
  • Oia utawa Ia - kanggo srengenge sing ora lali, bisa uga papan sing paling apik ing tebing kasebut.
  • Pyrgos - titik paling dhuwur ing pulo kasebut; biara sing apik lan lurung-lurung, bisa bersaing karo Oia.
  • Perissa - Becik, pesisir sing apik lan tavern iwak Yunani sing apik.
  • Megalochori-Desa sing akeh pasamuwan-pasamuwan siklon putih.
  • Akrotiri-Dolan maring Bèntèng Venetian lan ing ndhuwur kanthi tampilan apik La
  • Ponta- bengkel pameran Yunani Bagpipe-Musik saben dina!
  • Mesaria - Pusat pulo. Ana pasar cilik ing dalan saben esuk nganggo iwak seger. Aja kliwat
  • Harta Argiros kanggo ndeleng omah abad 19th sing dibangun kanthi lengkap.
  • Monolithos- Pancing apik lan sawetara tavern apik. Apik banget kanggo bocah, kaya banyu iku cethek.
  • Vlichada - desa cilik lan pantai.
  • Vothonas - desa rock cilik, pasamuan St Ann kene. Arsitektur minangka desa sing paling aneh ing pulo kasebut, amarga kabeh bangunan kasebut dipotong saka jurang sing ana ing kono.
    Uga Thirasia, sawijining desa ing pulo cedhak kanthi jeneng sing padha-dibukak dening turis sing luwih sithik. Ana dolan saben dina menyang Kameni (gunung geni) sing uga tekan pulo Thirasia.

Jeneng alternatif kanggo Santorini yaiku Thira. Santorini uga minangka jeneng kanggo kulawarga pulo sing ana ing sekitar Thira, nalika dadi pulau siji sadurunge acara gunung berapi ing sekitar 1628 SM

Pulo cilik kasebut nyuda macem-macem lanskap lan desa. Dolan maring arsitektur tradisional ing desa cilik Mesa Gonia sing ngemot campuran reruntuhan saka gempa 1956 lan dipulihake villa uga anggur ing sikil pemukiman. Pyrgos minangka desa liyane sing misuwur sing mapan ing daratan karo omah-omah lawas sing isih gedhe, sisa saka istana Venetian lan sawetara gereja Byzantine.

Pulo iki duwe sumber banyu segara, spring cilik sing ana ing guwa ing mburi gereja cilik sing ana ing satengahing Kamari lan mlebu ing Thira Purba. Musim semi iki mung menehi banyu; Nanging, ana kualitas apik amarga mung saka outcrop watu gamping sing isih ana. Sadurunge awal 1990, perlu banyu dikirim menyang pulo liwat tanker saka Kreta. Saiki umume hotel lan omah duwe akses banyu sing diwenehake tanduran tanduran lokal. Nalika banyu iki bisa diombe, isih rada asin, mula umume para pengunjung ngombe banyu sing ana ing Santorini.

Fira, Santorini 900 sikil ndhuwur Plabuhan Lawas.
Fira minangka ibukutha sing murub, omah-omah arsitektur Venetian lan Cycladic, sing lurung-lurung cobblestone putih nggegirisi karo toko, tavernas, hotel lan kafe, nalika nempuh ing pinggir caldera sangang atus kaki ing sadhuwure plabuhan. Yen tekan segara, sampeyan bisa nggunakake mobil kabel saka port utawa bisa uga lelungan ing salah sawijining atusan mules munggah langkah 588 zigzagging. Sampeyan uga bisa nyoba mlaku-mlaku, nanging kudu dielingake, lagi ana angin, sempit ing sisih mung kurang tembok, kabeh ditutupi kuldi kuldi lan kuldi dhewe ora bakal nyoba nyoba sampeyan.

Mlaku ing sisih lor saka Fira udakara udakara udakara udakara udakara udakara bakal nggawa sampeyan menyang Imerovigli, sampeyan bisa ndeleng pemandangan sing apik banget saka pemandangan sing unik saka pulo kasebut saka kutha cilik.

Ing ujung lor kaldera yaiku kutha Santorininian quintessentially, uga dieja Ia lan ngucapake EE-ah, kanthi tembok putih sing dicelupake ing gunung gunung lan domes biru sing munggah ing ndhuwur kaendahan Teluk Ammoudi sing nggumunake. Nalika surup, kutha kasebut narik kawigaten wong akeh sing kepengin weruh ing srengenge. Srengenge Santorini, kaya sing dideleng saka Oia, dianggep dadi sing paling apik ing jagad iki.

Amarga kaendahan alam ing Santorini sing luar biasa lan unik, akeh penyanyi Yunani wis milih pulo kasebut minangka setting video kasebut. Seri TV Yunani lan Brasil ditembak saka Santorini, uga sawetara film Hollywood (kayata Tomb Raider II). Umume Santorini minangka kutub kesengsem kanggo selebriti Yunani lan internasional.

Temokake musium arkeologi Santorini lan apik:

  • Museum Thi Prasejarah
  • Museum Arkeologi
  • Museum of Folkloric Art
  • Museum Angkatan Laut
  • Museum Anggur

Pesta penting internasional ditindakake saben taun, dadi pulau kasebut dadi titik pertemuan kanggo seniman terkenal.

Sing paling penting yaiku Jazz Festival ing wulan Juli.

Ing wulan Agustus, acara utama yaiku Ephestia (ing basa Inggris, yaiku: "Volcania") sing minangka seri perayaan dibunderaké kanthi pésta kembang api sing nduwéni letusan gunung geni.

Santorini, wilayah gunung cilik sing paling enom ing Timur Tengah, wis nunggu sampeyan. Sampeyan bisa mlebu kanthi pesawat utawa nganggo kapal. Aja mikir kaping pindho. Pengalaman kanggo sampeyan dhewe romantis sapisan lan pesona saka mutiara Aegean iki.

Situs web pariwisata resmi Santorini

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Nonton video babagan Santorini

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]