Jelajahi Nairobi, Kenya

Jelajahi Kenya

Jelajahi Kenya, tdheweke dadi ekonomi sing paling kuat ing Afrika Timur lan uga dadi negara penghasilan tengah kanthi kelas pertengahan sing tuwuh kanthi cepet, nanging, isih ana negara berkembang, lan mula aspek tartamtu saka masyarakat lan infrastruktur negara bisa uga dadi kejut karo sawetara pengunjung saka dikembangake negara-negara sing ora ngerti babagan kualitas urip sing dialami dening akeh kenya. Ketimpangan sosio-ekonomi uga bisa dideleng, kanthi akeh wong kelas menengah kelas ndhuwur sing urip gaya urip makarya kanthi rata-rata, nanging akeh wong sing luwih murah wong Kenyans manggon ing squalor.

Sanajan dumadi saka pirang-pirang klompok suku lan suku sing beda-beda, wong Kuat duwe rasa bangga nasional sing bisa uga dadi bagean kanggo perpaduan ing perjuangan Uhuru (Kiswahili: "kebebasan") - kamardikan saka pamrentah kolonial Inggris, sing diraih ing 1963. Umume wong Kenyale katon optimis babagan masa depan negara. Kasedhiya kanthi gampang ngetrapake kesempatan bisnis sing ditawakake pariwisata kanthi semangat sing bisa ditindakake kanggo sawetara pengunjung, nanging biasane mbukak, pirembagan lan grapyak yen urusan bisnis wis rampung.

Kenya nduwe iklim tropis kanthi dhuwur. Pancen panas lan lembab ing pesisir, sabar ing segara lan garing banget ing sisih lor lan sisih lor.

Kenya nampi sinar matahari sing apik banget ing saindenging taun lan klambi musim panas wis digawe ing saindenging taun. Nanging, biasane kelangan ing wayah wengi lan awal ésuk. Kajaba iku, amarga Nairobi lan pirang-pirang kutha ing tanah tinggi sing ana ing papan sing dhuwur, bisa uga kadhemen sanajan awan antarane Juni lan Agustus kanthi suhu kadang mandheg menyang wilayah siji angka.

Migrasi kewan taunan - utamane migrasi wildebeest - dumadi ing antarane wulan Juni lan September kanthi mayuta-yuta kewan sing melu lan wis dadi acara sing populer kanggo dijupuk para produsen film.

kutha

  • Nairobi - Kutha ibukutha lan pusat ekonomi Kenya
  • Garissa - Kutha utama ing sisih wétan cedhak Somalia
  • Kabarnet - kutha Gateway kanggo Lake Baringo lan Lake Bogoria
  • Kisumu - Kutha utama ing sisih kulon, ing pesisir Lake Victoria
  • Lamu - Kutha utama Kepulauan Lamu
  • Lodwar - Ing sisih lor ing rute utama menyang Sudan Kidul kanthi akses menyang Lake Turkana
  • Malindi - Titik landing saka Vasco Da Gama ing Kenya
  • Mombasa - Pelabuhan bersejarah ing pinggir laut Samodra India lan kutha sing paling dawa ing Afrika terus
  • Taman Nakuru - Taman Nasional Lake Nakuru lan gunung geni sing aktif

Tujuan liyane

  • Taman Nasional Aberdare - taman Rift Valley sing adhem lan mendhung kanthi akeh game gedhe, lan spesies manuk 250 sing kacathet
  • Taman Nasional Amboseli - taman Masai sing caket ing salah sawijining papan sing paling apik ing Afrika kanggo ndeleng mamalia gedhe.
  • Taman Nasional neraka - Taman Nasional sing cedhak Nairobi, sing ngidini sampeyan metu saka mobil lan nawakake sawetara kesempatan sing apik kanggo climbing rock lan sawetara game
  • Taman Nasional Lake Nakuru - spesies manuk 400 sing nggumunake wis direkam ing kene kalebu wedhus Flamingos paling gedhe ing endi wae ing bumi
  • Danau Elementaita - Salah sawijining tlaga sing luwih cilik ing Lembah Rift Lembah bubar ngumumake situs warisan dunia UNESCO. Scenic lan sugih ing urip manuk.
  • Taman Nasional Masai Mara - mungkin cadangan paling populer ing Kenya amarga konsentrasi kucing gedhe
  • Taman Nasional Nairobi - meh ing Nairobi lan pilihan sing apik kanggo ndeleng game gedhe kanggo wong sing duwe jadwal sing ketat
  • Taman Nasional Tsavo East - taman game utama ing dalan utama saka Nairobi menyang Mombasa
  • Taman Nasional Meru - macem-macem kéwan liar kaya gajah, hippopotamus, singa, macan tutul, cheetah, badhak ireng lan sawetara antelop langka.
  • Taman Nasional Sibiloi - didhaptar minangka Situs Warisan Donya UNESCO minangka bagean ing Taman Nasional Lake Turkana.
  • Taman Nasional Gunung Elgon

Kenya duwe bandara Internasional papat:

  • Bandara Internasional Jomo Kenyatta (NBO) ing Nairobi. Kira-kira rong puluh menit saka kabupaten bisnis utama.
  • Bandara Internasional Moi ing Mombasa.
  • Bandara Internasional Kisumu Kisumu bandara utama sing nyambung karo Kenya sisih kulon karo jagad.
  • Bandara Internasional Eldoret (penerbangan lokal lan kargo mung).
  • Jomo Kenyatta minangka titik rawuh utama kanggo pengunjung sing mabur menyang Kenya. Ana sambungan penerbangan sing apik sing diwenehake dening KQ menyang tujuan wisata utama kayata Mombasa, Kisumu lan Malindi.

Dalan umume ing kahanan sing apik lan bisa diakses ing kabeh wilayah nanging wilayah paling adoh ing negara kasebut, utamane ing Wilayah Wétan Lor. Kabeh negara tetanggan bisa diakses kalebu Ethiopia liwat kutha tapel wates Moyale, Uganda liwat Busia utawa Malaba, lan Tanzania liwat Namanga.

Sampeyan bisa nyewa jip lan nyopir liwat Kenya, sanajan sampeyan kudu ati-ati, amarga ana sawetara tandha ing dalan lan sampeyan bisa gampang ilang. Kajaba iku, bandit bisa mungkasi perjalanan lan njupuk barang-barang sampeyan.

Umume agensi sewa ing saindenging jagad duwe kantor ing Nairobi lan Mombasa, lan iki nawakake mobil sing larang nanging bisa dipercaya kanthi jaringan serep lengkap. Siji uga bisa nyewa mobil sing luwih murah saka distributor lokal sing umume dipercaya.

Nyambung ing Kenya, utamane kanggo dalan sing metu saka kutha, pancen angel. Sanajan Kenya duwe deso sing apik banget, dalan kasebut asring ana ing kahanan cacat amarga ora diabaikan. Nyewa mobil / jip sing abot kanggo sampeyan. Peta penting penting, lan yen sampeyan mandhiri kanggo taman game lan GPS kaya ngono, migunani banget - postingan tandha ora langka lan sampeyan ora yakin manawa sampeyan ana ing dalan sing bener, amarga akeh turnamen sing salah lan mundur mundur.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Kenya

Kenya duwe sawetara cadangan game paling apik ing donya ing ngendi sampeyan bisa ndeleng sawetara flora lan fauna Afrika sing paling apik. Taman kasebut misuwur kanggo singa, jerapah, gajah lan ingon-ingon akeh zebra, wildebeest lan kebo. Apike kanggo toko kanggo operator wisata sadurunge milih salah siji, kanggo ndeleng apa sing saiki ditawakake, sing sampeyan wenehake, lan entuk rega sing kompetitif.

Migrasi wildebeest taunan (saka Maasai Mara menyang Serengeti) minangka pemandangan sing apik banget lan paling pengalaman ing safari balon. Bookings kanggo nonton migrasi paling apik pirang-pirang wulan amarga amarga panjaluk sing akeh lan papan sing diwatesi kasedhiya ing Mara. Migrasi yaiku ing wulan Agustus lan September.

Kenya uga dadi tujuan sing apik kanggo liburan pantai, karo sawetara sing ana ing sadawane pesisir lan kutha Mombasa.

Kenya uga dadi liburan golf, kanthi akeh kursus sing apik ing sekitar wilayah kutha utama.

Wilayah Utara Kenya dadi omah karo sawetara suku sing nggumunake gaya urip sing tradisional - sampeyan bisa miwiti masyarakat sing apik banget ing cedhak lan ing sekitar dalan utama Lor menyang Ethiopia (A2 sing mlaku ing Marsabit lan menyang Moyale ing wates Ethopian). uga West ing kene ing panggonan kayata Wamba, Maralal, Baragoi, Korr, Kargi, South Horr, lsp.

Apa sing kudu dilakoni ing Kenya

Nonton migrasi satwa. Go kanggo game drive ing akeh taman lan cadangan sing ditemokake ing negara kasebut. Yen sampeyan duwe jadwal sing rapi, main game ing Taman Nasional Nairobi ditemokake kurang saka drive 20 menit saka Distrik Bisnis Pusat. Objek wisata utama, kucing gedhe kalebu singa lan macan tutul, kebo, macem-macem jinis antelop, babon, monyet.

Dhiskusi

Inggris lan Swahili minangka rong basa resmi. Umumé, sampeyan bisa entuk nganggo basa Inggris ing kutha-kutha sing luwih gedhe lan nalika sesambungan karo industri pariwisata uga wong kelas menengah kelas Kenya ndhuwur, nanging, ing njaba kasebut, Swahili meh ora bisa diweruhi amarga umume wong-wong Kenya duwe pemahaman sing meh ngerti. basa.

Apa sing kudu dituku

Umume pendhapat nampa VISA, Mastercard lan Amex. Umume para pengecer, gedhe lan cilik, nampa pembayaran mobile liwat M-Pesa. Nyatane ora umum yen mbayar barang lan jasa saka sandhangan menyang curios lan malah tagihan rumah sakit nggunakake telpon. Kanggo ndhaptar, bukak toko Safaricom ing saindenging negoro

Blanja

Kenya misuwur amarga akeh kerajinan, sing asring dadi tandha suku utawa wilayah tartamtu. Goleki ukiran watu Kisii (watu sabun), perhiasan Maasai, ukiran kayu Mkonde, kursi Lamu lan batik. Pilihan paling gedhe saka kerajinan bisa ditemokake ing Pasar Maasai sing muter lan bisa ditemokake ing macem-macem lokasi ing Nairobi, sing kalebu barang Masai kayata perhiasan manik, gourds sing dihiasi lan kemul sing ditandhani abang sing khas kanggo kabeh wong Masai nggawe apik cindhramata. Contone, ing dina Minggu, dheweke ana ing Pusat Yaya cedhak hurlingham, lan, nalika dina Sabtu, bisa ditemokake ing distrik bisnis Pusat cedhak ruang parkir hukum.

Tuku souvenir tanpa overpaying

Meh kabeh rega ing toko pinggir dalan saya gedhe. Nalika rembugan wis samesthine, malah rega sing dirunding biasane luwih dhuwur tinimbang rega sing dipetik kanggo souvenir sing padha ing bagean tugas gratis Bandara Internasional Jomo Kenyatta ing Nairobi. Minangka aturan jempol, wiwiti tawaran ing 20-25% saka rega sing dipetik lan ora mbayar luwih saka 50% saka rega sing dipetik ing toko ing toko curio.

Kain Khanga, kitenge lan kikoi cocog digunakake minangka sarung (umume ing Afrika Timur kanggo wong lanang lan wadon)

Bakul kenyan digawe saka sisal lan kulit uga populer.

Pusat kutha lan kutha biasane duwe pasar sing adol curi-curi kayata drum Afrika, tembaga lan tembaga lawas, batiks, knuff-knacks sabun, set catur sing diukir, lan ukiran kayu gedhe utawa mangkuk salad sing diukir saka sapotong jati, mninga utawa ebony.

Dina Jumuah, dheweke ana ing Pasar Village ing Gigiri, cedhak markas PBB. Gigiri, kaya Yaya Center, minangka pinggiran pinggiran plush, mula para vendor bisa tuku rega kanthi pas. Uga ana pilihan toko sing adol barang-barang kerajinan ing Mombasa, mula swasana uga luwih anteng. Nanging, rega paling apik bisa ditemokake kanthi tuku langsung saka para tukang gawean ing desane ing desane.

Saliyane saka souvenir sing khas kayata ukiran kayu, bisa uga luwih apik yen tuku salah sawijining buku gedhe kanthi foto liar, alam, utawa budaya.

Ngekspor souvenir sing digawe saka kulit satwa (iki kalebu reptilia) lan cangkang ora dilarang.

Kanggo pengalaman blanja sing luwih tradisional, ana akeh pusat blanja ing negara kasebut, akeh sing dadi modal Nairobi. Iki kalebu Westgate Shopping Mall, Galleria Mall, The Junction, Hub, Two Rivers, Garden City Mall, Yaya Center, Village Market, Thika Road Mall, Prestige Plaza, Buffalo mall lan liya-liyane.

Ana uga merek pasar lokal lan internasional sing nyedhiyakake akeh barang internasional lan lokal; iki kalebu Shoprite, Choppies, Tuskys, Naivas, GAME part of wallmart, Chandarana lan Carrefour. Umume mall bakal duwe campuran internasional (biasane Afrika Kidul) lan merek lokal kayata Mr Price (garis busana sing padha karo H&M), Woolworths, Nike, Rado, MAC cosmetics, Converse, Sandstorm, KikoRomeo lan Swarovski uga sawetara eceran Apple lan Samsung sah.

Apa sing arep dipangan

Kenya duwe sawetara pangan sing paling apik ing Afrika. Akeh macem-macem masakan lan jinis restoran sing kasedhiya, saka Thai nganti Cina nganti Kenyan Tradisional. Umume wong bakal nemokake apa sing dikarepake. Umume restoran sing misuwur, ing kutha-kutha utama kaya Nairobi lan Mombasa, sing isih akeh ing Nairobi. Ana akeh restoran ing mburi kayata Caramel ing Nairobi, sawetara sing nempel ing hotel Lima bintang, sing larang regane nanging ora ana sing kepéngin ngalami masakan Kenyan sing sejatine. Panganan ing dalan uga kudu dicoba lan biasane bisa dipangan, aja ngindhari panganan sing digodhog kajaba manawa sampeyan yakin ing sumber banyu. Mandazi minangka rempah-rempah kaya roti sing asring didol ing dalan, jagung sing digoreng nganggo sisih cili kanggo ditambahake yaiku jajanan sing apik banget lan murah banget, samosas apik banget lan aja ragu-ragu kanggo nyoba kabeh barang sedhih liyane adol! Uga, ngadeg woh ing endi-endi mangga lan alpukat kudu mati. Akeh restoran sing bisa ditemokake ing kutha lan ing wilayah Westlands lan Hurlingham, nanging wilayah kasebut diisi turis. Antarane panganan sing kasedhiya yaiku restoran India, Brasil, Cina, Thai, Jepang, Jerman lan Prancis.

Restoran restoran cepet kalebu ing restoran gaya tradisional Amerika kaya KFC, Dominos, Subway lan Cold Stone Creamery menyang pendhudhuk Afrika Kidul kayata Steers lan Debonair. Ana uga ranté panganan Kenyan kayata Big Square, McFrys lan Kenchic. Umume toko panganan sing cepet digunakake ing Nairobi lan Mombasa

Budaya kopi urip lan apik; kanthi akeh pendhudhuk lokal sing kasedhiya, sing paling umum yaiku Java House, sing ngurus cabang 29 ing Nairobi lan liyane ing kutha lan kutha utama ing saindenging negara. Organisasi liyane kalebu Artcaffe, Vida e Caffe lan Dormans. Iki papan sing apik kanggo ndandani kopi saben dinane, nanging luwih disenengi, saengga disiapake.

Apa sing kudu diombe

Bir kenyan prayoga. Ana salah sawijining tukang birai utama sing nduweni merek utama yaiku Tusker Lager. Uga coba Tusker Malt Lager. Bir lager liyane sing apik yaiku White Cap Lager. Bir sing wis diimpor kasedhiya ing pasar lan hotel sing luwih apik, nanging rega biasane dhuwur. Nanging diimpor Tanzanian bir kaya Kilimanjaro lan Safari cenderung luwih murah tinimbang Tusker.

Anggur lan semangat lokal lan semangat lokal kasedhiya, lan luwih becik disedhiyakake kanggo nyegah bir lokal kayata "changaa" lan "busaa," sing ora disedhiyakake tanpa disemprotake lan sing konsumsi nyebabake pati akeh. Sampeyan bisa uga ngelingake yen "changaa" tegese "mateni aku cepet" sadurunge mutusake apa ora bisa ngombe kaca sing disajikake.

Ana pilihan sing apik kanggo omben-omben sing ora alkohol. Jus woh-wohan seger, lan umume "jus" tegese kabèh dicampur nganggo banyu lan bisa uga gula sithik. Nanas, mangga, semangka, lan woh semangat umume kasedhiya. Gula katun lan jahe dadi panganan lokal, kaya ta teh Swahili, yaiku tèh ireng karo jahe. Jahe misuwur ing sodas, uga nganggo merek jahe lokal lokal yaiku Stoney lan Tangawizi. Pungkasane, jus lemon krest pait sing seger lan enak.

Kabeh banyu kudu diobati, kanthi nggodhok utawa liwat tablet utawa saringan. Iki kalebu Nairobi uga deso. Kabeh woh lan sayuran kudu dibasuh kanthi ati. Nalika mangan saka kiosk sisih pinggir minangka bagean saka pengalaman budaya sing ora kudu dilalekake, elinga manawa papan kasebut ora mesthi nduweni kahanan kebersihan lan weteng paling dhuwur bisa nyebabake.

Internet

Kenya minangka salah sawijining negara sing paling apik sing kalebu internet ing Sub-Saharan Afrika lan dianggep duwe kacepetan internet seluler paling cepet 14th paling cepet ing donya.

Panyedhiya ponsel

Safaricom utawa Airtel: sawise tuku kertu SIM sing wiwitan, sampeyan bisa langsung ngakses net yen sampeyan duwe handset sing cocog karo Internet utawa modem.

Situs web pariwisata resmi Kenya

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Kenya

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]