Jelajahi honolulu, Usa

Jelajahi Honolulu, USA

Jelajahi Honolulu on Pulo Oahu, ibukutha lan kutha paling gedhe ing negara bagian Hawaii. Pusat iki dadi pusat pamrentah, transportasi, lan perdagangan kanggo negara; Omah sing didhudhuk udakara udakara sak yuta yuta (80% pedunung negara) lan tujuan wisata paling terkenal ing Hawaii, Pantai Waikiki. Ing 2015, Honolulu dadi salah sawijining kutha paling aman ing Amerika Serikat.

Downtown minangka pusat sajarah ing kutha, omah ing capitol negara, sawetara museum, ngarep pelabuhan, lan pusat komersial Kepulauan Hawaii.

Waikiki minangka pusat turis Hawaii: pantai pasir putih, para pelancar lan sunbathers, lan mblokir sawise blok ing hotel sing dhuwur.

Manoa-Makiki minangka wilayah sing luwih tenang ing bukit sisih lor Downtown, ing ngarep Universitas Hawaii ing Manoa, Perkuburan Peringatan Nasional Pasifik ing kawah Punchbowl, lan pemandangan tropis Pagunungan Koolau ing mburi kutha.

Honolulu Wétan kalebu wilayah perumahan sing umume tekan Makapu'u Point, pojok sisih kidul-wétan pulo lan omah menyang pinggir pantai, pesisir apik, lan papan snorkeling sing populer ing Teluk Hanauma.

Honolulu Kulon minangka tlatah perumahan utama liyane, papan kanggo bandara, Museum Uskup, lan pangeling-eling militer ing Pearl Harbor.

Jeneng Honolulu tegesé "teluk sing nduwur" utawa "tentrem saka papan perlindungan" ing basa Hawaii, lan pelabuhan alam iki dadi desa sing asor iki, ing 1809, sakcepete sawise Raja Kamehameha I ngalahake Oahu supaya bisa nyawiji Kapuloan Hawaii ing Kerajaan Kraton. Hawaii, dheweke mindhah pengadilan kraton saka pulo Hawaii menyang Oahu. Pungkasane, ing 1845, Kamehameha III resmi pindhah ibukutha kerajaan saka Lahaina ing Maui menyang Honolulu.

Pelabuhan sing apik ing Honolulu ndadekake kutha minangka mandeg sing sampurna kanggo kapal dagang sing mlaku ing antarane Amerika Lor lan Asia, lan liwat 1800, keturunan para misionaris sing teka ing 1800 awal diadegake markas ing Honolulu, dadi pusat bisnis lan pelabuhan utama. kanggo Kapuloan Hawaii.

Honolulu nduwe iklim tropis sing moderat, kanthi suhu sing sithik banget.

Bandara Internasional Honolulu minangka gapura penerbangan utama kanggo Kapuloan Hawaii. Nduwe loro terminal: Inter-Island lan Main.

Apa sing kudu ditindakake ing Honolulu

Ing tanah

Cuaca tropis ing taun ing Hawaii nyedhiyakake cuaca sing sampurna ing saben taun, saengga nggawa sepatu sampeyan mlaku. Taman Kapiolani lan Taman Pantai Ala Moana, sing paling akeh jogger ing Honolulu berjemaah; gelung 4 mil ing sekitar Diamond Head uga rute populer lan apik. Yen sampeyan duwe tantangan, Tantalus Drive ing ndhuwur Makiki yaiku dalan loro, kanthi dalan loro sing cukup aman kanggo jogger. The Marathon Honolulu, sing dianakake saben taun ing dina kaping pindho ing wulan Desember, minangka acara gedhe sing narik kawigaten para pelari 20,000-25,000 saben taun.

Siklus ngubengi lurung-lurung lan jalur mancal ing Honolulu bisa dadi cara sing apik kanggo ndeleng kutha lan supaya tetep apik. Ana sawetara toko mancal ing kutha sing nyewa macem-macem jinis sepeda. Sampeyan uga bisa njupuk Highway 72 menyang Waimanolo, ing sisih wétan Honolulu, yen sampeyan pengin metu ing dalan sing mbukak.

Sking es bisa dadi kedadeyan pungkasan sing bakal sampeyan lakoni ing kutha tropis, nanging Ice Palace ing Western Honolulu nggawe plancongan sing sampurna yen iklim panas akeh banget kanggo sampeyan.

Ing banyu

Ana pantai selancar sing apik ing saindenging Waikiki. Kanggo pelajaran, bocah pantai menehi pelajaran surfing pribadi saben dina ing Pantai Waikiki. Piwulang sajrone siji jam kalebu dharat garing lan pandhuan ing jero banyu. Instructor mulang katrampilan paddling, wektu lan keseimbangan. Ora ana leladen sing dibutuhake, mung ndhaptar ing pantai sing dumunung ing Diamondhead Station Station Waikiki. Sampeyan uga bisa nyoba salah sawijining sekolah surfing ing Waikiki.

Ana uga kesempatan kanggo nyilem snorkeling lan scuba kabeh tingkat (klebu sing kalebu).

Performing arts

Saliyane ing pertunjukan luaus lan hula tradisional, Hawaii nduwe téater, konser, klub, bar, lan acara lan hiburan liyane. Honolulu nduwe rong komplek teater utama. Sing paling tuwa lan paling populer yaiku Teater Kepala Diamond. Pamirsa wis nglipur pamirsa kanthi pagelaran gaya Broadway wiwit 1919, lan diarani "Jalan Broadway Pasifik". Téater liyane yaiku Teater Hawaii ing Downtown Honolulu. Dheweke duwe penampilan sing padha karo Diamond Head Theatre lan wis ditindakake wiwit 1922. Pagelaran liyane uga dianakake ing Neil S. Blaisdell Arena lan Hall Concert, lan Waikiki Shell.

Ana sawetara pusat blanja ing Honolulu, wiwit saka mall jalur khas khas menyang wilayah sing luwih unik sing populer karo turis. Papan Pasar Internasional ing Waikiki minangka salah sawijining papan, toko lan toko pasar sing ana ing latar wit-witan kaya dene alas. Uga ing Waikiki yaiku Pusat Blanja Royal Hawaiian, DFS Galleria (Toko Bebas Duty), lan Plaza Shopping Waikiki, uga misuwur banget karo turis.

Downtown uga duwe sawetara blanja. Pasar Aloha Tower ing ngarep pelabuhan ing samping Aloha Tower populer karo turis. Antarane Downtown lan Waikiki yaiku Pusat Ala Moana, pusat blanja paling gedhe ing Hawaii lan pusat blanja mbukak udara paling gedhe ing donya. Ana uga Pusat Ward Victoria. Kanggo perkara sing unik banget, Chinatown duwe pasar panganan lan panganan laut, uga akeh Lei (kalung berbunga hiasan) ing sudhut dalan.

Wétan Timur nduwe sawetara mall daerah, Kahala Mall lan Koko Marina Center, kanthi macem-macem toko gedhe lan bioskop film. Wonten ing Western Honolulu, Stadion Aloha minangka pondokan Aloha Stadium Swap Meet saben Rebo, Setu, lan Minggu, lan menehi kesempatan kanggo tuku saka pedagang lan seniman lokal lan entuk barang kanthi luwih murah tinimbang sing sampeyan lakokake ing ngendi wae.

Ana sawetara papan sing mbukak nganti 2AM. Sawetara dibukak nganti 4AM. Umume klub bar lan wengi ing Honolulu bisa ditemokake ing Kuhio Avenue lan ditutupi artikel ing Waikiki.

Jelajahi Honolulu, Usa lan aja nggunakake wektu ing Pantai Pantai. Pulo Oahu, duwe pesisir liyane segara, kesempatan hiking, lan gelombang sing ana ing musim dingin, sing ngenteni sampeyan. Umume obyek wisata utama pulo kasebut bisa uga katon sajrone lelungan sedina, utawa nyebar sawetara dina.

Situs web pariwisata resmi Honolulu

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Honolulu

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]