Jelajahi Delhi, India

Jelajahi Delhi, India

Jelajahi kutha Delhi, ibukutha India lan cabang cabang eksekutif, legislatif, lan lembaga pemerintah India. Delhi minangka metropolis sing akeh kekuwatan ing seni, commerce, pendhidhikan, hiburan, busana, keuangan, kesehatan, media, layanan profesional, riset lan pangembangan, pariwisata lan transportasi kabeh menehi kontribusi.

Distrik ing Delhi

  • West West Delhi - Koloni Pertahanan, Hauz Khas, Taman ijo, Greater Kailash, Vasant Kunj, Lajpat Nagar, Nehru Place, Malviya Nagar lan Kalkaji.
  • Delhi Wétan - Gandhi Nagar, Preet Vihar, lan Vivek Vihar.
  • Delhi Utara - Sadar Bazar, Universitas Enclave (Kamla Nagar), Kotwali, lan Garis Sipil.
  • West Delhi - Patel Nagar, Taman Rajouri, Wétan Sagarpur lan Punjabi Bagh.
  • Delhi Tengah - Tempat Connaught, Pasar Khan, Chanakyapuri, Karol Bagh lan Paharganj.
  • Delhi kuna - Daryaganj, Gerbang Kashmere, Chandni Chowk, Bazaar Chawri, Lal Quila lan Masjid Jama.

Sajarah

Delhi diarani minangka salah sawijining kutha sing paling tuwa ing donya, bebarengan karo Yerusalem lan Varanasi. Katrangan ngira yen umure luwih saka 5,000 taun. Swara milenium, Delhi diarani dibangun lan ngrusak kaping 11. Ketelapan kutha paling tuwa sing diarani minangka Mahabharata epik mitos India minangka Indraprastha.

New Delhi

  • Ibukutha India dibangun dening Inggris. Uga kalebu sawetara hotel paling misuwur sing bisa ditemoni ing India kaya: Hotel Leela Ambience Convention, Delhi The Grand jüSTa Hotel & Resorts
  • New Delhi uga misuwur amarga pernikahan lan perayaan mewah ing papan kayata: The Jehan

South Delhi

  • South Delhi minangka wilayah sing luwih mewah lan minangka lokasi kanggo akeh hotel mewah lan pusat blanja, kunjungan tamu sing puyuh. Uga kalebu Qutab Minar, atraksi wisata utama. Area kasebut gampang dibukak liwat taksi / mobil lan dileksanakake dening garis metro 3.

Old Delhi

  • Ibukutha sajrone periode Mughal.

Delhi Utara

  • Wilayah iki kalebu akeh bangunan sing dikembangake sajrone pemerintah Inggris. Majnu Ka Tilla minangka pemukiman Tibetan ing wilayah kasebut.

Climate

Musim Pundhak (Feb-Mar lan Oct-Nov) minangka wektu sing paling apik kanggo ngunjungi, kanthi suhu ing 20-30 ° C. Wiwit April nganti Juni, suhu panas banget (liwat 40 ° C umume) lan, saben kondhisi hawa mlaku kanthi jeblugan, daya kresnane banyu lan prasarana banyu sithik nganti titik sing rusak. Udan Monsoon udan akeh kutha wiwit wulan Juli nganti September, banjir dalan kanthi rutin lan nggawa lalu lintas mandheg. Ing musim dingin, utamane Desember lan Januari, suhu bisa nyedhaki cedhak-nol sing bisa krasa luwih adhem amarga pemanasan tengah umume ora dingerteni lan omah biasane dirancang kanthi tetep tetep panas nalika musim panas. Kajaba iku kutha ditutupi kabut, nyebabake akeh pembatalan penerbangan lan penundaan sepur.

Apa sing kudu ditindakake ing Delhi India

Mlaku-mlaku ing Connaught Place (CP), jantung New Delhi. Saiki diarani Rajiv Chowk. Kolonial sing padha karo Inggris ing mall, ditrapake ing rong dering concentric sing dipérang dadi blok, kabeh ana bledosan karo toko lan akeh pigeon sing dienggo. Ora suwe diabaikan, wilayah kasebut entuk pukulan gedhe ing lengen sawise mbukak prapatan Metro utama Rajiv Chowk ing sangisore, lan saiki bakal luwih gedhe.

Ati-ati, ana akeh hustler sing wis diatur kanthi becik nyoba sampeyan nunggang riksha menyang papan sing sampeyan bisa nindakake "blanja sing luwih murah lan luwih apik". Ing pusat kasebut ana taman cilik nanging apik, nalika ing salah sawijine Palza Bazaar kondhang, papan lemah sing murah, akeh bajakan utawa smuggled saka luar negeri. Wilayah kasebut diubengi dening bangunan kantor sing dhuwur ing meh kabeh sisih. Penggemar sepur arep mriksa Museum Metro ing (stasiun Patel Chowk), mbukak 10AM-4PM, Tue-Sun (gratis karo tiket Metro sing bener). Cukup mung papan sing paling apik kanggo nyumerepi!

Taman Zoologi Nasional (NZP), Jalan Mathura. 9: 30AM-4PM (Ditutup Jumuah). Zoo Delhi minangka taman sing gedhe banget lan sprawling sing darmabakti kanggo njaga biodiversitas negara sing sugih. Taman iki minangka salah sawijine kasempatan kanggo ndeleng macan utawa gajah kanggo sawetara wong sing lelungan. Dadi disiapake supaya akeh mlaku-mlaku.

Wisata Foto Delhi. Turutake demo iki kanggo njelajah Delhi lan macem-macem aspek, pandelengan lan masarakat kutha sing paling populer pengunjung. Wisata fotografi iki mbantu sampeyan ngrasakake kutha kaya kutha lan uga motret sawetara apik banget. Sampeyan bisa nggunakake meh wae kamera sing duwe utawa nyewa siji yen sampeyan kepenak.

Kanggo itinerary setengah dina ing Old Delhi, pirsani Footloose ing Old Delhi.

Wisata Pariwara ing Delhi. Sing kudu ditindakake kanggo panganan, turunan panganan iki minangka cara sing apik kanggo ngrasakake masakan lokal sing umume para turis amarga ora duwe pengetahuan lan wektu. Wisata panganan iki bisa disesuaikan kanggo kalebu macem-macem papan lan barang-barang panganan sing dipilih. Wisata panganan khas nyakup panganan uga nyawang ing macem-macem bagean ing New Delhi lan Old Delhi.

Apa sing kudu dituku

Yen sampeyan ora wedi ngganggu lan nyakot sikut ing bazar, Delhi iku papan sing apik kanggo adol. Kajaba iku, mall-gaya gaya Kulon akeh banget ing kuthane Gurgaon lan Noida. Akeh kabupaten blanja sing akeh rame dina Sabtu lan ditutup dina Minggu.

Kerajinan Tangan

Cottage Emporium, sing cedhak karo Connaught Place, minangka lokasi sing dikepengini dening pemerintah kanggo adol kerajinan saka kabeh negara. Regane luwih sithik tinimbang apa sing sampeyan goleki yen sampeyan mburu tawaran murah, nanging sampeyan bisa tuku toko kanthi udhara kanthi hawa lan kabeh para penjualan nganggo basa Inggris. Kualitas barang cukup apik. Sampeyan bisa mbayar kertu kredit. Nirula Bazar minangka salah sawijining papan sing ana ing Pasar Gole, sing mlaku ing 15min West of Connaught Place. Coba coba sawetara toko ing wilayah kasebut amarga kabeh adol barang sing padha. Dheweke bakal nyoba adol karpet Kashmiri sing digawe tangan.

Sing tenang saka Dilli Haat

Embesor negara minangka padha karo Cottage. Dheweke kabeh ana ing Baba Kharak Singh Marg, salah sawijining dalan radial sing teka saka Connaught Place, lan saben negara duwe spesialisasi ing jinis kriya tartamtu. Sawetara luwih larang tinimbang liyane, lan sampeyan bisa murah. Akeh sing bakal njupuk kertu kredit.

Dilli Haat, Delhi Selatan (INA Market stn, Metro Kuning Line). Pameran kerajinan kedadeyan ing kene saben minggu. Iki minangka papan sing apik kanggo entuk kerajinan saka kabeh negara. Apa sing khas ing kene yaiku seniman dhewe kanggo adol barang, mula dhuwit sampeyan langsung menyang dheweke, tinimbang middlemen. Sawetara tawaran bisa uga kudu yen sampeyan pengin regane paling apik. Prices luwih dhuwur tinimbang ing panggon liya, nanging ragad entri sing andhap asor ora bisa ngemis, seniman ripoff, lan umume. Akeh pengunjung nemokake swasana sing luwih murah sing regane blanja ing kene. Uga duwe bagean sing diarani Foods India. Iki ana restoran sing akeh gedhe, masing-masing nampilake panganan ing negara tartamtu India. (Umume wong-wong mau menehi campuran panganan Cina lan India, nanging rasa panganan negara uga kalebu). Bagean iki kudu dijaluk turis turunan panganan. Sampeyan kudu waspada babagan potongan palsu Delhi biasane pembalap taksi kanggo Komisi. Rega bakal larang regane & regane. Ana mung sawetara sing asli.

Museum Crafts uga adol sawetara kerajinan.

Buku

Industri buku India ageng, ngasilake saben taun babagan buku 15,000 ing basa Inggris, lan jelas luwih akeh ing Hindi lan basa asli. Delhi dadi papan industri iki, sithik cilik, toko buku khusus. Buku sing diprodhuksi sacara lokal bisa uga murah lan akeh judhul Kulon sing populer sing diterbitake lan kasedhiya ing kene sekedhik saka biaya asli.

Pasar Khan, Iki minangka papan belanja kanggo para diplomat lokal. Ana akeh toko buku ing kene sing duwe pilihan akeh rega regane.

Apa mangan lan ngombe

Apa sing arep dipangan

Food Food

Delhiites sambat babagan akeh perkara ing kutha kasebut, nanging panganan bakal gawe marem sanajan gourmet sing paling nuntut. Ora mung sampeyan bisa nemokake sawetara panganan India sing paling apik ing sub-benua, uga ana nomer restoran sing apik banget (yen asring larang regane) sing nawakake masakan saka sak jagad iki. Nalika nggawe pesenan, elinga yen Delhi kira-kira 1,000 km saka segara sing paling cedhak, saengga piring vegetarian, pitik lan mutton minangka cara sing bisa dituju.

Delhi bisa uga minangka panganan jalanan paling apik ing India. Nanging, aja mangan panganan unhygenic utawa mbukak. Ana akeh restoran sing nawakake panganan jalanan ing lingkungan sing luwih apik hygenik (nanging isih paling apik ditemokake ing dalan-dalan). Nikmati panganan ing dalan nanging tetep sawetara obat tropis kanggo masalah GIT (komposisi Norfloxacin Tinidazole kanthi apik)

Sampeyan bisa melu klompok pangan lokal sing terus-terusan kanggo menehi conto lan ngrasakake masakan sing anyar lan lawas kutha.

Chaat

Yen sampeyan pengin mangan chaat, panganan cemilan sisih ler India, Delhi dadi papan. Kaya tapas Spanyol utawa mezze Yunani, chaat bisa nutupi macem-macem perkara, nanging gaya Delhi cenderung tegese cangkang pastry sing digoreng jero, diisi sawise masak nganggo kentang, lentil utawa meh liyane. Dheweke banjur paling ndhuwur karo yogurt, chutneys lan chaice masala chaat lan dipangan seger.

Sawetara barang chaat khas yaiku paapdi chaat (campuran barang garing goreng cilik karo yogurt lan saos liyane), paneer tikka (cubes keju pondok sing dibakar ing tandoor kanthi rempah-rempah), pani puri utawa golguppa (cangkang bunder cilik sing kapenuhan kebak karo Isi basis kentang lan campuran manis sing pedhes.

Panggonan sing paling apik kanggo chaat yaiku Pasar Bengali (caket Mandi House Metro Stn) cedhak Connaught Place ing tengah kutha. Restoran-restoran iku bermutu tinggi lan panganan sing apik. Ana ATM uga. Salah sawijining restoran sing paling terkenal ing kana yaiku Nathu. Nanging kanggo chaat sing apik banget, sampeyan kudu mangkat menyang Old Delhi, lan utamane menyang Bazaar Chokri. Nalika para pengikut negesake manawa chaat paling apik disiapake ing dalan, umume wong sing seneng lelungan nemokake papan tengah sing nyaman ing antarane kabersihan lan keaslian.

Sampeyan bakal nemokake McDonalds, KFC, Subway lan Pizza Hut ing mall lan ing saindenging kutha. Menu India tanpa daging sapi lan akeh pilihan veggie bisa dadi menarik sanajan sampeyan bakal luwih cetha.

Apa sing kudu diombe

Pemandangan wengi ing Delhi wis ngalami transformasi total ing dekade kepungkur. Ana macem-macem modern lan kosmopolitan kanggo ngilangi sampeyan. Ing upaya nekat supaya rasio jinis ora adil, akeh ruangan lan klub duwe pasangan mung kabijakan (yaiku ora ana wong lanang utawa klompok mung wong), sing dileksanakake kanthi tingkat ketat sing beda-beda. Kamangka kabeh teori kanggo ditutup kanthi 1AM, bisa saya suwe saya suwe. Adegan BYOB mundhak popularitas. Umume papan ing jejere toko sing adol bir, anggur lsp.

Warung / teh

Budaya kopi ing Delhi kasusun saka rantaman gedhe sing akeh standar. Kaloro Bar kopi lan kopi Kopi sing paling umum, bisa ditemokake ing pirang-pirang lokasi ing saindenging kutha, umume ing sekitar Connaught Place. Sebagian kopi ing UK sing adhedhasar ing UK uga duwe ngarsane ing kutha sing ana sawetara toko sing nyebar ing saindenging kutha. Starbucks Coffee sing adhedhasar Amerika Serikat uga nggawe udagan anyar menyang pasar karo sawetara toko ing Selatan lan tengah Delhi nanging nambahake toko liyane saben dinane.

Toko kopi independen luwih angel ditemokake ing Delhi, nanging pancen ana, lan kudu digoleki kanthi becik.

Language

Basa asli wilayah Delhi yaiku Hindi, sing uga dadi basa resmi utama Pamrentah Uni. Nanging, kanggo tujuan resmi, basa Inggris luwih akeh digunakake tinimbang Hindi. Meh kabeh wong sing ketemu bisa ngomong basa Hindi, asring nganggo aksine Bihari lan Punjabi. Nanging, umume wong sing berpendidikan uga fasih nganggo basa Inggris, lan akeh wong sing duwe toko lan driver mendhoan bakal duwe prentah ing Inggris.

Jelajahi Delhi, India lan kutha sing cedhak karo

  • Kurukshetra ing perang suci "Mahabharata" lan papan kelairan Srimad Bhagwat Gita. 150km saka New Delhi, 3 jam utawa nyetir sepur.
  • Agra lan Taj Mahal minangka 3-6 hr drive utawa nitih sepur kanthi cara. Saiki ana negara seni seni 6-lorong anyar sing nyambung karo Delhi lan Agra sing jenenge "YAMUNA EXPRESSWAY" sing ngenteni perjalanan kira-kira jam 2, Tiket buku ing mobil sepur kanthi kursi adoh luwih dhisik, lan goleki kursi sing disisihake. khususe para turis. Taj Mahal ditutup dina Jumuah.
  • Taman Nasional Bandhavgarh lan Benteng Bandhavgarh, minangka "Tiger Reserve" ing MP Iki minangka proyek pelestarian Tiger lan kapadhetan paling dhuwur ing Tigers ing India.
  • Dharamsala, jabatan pamrentah Dalai Lama sing diasingake, yaiku 10-12 ing sisih lor. Tiket bisa dituku saka kantor Wisata Wisata Utama, Pemukiman Majnu ka Tilla Tibetan utawa ISBT
  • Shimla, ibukutha musim panas ing India India lan ratu ing kabeh stasiun bukit ing India. Nduwe macem-macem lokasi sing apik lan bersejarah lan babagan drive 8 hr utawa 10 jam ing bis. Penerbangan langsung saka Delhi njupuk mung 1 jam kanggo tekan Shimla.
  • Jaipur lan Rajasthan, bisa dituju nganggo pesawat utawa sepur sewengi.
  • Kathmandu, ing tetanggan Nepal minangka sekitar 36 + jam kanthi pelatih, utawa luwih suwe (nanging luwih kepenak) kanthi kombinasi sepur lan pelatih.
  • Kutha suci Haridwar lan Rishikesh, ing lereng gunung Himalaya, yaiku bis 5-6 utawa rute sepur.
  • Mussoorie, salah sawijining stasiun bukit asli ing India; uga dikenal minangka Ratu ing bukit.
  • Taman Nasional Jim Corbett- 280 km saka Delhi, nduwe rupa bumi sing apik, lan swarga karo satwa liar kalebu macan, gajah lan macan tutul, eagles & burung hantu. Papan kasebut ndadekake sampeyan rumangsa, kabeh wutuh saka alas, diubengi dening alas sing padhet .Pasang safari Jeep lan Gajah, kalebu kegiatan petualangan kasebut.Tempat sing trep kanggo lelungan sing apik banget.
  • Nainital - stasiun bukit ayu liyane ing bukit Kumaon kanthi Tlaga Naini sing apik banget.
  • Char Dham-Delhi minangka titik wiwitan pusat pamrograman sing misuwur Badrinath, kediaman Wisnu, Kedarnath, kediaman Shiva, Gangothri lan Yamunothri, asal-usule aliran sakral, Ganges lan Yamuna masing-masing.
  • Nunggang Maharajas 'Express, sepur mewah sing ana ing antarane Delhi lan Mumbai.
  • Dolan maring Pushkar sing dumunung ing sekitar 415 Km saka Delhi.Pushkar misuwur kanthi Kuil Jagatpita Brahma. Sing liya wis narik kawigaten pariwisata ing Pushkar yaiku Camel lan ternak sing pas saben taun ing wulan Novamber.
  • Benteng Salimgarh ing jarak gampang saka kategori Makam Humayun.Create

Situs web pariwisata resmi Delhi

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Delhi

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]