njelajah Kolkata, India

Jelajahi Kolkata, India

(Mantan kalkutta) minangka ibukutha West Bengal lan kutha paling gedhe nomer loro ing India (sawise Mumbai). Jelajahi Kolkata, kutha 'ing pasuryan sampeyan' sing kaget lan nyenengake pesona sing ora dipercaya. Kemiskinan nyuda campuran tanpa permata karo permata Raj-era Inggris, ngrembaka taman lan perguruan tinggi. Wis suwe dikenal minangka ibukutha budaya India, Kolkata terus ngasilake generasi pujonggo, panulis, produsen film lan pemenang Nobel Hadiah. Yen lelungan mung ngidini kunjungan siji utawa loro kutha metropolitan India, mula temtunipun ngetrapake Kolkata ing jadwal sampeyan. Tresna utawa sengit, mula sampeyan ora bakal lali karo kutha ing Hooghly.

Distrik Kolkata

Kolkata nduweni iklim udan tropis tropis. Babagan anget ing taun, kanthi suhu rata-rata suhu dhuwur saka sekitar 27 ° C ing Desember lan Januari nganti 38 ° C ing wulan April lan Mei.

Dhiskusi

Duwe ing Bengal, basa asli wong Kolkata yaiku basa Bengali. Nanging, umume pendhidhikan sing nggunakake basa Hindi lan Inggris uga, lan liya-liyane liyane bakal duwe prentah dhasar ing basa Inggris.

Apa sing kudu ditindakake ing Kolkata, India.

Mlaku-mlaku ing sadawane kali. Ana promenade apik ing taman Taman Eden.

Entuk jalur memori mudhun ing Princep ghat.

Angkat kapal pelayaran ing prau cilik ing sangisoring langit starlit ing Outram Ghat.

Akeh bioskop modern sing ana ing saindenging kutha, kalebu INOX ing Forum Shopping Mall lan Pusat Kota ing Salt Lake, Bioskop 89 ing Swabhumi cedhak Salt Lake City lan Fame ing Metropolis Mall ing Highland Park, RDB Adlabs ing RDB Boulevard, Gedhung Infinity Building ing Sector 5, Saltlake, kabeh nuduhake blockbuster India lan Amerika.

Nandan, 1 / 1 AJC Bose Road, (sisih wétan stasiun metro Rabindra Sadan). Simbol seni lan budaya ing kutha lan situs Festival Film Kolkata saben wulan Nopember.

Kolkata Book Fair berlangsung wiwit minggu pungkasan Januari nganti minggu pertama wulan Februari. Iki minangka pameran buku paling gedhe ing Asia lan minangka acara utama ing kutha kasebut.

Durga Puja, festival sing ngurmati dewi Hindu, Durga, ditindakake wulan Oktober. Festival paling gedhe kanggo umat Hindhu ing Bengal lan Timur India, Kolkata njupuk karnaval kaya ambien. Jalanan ditutup kanggo pambangun pandal, papan gedhe sing nggambarake acara lan tema akeh saka mitologi menyang seni modern menyang kesadaran sosial menyang ilmu pengetahuan menyang politik menyang topik trending nasional / internasional paling anyar lan mbukak khayalan. Bukak jam 24 kanggo dina-dina 10, akeh wong gedhe saka pandora tetanggan nganti paling gedhe lan paling gedhe. Wektu sing apik kanggo ngunjungi Kolkata (kajaba sampeyan duwe wedi karo wong akeh!).

Apa sing kudu dituku

Kolkata minangka pusat perdagangan penting kanggo kerajinan sing diprodhuksi ing India Wétan. Jaran bankura, saris saka Shantiniketan, lan barang kulit paling dhuwur ing dhaptar Kolkata. Sampeyan uga misuwur kanthi rasgollas lan timah utawa loro minangka hadiah kanggo para wong ing omah. Pasar Anyar bisa uga dadi papan sing paling terkenal kanggo dolan nanging ana nawarake ing endi wae.

Mal

  • South City Mall (cedhak Jadavpur Police Stn)
  • Metropolis Mall (cedhak Taman Tinggi)
  • Pusat Kutha (Saltlake)
  • Pusat Bandar 2 (Kota Baru)
  • Mani Square Supermall (EM Bypass)
  • Metro Plaza (cedhak Kedutaan Inggris)
  • Pasar Vardaan
  • Orchid Point (Kankurgachi)
  • Forum (Bhowanipore)
  • Shreeram Arcade (Pasar Anyar)
  • Jalan Raya Mall (Circus Park)
  • Acropolis Mall (Penyambung Rashbehari)
  • Inti Plaza

Apa sing arep dipangan

Kolkata misuwur amarga duwe restoran paling apik sadurunge wong India ing kutha liyane sinau mangan ing njaba. Akeh restoran sing mbarisake lurung-lurung ing wilayah Esplanade udakara luwih saka satus taun (sayangé, ana uga sing nuduhake umur!).

Nanging kabungahan panganan ing Kolkata ana ing panganan India. Dodolan ing dalan sing adol gulungan endhog / rol pitik akeh lan gulungan kati sing wis anyar seger, bisa mangan lan disenengi. Mughali Paratha (paratha sing diiseni daging cincang) yaiku keahlian kalkulus lan bisa ditemokake ing macem-macem 'pondokan' ing Chowringhee Road. 'Chops', salah sawijining jinis bal goreng sing diiseni karo bit lan sayuran yaiku kepribadian liyane sing ora bakal ditemokake ing papan liya. Puchkas, versi Calcutta saka paani-puri, kasedhiya ing dalan-dalan, nanging ati-ati banyu!

Gula luturan misuwur ing India. Rasagolla (bal keju dicelup ing sirup gula), Pantua - varian goreng sing padha, Rosomalai - bal keju sing padha dicelup ing susu manis sing krime, Mishti Doi (yogurt manis), Sandesh (sawetara variasi sing kasedhiya).

Kolkata uga dadi omah kanggo panganan Cina India (saiki lagi mlebu dalan adoh New York!). Restoran Cina ana ing endi wae, coba macem-macem India sup sup lan panas lan sajian cina ayam sing misuwur.

Panganan Bengali dadi pusat ing iwak. Macher jhol, secara harfiah iwak ing kuah kari, yaiku kari iwak sing kasedhiya ing endi-endi lan apik karo beras, nanging Bengalis ing endi wae sumpah iwak hilsa (variasi bayangan). Hilsa, entheng dipadhakake mustar lan kukus ana ing sacedhake kanthi piring iwak sing paling apik ing donya.

Spesialisasi yaiku fillet Ikan Hilsa sing ora duwe empuk, dikukus ing godhong bannana lan disuguhake karo Kuburan Mustard. Akeh expats, yuppies lan Kolkattans makarya. Panganan iki apik, sanajan ana sing larang, lan bagean biasane sithik. Ndadekake sore sing menarik, diiringi ngobrol chatter Bengali sing ora suwe, dadi ciri Kolkatta.

Apa sing kudu diombe

Siji kudu nyoba rasa susu kadhemen goyangake karo rasa ijo Mango, Rose, Vanilla, lan Coconut Water (lokal disebut DAAB).

Kolkata nduwe pirang-pirang platu lan bar, sing asring dikepengake karo wong lanang hip enom uga para warga tuwa. Sawetara pub duwe konser langsung utawa DJ.

Internet

Ana macem-macem kafe internet sing tuwuh ing saben pojok lan pojok kutha iki.

Telpon jangkoan ponsel ing kutha banget. Ana akeh panyedhiya layanan sing nawakake macem-macem rencana.

Tetep aman

Kolkata cukup aman, lan umume masarakat luwih ramah lan mbiyantu tinimbang ing pirang-pirang kutha gedhe liyane ing India. Siji masalah sing nyathet yaiku para penjual obat ing saindenging Sudder Street. Nanging, amarga para penjual jelas ora pengin nggatekake kegiatane, mula umume ora terus-terusan lan arang dadi ancaman.

Njaluk metu

  • Vishnupur - misuwur karo candhi terra cotta, arca lempung, lan sare sutra
  • Santiniketan - kondhang ing sekolah Ashramik, lan universitas sing diadegake dening pujangga Nobel Laureate Rabindranath Tagore. kutha kasebut uga misuwur amarga kerajinan kulit gawenan tangan lan jahitan kantha kantha
  • Bengal Lor - sawijining wilayah pegunungan ing Darjeeling, Jalpaiguri, Lava-Lolegaon lan, sisih kidul sisih kulon Gangetic, kabupaten bersejarah Malda lan Murshidabad.
  • Phuentsholing - Bus pamrentah Bhutan budhal menyang kota tapel wates Bhutan iki saka stasiun Bus Esplanade ing 7PM, Selasa, Setu lan Setu. Perjalanan njupuk udakara jam 18. Bis iki kepenak, nanging dalan ing West Bengal kebak bolongan pot, mula aja turu nganti turu akeh.
  • Taman Nasional Sundarbans - Bagéan saka bakter littoral paling gedhe ing donya, lan papan kanggo macan Bengal sing misuwur
  • Pantai - Sisih kidul negara dadi pirang-pirang kutha pantai kayata Digha, Shankarpur, Tajpur, Junput lan Mandarmani. Numpak mobil utawa bis sing sering digunakake ing Esplanade menyang pesisir sing tenang iki.

Situs web pariwisata resmi Kolkata

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Kolkata

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]