Jelajahi Guadeloupe

Jelajahi Guadalupe

Jelajahi Guadalupe kadhangkala dikenal minangka Pulau Butterfly, amarga ana bentuk loro pulo utama.

Guadalupe minangka klompok pulo ing sisih wétan Caribbean mbentuk wilayah luar negeri France. Wangun enem pulo sing dipanggoni, Basse-Terre, Grande-Terre, Marie-Galante, La Désirade, lan Îles des Saintes, uga akeh pulau lan njeblug. Dununge ana ing sisih kidul Antigua lan Barbuda lan Montserrat, sisih kidul-wetan Puerto Rico lan lor Dominika. Ibukutha yaiku Basse-Terre ing pesisir kulon; Nanging, kutha paling gedhe yaiku Pointe-à-Pitre.

Kaya departemen jaban rangkah liyane, minangka bagean integral saka Prancis. Minangka wilayah konstituen Uni Eropa lan Eurozone, euro minangka mata uang resmi lan warga negara Uni Eropa bebas manggon lan ora bakal kerja ing kono. Nanging, minangka jabatan luar negeri, dudu bagean Schengen Area. Basa resmi yaiku Prancis; Antillean, Creole uga dikandhakake.

Geografi

Guadeloupe minangka kepulauan sing luwih saka 12 pulo, uga islet lan karang sing ana ing sisih Lor Segara Karibia ing Samodra Atlantik sisih kulon. Dununge ana ing Kepulauan Leeward ing sisih lor Kuda Antilles, sawijining pulo gunung volcanik. Ing sisih lor ana Antigua lan Barbuda lan wilayah Inggris Oversea ing Montserrat, karo Dominika ing sisih kidul.

Rong pulo utama yaiku Basse-Terre (kulon) lan Grande-Terre (wétan), sing bentuk wujud kupu-kupu kaya sing dideleng saka ndhuwur, loro 'swiwi' sing dipisahake dening Grand Cul-de-Sac Marin, Rivière Salée lan Petit Cul-de-Sac Marin. Luwih saka separo permukaan tanah Guadeloupe dumadi saka 847.8 km2 Basse-Terre. Pulo kasebut kalebu gunung-gunung, ngemot pucuk kayata Gunung Sans Toucher (4,442 kaki; 1,354 meter) lan Grande Découverte (4,143 kaki; 1,263 meter), sing ana ing gunung geni La Grande Soufrière sing aktif, lan puncak gunung paling dhuwur ing Antilles sing luwih murah sing ana dhuwur 1,467 meter (4,813 ft). Beda, Grande-Terre biasane rata, kanthi pesisir watu sisih lor, bukit-bukit sing ora rata ing tengah-tengah, mangrove ing sisih kidul-kulon lan pesisir putih sing dikepung dening karang ing sisih kidul pesisir. Iki minangka papan wisata utama sing ditemokake.

Marie-Galante yaiku pulo paling gedhe nomer telu, diikuti La Désirade, lempung watu gamping wetan sisih wetan, titik paling dhuwur yaiku 275 meter (902 ft). Ing sisih kidul sisih kidul Îles de Petite-Terre, yaiku rong pulo (Terre de Haut lan Terre de Bas) sing ana 2 km2.

Les Saintes yaiku Nusantara saka wolung pulo sing loro; Terre-de-Bas lan Terre-de-Haut dipanggoni. Lanskap padha karo Basse-Terre, kanthi bukit gunung lan gunung sing ora duwe aturan baku.

Ana macem-macem pulo cilik liyane, sing paling penting yaiku Tête à l'Anglais, Îlet à Kahouanne, Îlet à Fajou, Îlet Macou, Îlet aux Foux, Îlets de Carénage, La Biche, Crlet Crabière, Îlet à Goyaves, Îlet à Cochons, Îlet à Boissard, Îlet à Chasse lan Îlet du Gosier.

kutha

  • Pointe-à-Pitre: kanthi pinggiran kutha, yaiku ibukutha ekonomi Guadeloupe
  • Gosier: mungkin minangka salah sawijining papan sing paling menarik ing Guadeloupe kanggo nyenengake wengi. (Sampeyan bisa mlebu klub wengi nganggo sandhangan sing bener, yaiku, tanpa sneakers, ora ana celana pendek)
  • St François yen sampeyan mlebu ing sisih wétan Guadeloupe, sampeyan bakal tekan La Pointe des Chateaux, pemandangan sing digawe saka wedhi lan watu sing meh kabeh bentuk istana. Saka ing kono, sampeyan bisa ndelok ing pulo La Désirade, Petite Terre, Marie Galante, Les Saintes, La Dominique, nanging uga duwe tampilan sing sampurna ing pulo-pulo Grande Terre lan adoh Basse Terre.
  • St Anne apik banget lan santai nanging uga kutha lan pantai sing turis banget (bisa uga wilayah utama turis ing Guadeloupe). Sampeyan bakal nemokake kabeh jinis bar. Restoran mbukak nganti pungkasan ing wayah wengi
  • Baie-Mahault: zona industri lan komersial Guadeloupe, ora ana sing kudu ditindakake utawa dideleng. Ing ngisor iki minangka pusat blanja paling gedhe ing pulo kasebut.

Tujuan liyane

  • Aja kantun air terjun sing luar biasa ing alas ing Basse-Terre (Carbet Falls). Sawetara ana ing jarak 5-10 menit saka jarak saka papan sing paling cedhak, ana sing mbutuhake paling sethithik 3-4 jam kanggo hiking (iku, mesthi kurang asring dikunjungi turis liyane lan sampeyan bisa nemokake dhewe ing air terjun sing nggumunake ing tengah ora ono - pengalaman sing luar biasa!).
  • Rintangan rum lokal nawakake wisata (priksa nalika mbukak nalika bisa beda-beda ing saben musim), sing mesthi migunani amarga produksi rum minangka bagean integral saka ekonomi Guadeloupe. Lan sampling rum lokal bisa uga kudu digunakke.
  • Sanajan ora bisa dadi cara paling apik kanggo ngubengi pulau kasebut, nanging numpak bis isih dadi pengalaman sing sampeyan kudu dilalekake. Murah, kebak warga, sing ditindakake dening driver sing ora wedi, sampeyan bisa nyenengake panorama Karibia sing apik kanthi swara musik Guadeloupean zouk. Sawetara rute ora becik kanggo penumpang weteng sing apes.
  • Pantai: Caravel (ing papan sing ana ing Club Med (pantai kasebut umum, kaya sing dibutuhake saka hukum Prancis), pantai kutha kanthi banyu biru lan kanggo swasana umume, pantai Bois Jolan, pancen ati-ati.
  • Le Moule kutha Moule minangka papan sing apik yen sampeyan pengin adoh saka keganggu ing Pointe-à-Pitre, Gosier lan Baie Mahault. Cukup ing njaba kutha: Sampeyan bisa ngunjungi arkeologi lan etnografis museum Edgar Clerc. Sampeyan bisa ndeleng pameran babagan peradaban India Arawak lan Caribbean.

Ing kutha: Sampeyan bisa nyenengake boardwalk ing wayah awan uga ing wayah sore. Kanggo wong-wong sing seneng surfing lan duwe tingkat sing apik, sampeyan bisa nemokake salah sawijining papan pariwara ing Guadalupe sing misuwur ing lawang kutha. Sampeyan bisa nemokake blanja ing lawang kutha lan ing kutha. Toko mbukak wiwit Senin nganti Setu, kalebu dina Setu, ana sing jarang banget ing Guadalupe. Sampeyan bisa ndeleng kutha ing kutha sing apik banget lan gereja-gereja sing rusak. Menyang arah Saint-François: Yen sampeyan nggoleki pantai, sampeyan bisa pindhah ing pantai "wates l'autre" utawa "l'anse à l'eau", yen sampeyan mangkat saka kutha. Sampeyan bakal bisa ndeleng "maison Zavellos" sing minangka omah kolonial lawas. Ana sing ngarani iku omah angker. Kutha Moule uga duwe salah sawijining distilleri rum sing pertama sing ngasilake rum Damoiseau sing misuwur. Yen seneng mlaku, sampeyan bisa pindhah menyang "baie Olive" ana tebing sing apik utawa pindhah menyang pantai "plage des rouleaux".

Sanajan ora bisa dadi cara paling apik kanggo ngubengi pulau, numpak ing bis isih dadi pengalaman sing sampeyan kudu dilalekake. Murah, kebak warga, sing ditindakake dening driver tanpa wedi, sampeyan bisa nyenengake panorama Karibia sing apik kanthi swara musik Guadalupean zouk. Sawetara rute ora becik kanggo penumpang weteng sing apes. Yen sampeyan ngati-ati, sampeyan bisa nyandhang bali gratis kanggo mburi pengalaman wisata "realistis".

Climate

Sumbangan subtropis kanthi angin dagang; Kelembapan sing sederhana

terrain

Basse-Terre minangka vulkanik sing asale karo gunung interior; Grande-Terre minangka formasi watu gamping cilik; paling saka pitu pulo liyane yaiku gunung berapi

budaya

Guadalupe minangka gelombang budaya sing apik campuran saka imigrasi India, Lebanese, Syrian, Cina ndadekake Eldorado ing ngendi bisa urip dadi paling gedhe.

Mobil bisa disewa ing bandara ing Pointe-à-Pitre utawa dipesen kanthi online ing situs kayata Rentacar lan Satevan. Dalan utama kalebu kualitas metropolitan France, nanging dalan sing luwih cilik asring ora rata, pot-holed lan terus terang. Prudence dibutuhake! Sing pembalap asring ora disiplin, nanging arang banget agresif.

Apa sing kudu ditindakake ing Guadalupe

Nyilem lan scorkeling Scuba. Ana macem-macem iwak tropis, sanajan ing banyu sing kurang saka siji meter. Kanggo sing ora bisa nglangi, lelungan prau ngisor kaca ana.

Ana akeh festival sing bakal dirawuhi ing Guadalupe. Ing Guadalupe diarani dheweke "pesta ing dalan". Dheweke nggunakake pita warna-warni lan tali ing bangkekan kanggo meh padha karo warna kabeh bangsa. Para partai padha wengi nganti esuk. Kadhangkala dheweke ngarani "swatson".

Apa sing kudu dituku

Karakteristik Antillen yaiku kain Madras sing warni.

Rum sing digawe lokal uga khas lan murah banget kanggo tuku. Mesthi wae sampling (sajrone wayah sore ing salah sawijining pesisir sing apik utawa ing omah nalika nuduhake gambar liburan menyang kanca lan kulawarga kanggo anget kabeh wong nganti suhu Karibia)

Apa sing arep dipangan

Ora kena dilalekake, piring Colombo (pitik, nasi, kari), sing diimpor saka India, wis dadi piring regional khas.

Apa sing kudu diombe

Minuman lokal yaiku rum putih. Coba coba "'Ti Punch" (Petit Punch / Punch cilik) (rum, jeruk, lan tebu / gula coklat). Paket tembok, supaya bisa disiapake kanggo urip ing pulo.

Tetep aman

Nggawa pirang-pirang layar sunscreen!

Kajaba iku, terus dihidrat, utamane nalika mlaku-mlaku ing wilayah pegunungan. A topi asring apik amarga srengenge bisa dadi panas banget.

bab

Nalika resmi dadi bagean Prancis, negara kasebut ora duwe cara urip Eropa. Kasunyatane, urip ing Karibia luwih cepet. Busses mbukak banget, taksi angel ditemokake, toko cilik mbukak utawa cedhak ora mesthi wektu, kepepet ing toko kadhang wektu banget. Coba mlebu jangkah lokal lan aja nggresah babagan gangguan sing sithik amarga Guadalupians bakal ndeleng manawa minangka kesalahan kanggo cara urip. Lan padha bangga bedane Caribbean lan gaya urip metropolitan (Perancis)!

Ing Umume Kantor Pos, sampeyan bakal nemokake mesin otomatis (kuning) kanthi skala lan layar. Cukup layang sampeyan ing skala, ujar tujuane mesin (Prancis utawa Inggris), mbayar jumlah sing dituduhake lan mesin kasebut bakal ngirim prangko.

Jelajahi Guadalupe kanggo pengalaman urip.

Situs web pariwisata resmi Guadalupe

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Guadalupe

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]