Jelajahi Jamaika

Jelajahi Jamaika

Jelajahi Jamaika, negara pulo ing Caribbean, ana ing sisih kidul Kuba lan ing sisih kulon pulo Hispaniola. Kanthi 2.8 yuta wong, Jamaika minangka negara Anglophone paling gedhe ing Amerika Amerika Serikat lan Canada. Tetep kraton Komanwel karo Ratu Elizabeth II minangka Kepala Negara.

Jamaica nduwe akeh wong Cina lan India Wétan. Cacahe wong putih lan Mulattoes, lan keturunan wong Siria / Lebanese, sing pirang-pirang wis saling bergabung. Wong-wong ing pulo kasebut jarang dadi salah sawijining klompok rasis amarga wong-wong Jamaicans campuran dadi klompok rasis nomer loro paling gedhe; akar genetik saka akeh wong bisa ditelusuri ing asal-usul sing ora kudu katon sacara fisik. Kekristenan minangka agama utama ing pulo kasebut.

Sumber daya Jamaica kalebu kopi, beteng, bauxit, gypsum, watu gamping lan tebu.

Masyarakat pribumi Arawak lan Taino sing asale saka Amérika Kidul mapan ing pulo antarane 4000 lan 1000BC.

Jamaika dienggoni India Arawak nalika Columbus njelajah ing 1494 lan dijenengi St. Iago.

Iklim Jamaica tropis, kanthi cuaca panas lan lembab, ndhukung macem-macem ekosistem kanthi akeh tanduran lan kewan.

kutha

  • Kingston
  • Langkawi
  • Negril
  • Ocho Rios
  • Port Antonio
  • Teluk Morant
  • Black River
  • Falmouth
  • Tujuan liyane
  • Black River
  • Pegunungan Biru
  • Guwa Lembah
  • Nassau Lembah
  • Manchester (Jamaika)
  • Teluk Discovery

Sampeyan bisa teka kanthi pesawat ing

  • Bandara Internasional Norman Manley ing Kingston.
  • Bandara Internasional Donald Sangster ing Teluk Montego.

Loro bandara nampa jumlah penerbangan internasional saben dina. Ana bandara sing luwih cilik ing Negril lan Ocho Rios uga liyane sing cilik Kingston, sing bisa diakses dening pesawat pribadi sing luwih cilik.

Sanajan kabeh wong Jamaika bisa ngucapake basa Inggris, sing dadi basa resmi, dheweke asring duwe aksen sing tebal lan wong manca bisa nemoni masalah kanggo ngerti babagan iki. Sawetara wong Jamaika ngomongake sawetara basa liyane sing populer kayata Spanyol.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Jamaika.

  • Dolan maring Nine Mile ing ngendi Bob Marley lair lan saiki dikubur. Perjalanan munggah menyang gunung ngidini sampeyan ngalami jantung negara. Yen sampeyan duwe pilihan, nyewa driver pribadi utawa demo van cilik. Sampeyan bakal bisa mandheg lan ngunjungi toko-toko cilik ing cedhak sekolah nalika mlebu desa. Wong-wong grapyak, lan apik. Yen sampeyan mung pengin ndeleng Bob Marley, njupuk bis hawa sing Udhara apik lan cepet disebar ing sisih senyawa kasebut. Cukup manawa kanggo ngunjungi.
  • Nglampahi dina ing pantai Negril 7 mil lan rampung ing Rick's Cafe kanggo srengenge sing luar biasa lan nyilem nyilem luwih apik.
  • Dunn's River Falls yaiku kudu weruh lan nindakake yen ngunjungi Jamaica. Dununge ana ing Ocho Rios. Tiba kasir sikil 600 apik banget. Sampeyan bisa bener menek munggah ing tiba. Iku pengalaman sing apik tenan! Coba coba yen sampeyan nyoba kanggo narik ati
  • Mistik Mystic duwe tunggangan bob-sliring sing digabungake karo opsi kanggo lapisan lining, slide banyu lan trem pangeboman. Trem pangeboman yaiku cara luwih alon kanggo sinau babagan kanopi hutan hujan.
  • Go Hiking, kemah, fishing, golfing, snorkeling, nunggang jaran, tas ransel, nglangi, ski jet, nyilem scuba, surfing layang, ngunjungi omah Giddy, ngombe lan nglangi karo dolphins.
  • The Villagev Rose HALL, RHYNE PARK VILLAGE.

Dolar AS ditampa sacara akeh ing papan sing dikunjungi turis. Pancen kabeh hotel, umume restoran, toko lan meh kabeh obyek wisata ing kutha-kutha utama bakal nampa dolar AS.

Tansah gaul ing kurs lan nggawa kalkulator. Sawetara papan bisa uga nyoba sampeyan mbayar sepuluh tikel yen mbayar dolar AS. Biaya kanggo urip ing Jamaika dibandhingake karo Amerika Serikat.

Kertu kredit kayata VISA, MasterCard lan asale saka American Express and Discover sing luwih murah ditampa ing akeh bisnis, kayata supermarket, apotek lan restoran ing Kingston, Teluk Montego, Portmore, Ocho Rios lan Negril lan kutha-kutha utama liyane. Istimewa penasaran yaiku stasiun bensin sing mbutuhake dhuwit.

ATM diarani ABM ing Jamaika lan akeh kasedhiya ing saben paroki.

Panganan Jamaican minangka campuran sajian Karibia kanthi sajian lokal. Sanajan panganan Jamaican entuk reputasi amarga pedhes, tren lokal mundhak macem-macem panganan sing beda-beda. Sawetara Caribbean piring sing bakal sampeyan deleng ing negara liya ing saindenging wilayah yaiku beras lan kacang (sing dimasak karo susu klapa) lan patty (sing diarani empanadas ing negara-negara sing nganggo basa Spanyol). Piring nasional yaiku Ackee lan iwak lele, lan kudu dicoba dening sapa wae sing ngunjungi pulau kasebut. Iki digawe kanthi woh lokal sing diarani Ackee, sing katon kaya endhog sing digoreng, nanging nduweni rasa unik saka iwak kuning lan tomat sing dicampur karo bawang lan tomat. Sampeyan bisa uga ora entuk kasempatan kanggo nyoba panganan iki ing papan liya, lan yen sampeyan pengin ujar manawa sampeyan nindakake prekara Jamaican sing unik, mula sampeyan bakal entuk kesempatan.

Panganan lokal liyane diarani bammy, sing sejatine diciptakake dening wong India Arawak (Taino). Yaiku pancake ubi tepung tepung sing biasane dipangan sajrone jam sarapan sing kaya rasa jagung. Ana uga roti sing nduwe roti, sing kalebu macem-macem jinis irisan lan irisan. Coba roti bakar, amarga yen ana roti, luwih enak tinimbang roti sing bakal nate diuri. Yen sampeyan nggoleki panganan sing luwih akeh daging, bisa nyoba panganan kanthi roso. Sing paling populer yaiku pitik jago, sanajan daging babi lan koncorong jog uga umum. Seasoning jerk minangka rempah-rempah sing disebar ing daging kanthi grill kaya saus barbeque. Elinga yen umume wong Jamaah mangan panganan sing apik, mula pangarepe panganan kasebut bakal rada garing tinimbang sing wis biasa. Uga ana kari kayata ayam kari lan wedhus kari sing misuwur banget ing Jamaika. Kambing sing paling kari digawe karo wedhus lanang lan yen sampeyan ndeleng menu sing duwe iwak kari, coba.

Sampeyan bisa uga pengin milih tebu, irisan-irisan lan nyedhot.

Woh lan sayuran ing Jamaika akeh, utamane ing antarane April nganti September, yen umume woh-wohan lokal ana ing musim. Akeh jinis mangga yaiku 'kudu duwe' yen sampeyan ngunjungi sajrone wulan panas. Yen sampeyan durung ngrasakake woh sing wis mateng ing wit, mula sampeyan bakal ilang. Coba minum 'klapa klapa' langsung saka klapa. Iki ora padha karo susu klapa. Banyu klapa cetha lan nyegerake, apike kasunyatane akeh manfaate kesehatan. Pawpaws, apel bintang, guinep, nanas, nangka, jeruk, tangerine, buah ugli, ortaniques mung sawetara jinis woh apik sing kasedhiya ing kene.

Woh-wohan lan sayuran lokal biasane murah. Pengunjung bisa uga nemokake manawa ngasilake barang sing diimpor kayata apel, strawberry, plum dll, luwih larang tinimbang ing negarane. Anggur anggur luwih larang banget ing pulo kasebut.

Panganan Cina kasedhiya ing pirang-pirang papan saka toko takeout Cina lan duwe rasa Jamaican sing béda.

Pungkasan, ana kategori panganan "miring", domain kanggo nglatih Rastafarians, sing netepi pedoman diet sing ketat. Kahanan jinis iki disiapake tanpa nggunakake daging, lenga utawa uyah, nanging isih bisa enak amarga nggunakake kreatif saka rempah-rempah liyane. Panganan ing Italia umume ora ana ing menu sing dicithak ing restoran turis sing turah lan mung bisa ditemokake ing restoran sing khusus. Sampeyan bisa uga kudu takon babagan golek panyiapan sing ngladeni panganan ing Itali amarga ora umum.

Ana akeh ombenan ing Jamaika. Standar kayata Pepsi lan Coca-Cola bisa ditemokake, nanging yen sampeyan pengin ngombe soda lokal, sampeyan bisa nyoba Bigga Cola, Coklat Sampanye utawa soda jeruk sing diarani "Ting" lan uga bir Jahe. Uga coba sembarang soda dening Desnoes & Geddes, biasane diwenehi label "&G. "" Cola sampanye "lan" nanas "yaiku rempah-rempah sing populer sing ora bakal ditemokake ing papan liya. Wiwit pungkasan abad kaping, mayoritas omben-omben alus dibungkus plastik tinimbang kaca. Sampeyan bisa nyoba lager lokal sing diarani Red Stripe (sing diekspor menyang pirang-pirang negara ing sisih kulon, dadi ana kasempatan sing sampeyan wis ngrasakake) lan Dragon Stout. Umume bir sing bisa ditemokake ing pub lan hotel Jamaika. Minuman keras lokal yaiku Rum Jamaican, sing digawe saka tebu. Biasane cenderung luwih saka bukti lan diombe karo jus jeruk utawa jus. GAMPANG MACAPAT! Iki ora dirancang kanggo wong sing ngombe sepisanan. Ora dirungu manawa duwe bukti Jamaah Rum 150. Wiwit Jamaika dijajah Inggris, angger-angger ngombe iku 18 lan luwih, nanging umume ora ngetrenake kanthi ketat kaya sing ditindakake ing negara-negara Kulon.

Jamaika duwe tingkat pembunuhan paling dhuwur ing 5th ing saindenging jagad. Kaya ing negara manca liyane, yen ana kahanan darurat, utamane ing tingkat domestik, dianjurake supaya langsung hubungi kedutaan utawa konsulat pemerintah sampeyan. Pamrentah biasane menehi saran supaya para pengunjung tetep ing negara kasebut supaya bisa menehi notifikasi babagan kedutaan utawa konsulat supaya bisa dikontak ing kasus darurat.

September, Oktober, lan Nopember duwe turis sing luwih murah amarga musim badai. Akibaté, polisi diwanti-wanti ngajak preinan sajrone wektu iki. Pengurangan pasukan polisi iki bisa nyebabake wilayah kaya pinggul pinggul Montego Bay luwih aman tinimbang sing biasane.

Banyu paip kasebut umume apik lan aman kanggo diombe. Kabeh banyu pipa ing Jamaika dianggep standar internasional, lan bakal padha karo kualitas sing padha bisa ditemoni ing Amerika Lor utawa Eropa. Layanan banyu ing wilayah deso kadang bisa metu nganti pirang-pirang jam sekaligus.

Akeh wong Jamaican sing loman lan anget. Mbalekake kepanasan lan kekancan iki minangka cara sing apik kanggo nampilake dheweke ngajeni negarane nalika sampeyan jelajah ing Jamaika.

Situs web pariwisata resmi Jamaika

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Jamaika

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]