jelajahi Tesalonika, Yunani

Thessaloniki, Yunani

Jelajahi Thessaloniki (520 km sisih lor Athens) kutha paling gedhe nomer loro ing Yunani lan pusat sing paling penting ing wilayah kasebut. Dibangun ing sacedhake segara yaiku metropolis modern sing menehi tandha-tandha sejarah badaie lan karakter kosmopolitan, sing menehi kaendahan lan pesona khusus.

Udakara udakara udakara yuta yuta, dianggep minangka ibukutha budaya Yunani, kondhang kanggo festival, acara lan budaya budaya sing umum ing umum lan saiki wis ditingkat minangka kutha pesta sing paling apik ing donya. Sing luwih penting, uga dadi kutha kanthi sejarah taun 3,000 sing terus; nglestarekake tinggalan Romawi, Byzantine, Utsmaniyyah kepungkur lan umure Yahudi sing dadi dominan. Akeh gereja Byzantine, lan kabeh kabupaten kutha khusus, kalebu ing dhaptar Warisan Donya UNESCO.

Turutake ing tengah kutha Tesalonika lan rencana ngunjungi papan sing cedhak. Kajaba iku, nalika ana ing Tesalonika kudu digayuh menyang Halkidiki.

Apa sing Deleng. Objek wisata paling apik ing Tesalonika Yunani.
Tembok Byzantine sisih lor lan bagean tembok sisih kulon isih ngadeg, uga simbol kutha - Menara Putih, salah sawijining 16th Century. Menara benteng AD - sing dadi menara sing isih ana ing segara. Digunakake ing tembok liyane sing ana ing kutha Luhur sing nggambarake tampilan bayangan, utamane ing wayah sore. Mlaku-mlaku ing promenade pinggir laut sing gedhe banget (udakara 12 km kabeh). Deleng Penggalian Forum Roman.

Dolan maring kutha ndhuwur kanggo omah-omah lawas tradisional, lurung-lurung sing ditekuk cilik, Benteng Byzantine, benteng Eptapyrgion.

Gereja Agios Demetrios
Apa maneh, sampeyan kudu ora kejawab gereja Byzantine sing dibangun ing antarane 5th lan 14th abad ACE, kayata Agios Demetrios, (7th Century. ACE) lan Agia Sophia (Holy Wisdome, 9 Century. ACE), lan akeh sing luwih cilik sing luwih apik ing sisih ndhuwur kutha (St Nicolaos Orfanos banget kanggo dipikirake fresco (mbukak Tue-Sun 8.30am-3pm)), sing ana ing Daftar Warisan Donya UNESCO. Salah siji saka wong-wong mau, Rotunda, wiwit urip minangka kuil Zeus Romawi, sing dibangun dening Galeri Galus, lan meh kaya Pantheon ing Roma. Ing jejere Rotunda, delengen Arch of Triumph Galerius lan reruntuhan istana.

Gereja Agia Sofia
Kutha iki uga dikenal minangka "ibune Israel", amarga komunitas Yahudi sing biyen ngrembaka ing kene, sing ana wiwit jaman Romawi lan saya gedhe sawise Kakaisaran Uthmaniyyah njupuk pengungsi Yahudi sing diusir saka Spanyol, Portugal, lan wilayah Spanyol ing wilayah Spanyol. Italia; wong-wong Yahudi iki dikenal dadi "Sephardim". Wong-wong Yahudi Sephardic nggawe persentase pinunjul saka pedunung lan infrastruktur kutha nganti Perang Dunia II, nalika musim semi, 1943, meh kabeh dibuwang dening Nazi menyang kemah mbesmi ing Auschwitz, ora bakal bali maneh. Nanging, isih ana rong Sinagoga, lan sampeyan bisa ndeleng Museum Yahudi.

Apike uga bathik umum Turki Bey Hamam, Bezesteni (pasar tertutup Ottoman kanggo barang-barang perhiasan lan barang berharga) Alatza Imaret (omah miskin Ottoman) lan Hamza Bey Camii (loro-lorone dibalekake lan digunakake kanggo pameran).

Pasar panganan tradisional, kanthi atusan warung sing adol daging, iwak, woh, sayuran (kadhangkala pipi-by-jowl, pengalaman sing ora kepenak kanggo Amerika Lor), sandhangan lan sepatu murah, kembang, rempah-rempah lan rempah-rempah, ing antarane Dataran Aristotele lan Venizelou dalan.

Aristotelous Square-paling gedhe ing kutha-lan promenade karo kafe lan restoran.

Pesta film internasional sing paling lincah lan berorientasi para pemuda sing ditindakake ing wulan Nopémber, International Trade Fair in September.

Museum lan galeri

Museum Budaya Byzantine
Amarga sejarah lan macem-macem kutha, Tesalonika akeh omah-omah musium sing ana pirang-pirang eras ing sejarah. Loro musium paling misuwur ing kutha kasebut kalebu Museum Arkeologi Tesalonika lan Museum Budaya Byzantine, sing uga bangunan kasebut minangka titik minat arsitektur.

Museum Arkeologi Tesalonika diadegake ing 1962 lan nduwe sawetara artefak kuno Makedoni kuno sing penting, kalebu koleksi karya seni emas saka kraton Aigai lan Pella. Uga omah pameran saka jaman kepungkur prasejarah saka Macedon, wiwit saka Neolitikum nganti jaman Bronze. Wong diwasa € 6, bocah gratis.

Museum Budaya Byzantine minangka salah sawijining museum sing paling misuwur ing kutha, sing nuduhake kutha kepungkur Byzantine sing mulia. Museum iki uga dianugerahi hadiah museum Dewan Eropa ing 2005. Museum saka Menara Putih ing Tesalonika ngemot pirang-pirang galeri sing ana hubungane karo jaman biyen, wiwit nitahake Menara Putih nganti taun-taun kepungkur.

Museum kutha liyane kalebu Pusat Ilmu lan Teknologi Tesalonika, ing tenggara Tesalonika lan salah sawijining museum teknologi paling dhuwur ing Yunani lan tenggara Eropa lan Museum Sejarah Atatürk sing Mustafa Kemal Atatürk, ngedegake Turki modern-modern , miyos.

Museum Arkeologi Thessaloniki. Andronikou jalan 6. Ngliwati sejarah Macedon wiwit jaman prasejarah nganti jaman Romawi.
Museum Budaya Byzantine. Stratou avenue 2. Museum sing menang penghargaan (2005 - Museum Eropa paling apik).
Museum ing Menara Putih Dumunung ing landmark paling misuwur ing kutha ing pinggir tlaga.
Pusat Ilmu lan Teknologi Tesalonika. Dumunung ing pinggir bandar kidul-wetan, omah karo planet digital kursi 150, Cosmotheatre kursi 300 kanthi layar rata paling gedhe ing Yunani, amfiteater kursi 200, uga téater simulator gerak kanthi telung platform, proyéksi 3-D rgearding item dipamerake.
Omah Atatürk. Dalan Agiou Dimitriou. Omah kasebut yaiku Kemal Ataturk, ngedegake Turkey modern, lair.
Museum Seni Kontemporer Makedoni. Sisih sisih ndhuwur Fairground ing Egnatia st 154

Yayasan Kesenian Teloglion. Dumunung ing kampus Universitas Aristotle University, ing dalan Agiou Dimitriou.
Museum Olimpiade Jalan Tritis Septemvriou & Agiou Dimitriou. (300m ing sisih wétan Yayasan Kesenian Teloglion). Hubungan olahraga.
Museum ing Aghios Demetrios. Cara Agiou Dimitriou, Telepon: + 30 2310 270008. St Demetrios, asli saka Tesalonika sing dipateni Galarius, yaiku santo penaung kutha. Gereja basilis iki pisanan dibangun ing abad kaping 5 Masehi khusus kanggo St. Demetrios.
Museum Seni Kontemporer Negara, Tesalonika. Kolokotroni 25, kabupaten Stavroupoli.
Museum Yunani kuno, Byzantine, lan Alat Musik Kiriman Byzantine. Ing Katouni 12, ing kabupaten Ladadika.
Museum Fotografi Thessaloniki. Pelabuhan, Warehouse A.
Museum of Sinematografi ing Tesalonika. Pelabuhan, Warehouse A.
Museum Rakyat lan Etnologis Makedonia lan Teras. Vassilisis Olgas St 68.
Galeri Seni Perbandaran. Vassilisis Olgas St 162.
Sampeyan uga migunani kanggo njaga situs web Museum of Macedonia sing nutupi wilayah kasebut.

Apa sing kudu dilakoni
Kutha iki mesthi dikenal antarane wong Yunani kanggo budaya kutha sing sregep, kalebu duwe kafe lan bar per-kapita paling akeh tinimbang kutha liyane ing Eropa (pirsani: Ngombe); lan duwe sawetara hiburan malam lan hiburan sing paling apik ing negara iki, matur nuwun karo populasi enom sing gedhe lan rasa multikultural. Bar trendi kasebar ing saindenging kutha lan ngrampungake kabeh rasa, kanthi akeh sing ana ing dalan-dalan sing mlaku utawa sadawane pesisir, kanthi tampilan segara; nalika kedadeyan lan acara saben dina ditindakake ing saindenging kutha saben dinane.

Tesalonika uga misuwur amarga promenade / tlatah pinggir banyu sing apik banget, sing jembaré kira-kira 4.5 km saka plabuhan lawas tekan Balai Konser Tesalonika. Saka Menara Putih, pinggir banyu dadi gedhe (diarani Nea Paralia) lan bebarengan dalan segara, nampilake kebon tematik 13. Nalika musim panas kebak Tesalonika sing seneng mlaku-mlaku ing wayah sore (diarani "volta" lan ditrapake ing budaya kutha). Ing kana, sampeyan bakal nemokake wong sing adol panganan jinis, nunggang sepeda, skating, mancing lan swasana umum umume kanthi Teluk Thermaic lan plabuhan.

Ana demo kutha sing mlaku ing 18.30 sing diwiwiti ing ngarep rotunda. Sampeyan bakal entuk katrangan ringkes babagan sejarah, mitos, arsitektur lan gaya urip ing kutha uga sawetara rekomendasi babagan toko sing didhelikake nanging ora kepenak - lan bisa uga cookie gratis.

Yachting
Teluk Thermaic minangka tantangan kanggo yachting lan pelayaran. Wis pirang-pirang dina ana angin Lor nanging ana ombak sing sithik, nggawe kapal lan nyenengake kanggo kabeh pelaut. Ana telung klub kapal ing Tesalonika lan kejuaraan donya sing ditindakake ing saben taun. Tesalonika duwe sawetara marinas, sing paling penting ing Kalamaria, tenggara ing tengah kutha, dene sing anyar diusulake bakal dibangun ing sisih tengah kutha sing bakal ngemot papan-papan muatan 182. Ana uga perusahaan charter Yacht sing nyewa yate.

Dolan maring situs Arkeologi Thessaloniki

  • Forum kuno (tanggal nganti akhir 2nd utawa 3 awalrd abad AD) kanthi alun-alun, portico, bangunan tambahan lan odeum (293-395 AD), kompleks kraton Galerius Maximianus (4th c. AD), thermae, hippodrome, candhi lan monumen liyane lan bisa ditemokake (ing antarane mosaik seni endah) digambarake ing penggalian lan survey. Ing kothak sisih kidul, yaiku Stoa saka Idola sing misuwur, sing dihiasi rong tingkat lan mewah.
  • Archumphal Archus Galerius (Kamara), dibangun ing AD 305 kanggo mèngeti kasuksesan militèr umum ing propinsi wétan Kakaisaran Romawi.
  • Rotunda minangka 4 awalth bangunan abad sing mengko diowahi dadi pasamuwan Kristen.

Dolan maring monumen Byzantine Tesalonika

Thessaloniki, kanthi host monumen Byzantine (amarga pentinge sajrone jaman Byzantine), kanthi adil dianggep minangka museum terbuka seni Byzantine. Kepingin weruh liwat kutha, iku pantes kanggo ndeleng:

  • Gereja-gereja Acheiropoietos (5th abad) basilika sing dilapisi telung tingkat, Hikmah Suci Gusti (Hagia Sophia) (7th abad), Chalkeon Panaghia (Virgin) (1028), Hosios David (12th abad), St Panteleemon (pungkasan 13th utawa 14 awalth abad), yaiku jinis silang kanthi alun-alun kaping papat, Ayioi Apostoloi (1310-1314), Taxiarches (14)th abad), Panagouda basilika telung lorong kanthi lambang penting, Agios Ioannis Prodromos (Nymphaion), biara Vlatadon lan 14thpondasi abad sing mung katholikon lan rong sumur ing wilayah kasebut terus urip, Ayios Demetrios minangka basilika sing apik sing darmabakti kanggo wong santo lan pelindung kutha, dll.
  • Tembok Byzantine kutha.
  • Situs arkeologi ing 3 Septemvriou St., kanthi sisa-sisa kuburan kuburan, martir lan kuburan Kristen awal.
  • Bathhouse byzantine (pungkasan abad kaping telulas).
  • Bèntèng Heptapyrgion dibesarkan kanthi tahap, wiwit taun-taun wiwitan Jaman Byzantine menyang jaman Ottoman.

Monumen Ottoman sing nggumunake

  • Menara Putih (15th abad), minangka ciri utama kutha.
  • Moske saka Hamza Bey Cami (15th abad), Aladja Imaret Cami (1484) lan Yeni Cami (1902).
  • Hamams (bathhouse turkish): Pazar Hamam (15th abad), Pasha Hamam (15th abad), Bey Hamam (16th abad), Yeni Hamam lan Yahudi Hamam.
  • Bezesteni, bangunan persagi kanthi domes sing ditutupi timah lan papat lawang dibangun ing pungkasan abad kaping limalas lan dilakokno minangka pasar kain.

Temokake titik lingkungan lan fokus ing kutha

  • Kutha Lawas (Ano Polis), ing endi conto-conto sing misuwur ing jaman Utsmanius lan arsitektur Makedoni tradisional isih ana, ing samping omah sing diremehake dening para pengungsi sing tekan Tesalonika, sawise dikalahake Yunani ing Asia Minor, ing 1922.
  • Suku sejarah Ladadika. Ing taun-taun pungkasan, pirang-pirang intervensi kanggo ndandani kain kutha mbantu nambah Ladadika minangka waktu kanggo ngupayakake hiburan.
  • Pasar tradisional: Modiano, sing dipasang ing bangunan persegi 1922, kanthi fasad lan payon kaca; pasar Kapani utawa Vlalis; Dataran Athonos lan 'Louloudadika' (pasar kembang secara harfiah).
  • Vasilissis Olgas Avenue dijejeri akeh bangunan neoklasik wakil lan conto pungkasan 19th arsitektur eclectic abad.
  • Alun-alun Aristotelous Square, diubengi bangunan gedhung lan mbukak ing pinggir banyu kanggo jembaré 100 meter.

Tugu lan bangunan liyane ing kutha iki:

  • Mylos (pabrik literal). Komplek industri lawas sing dibangun ing 1924, dina iki wis diaplikasi maneh kanggo ngrampungake acara budaya lan kegiatan luang, uga bangunan industri bangunan FIX Brewery lawas lan tanduran VILKA.
  • Biara Lazarist (1886) miturut urutan monas saka Brothers of Mercy, lan saiki digunakake kanggo acara budaya.
  • Panggung Kraton
  • Hall Konsert Thessaloniki. Ajang anyar sing apik, apik banget, macem-macem acara budaya lan acara liyane.
  • Bangunan YMCA, bangunan 1924, kanthi campuran unsur arsitektur Neocolonial lan Byzantesque.

Museums

Sampeyan kudu ndeleng Museum Arkeologi, Museum Budaya Byzantine, Museum Rakyat lan Etnografi, Museum Seni Kontemporer Negara, Yayasan Seni Teloglion, Museum Bioskop Tesalonika, Pusat Ilmu lan Teknologi Tesalonika, lsp.

Sajrone saben taun, Tesalonika dadi festival budaya lan komersial sing penting, kayata Pameran Internasional Tesalonika (saben September), Festival Filem Tesalonika Internasional (saben Nopember) lan International Book Fair (saben Mei).

Apa sing kudu diombe
Tesalonika nduwe pemandangan malam sing aktif lan mung bubar mulai mbukak internasional, kanthi dhaptar Lonely Planet ing Tesalonika minangka "kutha pesta utama" paling kaping lima.

Bar-bar kasebar ing saindenging kutha, sing nggawe suasana nengsemake ing endi wae lan sampeyan bisa ngombe nalika sampeyan pengin, nalika bar trendi baris nyemplung ing kabeh dalan banyu ing Tesalonika saka plabuhan lawas, ing dalan Nikis lan mudhun menyang "Krini ”, Kabupaten pesisir kidul wetan kutha.

Tesalonika uga nawakake macem-macem hiburan wengi, saka klub wengi nganti cilik kanthi musik tari, bar khusus kanggo musik rock, klub jazz lan Bouzoukia, ing ngendi sampeyan bisa nemu musik lan nari Yunani. Papan hiburan gedhe ing kutha kalebu Pyli Axiou lan Mamounia, ing Vilka (sing dipasang ing pabrik-pabrik lawas sing wis diowahi). Sajrone musim panas, ana uga bisa nemokake bar pantai kanthi musik sing nengsemake lan ngombe omben sedina awan lan wengi, sing ana ing pinggiran desa kidul-wetan. Distrik hiburan wengi sing paling dikenal ing kutha yaiku "Ladadika", bebarengan karo akeh restoran lan restoran, sampeyan bakal nemokake klub wengi lan bar sing paling terkenal ing omah-omah ing sisih pinggir plabuhan, nalika ing wilayah sekitar Kamara (Arch of Galerius ) minangka omah lan bar sing luwih murah, sing populer karo pedunung siswa ing kutha. Area sing paling akeh ing panggone wengi ing Tesalonika ana ing ngisor iki.

A bir ing Tesalonika rego € 4-6, alkohol ngombe € 7-10 lan kopi sekitar € 2.50-5.

Njaluk metu
Pendhapat ing Tesalonika menyang papan kayata taman nasional Pieria lan pesisir Chalkidiki asring ngidini para penduduk lan pengunjung ing kutha kasebut kanthi gampang entuk akses menyang sawetara rekreasi ruangan paling apik ing Eropa. Sawetara lelungan klasik sing metu saka Tesalonika kalebu:

Sembarang kunjungan menyang pesisir pantai 500 km sing apik, ing rong driji semenanjung Chalkidiki, ing kana akeh wong Tesalonika (lan turis) sing nginep ing preinan. Ing musim panas, kemah Armenisis ing semenanjung Sithonia nganakake konser lan acara liyane. Sampeyan uga bisa mriksa konser jazz lan klasik sing ditindakake nalika musim panas ing semenanjung Sani (Kassandra). Coba jadwal kunjungan sampeyan nalika musim panas, supaya sampeyan ora bali menyang kutha ing dina Minggu sore, yen sampeyan mesthi bakal nemokake lalu lintas abot saka wong-wong sing bali menyang kutha.

Pesisir Gunung Olympus, menyang Platamonas, wilayah sing apik banget sing ora seneng karo set trendi kasebut nanging ora ilang bisnis - saiki dadi turis kanggo turis saka Eropa Wétan.
Taman Nasional Olympos kalebu Gunung Olympus kanthi sawetara pagunungan apik lan sawetara lembah. Pelarian 4 kasedhiya kanggo turu, sawetara puncak saka 2500 nganti 3100 meter kanggo menek.

Pella, papan kelairan Alexander the Great lan ibukutha Makedoni kuna, sajrone jaman Alexander Agung.

Vergina, situs biasa ing makam kerajaan Makedoni lan ibukutha pertama ing Macedon kuno.

Dion, situs arkeologi sing apik ing sacedhake Gunung Olympus.

Olynthus, situs arkeologi ing Chalcidice.

Danau Prespa lan Doirani caket karo wates karo Albania lan Makedonia. Taman nasional ing kono nawakake lanskap Balkan sing apik lan evokatif lan akeh nonton manuk.

Situs web pariwisata resmi ing Tesalonika

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Tesalonika

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]