Jelajahi Hong Kong

Jelajahi Hong Kong

Jelajahi Hong Kong, Wilayah Pentadbiran Khusus (SAR) Republik Rakyat China. Iki minangka papan kanthi kapribaden sing akeh minangka asil saka wong Tionghoa Kanton lan wis ana ing kolonisasi Inggris. Dina iki, mantan jajahan Inggris minangka tujuan pariwisata utama kanggo pendhudhuk daratan ing China sing saya tambah akeh. Minangka pusat penting ing Asia Timur kanthi sambungan global menyang pirang-pirang kutha ing saindenging jagad. Tujuan minangka salah sawijining tujuan unik sing wis nyerep wong lan pengaruh budaya saka papan sing beda karo Vietnam lan Vancouver lan kanthi bangga nyatakake awake dhewe dadi Kota Donya Asia.

Hong Kong minangka salah sawijining rong wilayah Pentadbiran Khusus (SAR) saka China (sing liyane yaiku Macau). Sadurunge transfer kedaulatan menyang China ing 1997, Hong Kong wis dadi jajahan Inggris nganti meh 150. Akibaté, umume infrastruktur nggawe desain lan standar Inggris. Sajrone 1950 menyang 1990, negara kutha berkembang kanthi cepet, dadi pisanan "Four Tigers Asia" liwat pambentukan basis manufaktur sing kuat lan mengko sektor sektor finansial. Hong Kong saiki misuwur dadi pusat finansial ing Asia Timur, kanthi anané bank lokal lan sawetara bank sing dikenal saka saindenging jagad. Hong Kong uga misuwur kanthi port transisi, ngeterake jumlah ekspor saka China menyang saindenging jagad. Kanthi kamardikan politik lan legal, Hong Kong dikenal kanthi jeneng Timur Oriental kanthi corak pengaruh Inggris ing budaya kasebut.

Hong Kong luwih saka kutha pelabuhan. Wong lelungan kesel karo lurung-lurung sing rame-rame bisa uga nggodha kanggo nggambarake Hong Kongcrete. Nanging wilayah iki karo gunung sing kepenak lan kepulauan sing akeh umume padunungan. Umume wilayah deso diklasifikasikake minangka Taman Negara lan, sanajan 7 yuta wong ora adoh banget, bisa nemokake kanthong gurun sing bakal menehi pitunjuk kanggo turis sing luwih angel.

Panemuan arkeologi wiwit pamukiman manungsa pisanan ing wilayah kasebut luwih saka 30,000 taun kepungkur. Kaping pisanan digabung menyang China nalika Dinasti Qin lan umume tetep ana ing sangisoring China nganti 1841 sajrone Dinasti Qing, kanthi ringkes ing mburi Dinasti Qin, nalika pejabat Qin netepake karajan Nam Yuet, sing mengko dadi Dinasti Han.

wong

Umume penduduk Hong Kong yaiku Han Chinese (93.6%), biasane katurunan Kantonis, sanajan uga ana pirang-pirang klompok Cina liyane kayata Chiuchao (Teochews), Shanghainese lan Hakkas. Sawetara wong India, Pakistan lan Nepal uga manggon ing kene, lan uga duwe kulawarga sing urip ing Hong Kong pirang-pirang generasi.

Akeh warga Filipina, Indonesia, lan Thais, sing umume kerja dadi pembantu rumah tangga uga manggon ing Hong Kong. Dina Minggu, dina gratis kanggo akeh pekerja domestik asing, padha nglumpukake pirang-pirang ewonan ing Pusat lan Admiralty lan nate nginep ing kono, lenggah ngobrol, mangan lan ngombe ing ngendi wae ana papan gratis. Sawetara dalan ing wilayah Tengah diblokir kanggo pembantu rumah tangga asing yaiku dina Minggu.

Hong Kong uga minangka papan kanggo pirang-pirang wong sing njaluk Australia, Eropa, Jepang, Korea lan Amerika Lor, dadi metropolis saestu internasional.

Wong-wong Hong Kong rada dilindhungi, nanging grapyak banget, utamane kanggo bocah-bocah.

Hong Kong nduwe iklim sub-tropis, nanging digawe adhem nalika mangsa angin. Musim panas (Juni nganti September) dawa, lembab lan panas kanthi suhu sing asring ngluwihi 32 ° C lan suhu hawa wengi sing ora mudhun ing 25 ° C. Topan biasane kedadeyan ing antarane wulan Juni lan September lan bisa mungkasi kegiatan bisnis lokal sedina sedina.

Winters umume entheng, kanthi awan awan ing 18-22 ° C, nanging kanthi wengi mlebu menyang 10 ° C lan ing ngisor iki, utamane ing deso.

Distrik

  • Pulo Hong Kong (Pantai Timur, Pantai Selatan). Situs pemukiman Inggris asli lan fokus utama para turis. Umume bangunan pencakar langit paling dhuwur lan pusat finansial ing Hong Kong bisa ditemokake ing kene. Sakabèhé, Pulo Hong Kong luwih modhèrn lan sugih lan luwih reged tinimbang wilayah liya ing Hong Kong. Puncak minangka titik paling dhuwur ing pulo kasebut, kanthi pandangan sing paling apik lan nilai real estate paling dhuwur ing donya.
  • Semenanjung ing sisih lor Pulo Hong Kong, kanthi tampilan apik ing pulo kasebut. Nawakake campuran mall, pasar, lan tenanan omah. Kanthi luwih saka 2.1 yuta wong sing manggon ing area kurang saka 47 kothak, Kowloon minangka salah sawijining papan sing paling padhet ing donya. Kowloon kalebu Tsim Sha Tsui, lokasi saka akeh hotel budget lan Mong Kok, distrik blanja. Kutha Kowloon pancen pantes dikunjungi. Lengkap restoran lokal, wilayah kasebut misuwur kanggo panganan Thaï, Wall City Park sing apik banget lan Taman Kowloon Tsai kanthi kolam renang sing luar biasa. Iki minangka salah sawijining wilayah pungkasan ing kutha sing sampeyan bisa nemokake bangunan sing murah. Mlaku-mlaku ambikamu rasa lokal.
  • Wilayah Anyar. Jeneng pejabat Inggris nalika disewakake saka pamrentah China ing 1898, Wilayah Anyar ngemot campuran penasaran cilik, desa, pamasangan industri, taman negara pergunungan lan kutha sing duwe ukuran pirang-pirang kutha.
  • Pulo Lantau. Pulo gedhe ing sisih kulon Pulo Hong Kong. Sampeyan ora bakal nemokake akeh desa sing ora canggih, nanging yen sampeyan ngaso ing asu sing padha nyasar lan bangunan ramshack, sampeyan bakal nemokake gunung lan pantai sing apik. Bandara, Disneyland, lan mobil kabel Ngong Ping ana ing kene.
  • Kapuloan metu. Tujuan akhir minggu sing terkenal kanggo para warga, Pulo Puncak paling akeh ing pulau ing sekitar Hong Kong Island. Sorotan kalebu Lamma, sing misuwur kanthi panganan laut lan Cheung Chau, sawijining pulau cilik sing biyen dadi pirate pirates, nanging saiki narik afisisi, segara angin lan trik dina sunbat.

Peringatan Wisata

CATETAN: overstaying minangka pelanggaran serius - sampeyan bisa didenda nganti $ 50,000 lan / utawa dikunjara nganti telung taun. Yen sampeyan mlebu ing Hong Kong minangka pengunjung, sampeyan ora kudu njupuk tenaga kerja (mbayar utawa ora mbayar), sinau utawa netepake / melu bisnis. Yen sampeyan ngupayakake karya, sinau utawa netepake / melu bisnis, sampeyan kudu entuk visa sing cocog.

CATETAN: Yen gagal ngumumake barang sing dicekal utawa ora kena dibayar, sampeyan bisa didenda $ 1,000,000 lan / utawa ngadili ukara penjara nganti rong taun. Yen obatan trafik, sampeyan bisa didenda nganti $ 5,000,000 lan ngadhepi penjara urip.

Bandara Internasional Hong Kong, dununge mung sisih lor Pulo Lantau lan sisih kulon Pulo Hong Kong. Dirancang dening Sir Norman Foster, bandara dibukak ing Juli 1998 lan saiki wis dijenengi "Bandara Paling apik ing Dunia" kaping Skytrax 8.

Dhiskusi

Basa resmi sing ditulis ing Hong Kong yaiku Cina lan Inggris lan basa resmi sing diucapake yaiku Kanton lan Inggris.

Apa sing bakal dideleng

Hong Kong ora duwe bangku jalan lenggah. Nalika "lenggah ing wilayah", iku umume angel ditemokake. Pangecualian paling misuwur yaiku Promenade Distrik Tengah lan Kulon pungkasan ing Hong Kong ing antarane terminal feri Pusat Star lan pusat konvénsi. Mangkono dianjurake kanggo nggawa kursi kemah sing bisa dilipar kanggo lelungan ing sekitar Hong Kong.

Kajaba iku, restoran (utamane sing murah lan cepet) luwih milih turnover meja cepet. Kabeh iki nambahi wektu sing akeh. Kesempatan paling apik sampeyan-ora asli banget kanggo sawetara istirahat bakal dadi macem-macem waralaba kopi. Dheweke uga nawakake Wi-Fi, dadi sampeyan bisa nggunakake wektu kanggo mriksa jadwal.

Itineraries

Entuk pemandangan Pulau Hong Kong sing apik banget ing Puncak Victoria ing ndhuwur Puncak Puncak berbentuk wok! Wiwit esuke kolonisasi Inggris, Puncak dadi wilayah sing paling eksklusif kanggo penduduk sing paling sugih ing wilayah kasebut. Tionghoa Tionghoa lokal ora diijini manggon ing kene nganti Perang Dunia II. The Peak Tower nduwe platform pengamatan lan pusat blanja kanthi toko, panedhaan apik, lan musium. Ana ragad kanggo pindhah menyang ndhuwur. Yen sampeyan ora duwe tiket, sampeyan bisa nyoba pondokan ing sikile eskalator akhir tinimbang sing langsung mudhun, amarga asring kurang rame.

Wis akeh lokasi warisan tradisional ing saindenging Hong Kong.

Ing Wilayah Anyar, sampeyan bakal nemokake:

  • Jejak Warisan Ping Shan ngliwati sawetara pemandangan kuno sing penting
  • Tembok Hakka tembok tembok ing Tsang Tai Uk
  • Bazar Tradisional Fu Shin Street
  • Kuil Che Kung
  • Kuil Man Mo
  • Candhi sewu Buddha
  • Murray House

Ing Kowloon, sampeyan bakal nemokake:

  • Kowloon Walled City Park ing lokasi mantan kutha tembok Kowloon
  • Chi Lin Nunnery
  • Kuil Wong Tai Sin

Ing Lantau sampeyan bakal nemokake:

  • Omah omah ing Tai O
  • Biara Po Lin
  • Patung Buddha Tian Tan.
  • Tian Tan Buddha

Gereja

Katedral St John minangka bangunan ecclesiastis paling tuwa sing isih urip ing kutha kasebut. Gereja St Andrew minangka Victorian-gothic lan disemprotane kanthi corak. Kowloon Union Church diadegake ing 1927, minangka misionaris Inggris ing gereja Kristen interdenominasi Hong Kong, didaftar minangka bangunan bersejarah kelas I ing Hong Kong.

Museums

Ana macem-macem museum ing Hong Kong kanthi macem-macem tema; Museum sing paling apik yaiku Museum Sejarah Sejarah Hong Kong ing Kowloon, sing menehi gambaran sing nyenengake babagan Hong Kong sing apik banget. Ora format museum konco-kaca khas khas sing ditemokake ing negara liya ing China. Galeri inovatif kayata plesetan dalan jaman kolonial nggawe sejarah saya urip. Ngidini rong nganti patang jam kanggo ndeleng kabeh kanthi rinci. Diakoni gratis.

Kowloon uga kalebu sawetara museum liyane sing menarik kalebu Dialog ing Peteng, yaiku pameran ing pepeteng sing lengkap, yen sampeyan kudu nggunakake indera tanpa visual kanthi pitunjuk kanggo pandhuan visual, International Hobby lan Toy Museum, sing nampilake model , dolanan, koleksi fiksi ilmiah, kenangan film lan seni budaya pop-budaya saka saindenging jagad, Museum Art of Hong Kong, minangka papan sing apik, aneh lan angel nampilake keramik Cina, terracotta, tanduk badhak lan lukisan Cina uga seni kontemporer diprodhuksi dening seniman Hong Kong, Museum Ilmu Hong Kong, utamane kanggo bocah-bocah, lan Pusat Discovery Heritage Hong Kong.

Pusat uga duwe bagéan saka musium kalebu Museum Dr Sun Yat-sen, Museum Ilmu Kedokteran Hong Kong, sing nuduhake kepiye sistem kesehatan sing berkembang saka obat tradisional Tionghoa kanggo obat modern, lan Pusat Kesenian Hong Kong.

Wilayah Baru nduwe Museum Warisan Hong Kong, sing bakal nuntut wong-wong sing duwe minat serius ing budaya Cina, lan Museum Railway Hong Kong.

Kuil Wong Tai Sin, sing dikenal karo masarakat Thailand minangka "Kuil Wong-Tar-Shian". Wiwitane, candhi iki mung distrik pengadilan cilik ing Wan-Chai. Sakbanjure, kanthi sumbangan sing diklumpukake, candhi kasebut pindhah menyang lokasi saiki. Amarga Wong-Tai-Sin minangka dewa kesehatan, wong-wong sing ndedonga ing candhi iki biasane ndedonga babagan kesehatan. Gaya ritual lan arsitektur asalé saka Konfusianisme, Taoisme, lan Buddha. Dibukak: 07: 00 AM - 17: 30 PM Lokasi: 2 Chuk Yuen Village, Wong Tai Sin MTR

Museum 3D

Minangka siji-sijine Museum 3D Korea ing Hong Kong, Museum Mripat Trick Hong Kong nyedhiyakake koleksi seni seni 3D sing apik banget. Iki nampilake lukisan ing permukaan kosong sing katon ajaib dadi telung dimensi liwat ilusi optik. Sampeyan paling seneng ndemek, menek lan sesambungan karo pameran sing apik tenan. Sawise nyekel ati-ati mayuta-yuta pengunjung ing saindenging jagad, saiki wis mudhun ing Hong Kong ing The Peak Galleria Mall. Sampeyan uga bisa nikmati tampilan dek pengamatan gratis Harbour View sing apik banget.

Nature

Beda karo kapercayan populer, Hong Kong ora kabeh bangunan pencakar langit lan migunani kanggo lunga menyang deso (liwat 70% Hong Kong), kalebu taman negara lan taman laut. Akeh sing kaget nemokake yen Hong Kong bener dadi pemandangan sing apik lan pemandangan sing nggumunke.

  • Pulo Lantau tikel kaping pindho minangka pulau Hong Kong lan uga prelu dipriksa manawa sampeyan pengin lunga saka lampu lan polusi kutha sing paling apik kanggo jampi. Ing kene sampeyan bakal nemokake desa terbuka, desa mancing tradisional, pantai terpencil, biara lan liya-liyane. Sampeyan bisa ndharat, camp, iwak lan sepeda gunung, ing antarane kegiatan liyane.
  • Ing jero banyu mung ing Tung Chung ing Pulo Lantau, manggon ing Dolphins Putih Cina. Lumba-lumba kasebut alamiah pink lan urip ing alam bébas, nanging status saiki diancam, kanthi jumlah saiki sing ana ing antarane 100-200.
  • Semenanjung Sai Kung ing wilayah anyar uga minangka papan sing migunani kanggo ngunjungi. Terrain pegunungan lan pemandangan pesisir sing apik banget nggawe iki minangka papan sing khusus. Ana uga rute sing luwih angel lan luwih anteng.
  • Wilayah Wétan Lor Lor uga misuwur kanthi lingkungan alam. Taman Laut Yan Chau Tong ing wilayah Wétan Lor Lor. Sawetara desa sing ditinggalake tradisional ana hubungane karo tilase hiking ing wilayah kasebut. Wilayah Wétan Lor Lor minangka salah sawijining panggonan panas hiking sing misuwur kanggo para warga.
  • Hong Kong UNESCO Global Geopark kalebu area 50 km2 ing tlatah wilayah Wétan Timur Anyar lan Timur Laut. Geopark dumadi saka wolung wilayah Geo-Area sing disebar ing Wilayah Rock Yen Yen lan Wilayah Wilayah Sedimentary Northeast. Umume wilayah bisa diakses dening kapal, bis, taksi lan wisata lokal.
  • Dalan hiking cendhak (jam 2) bisa ditemokake ing Pulo Hong Kong lan Wilayah Anyar. Sampeyan uga bisa munggah ing Victoria Peak.
  • Lunjukan gampang kanthi pemandangan lan bayangan sing apik diwiwiti ing Puncak lan tindak ing sisih kulon sadawane Lugard Road (pipa).
  • Ana sawetara pulo njaba sing uga kudu dibukak, umpamane: Pulo Lamma, Cheung Chau, Ping Chau, Tap Mun, Pulo Tung Lung.
  • Taman Wetland Hong Kong ing Wilayah Anyar minangka taman sing santai ing tengah wilayah mitigasi ekologis. Siji-sijine bisa mlaku-mlaku ngliwati jaringan mlaku-mlaku papan utawa njelajah museum pusat pengunjung gedhe.

Taman Tema

  • Resort Hong Kong Disneyland ing Pulo Lantau, udakara 12km sisih wétan Bandara Internasional Hong Kong. Resor kasebut uga nampilake taman Disneyland, rong hotel resort lan pusat rekreasi tlaga. Sanajan ukuran luwih cilik tinimbang taman gaya Disneyland liyane ing papan liya, taman kasebut ngalami ekspansi kanggo menehi luwih akeh obyek wisata (kalebu Dolanan Tanah Kisah lan Grizzly Gulch sing bubar dibukak). Nawakake sawetara daya tarik sing apik lan antrian cekak paling taun (kajaba minggu ing Taun Anyar Cina, Paskah, Natal lan musim Natal). Sampeyan uga luwih murah tinimbang Tokyo Disneyland, Euro Disneyland utawa sing ana ing Amerika Serikat - nyatane, luwih murah tinimbang taman hiburan sing paling akeh kanggo mlebu lan panganan.
  • Ocean Park ana ing sisih kidul Pulo Hong Kong, lan taman sing tuwuh tuwuh karo warga masarakat Hong Kong. Kanthi pesisir roller lan akuarium sing gedhe, isih dibungkus akhir minggu karo kulawarga lan turis. Mobil kabel minangka sawijining ikon, sanajan kanggo wong sing wedi, saiki ana sepur sepur sing nyenengake ing gunung sing nggawe nyilem kapal selam. Akeh wong, kasempatan kanggo ndeleng pandhangan Hong Kong bakal dadi faktor sing nemtokake. Wong diwasa enom bakal kepincut ing macem-macem luwih akeh (lan liyane adrenalin-pumping nature).
  • Ngong Ping 360 ing Pulo Lantau minangka taman bertema Buddha sing nduwe arsitektur Imperial Cina, acara interaktif, demonstrasi, restoran lan kopi. Puncak trip iki yaiku kulo mobil kabel paling dawa ing Hong Kong sing entuk tampilan sing nggumunke. Kulo uga nggawa sampeyan menyang Buddha njagong ruangan paling gedhe.

Avenue of Stars lan Symphony of Lampu

Versi Hollywood Walk of Fame Hong Kong, Avenue of Stars mengeti ikon bioskop Hong Kong wiwit abad kepungkur. Promenade segara nawakake pemandangan sing apik, awan lan wengi, ing Victoria Harbour lan garis langit sing apik banget. Dalan bisa tekan saka stasiun MTR East Tsim Sha Tsui utawa terminal bus Star Ferry.

The Avenue of the Stars uga dadi papan sing apik kanggo ndeleng A Symphony of Lights, lampu sing apik banget lan laser sing disinkronake menyang musik lan dipentasi saben wengi ing 20: 00. Iki minangka "Lampu permanen lan Lampu Swara sing paling gedhe" ing donya minangka dikenali dening Guinness World Record. Dina Senin, Rebo lan Jum'at, pertunjukan cahya ing basa Inggris. Dina Selasa, Kamis lan Setu dina basa Mandarin. Dina Minggu ana ing Kanton. Nalika ing pinggir dalan Tsim Sha Tsui, para penonton bisa nyetel radio menyang FM103.4MHz kanggo narasi Inggris, FM106.8MHz kanggo Kanton utawa FM107.9 kanggo basa Mandarin. Tampilake lampu iki ditambah karo kembang api sing kudu dideleng. Fotografer kudu teka menit 30-60 luwih dhisik supaya bisa dideleng tanpa dideleng.

Promenade Distrik Tengah lan Kulon

Wilayah sing nembe dituntut ing antarane Pusat Ferry Pusat lan Pusat Konvensi ing pulo Hong Kong lagi dikembangake minangka papan rekreasi sing nawakake papan terbuka (mboten umum ing Hong Kong tengah), Roda Pengamatan Hong Kong, Kursi ruangan, Kafe Waterfront, acara musiman lan akeh tampilan langit Kowloon lan pencakar langit Tengah (yen sampeyan seneng karo sudhut amba), utamane ing wayah wengi.

Pantai - kolam renang - playaran - hiking - camping - dolan ing Hong Kong

Apa sing bakal dituku ing Hong Kong

Apa sing kudu dipangan - omben ing Hong Kong

Tetep aman

Hong Kong minangka salah sawijining kutha paling aman ing donya. Nanging, kejahatan cilik bisa kedadeyan lan para pengunjung dielingake nggunakake pangerten umum lan ngati-ati nalika nginep ing Hong Kong.

Salah sawijining penyakit sing umum yaiku owah-owahan suhu sing nemen ing antarane musim panas lembab 35 ° C ing njaba ruangan lan bangunan hawa-hawa 18 ° C lan mall. Sawetara wong ngalami gejala kadhemen sawise obah ing antarane loro ekstrem. Sampeyan dianjurake nggawa sweter sanajan ing mangsa panas.

Panas strok uga umum nalika hiking. Gawe banyu sing cukup lan gunakake istirahat sing dijadwal sadurunge sampeyan ora sehat.

Banyu banyu ing Hong Kong wis kabukten bisa diombe, sanajan umume warga isih seneng nggodhok lan adus banyu ngombe yen dijupuk saka tapik kasebut.

Akses internet

Beda ing Mainland China, akses Internet ora disaring ing Hong Kong. Kabeh situs web bisa diakses ing Hong Kong.

Wi-Fi

Wi-Fi gratis kasedhiya ing umume hotel, mall, toko kopi, bandara, bus tartamtu, mandeg bis / termini, stasiun MTR, bangunan pemerintah, lan perpustakaan umum.

Jelajahi Hong Kong lan uga ngunjungi

  • Macau, mantan jajahan Portugis lan papan perlindungan judi paling gedhe ing saindenging jagad, mung siji jam saka TurboJet Bangunan feri cedhak stasiun MTR Sheung Wan ing Pulo Hong Kong. Feri sing kurang asring uga kasedhiya ing Tsim Sha Tsui, Kowloon lan Bandara Internasional Hong Kong.
  • Zhuhai ing daratan China, nyabrang tapel wates saka Macau, udakara 70 sawetara menit.
  • Taiwan mung luwih saka siji jam liwat pesawat. Tiket menyang Taipei murah, lan saka kono gampang njelajah pulau liyane.
  • Shenzhen, boomtown daratan Cina sing ana ing sabrange wates bisa diubungi layanan kareta MTR sajrone menit 40. Elinga yen sampeyan dudu warga Hong Kong, warga Jepang utawa warga Singapura, sampeyan kudu ngatur visa kanggo mlebu ing Shenzhen. Sepur sepi yen sampeyan kepingin blanja amarga mandheg ing pusat komersial Lo Wu. Pilihan liya, utamane yen sampeyan miwiti saka pulau yaiku feri menyang Shekou sing udakara menit 50.
  • Guangzhou, ibukutha daratan Provinsi Guangdong, bisa dituju kanthi sepur ing jam 2. Yen sampeyan lagi anggaran, akeh bus lintas lintas kasedhiya ing saindenging Hong Kong. Perjalanan bakal luwih saka jam 3, kalebu ngliwati adat ing wates lan ngganti bus.

Situs web pariwisata resmi Hong Kong

Watch video babagan Hong Kong

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]