Jelajahi Agra, India

Jelajahi India

Jelajahi India, negara paling gedhe ing Wilayah Asia Kidul, utamane ing tengah Asia Kidul. Républik India minangka negara nomer pitu paling gedhe ing saindenging jagad lan, kanthi udakara wong milyar, kapindho mung wong China, sanajan tingkat kelahiran sing luwih dhuwur ndadekake kamungkinan entuk posisi kutub enggal.

Negara iki kalebu negara sing beda-beda, beda karo geografi, iklim, budaya, basa lan etnis ing saindenging jagad iki, lan nggayuh demokrasi paling gedhe ing Bumi lan dadi pusat perdagangan ing Asia Tenggara.

"Kita manggon ing jagad apik sing kebak kaendahan, pesona lan petualangan. Ora ana pungkasane petualangan sing bisa kita lakoni yen mung kita mbukak kanthi mripat. "- Jawaharlal Nehru

Masyarakat India kondhang ucapan kanggo tamu ing Sanskrit "Tamu kaya Gusti Allah". Budaya lan warisan India minangka amal sing akeh jaman biyen lan saiki. Negara jembar iki nawakake pengunjung babagan agama lan etnografi sing apik, macem-macem basa kanthi luwih saka basa 438 sing urip ing antarane basa 1600 lan ewu dialek, lan monumen sing wis ana pirang-pirang ewu taun. Nalika mbukak menyang jagad globalisasi, India isih duwe sejarah lan intensitas budaya sing nyenengake lan nggumunake akeh wong sing ngunjungi ing kana.

India tetep dadi salah sawijining ekonomi paling cepet ing jagad lan salah sawijining negara sing paling cepet berkembang. Dianggep minangka kekuwatan sing muncul. Pramila kunjungan sampeyan pancen bakal dadi menarik.

Geografi

Pegunungan, alas, gurun, lan pesisir, India duwe kabeh. Watesan karo sisih lor lan lor lan Himalaya sing salju salju, gunung sing paling dhuwur ing donya. Saliyane nglindhungi negara kasebut saka penjajah, dheweke uga nyayomi kali Ganga, Yamuna (Jamuna) lan Sindhu (Indus) sing papane peradaban India berkembang. Sanajan sebagian besar Sindhu ing Pakistan saiki, telu saka tributaries sing mili liwat Punjab. Kali Himalayan liyane, Brahmaputra mili ing sisih lor-wetan, biasane liwat Assam.

Plato Deccan diwatesi ing kisaran Sahyadri (Western Ghats) ing sisih kulon lan Ghats Wétan ing sisih wétan. Dataran tinggi luwih gondho tinimbang dataran, amarga kali sing nyemprotake wilayah kasebut, kayata Narmada, Godavari lan Kaveri mlayu garing nalika musim panas. Ing sisih kidul-wétan lempung Deccan yaiku digunakake minangka wilayah hutan tebal sing diarani Dandakaranya sing nyakup negara Chhattisgarh, Jharkhand, ujung wétan Maharashtra lan pucuk sisih lor Andhra Pradesh. Wilayah iki isih dienggo lan dienggoni wong suku. Hutan iki tumindak dadi penghalang kanggo serangan ing India Kidul.

India duwe pesisir dawa. Pesisir kulon wates Segara Arab lan pesisir wétan Teluk Benggala, loro bagean Samudra Hindia.

Climate

Ing India, udan mung sajrone wektu tartamtu taun. Mangsa musim diarani monsoon.

India ngalami paling ora telung musim ing taun, Musim Panas, Musim Udan (utawa "Monsoon") lan Musim Panas, sanajan ing tropis Kidul sing diarani 25 ° C cuaca "Mangsa" bakal dadi konsep. Lor ngalami sawetara panas ing musim panas lan kadhemen nalika musim dingin, nanging kajaba ing wilayah Himalayan, salju meh ora dirasakake. Nopember nganti Januari yaiku musim dingin lan April lan Mei minangka wulan panas nalika kabeh wong sabar ngenteni udan. Ana uga musim semi ringkes ing wulan Februari lan Maret, utamane ing India Lor.

Budaya India

Preian

Ana telung preian nasional: Hari Republik (26 Januari), Dinten Kamardikan (15 Agustus), lan Gandhi Jayanti (2 Oktober) sing dumadi ing dina sing padha saben taun. Kajaba iku, ana patang pesta utama ing saindenging negoro sing kudu dimangerteni:

Holi, ing wulan Februari utawa Maret - Festival warna minangka festival utama sing dirayakake utamane ing North, East lan India Kulon. Ing dina kapisan, wong-wong lunga menyang candhi lan bonfires sing entheng, nanging ing kaloro, adhem iku digabungake karo pancuran bubuk berwarna. Iki ora olahraga penonton: minangka wong manca sing katon, sampeyan sembrani minangka perhatian, dadi sampeyan kudu ngalangi dhewe, utawa nganggo sandhangan sing paling gampang disenengi lan gabung. Alkohol lan bhang (ganja) asring melu lan akeh wong bisa entuk rowange nalika sore diwengi. Perayaan luwih sithik ing India Kidul, sanajan prayaan swasta dumadi ing antarane komunitas India Lor sing manggon ing kutha-kutha India Kidul

Durga Puja / Navarathri / Dussehara, Sep-Oct - Festival sembilan dina sing dirampungake ing dina suci Dasara, nalika warga setempat nyembah dewa Durga. Karyawan diwenehi permen, bonus awis, hadiah lan sandhangan anyar. Iki uga taun anyar kanggo para pengusaha, yen mesthine bakal miwiti buku akun anyar. Ing sawetara panggonan kaya West Bengal, Durga Puja minangka festival sing paling penting. Ing sisih lor Dussehara perayaan ditindakake lan pembunuhan Ravana dening Lord Rama diresmikake maneh minangka Ram Lila. Ing Gujarat lan India Kidul, dirayakake minangka Navarathri ing ngendi festival kasebut dirayakake kanthi nari kanggo nyembah lagu lan pamrih religius kaya preinan sing dilanjutake sajrone wengi wengi 9.

Eid-ul-Fitr, liburan religius sing paling gedhe kanggo umat Islam India, iki mengeti wiwitan wulan suci Shawwal. Ramzan mungkasi kanthi festival Eid-ul-Fitr nganti pirang-pirang dina. Panganan dadi sorotan, lan yen sampeyan bejo, sampeyan bakal diajak menyang omah pribadi kanggo pesta. Bisnis bisa paling ora sawetara dina yen ora seminggu.

Diwali (Deepavali), Oct-Nov - Festival lampu, mengeti bali Rama Rama menyang ibukutha kerajaan, Ayodhya sawise pengasingan ing taun 14. Mbok menawa festival sing paling mewah ing negara kasebut, ngeling-eling (kanggo turis AS paling ora) panganan saka Thanksgiving lan blanja lan hadiah Natal sing digabungake. Omah-omah dihiasi, ana barang cemlorot ing endi wae, lan yen sampeyan ngumbara lurung-lurung ing wengi Diwali, bakal ana petasan sing arep dipadamake ing endi-endi kalebu kadhangkala ana ing sangisoring sikilmu.

Loro saka iki, saben negara duwe festival nasional utama dhewe kayata Onam kanggo Kerala utawa Sankranti kanggo Andhra Pradesh & Karnataka utawa Pongal kanggo Tamil Nadu utawa Baisakhi kanggo Punjab utawa "Ratha Yatra" kanggo Odisha, sing dirayakake minangka liburan umum ing negara-negara kasebut.

Preinan agama dumadi ing pirang-pirang dina saben taun, amarga festival Hindu lan Islam adhedhasar tanggalan dhewe lan ora ing tanggalan Gregorian. Umume wong sing dirayakake mung lokal, mula priksa negara utawa kutha sing sampeyan kunjungi kanggo informasi babagan apa ana penutupan. Wilayah sing beda-beda bisa uga menehi jeneng sing beda ing festival sing padha. Kanggo ngrampungake macem-macem praktik agama, kantor duwe dhaptar preian opsional (diarani preinan sing diwatesi dening pemerintah) saka karyawan diijini milih loro, saliyane dhaptar preian sing tetep. Iki bisa uga tegese rawuh lancip lan layanan telat sanajan kantor resmi mbukak.

Kota utama yaiku Delhi, Kolkata, Mumbai, Agra kanggo luwih diwaca

Wewehe - kuthane India

Dhiskusi

India dadi omah ewu basa. Kulawarga basa utama ing India yaiku Indo-European lan Dravidian (yaiku udakara 800 yuta pamicara lan 200 yuta pamicara). Kulawarga basa liyane kalebu Austro-Asiatic lan Tibeto-Burman, antara bocah cilik liyane. Hindi diakoni minangka basa resmi utama Pamrentah Uni (ora ana Basa Nasional India sing diakoni), kanthi basa Inggris tumindak minangka "resmi" basa resmi.

Apa sing kudu ditindakake ing India

ATM

ATM akeh banget ing India - sanajan asring ora ditemokake ing bandara cilik. Umume ATM bakal mbayar paling ₹ 10,000 ing saben transaksi - sawetara bakal mbayar ₹ 20,000.

Mesthine duwe kertu bank utawa kertu kredit paling ora rong panyedhiya sing beda kanggo mesthekake yen sampeyan duwe serep kasedhiya yen kertu siji digantungake ing bank sampeyan utawa mung ora bisa digunakake ing ATM tartamtu. Yen sampeyan nemokake ATM sing ujar "kertu ora bener", coba insert lan copot kanthi alon-alon.

Blanja ing India

Apa sing kudu dipangan ing India

Apa sing kudu ngombe ing India

smoking

Udud Umum resmi dilarang lan didenda

Banyu tutul umume ora dianggep aman kanggo ngombe ing akeh instalasi, malah dening warga lokal. Nanging, akeh pendhapat duwe saringan / pembersih banyu diinstal, supaya banyu bisa aman diombe. Banyu ngombe (sing diarani "banyu mineral" ing saindenging India) minangka pilihan sing luwih apik. Bisleri lan Kinley antara liya minangka merek sing luwih populer lan aman. Nanging, priksa manawa segel kasebut ora utuh utawa ora kaya ing sawetara kesempatan, yen segel wis ditambani, bisa uga banyu sing diresiki utawa banyu sing ora diresiki. Ing Railway India, merek banyu mineral tartamtu umume dikenal kanthi jeneng "Rail Neer", sing dianggep aman lan resik.

mobile

India nggunakake loro GSM lan CDMA lan ponsel kasedhiya.

Bakal dingerteni manawa ora ana perusahaan sing nyedhiyakake 3G ing kabeh negara. Luwih becik milih perusahaan sing duwe jangkoan 3G ing negara sing bakal sampeyan lakoni utawa sampeyan bakal kecepet kanthi kacepetan 2G.

Internet

Hotspot Wi-Fi ing India umume diwatesi. Bandara utama lan stasiun utama nawakake Wi-Fi sing dibayar. Delhi, Bangalore, Pune lan Mumbai iku mung kutha sing jangkoan Wi-Fi sing sopan.

Situs web pariwisata resmi India

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan India

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]