njelajah Walanda

Jelajahi Landa

Jelajahi Belanda minangka negara Eropa, tapel wates Jerman ing sisih wétan, Belgium ing sisih kidul, lan France ing Caribbean minangka wilayah Walanda Sint Maarten wates wilayah Prancis-Saint-Martin. Masyarakat, basa, lan budaya saka Walanda diarani "Belanda".

Kanthi luwih saka 17 yuta wong ing area sing mung 41,543km², negara sing padhet karo ibukutha sing nggumunake Amsterdam dadi salah sawijining kutha sing menarik. Sawise kekuwatan angkatan laut sing gedhe, bangsa cilik iki ndarbeni warisan budaya lan misuwur amarga para pelukis, kincir angin, clog lan tanah sing kondhang. Negara Eropa modern saiki, njaga karakter internasional sing misuwur lan misuwur kanthi mentalitas liberal. Minangka anggota pangadeg EU lan NATO, lan dadi host menyang Pengadilan Internasional ing The Hague, Belanda minangka pusat kerjasama internasional. Ukuran sing cilik, sikap sambutan kanggo wong sing seneng lelungan lan pemandangan sing apik nggawe papan sing unik lan cukup gampang kanggo nemokake tujuan lan tambahan sing apik kanggo lelungan Eropa.

regions

Landa minangka monarki konstitusional. tegese iki duwe raja sing duwe kekuwatan winates, sing dibagi kanthi propinsi 12 (provincies). Sanajan Walanda minangka negara cilik, provinsi iki cukup maneka warna lan duwe beda budaya lan linguistik. Bisa dipérang ing patang wilayah:

Wewengkon Landa

Walanda Kulon (Flevoland, Holland Utara, Holland Holland, Utrecht)

  • Sing umum diarani Randstad, iki minangka jantung Belanda kanthi patang kutha paling gedhe uga padesan Walanda sing khas.

Walanda Lor (Drenthe, Friesland, Groningen)

  • Wilayah sing paling padhet, biasane ora diterangke dening wong manca, nanging populer ing antarane warga. Kapuloan Frisian Kulon minangka tujuan sing apik banget sawetara dina, uga Frakes Lakes. Groningen kutha siswa sing sregep uga dikunjungi.

Walanda Wétan (Gelderland, Overijssel)

  • Omah menyang taman nasional paling gedhe ing Walanda, Taman Nasional Hoge Veluwe, uga Hanzesteden sing ayu, pitu kutha media ing Kali IJssel kanthi pusat sejarah tradisional, kayata Zutphen, Zwolle, Doburg, lan liya-liyane.

Walanda Kidul (Limburg, North Brabant, Zeeland)

  • Dibagi saka liyane kanthi riwayat Katulik, perayaan karnaval lan "cara hidup Burgundian".

kutha

Landa nduwe akeh kutha lan kutha sing apik kanggo para wisatawan. Ing ngisor iki ana sangang sing paling misuwur:

  • Amsterdam - arsitektur sing apik banget, terusan apik (grachten), museum lan sikap liberal
  • Arnhem - kutha ijo ing Rhine: Sonsbeek, Veluwe lan Meinerswijk, kwartal lawas lan omah, acara budaya
  • Ngilangi - kutha sing ora ana sejarah kanthi keramik biru lan putih sing misuwur ing donya
  • Groningen - kutha siswa kanthi swasana santai lan wengi nganti srengenge munggah
  • The Hague - ibukutha pengadilan ing jagad, kursi pamrentahan lan kulawarga kerajaan
  • Eindhoven - kutha paling gedhe kalima, otak sing duwe Eropa, sithik turis banget supaya sampeyan bisa ngalami budaya Walanda
  • Maastricht - kutha pertahanan abad pertengahan sing nuduhake budaya, gaya lan arsitektur sisih kidul
  • Nijmegen - kutha paling tuwa ing negara, sing dikenal amarga pawai, politik kiwa-kiwa lan populasi mahasiswa sing gedhe
  • Rotterdam - arsitektur modern, Nightlife apik, pemandangan seni sing sregep lan port paling gedhe ing Eropa
  • Utrecht - pusat bersejarah, toko antik lan Rietveld-Schröder House
  • Efteling - taman tema terkenal kanthi unsur dongeng kaya elves lan kerdil
  • Giethoorn - desa cilik kanthi arsitektur lan kanal tradisional sing apik tinimbang lurung-lurung
  • Taman Nasional Hoge Veluwe - taman nasional paling gedhe kanthi dharatan, pasir wedhi lan alas
  • Taman Nasional Dwingelderveld - njaga hektar 3700 saka heathland udan paling gedhe ing Eropa.
  • Keukenhof - luwih saka 800,000 pengunjung ndeleng lapangan kembang sing gedhe banget iki saben musim semi
  • Kinderdijk - kincir angin iki nuduhake lanskap Walanda stereotypical kabeh kamulyan
  • Schokland - pulau lawas diungsi ing 1859, sisa-sisa desa hantu sing dijaga kanthi becik
  • Limburg Kidul - landskap ijo bukit, desa sing apik, istana lan kebon
  • Texel - pulau paling gedhe sing cocog kanggo muter, mlaku, nglangi lan nunggang jaran
  • Waterland lan Zaan Region - desa Hollandik khas karo clog, omah kayu, kincir angin lan Schaan Zaanse
  • Zaanse Schans - museum udara terbuka kanthi kincir angin Walanda lan omah Zaan

Sajarah

Sisih sisih kidul negara iki dadi bagéan saka Kekaisaran Romawi Suci nganti dijupuk potongan saka wong-wong Burgundia. Ing pungkasan abad pertengahan, dadi Spanyol duwe properti (bebarengan karo saiki Belgia). Sithik-sithik slamet saka jaman iki, kajaba sawetara pusat kutha sing bersejarah, lan sawetara kedaton.

budaya

Cukup sawetara wong sing lelungan ngunjungi Walanda supaya bisa duwe sikap sabar sing misuwur: pelacuran disetrat nanging mung kanggo para pelacur sing didaftar ing brothel sing diidinake. Ora disalahake para pekerja seks njaluk panjaluk pelanggan ing dalan lan pelacur sing paling umum ing kutha ibukutha Amsterdam, ing ngendi distrik lampu warna-warna populer, sanajan turis mung ngunjungi minangka kenangan saka riko kasebut. Ing wilayah deso liyane, prostitusi meh ora ana. Toko seks, pertunjukan seks, musium jinis lan musium obat uga populer ing kalangan turis. Penjualan, duweni, lan konsumsi jumlah cilik ganja, nalika teknis isih ilegal, resmi ditrima, nanging coffeeshops tundhuk watesan. Obat sing luwih angel (kayata ecstasy utawa kokain) tetep ilegal miturut teori lan praktik. Ing swasana ati sing padha karo terbuka yaiku kepenakane Belanda menyang homoseksual, perkawinan homo wis sah. Uga praktik euthanasia ditrapake kanthi sah ing kahanan sing ketat.

Geografi

Geografi Walanda dikuasai fitur banyu. Negara kasebut dilintasi karo kali, kanal lan dikes, lan pantai ora adoh. Pesisir kulon Walanda duwe salah sawijining pesisir Laut Lor sing paling apik sing bisa ditemokake, narik ewonan manawa ora yuta wong saben taun, ing antarane uga akeh wong Jerman.

Climate

Landa duwe iklim sedheng maritim, tegese musim panas biasane adhem lan adhem umume luwih entheng.

Bandara Schiphol, caket Amsterdam, minangka hub Eropa, lan sawise London, Paris, Lan Frankfurt Eropah paling gedhe. Bandhara paling gedhe ing bandara internasional paling gedhe ing negara kasebut, lan uga narik minat, yaiku 4 meter ing ngisor tingkat laut (jeneng kasebut asale saka "bolongan kapal" wiwit Schiphol dibangun ing tlaga sing saring). Wisatawan bisa mabur saka umume papan ing jagad iki banjur nyambung karo KLM maskapai paling gedhe.

Bandara internasional liyane yaiku Bandara Eindhoven, Bandara Maastricht / Aachen, Rotterdam - Bandara Hague, lan Bandara Groningen-Eelde.

Mobil minangka cara sing apik kanggo njelajah deso, utamane papan sing ora nyambung karo rel, kayata Veluwe, bagean ing Zeeland lan pulo Lor. Jaringan motorway akeh, sanajan digunakake banget. Rame nalika jam puncak biasanipun lan bisa nyingkiri. Kabeh dalan uga ditanduri. Nyopir ana ing sisih tengen. Nalika nyopir ing kutha, mesthi dadi prioritas tumrap siklus nalika mbalikke lorong siklus.

Dhiskusi

Basa nasional ing Walanda yaiku Walanda.

Resmi, Walanda iku dwibahasa, amarga Frisian uga minangka basa resmi. Frisian minangka basa urip paling cedhak nomer loro ing basa Inggris

"Dheweke kabeh nganggo basa inggris" cukup akurat kanggo Walanda. Pendhidhikan wiwit jaman saiki ing basa Inggris lan basa Eropa liyane (biasane Jerman lan jurusan Prancis sing luwih murah) ndadekake Walanda sawetara poliglots sing paling fasih ing bawana, lan negara liya sing paling pinter ing Inggris ing Inggris sing ora Inggris pejabat (sawise Swedia; 90% pedunung paling ora sawetara Inggris).

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Walanda.

Ngelingi ukurane, negara iki nggawa akeh pelukis terkenal ing donya. Kesenian lan lukisan ngrambah ing abad 17th, nalika Republik Walanda utamane makmur, nanging seniman kondhang wis urip ing negara kasebut sadurunge lan sawise umur uga.

  • Rembrandt, Johannes Vermeer, Vincent van Gogh, Frans Hals, Jan Steen, Jacob van Ruysdael, lan Piet Mondriaan mung sawetara pelukis Walanda sing saiki kerjane dekorasi tembok museum sing paling gedhe ing donya. Untunge, sawetara museum kelas donya iki uga bisa ditemokake ing Walanda. Museum Quarter ing Amsterdam duwe Rijksmuseum, Museum Van Gogh lan Museum Stedelijk ing sisih tengen liyane, kabeh ana koleksi sing apik banget. Museum Boijmans Van Beuningen ing Rotterdam uga nduwe koleksi gambar sing akeh, kalebu Rembrandt, Van Gogh, lan master manca.
  • Museum Kröller-Müller apik dumunung ing Taman Nasional Hoge Veluwe, kanthi koleksi Van Gogh paling gedhe nomer loro ing donya (sawise Museum Van Gogh ing Amsterdam). Kurang fokus ing seni Walanda, nanging kanthi koleksi modern sing unik, yaiku Museum Van Abbe ing Eindhoven. Kutha liyane sing duwé musium seni misuwur kalebu Groningen karo Museum Groninger, lan Haarlem karo Museum Frans Hals. Hermitage sing mentas diadegake ing Amsterdam duwe kabeh keagungan mbah sing gedhe ing Saint Petersburg, kanthi ganti Rusiapameran berorientasi ing tampilan.
  • Banjir sing ngancurake ing 1916, negara iki miwiti Zuiderzee Works, janji sing gedhe kanggo mbalekake lan ngremehake Zuiderzee sepisan. Ing 1930, Afsluitdijk sing nggumunake wis rampung, sing dadi segara daratan dadi tlaga banyu seger sing diarani IJsselmeer. Museum Zuiderzee ing Enkhuizen sing apik dikhususake kanggo warisan budaya lan folklor ing wilayah kasebut, uga sejarah maritim Zuiderzee.
  • Banjir liyane sing ngancurake negara iki ing 1953, ngrekam pati 1,836 ing provinsi Zeeland. Ing limang puluh taun sabanjure, Delta Kerja sing misuwur dibangun kanggo nglindhungi sisih kidul-kulon Walanda saka banjir. Iki bisa dibukak ing macem-macem pusat pengunjung, sing paling penting yaiku taman Neeltje Jans caket Oosterscheldekering (Wétan Surung Surge Wétan). American Society of Civil Engineers wis ngenali Zuiderzee Works and Delta Works sacara kolektif minangka salah sawijining Pitu Kaajaiban Donya Modhisional.
  • Sinterklaas minangka tokoh liburan musim dingin tradisional sing isih dirayakake ing Walanda lan sawetara negara liyane. Ulang ulang taun (Desember 6th) dirayakake saben taun ing wengi Saint Nicholas '(Desember 5th). Wiwit perayaan kasebut minangka hubungan kulawarga, kasempatan cilik bisa ndeleng perayaan kasebut minangka turis. Sinterklaas kanthi tradisional teka ing Walanda saben taun ing pertengahan wulan Nopember (biasane ana dina Sabtu) kanthi steamboat saka Spanyol. Sinterklaasintocht (rawuh lan mlaku liwat kutha) umum lan diatur dening meh kabeh kutha. Saka rawuh nganti prayaan, sampeyan bisa mlaku menyang Sinterklaas utawa 'zwarte pieten' (sing dadi penolong) ing mall.
  • Yen pengin sampeyan nemu bagean saka tradhisi Sinterklaas, pilihan sing paling sampeyan yaiku ngunjungi kedatangan Sinterklaas, sing diarani Sinterklaasintocht. Ana prayaan gedhe ing kutha sing wis ditemtokake ing dina sabtu antarane Nopember 10th lan 16th, lan prayaan sing luwih cilik ing meh kabeh kutha sedina. Uga nimbang tuku sawetara permen Sinterklaas kayata: Pepernoten, Kruidnoten, taai-taai, dhuwit recehan coklat utawa huruf coklat. Permen kasebut kasedhiya ing supermarket lan toko adol gula-gula liyane wiwit wulan September nganti kaping lima wulan Desember.

Apa sing kudu ditindakake ing Walanda.

Salah sawijining kegiatan sing paling populer ing masyarakat yaiku dolan. Lan kanthi alesan - Walanda duwe udakara 22,000 km sepeda khusus, sing nyabrang negara kanthi jumlah akeh. Gampang kaya njupuk peta, milih nomer, lan miwiti muter! Wilayah khusus sing cocog kanggo bal-balan yaiku Green Green, Taman Nasional Hoge Veluwe, South Limburg, lan Waterland lan Zaan Region. Coba dingerteni manawa angin bisa kuwat (amarga saka tanah sing rata), lan yen musim panas bisa dadi udan lan udan.

Pesisir Belanda ngukur 1,245 km pesisir kanthi akeh pesisir. Kegiatan populer kalebu nglangi lan srengenge, nanging biasane diwatesi kanggo dina musim panas. Nyana Scheveningen dadi rame banget nalika suhu munggah ing tingkat tropis. Pantai sing luwih santai lan kulawarga kalebu Zandvoort, Bloemendaal, Bergen, lan Kapuloan Frisian Kulon.

Olahraga banyu minangka kegiatan liyane sing biasane ditindakake dening warga masarakat. Tlaga bisa ditemokake ing saben propinsi, nanging Frisian Lakes luar biasa, utamane ing Sneekweek taunan sing diwiwiti musim boating. Prahu bisa ditindakake tanpa lisensi anggere prahu ora luwih saka 15m lan / utawa luwih cepet yen 20km / h. Wilayah kaya tlaga liyane kalebu Wijdemeren, Kaag, lan Aalsmeer. Umume tlaga kasebut tenang banget, kanthi parasa lan rafting ora mungkin.

Pesta ing Walanda

Apa sing kudu dituku

Toko biasane mbukak dening 9AM lan biasane ditutup dening 5: 30PM utawa 6PM. Umume toko ditutup nalika dina Minggu, kajaba ing "koopzondag". "Koopzondag" tegese bagean paling gedhe utawa kabeh toko mbukak. Beda karo kutha menyang kutha sing Minggu yaiku "koopzondag". Ing pirang-pirang kutha, yaiku dina Minggu pungkasan utawa kaping pisanan ing sawijining wulan. Ing sawetara kutha (Amsterdam, Rotterdam, The Hague, Utrecht lan Leiden) toko-toko dibukak saben dina Minggu, umume kedadeyan dibukak wiwit awan nganti 5PM utawa 6PM. Ing Amsterdam area centrum minangka pangecualian, amarga sampeyan bisa ndeleng toko sing mbukak nganti 9PM lan Minggu wiwit awan nganti 6PM. Toko kasebut bisa rame karo wong-wong sing mlebu kutha ing njaba kutha. Ing sawetara dhaerah toko ditutup dina Senen.

Kanggo alasan safety, panggunaan kertu kredit ing Walanda mbutuhake kode PIN. Panganggone kertu kredit umume umume, nanging ora akeh kaya ing AS, UK utawa Scandinavia. Landa dhewe asring nggunakake kertu bank lokal, yaiku kertu debit tanpa logo Visa utawa MasterCard, sanajan toko-toko cilik lan papan pasar biasane duwe mesin. Ing tujuan wisata, umume sampeyan bakal nemokake kertu kredit sing ditampa, uga ing toko lan restoran sing luwih gedhe ing negara liyane, nanging takon dhisik utawa priksa lambang sing biasane ditampilake ing lawang. Elinga yen umume pasar supermarket mung nampa kertu debit lokal, dudu kertu kredit manca. Sawetara duwe ATM ing papan ing ngendi sampeyan bisa narik dhuwit sadurunge arep blanja.

ATM kasedhiya, biasane ing wilayah blanja lan wilujeng wengi. Sing paling cilik, ora bisa uga kalebu ATM. Tembung Walanda kanggo mesin kasebut yaiku "pinautomaat", lan kriyo tegese loro mbuwang dhuwit saka ATM lan mbayar nganggo kertu debit ("pinpas") yaiku "pinnen".

Landa minangka papan sing apik kanggo tuku kembang. Kejabi florists, sampeyan bisa tuku pra-rangkep ing paling pasar.

Ing paling kutha ana macem-macem toko lan sawetara kutha sing luwih gedhe, malah duwe sawetara mall.

Landa kondhang nganggo sepatune kayu. Nanging, saiki meh ora ana siji-sijia, kajaba petani ing deso. Sampeyan bisa mlaku ngliwati Walanda nganti pirang-pirang minggu lan ora ana wong sing nganggo sandhangan sikil. Siji-sijine panggonan sing sampeyan bakal nemokake yaiku ing toko wisata lan toko kebon gedhe. Nganggo sepatu kayu ing umum bakal entuk sampeyan katon aneh saka para warga.

Yen sampeyan nyoba, sepatu "kayu sing misuwur" pancen kaget, lan migunani banget ing papan deso. Pikirake minangka sikil sikil kabeh-terrain; gampang dilebokake ing omah-omah ing kebon, sawah utawa ing dalan rereget. Yen sampeyan manggon ing wilayah deso ing omah, nimbang tikelake yen sampeyan bisa. Sepatu kayu kanthi kualitas apik nglindhungi sikil saka obyek nganti 10 kg, dadi sampeyan ora bakal rumangsa. Sepatu kayu digawe saka kayu willow utawa poplar. Willow luwih larang tinimbang poplar, amarga kayu luwih angel lan luwih kompres. Iki tegese sepatu kayu willow luwih kuwat lan tahan nganggo. Uga dheweke luwih terisolasi lan tahan banyu liyane.

Kanggo sepatu kayu sing apik; ngindhari toko wisata kitschy ing dalan Schiphol lan Damrak Amsterdam, lan banjur goleki vendor biasa (kayata Welkoop sing biasane bisa ditemokake ing kutha-kutha lan desa ing wilayah deso. Provinsi sisih lor Friesland akeh toko sing adol sepatu kayu. asring dihiasi nganggo warna sing padhang saka panji Frisian.

Belanda ora dikenal kanthi masakan, nanging beane Walanda sing sregep bisa cukup yen dijaga kanthi apik. Sawetara panganan panganan sing biasane "biasane Belanda" beda, nanging ora kudu ana kepenak saka negara liya. Contone, nalika kopi lan coklat Walanda bisa nyemetake rasa ora kepenak ing expats lan bisa uga katon minangka "panganan jiwa", coklat Belgia lan kopi Italia (espresso, lsp.) Dianggep dadi panganan. Nanging wong Walanda dikenal kanggo panganan lan panganan sing enak: Apa sing kudu dipangan ing Walanda

Apa sing kudu ngombe ing Walanda

Landa nduwe sawetara sumber banyu sing paling apik ing jagad iki. Malah dianggep minangka kualitas sing padha utawa luwih apik tinimbang mineral alami utawa banyu musim semi lan disebar menyang saben kluwarga lan dikontrol dening 'panguwasa banyu'. Panganan (salah siji sing tuku ing supermarket utawa dipakan ing restoran) uga ora bakal nemoni masalah. Sistem perawatan kesehatan wis padha karo negara Eropa lan umume kutha duwe rumah sakit ing ngendi umume staf kasebut nganggo basa Inggris (paling ora kabeh staf medis). Umumé, iku prekara umum.

Kafe internet bisa ditemokake ing umume kutha; biasane dheweke uga nyedhiyakake papan panggilan internasional. Akeh perpustakaan umum nyedhiyakake akses Internet. Akses Internet tanpa kabel nggunakake Wi-Fi dadi tambah populer lan kasedhiya ing pirang-pirang hotel, pub, stasiun lan ing Schiphol, kanthi gratis, utawa kanthi rega tundha liwat salah sawijining "jaringan" nasional.

Situs web pariwisata resmi Walanda

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Nonton video babagan Walanda

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]