njelajah hawaii, Usa

Jelajahi Hawaii, Usa

Jelajahi Hawaii negara 50th saka Amerika Serikat. Dumunung ing tengah Samudra Pasifik sisih lor, Hawaii nandhang pojok sisih lor-wetan ing Polynesia. Nalika iku minangka pusat utama industri industri whaling, gula lan nanas, saiki ekonomi gumantung pariwisata lan militer AS. Kaendahan alami pulo tetep dadi salah sawijining aset paling gedhe ing Hawaii. Langkawi minangka ibukutha negara, kutha paling gedhe, lan pusat budaya. Hawaii lan Inggris minangka basa resmi Hawaii.

Hawaii minangka papan sing nduwe saka sangang puluh pulo pulo sing béda-béda sing ana ing papan "panas" ing Pasifik Tengah. Plato Pasifik sing numpak pulau-pulau pindhah menyang sisih lor-kulon, mula umume pulau-pulau luwih tuwa lan luwih gedhe (amarga erosi) nalika sampeyan pindhah saka sisih kidul-wetan mangulon. Ana wolung wolu pulo utama Hawaii, enem sing mbukak kanggo pariwisata.

kutha

  • Langkawi - ibukutha negara lan kutha sing paling akeh
  • Kahuku - ing Oahu
  • Kailua - ing Oahu
  • Lihue (Hawaiian: Līhuʻe) - ing Kauai
  • Lahaina (Hawaiian: Lāhainā) - ing Maui
  • Kahului - ing Maui
  • Wailuku - ing Maui
  • Hilo - kutha paling gedhe ing Pulau Big
  • Kailua-Kona - ing Pulo Big
  • Tujuan liyane
  • Jalan Sejarah Nasional Ala Kahakai ing Pulo Big.
  • Taman Nasional Haleakala ing Maui
  • Taman Nasional gunung berapi ing Big Island
  • Taman Sejarah Nasional Kalaupapa ing Molokai
  • Taman Sejarah Pu'uhonua o Honaunau ing Big Island
  • Peringatan Nasional USS Arizona ing Oahu
  • Waimea Canyon ing Kauai
  • Pantai NaPali ing Kauai
  • Waikiki ing Oahu
  • Pusat Warisan ing Pusat Pendidikan lan Riset Hawaii Utara ing Pulau Besar

Ing endi pariwisata, Hawaii duwe apa wae kanggo kabeh wong. Pulo Oahu, sing paling akeh pendhudhuk lan omah ing ibukutha negara lan kutha paling gedhe ing Honolulu, apik banget kanggo wong sing pengin ngalami pulau-pulau kasebut lan isih tetep kepenak ing sawijining kutha gedhe. Hujan alas lan hiking tilas dumunung mung sawetara menit saka Pantai Waikiki, minangka salah sawijining tujuan wisata paling apik ing donya. Ing musim dingin, ombak gedhe ing pesisir lor Oahu dadi wilayah turu sing normal dadi ibukutha selancar ing jagad iki.

Ing sisih liya, wong-wong sing pengin ngalami Hawaii kanthi luwih alon, luwih becik ngunjungi salah sawijining Pulo Neighbor (liyane, pulau sing kurang penduduk ing sekitar Oahu). Kabeh pulo tetangga sing menehi kesempatan kanggo santai lan nyenengake srengenge lan pemandangan. Akeh keajaiban alam Kepulauan sing ana ing Kepulauan Neighbor, saka Waimea Canyon ing Kauai, menyang Haleakala ing Maui, menyang Taman Nasional Volcanoes National Island ing Big Island of Hawaii. Banyu akeh terjun lan hutan hujan bisa ngemutake apa sing bisa dingerteni kaya pulau-pulau sadurunge perusahaan-perusahaan gedhe ing Hawaii. Dalan kanggo Hana minangka salah sawijining sing paling apik ing Maui, amarga sampeyan ngapusi pirang-pirang pesisir sing ndelok ing sisih Wétan pulo kasebut. Sampeyan ndadékaké sampeyan liwat jembatan lan air terjun sing apik. Pungkasane, sampeyan bisa mungkasi ing Oheo Gulch Pools (sing ora suci lan ana luwih saka pitung, nanging uga dikenal kanthi jeneng Pitu Kolam Suci), ing ngendi hiking cukup pengalaman kasebut.

Polinesia pindhah menyang, lan ngadegake komunitas ing, pulau-pulau Hawaii sadurunge tekan Kapten James Cook ing 1778, sing umume diakoni minangka pengunjung Eropa pertama menyang pulo kasebut. Ing wektu kasebut, saben pulo dadi kerajaan sing kapisah. Kanthi dhukungan penasihat lan senjata kulon, Kamehameha I saka pulo Hawaii ngalahake kabeh pulo kajaba Kauai, sing njupuk pamrentah ing 1810.

Sajrone pirang-pirang taun, akeh ranté eceran utama sing nggedhekake ing Hawaii, sing ndadekake Kepulauan katon luwih mirip kaya benua Amerika Serikat, asring mbuwang bisnis lokal. Nanging, Hawaii tetep sregep budaya. Pedunung, turunan saka Wong pribumi, buruh kebon asli, lan luwih anyar tekane, lan ing endi wae ora ana klompok sing duwe mayoritas, asring diarani conto multikulturalisme. Ana prasetya kuwat kanggo nguri-uri tradhisi budaya asli pribumi, uga warisan budaya saka komunitas imigran Hawaii sing akeh saka Pasifik, Asia lan Eropa. Lan mesthi lingkungan kondusif kanggo umur dawa ... Hawaii nduwe jangkaan urip sing paling dawa saka negara AS.

Pulo-pulau nampa akeh srengenge lan udan, udan luwih cenderung ing sisih lor lan sisih wétan pulau, sing ngadhepi angin perdagangan sisih lor (sisih "angin" ing pulo), uga pucuk gunung lan lembah.

Umume penerbangan saka daratan AS lan meh kabeh penerbangan internasional sing mlebu Langkawi ing pulo Oahu.

Sewa mobil kudu dipesen sanalika bisa kanthi regane didhasarake kanthi dhasar pasokan / panjaluk.

Ana akeh bank, ATM, lan kantor pangowahan dhuwit ing kabeh kutha. ATM ana scarcer ing North Shore of Oahu lan wilayah deso liyane.

Salah sawijining toko sing paling populer kanggo tuku ing Hawaii yaiku produk bathik & awak. Pulo-pulo kasebut nduwe sawetara wangi sing paling unik lan nyenengake ing donya sing bisa ditemokake kanthi shampoos Hawaii, lenga awak, sabun, minyak, menyan, lilin ngambang, lan liya-liyane.

Kapuloan Hawaii nawakake akeh kegiatan. Pariwara tari lan pelajaran Ukulele populer ing antarane turis. Wisata gunung lan eko populer ing umume pulo, kanthi kesempatan kanggo nunggang jaran, ATV, wisata udara, lan cara liya kanggo njelajah lanskap. Museum lan situs sejarah kayata Pearl Harbor uga ditemokake ing kabeh pulo. Kegiatan budaya kayata Polinesia Pusat Budaya ing Oahu uga nggawe kegiatan dina sing menarik.

Oahu misuwur kanggo wisata Pearl Harbour, nanging uga populer yaiku nyilem snorkel ing kandhang, wisata snorkel Waikiki uga ing sekitar Oahu Tours ing ngendi sampeyan bakal bisa ndeleng kabeh highlite utama Oahu kalebu Kepala Diamond, North Shore lan Dole Plantation ing ngendi sampeyan bisa item menu conto digawe saka nanas sing dipilih seger.

Maui minangka lokasi kanggo nonton pocong babi saka Desember 15 nganti April 15 saben taun amarga humpbacks sing gedhe-gedhe pindhah menyang banyu anget Hawaii kanggo njupuk sapi-sapi. Uga misuwur saka Maui yaiku Kawah Molokini sing kawah volanco separa tenggelam sing bisa sampeyan snorkel.

Kauai ora kleru lan ayu. Wis ditampilake ing pirang-pirang gambar gerakan utama sajrone rong puluh taun kepungkur. Delengen pulo iki kanthi dharat utawa kanthi udhara kanggo njupuk kaendahan sejati iki.

Pulau Big iku minangka pulau gunung sing bisa njupuk wisata tanah utawa mabur ing gunung geni sing luar biasa ing tur helikopter. Pintu ing penerbangan ngidini sampeyan rumangsa panas saka volanco, pengalaman sing luar biasa unik. Uga ing Pulo Besar sampeyan duwe kesempatan langka kanggo nglangi karo lumba-lumba liar, ora ana sing dadi tawanan.

Hawaii dikenal kanthi tliti lan kegiatan banyu. Surfing minangka agama ing Hawaii, lan kesempatan nyilem scuba lan snorkeling meh ana ing endi wae. Kajaba iku, jet ski, parasailing lan kayaking kasedhiya ing wilayah turis.

Apa sing kudu mangan lan ngombe ing Hawaii

Hawaii ora dadi papan sing paling apik ing AS kanggo gambling. Ora kaya umume 48 sing luwih murah, Hawaii minangka salah sawijine yurisdiksi AS kanthi hukum sing dikuatake kanthi ketat marang judi. Kabeh jinis gambling ilegal ing Hawaii, lan ora dianjurake kanggo melu kegiatan apa wae. Nyatane, promosi gambling ing jurusan apa wae minangka kelas C ing negara kasebut.

Nalika pindhah menyang pantai / nglangi utawa nglampahi wektu sing dawa ing srengenge, mesthi nganggo losyen suntan utawa sun sun njaga supaya kulit sampeyan ora bakar. Aja ngremehake srengenge Hawaii; indeks sinar UV dadi dhuwur banget sajrone taun kasebut. Sinar UV uga nembus awan, saengga bisa srengenge srengenge awan lan awan mendes.

Dadi ngerti yen jeli kothak teka ing pinggir pesisir ing pesisir ing saindenging negara sekitar 7 nganti 10 dina sawise wulan purnama. Stings jellyfish box pancen ora enak lan lara, nanging arang banget bisa mateni manungsa. Rungokno slamet lifeguards sing bakal ngerti babagan kahanan jellyfish lan dilatih menehi pertolongan cemas kanggo nyegat.

Kaya adat kasebut ing pirang-pirang negara ing Asia, mesthi uculake sikilmu nalika mlebu omah ing sawijining pulo, yen dijaluk.

Dumunung ing tengah-tengah Pasifik Samudera Hawaii sawetara tanggi.

California - Titik sing ditolak kanggo akeh pengunjung saka bawana Amerika Serikat.

Jelajahi Hawaii ing titik mundur menyang akeh pulo ing Pasifik uga negara-negara ing Australia, New Zealand lan Japan.

Situs web pariwisata resmi Hawaii

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Hawaii

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]