njelajahi The Great Barrier Reef, Australia

Jelajahi Terumbu Karang gedhe, Australia

Jelajahi Great Barrier Reef, tatanan karang, paling gedhe ing donya, sing dumunung ing pesisir Pasifik ing Queensland, Australia. Iki minangka papan kanggo urip segara sing luar biasa lan menehi kesempatan nyilem apik tenan.

Dina lelungan menyang karang rezeki saka paling dawa saka Pantai Queensland. Umumé, sisih lor luwih sampeyan ninggalake, luwih cendhek trip menyang karang, amarga nyedhaki pesisir cedhak Cape Tribulation.

Rencana perjalanan umum kanggo operator utama nyedhiyakake kanggo mangkat esuk, Tie sawetara jam mengko metu pontoon utawa cay ing ngendi dheweke tuku hak, biasane nedha awan kasedhiya (utawa klebu) lan sore sore bali menyang port. Dheweke mesthi bali menyang siji utawa rong lokasi tartamtu, lan ora biasa sawetara kapal sing ana ing sawetara atus meter.

Perjalanan jinis iki ditawakake (paling ora) saka kutha pesisir dharat sing adoh saka Cape Tribulation, Port Douglas, Cairns, Townsville, Pantai Airlie (Shute Harbour), Mackay, Gladstone, lan 1770 (saka sisih lor nganti kidul).

Ana akeh pulo sing nyebar ing Pesisir Queensland ing sawetara macem-macem klompok pulo. Akeh sing ngrampungake dolan dina, tetep sewengi, utawa loro-lorone, nawakake standar akomodasi fasilitas fasilitas. Ora kabeh pulo ing pesisir ana ing karang. Sawetara yaiku pulo benua, sawetara karang karang. Sawetara pulo benua duwe kebon karang ing pesisir, liyane ora. Sawetara pulo sing urip karo segara, lan liyane ora sithik. Priksa pandhuan tujuan sing spesifik, kanggo ndeleng manawa pulau sing sampeyan pikirake ngunjungi yaiku swarga snorkerer, utawa mung papan sing apik kanggo narik dek kursi lan santai.

Pulo-pulo sing ora mlebu karang umume mbukak prau dolan menyang kapal. Sawetara lelungan kasebut, utamane sing ana ing Whitsundays, bisa njupuk saka daratan sadurunge milih saka siji utawa loro pulo, ngladeni trip dina saka pulo menyang pesisir, pesisir menyang pulo, lan pesisir lan pulo menyang karang. Ing kasus kasebut, rega biasane padha karo sing bakal sampeyan bayar saka pesisir. Nanging, ana sawetara pulo (biasane sing premium) sing nawakake lelungan dhewe, lan bisa uga luwih larang regane.

Pumpkin Island Eco Retreat (Pulau Pumpkin), Yeppoon, Keppel Bay Islands (Dumunung ing antarané Keppel Besar lan Kapuloan Keppel Lor). 8AM - 18PM. Pulo waluh ing pinggir Pantai Capricorn ing cedhak Yeppoon yaiku permata cemlorot sing ana ing Taman Laut Terumbu Laut. Ing ngisor iki, sampeyan bakal nemokake limang pondokan pondokan kendharaan sing apik banget lan ramah lingkungan angin lan srengenge, sing weruh pantai kristal. Saben ana ing antarane papat lan wolung tamu (kanthi maksimal 30) lan kapenuhan mandhiri, banget kontemporer ing omah lan kapisah kanthi apik.

Pulo Bedarra, Pulo Bedarra, Queensland. Pulo sing duwe pribadi antarane Great Barrier Reef lan South Mission Beach ing daratan. Ing pulo kasebut yaiku resort mewah sing kalebu villa 16 sing dipasang ing alas udan. Kanthi tamu 32 maksimal ing Resor sawayah-wayah, pulau kasebut isih dadi rahasia kanggo jagad njaba. Bocah-bocah sing umur 12 taun lan luwih ora disenengi. Karang Teruk Terbatas cedhak lan ngatur perjalanan nyilem snorkeling lan scuba menyang Great Barrier Karang.

Pulo Haggerstone, Pulau Haggerstone, Queensland. Resor pulo kemewahan pribadi ing sisih lor sisih lor Great Barrier Reef. Resor iku kalebu kabeh - dumadi saka limang tampilan segara lan kulawarga ramah. Kegiatan kalebu snorkeling, fishing lan nyilem.

Umume wong lelungan sinau nyilem ing Townsville, Cairns utawa Port Douglas: kabeh duwe industri nyilem sing kompetitif. Umume para siswa seneng nganakake kolam renang lan kelas ing kelas loro, diikuti karo rong utawa telung dina ing njero karang ing sisih wetan Cairns. Sampeyan bisa sinau karo sawetara operator sing lelungan menyang Laut Coral, nanging mriksa dhisik babagan kesulitan situs nyilem.

Sawetara lelungan menyang karang re kasedhiya saka operator nyilem Cairns lan Port Douglas. Perjalanan kasebut kalebu babagan kapal layar 2 jam ing saben arah. Umume operator ngetrapake telung dina ing dhuwur ing pucuk wétan Cairns. Snorkeler bisa lelungan ing lelungan kasebut kanggo nyuda rega, nanging priksa dhisik babagan cocog situs kanggo snorkeling. Para penyiar serius umume milih ing limang utawa pitung dina ing kapal ing sisih Laut Segara ing sisih lor.

Umume lelungan prau, utamane ing dhuwur pesawat, bisa uga nganti 40% luwih murah yen dipesen ing wektu paling pungkasan ing tarif siyaga. Sawetara risiko ngalami nindakake iki: sampeyan kudu teka ing tujuan ngarep-arep yen pesenan wis kasedhiya, sampeyan kudu bisa fleksibel babagan tanggal sampeyan budhal, lan sampeyan ora bisa lelungan karo sampeyan operator pilihan pisanan. Nanging, umume para pelaku nglaporake manawa bisa nemokake paling ora siji trip siyaga nalika nyoba iki.

Sawetara pulo duwe pinggiran karang, lan bisa nyilem utawa snorkel saka pesisir.

Sisih sisih kidul karang saka Townsville umume dikenal kanthi mbebayani ing Yongala, dibukak loro ing pesawat urip lan operator perjalanan dina saka Townsville, Ayr lan Pulo Magnetik. Yongala nyemprotake ing 1911 ing udakara 30 banyu. Amarga sisih ngisor ora ana gondho ing wilayah kasebut, dadi papan perlindungan iwak lan karang. Nanging, amarga situs kasebut ora dilindhungi akeh perjalanan kudu dibatalake yen kahanan cuaca ora disenengi.

Makanan Laut ing pulo Great Barrier Reef lan wilayah pesisir cedhak. Ana papan sing bisa diwatesi, sanajan luwih becik yen sampeyan lagi mlebu restoran. Iwak karang uga kasedhiya ing toko iwak lan chip.

Lelungan ing karang saiki adol alkohol ing papan. Pulo karang meh kabeh paling ora siji bar, biasane umume ing tengah pulau. Sawetara duwe bar kolam renang sing inovatif. Ana sing duwe pesta partai sing enom, sing liyane duwe koktail ing kolam renang, lan liya-liyane cedhak awal, target demografi sing luwih seneng awal kanggo ndeleng esuke, tinimbang ndeleng haze ing wengi sadurunge. Priksa pandhuan tujuan.

Ana ancaman segara ing karang, saka Stonefish nganti Hiu, Laut Ular nganti Jellyfish. Akeh lelungan menyang karang iki digawe ing saindenging taun, lan ciloko amarga ana sebab-sebab ing karang kasebut jarang banget. Isih, saran saka panguwasa, manut kabeh tandha, lan elingake peringatan safety.

· Jeli kothak dumadi ing pesisir lan cedhak muara kali wiwit wulan Oktober nganti April sisih lor 1770. Kadhangkala bisa ditemokake ing njaba wektu kasebut. Biasane ora ditemokake ing jero banyu utawa karang, lan umume wong ing karang kasebut nuli ora bisa dilindhungi. Nanging nganggo wetsuit (kasedhiya ing kabeh kapal nyilem) bakal menehi sampeyan tambah akeh, lan uga sawetara pangayoman marang stinger. Dheweke arang banget, nanging agawe.

· Hiu ana, nanging arang banget nyerang manungsa. Umume hiu wedi karo manungsa lan bisa nglangi.

· Buaya banyu asin. Buaya ora aktif urip ing samodra, habitat utamane yaiku ana ing muara walungan sing sisih lor saka Rockhampton. Dheweke bisa nggunakake samodra minangka cara lelungan antarane sistem kali lan pulau. Arang banget kanggo dheweke mlebu ing wilayah karang. Buaya ora nglangi karang.

· Sunburn lan dehidrasi Srengenge QLD bisa ngobong kulit sing ora dilindhungi ing wektu sing cendhak (kira-kira menit 20). Malah nalika awan mendhung awan dianjurake kanggo kabeh wilayah kulit sing umume, utamane kanggo bocah. Umume saran sing kasedhiya babagan tetep srengenge langsung ing antarane jam 10am lan 3pm, nanging topi sing amba, sandhangan cerah lan sunscreen SPF sing dhuwur bakal maju kanthi cara supaya sampeyan bisa nyenengake wektu sampeyan ing wilayah tropis. Kasus sunburn sing ora becik bakal meksa sampeyan tetep ing jero ruangan suwene sawetara dina, mulane ora pantes. Uga nggawa banyu ngombe karo sampeyan amarga dehidrasi sing entheng bisa nyebabake heatstroke / sunstroke. Ngombe alkohol ing cuaca sing panas tanpa ngombe banyu sing ora aman, lan paling ora bakal nyebabake hangover!

Situs web pariwisata resmi Terumbu Agung

Watch video babagan Great Barrier Karang

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]