Jelajahi Haiti

Jelajahi Haiti

Jelajahi Haiti, ing Caribbean negara sing nduwe sisih kulon pulo Karibia Hispaniola. Kaping kalih pertiga Hispaniola dikuwasani dening Republik Dominika. Ing sisih lor ana Samudra Atlantik Lor, dene Segara Karibia ing sisih kidul. Haiti minangka negara sing duwe revolusioner, masa lalu sing apik lan masa depan isih tetep ora yakin. Sanajan Haiti wis ngadhepi kaping pirang-pirang sajrone dekade kepungkur, industri pariwisata Haiti sing nggambarake 60 menyang 80 bali. Resor lan investasi ngganti permata sing ora dingerteni iki dadi papan turis Karibia maneh

Iklim tropis lan semiarid ing ngendi gunung-gunung ing sisih wétan ngethok angin dagang, Haiti ana ing tengah-tengah sabuk angin topan lan kena badai abot wiwit wulan Juni nganti Nopember lan ngalami banjir, lindhu lan kekalahan.

Umume gunung, karo jembar tengah sing rata lan sisih lor ing sisih lor. Titik paling dhuwur yaiku Chaine de la Selle ing 2,777m. Wilayah gunung Haiti ndadekake swarga kanggo sing seneng mlaku-mlaku lan njelajah

Haiti dienggoni wong Taino India asli nalika Christopher Columbus ndharat ing 6 Desember 1492 ing Mole St Nicolas. Columbus jenengé pulo Hispaniola. Taino minangka cabang saka India Arawak, suku sing tentrem sing diremehake amarga nyerang ganas dening wong-wong India Kanibal. Banjur, pemukim Spanyol nggawa cacar lan penyakit Eropa liyane sing Taino ora kekebalan. Ing cendhak, Taino asli dirusak. Ora ana kesan trah getih Taino ing Haiti saiki. Pedunung saiki duwe eksklusif Afrika lan / utawa Eropa.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Haiti

Wisatawan internasional bakal teka ing Haiti ing Port-au-Prince (PAP) ing Bandara Aéroport Toussaint L'Ouverture utawa (CAP) Aéroport International Cap-Haïtien ing sisih Lor.

Basa resmi Haiti yaiku Prancis lan Haitian Creole (Kreyòl Ayisien), yaiku basa kru-krama ing Prancis, kanthi 92% saka kosa kata sing asale saka basa Prancis lan liyane utamane saka basa Afrika lan Taino asli, kanthi unsur-unsur basa Spanyol. Haitian Creole minangka basa asli ing massa, dene Prancis minangka basa administratif, sanajan mung 15% wong Haitian sing bisa ngomong lan mung babagan 2% sing bisa ngomong kanthi apik.

Labadee minangka resort sing wis disewakake dening Royal Caribbean International. Sanajan kadhangkala diterangake ing pariwara minangka pulo sing ana ing sisih tengen dhewe, nanging sabanjure tundhuk Hispaniola. Labadee dipageri saka wilayah sekitar. Kapal kapal pesiar teka lan dermaga ing dermaga sing mentas dibangun. Tarikan kalebu Pasar Flea Haitian, pagelaran tari tradisional Haitian, akeh pantai, olahraga banyu, lan taman banyu. Nanging kudu dingerteni yen sampeyan kudu mbayar mlebu. Uga dingerteni manawa wong-wong Haiti ora diidini mlebu, saengga meh kabeh gaweyan sampeyan menyang Royal Karibia Internasional lan dudu wong Haiti.

Akhir-akhir iki kutha Jacmel, amarga reputasi kasebut ora pati jelas politik, arsitektur jaman penjajahan Prancis, karnaval budaya sing warni, pesisir murni lan festival film nascent wis narik kawigaten wisatawan lokal lan jumlah pariwisata internasional.

Atraksi utama Haiti yaiku manawa Citadelle La Ferriere, sing dadi benteng paling gedhe ing Amérika. Sampeyan bisa ndeleng meriam lan gaman lawas sing ana ing kono. Sampeyan bisa mlaku kanthi mlaku utawa jaran. Iki dibangun minangka langkah keamanan nglawan serangan saka France, sawise wong-wong sing digawa menyang Haiti dadi budak lan keturunane mbela awake nglawan penjajah Prancis lan nggawe republik ireng sing sepisanan. Benteng kasebut dhewe ana ing kerajaan Haiti Utara, sing dipimpin dening Henri Christoph, salah sawijining pimpinan pemberontak bekas budak. Bèntèng minangka potongan riwayat Haiti lan kudu dirawat nalika ngunjungi. Uga ana ing ndhuwur gunung, sing uga bakal menehi sampeyan kesempatan sing luwih apik kanggo ndeleng Haiti. Ing sisih ngisor gunung sampeyan uga bisa nemokake reruntuhan istana Sans Souci, ing omah bojone Henri Christoph.

Sanajan ana alangan, budaya lan sejarah sing sugih Haiti ngidini negara iki njaga industri wisata sing moderat lan berpotensi. Kanggo lelungan mandhiri mandhiri ing Haiti ora prelu praktis utawa dianjurake, nanging ana pariwisata alon-alon wiwit lindhu.

Haiti wis misuwur amarga papan sing rame banget nanging durung resmi. Kabeh didol ing kene wiwit saka penasaran kanthi obyek sing paling murah amarga rega sing murah. Haggling pancen wicaksana lan dianjurake, amarga umume wong-wong Haiti bakal ngisi manca wong asing paling ora tikel kaping pindho pasar. Ana macem-macem toko toko gedhe ing ibukutha sing nawakake macem-macem barang kanthi rega tetep. Haiti nduwe kerajinan donya sing ngenteni digoleki.

Masakan Haitian minangka khas saka Karajaan Cara Campuran, campuran apik saka Prancis lan Afrika. Iku padha karo basa Spanyol Caribbean tanggi durung unik amarga ana rempah-rempah. Kambing panggang sing diarani 'kabrit', daging babi goreng 'griot', unggas karo saus Creole 'poulet creole', nasi nganggo jamur liar 'du riz jonjon' iku kabeh sajian sing enak lan enak.

Sadawane iwak pesisir, lobster lan koncone kasedhiya. Haiti duwe koleksi woh sing apik banget kalebu jambu, nanas, mangga (buah sing paling larang Haiti), pisang, melon, roti roti, uga gula tebu sing diuncalake lan dikupas supaya ditata ing dalan-dalan. Restoran ing kutha-kutha gedhe nyedhiyakake dhaharan sing aman lan enak, lan langkah-langkah dijaga panganan lan banyu supaya ora aman.

Hidangan khas Haitian biasane ngemot beras (biasane coklat utawa putih). Panganan sing populer sampeyan bisa nemokake dipencet planture goreng, daging babi goreng, lan cole-slaw kaya topping sing umum dikenal minangka "pikliz".

Banyu tunyuk kudu nyingkiri. Ngombe banyu mung botol. Nalika banyu utawa banyu sing digodhog ora kasedhiya, klapa sing wis dibukak seger nyedhiyakake banyu lan elektrolit kanthi risiko kesehatan sithik.

Umur ngombe / tuku sing sah kanggo minuman keras yaiku 16.

Rum Haitian kondhang. 'Barbancourt 5 star' minangka minuman laci ndhuwur. 'Clairin' minangka kayu api lokal sing digawe saka tebu sing bisa dituku ing dalan, asring diisi karo macem-macem ramuan sing bisa dideleng ing botol. 'Prestige' yaiku bir sing paling populer, lan kualitas apik lan rasa apik banget. Coba uga coba coba ngombe 'Papye', sejenis susu susu gedhang sing nyegerake enak ngluwihi tembung nalika dina panas. Krem yaiku minuman beralkohol sing enak lan kriting sing asale saka susu klapa.

Sampeyan bisa sinau akeh perkara nalika lelungan menyang Haiti, kanthi profesional, utawa ora profesional. Haiti nduwe museum sing ana ing Pangeran Pelabuhan Au ing endi sampeyan bisa sinau babagan riwayat Haiti. Iki kalebu sinau babagan para bapa founding Haiti, taktik pertahanan sing digunakake, dokumen lawas, lan uga makutha saka Henri Christophe sing mrentah ing sisih lor Haiti ing 1800.

Sawijining Museum Taïno (Taïnos dadi penduduk pertama ing Haiti) lagi dikembangake, lan informasi lengkap babagan sing ditindakake.

Yen sampeyan njelajah Haiti, dadi luwih cepet babagan warta paling anyar. Demonstrasi bisa kedadeyan, nanging ora umum banget.

Ora paling apik kanggo lelungan ing wayah wengi, nanging ana turis, polisi, lan petugas PBB mlaku-mlaku, utamane ing wayah wengi.

Situs web pariwisata resmi Haiti

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Haiti

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]