jelajah karnaval ing rio de janeiro

Jelajahi karnaval ing Rio de Janeiro

Festival kasebut dianakake saben taun sadurunge nyilihake lan dianggep paling gedhe karnaval ing donya kanthi rong yuta wong saben dinane ing lurung-lurung. Festival karnaval pisanan ing Rio dumadi ing 1723.

Khas Karnaval Rio pawai kasebut diisi pujian, apungan lan hiasan saka pirang-pirang sekolah samba sing ana ing Rio (luwih saka 200 kira-kira, dipérang dadi limang liga / divisi). Sekolah samba dumadi saka kolaborasi saka tanggi lokal sing pengin melu karnival bebarengan, kanthi sawetara latar belakang regional, geografis lan umum.

Ana pesenan khusus sing saben sekolah kudu manut karo entri parade kasebut. Saben sekolah diwiwiti karo "comissão de frente" ("Komisi ngarep" ing basa Inggris), iku golongan saka sekolah sing muncul dhisik. Digawe saka sepuluh nganti limalas wong, "comissão de frente" ngenalake sekolah lan nyetel swasana lan gaya presentasi kasebut. Wong-wong iki duwe tarian choreographed ing kostum mewah sing biasane crita cekak. Sasampunipun "comissão de frente" minangka float pertama sekolah samba, sing diarani "abre-alas" ("Opening Wing" ing Inggris). Iki disusul dening Mestre-sala lan Porta-Bandeira ("Master of Upacara lan Bendera Bearer" ing Inggris), kanthi siji nganti papat pasangan, siji aktif lan telung cadangan, kanggo mimpin para penari, kalebu para veteran njaga lawas lan "Ala das baianas", karo bateria ing mburi lan kadhangkala bagean kuningan lan gitar.

Sajarah

Perayaan Rio Carnival tanggal bali menyang 1640. Sajrone wektu kasebut, pesta njlimet disusun kanggo menehi kaunggulan marang dewa-dewa anggur Yunani. Bangsa Romawi biyen nyembah Dionysus utawa Bacchus, dewa panen anggur. Festival 'Entrudo' dikenalake saka Portugis lan iki inspirasi kelairan Karnival ing Brazil. Ing 1840, masquerade Rio sing pisanan ditindakake, lan polka lan waltz njupuk panggung tengah. Warga Afrika banjur mengaruhi Karnival kanthi introduksi musik samba ing 1917, sing saiki dianggep minangka swara saka swara tradisional Brasil.

Karnival diwiwiti dina Jum'at lan rampung ing dina Rebo Ash, nanging paraga Pemenang dumadi ing dina Sabtu sawise karnaval rampung. Sekolah sing menang lan balapan juara saka Grup Khusus, uga juara A Series, kabeh mlaku ngliwati wektu pungkasan wengi iki.

Nalika arakan kasebut ditindakake ing Sambadrome lan bal kasebut diadani ing Istana Copacabana lan pantai, akeh peserta karnaval ing lokasi liya. Pesta jalanan umume lumantar karnival lan akeh penduduk lokal. Elegance lan extravagance biasane isih ditinggalake, nanging musik lan nari isih umum banget. Sapa wae ora diijini melu festival festival jalanan. Bandas pancen akrab karo dalan karnaval utamane amarga ora butuh apa-apa kanggo melu seneng-seneng kajaba mung mlumpat. Salah sawijining bandas sing misuwur ing Rio yaiku Banda de Ipanema. Banda de Ipanema pisanan digawé ing 1965 lan misuwur kanthi band band paling apik ing Rio.

Gabung ing kabeh aspek saka Rio karnaval nari lan musik. Tari sing paling misuwur yaiku samba karnaval, tarian Brasil kanthi pengaruh Afrika. Samba tetep dadi tarian sing populer ora mung ing karnaval nanging ing njaba ghettos ing njaba kutha-kutha utama. Desa-desa kasebut tetep urip aspek sejarah tarian tanpa pengaruh budaya barat.

Musik minangka bagean utama ing kabeh karnaval. Kaya sing diandharake dening Samba City, "Instrumen Karnival Samba minangka bagean penting saka Brazil lan Rio de Janeiro karnaval, ngirim ngalahake irama lan iromo supaya wong akeh njeblug ing festival fantasi revolusi tari sing warni ”. Samba sing ditemokake ing Rio yaiku Battucanada, sing nuduhake tari lan musik adhedhasar instrumen perkusi. "Iki lair saka kabutuhan irama sing ngidini sampeyan nembang, nari, lan diarak bebarengan.". Iki kok gaya batucada ditemokake ing kabeh karnaval jalanan ing Rio.

Parade dalan, blocos, lan bandas ditindakake ing saindenging kutha Rio sajrone Karnival, prayaan karnaval paling misuwur lan paling gedhe ing saindenging jagad. Ana luwih saka 300 bandas sing ditindakake ing wayah wektune. Nalika pesta jalanan paling gedhe kedadeyan ing njaba Sambadrome, tarian dalan sing paling akeh diatur biasane ditemokake ing Cinelândia Square ing Rio's Centro.

Nalika Sambadrome dibangun ing 1984, duwe efek sisih kanggo njupuk parade dalan saka kutha ing wilayah menyang wilayah sing ditrapake kanthi jelas. Sawetara sekolah samba wiwit dadi motivasi karo agenda sing fokus ngrampungake ruang umum, lan nggunakake tradhisi karnaval kanggo ngrebut dalan-dalan kanthi parade utawa blocos. Akeh iki sing makili sawijining masarakat lokal ing wilayah kasebut nanging kabuka kanggo kabeh.

Karnival Queens

Karnaval Ratu ing Rio de Janeiro lan nganti loro putri duwe kewajiban ngrameke acara sambutan, bebarengan karo Raja Momo. Ora kaya sawetara kutha, ing kutha Rio de Janeiro, Queens of Carnival ora ndeleng sekolah tartamtu saka samba. Ing kompetisi, putri biasane diselehake minangka nomer loro lan katelu, lan padha karo 1st lan 2nd Putri. Sawetara wong sawise pamrentahan dadi ratu utawa panganten baterei.

Situs web pariwisata resmi ing Rio

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Nonton video babagan karnaval ing Rio

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]