Jelajahi Bora Bora, Polynesia

Bora Bora, Polynesia

Jelajahi Bora Bora sing minangka pulo gunung ing Kapuloan Society of French Polinesia.

Bisa ditindakake kanggo ngrusak awake dhewe ing salah sawijining resor kelas mewah sing luar biasa lan nate ngirit seumur urip sajrone sawetara dina. Nanging, sawetara rencana ing ngarep bisa ngidini pemandangan sing apik banget kanthi anggaran sing luwih angel. Elinga yen ing kasus apa wae, Bora Bora minangka tujuan sing larang regane. Kabeh (katering lan kegiatan) kalebu "larang" nganti "larang regane".

Bora Bora minangka pulo ing klompok Leeward Kepulauan Kepulauan Prancis Polinesia, "Negara Luar Negara" dibantu kanthi finansial France ing Samudra Pasifik. Pulo iki di kelilingi laguna lan karang alangan. Ing tengah pulau yaiku sisa-sisa gunung geni sing terus-terusan nganti loro pucuk, Gunung Pahia lan Gunung Otemanu, titik paling dhuwur ing meter 727. Jeneng asli pulo ing basa Tahitian bisa uga luwih apik dijenengi Pora Pora, tegese "Pambajeng Lair".

Produk ing pulo iki biasane diwatesi saka apa sing bisa dipikolehi saka segara lan wit klapa, sing minangka sejarah ekonomi penting kanggo copra.

Sejarah Bora Bora nuduhake manawa para pemukim pertama ing pulo kasebut ing abad 4th yaiku masarakat Tongan. Penjelajah Eropa pertama sing ngunjungi pulau kasebut dipimpin James Cook. Nanging, sadurunge Pulo Bora Bora iki wis ndeleng dening para panjelajah liyane.

Dina iki Pulo Bora Bora umume gumantung ing pariwisata lan amarga pitung resor mewah iki dibangun sajrone sawetara taun kepungkur. Hotel Bora Bora minangka pisanan sing mbangun banglo sing ngadeg ing ndhuwur banyu nganggo stilts sing saiki diwenehake kanggo saben resort ing pulo kasebut amarga bungalow kasebut menehi pemandangan laguna lan gunung sing apik banget.

Iklim ing Bora Bora lan Kapuloan sekitar dianggep tropis.

Basa utama sing diomongake dening wong ing Pulo Bora Bora yaiku Prancis lan Tahitian sanajan umume pendhawa sing sesambungan karo pengunjung duwe pemahaman basa Inggris sing apik. Umume turis sing ngunjungi pulau kasebut yaiku Amerika, Jepang lan Eropa.

Blanja

Budaya sing sugih wis mempengaruhi pasar blanja. Wisatawan duwe pilihan babagan galeri seni, studio, toko sing disiyapake ing setelan tradisional lan modern. Dheweke uga duwe akeh perhiasan lan mutiara ireng.

Pulo Polinesia ing pacific kidul ditingkat ing ndhuwur dhaptar nalika nerangake paling apik ing donya. Wektu paling apik kanggo lelungan yaiku Mei. Cara paling apik kanggo teka yaiku njupuk pesawat internasional menyang Tahiti, lan banjur udakara udakara udakara kurang saka jam menyang Bora Bora.

Lokal

Wis cacahe ana sangang ewu wong sing urip ing Bora Bora. Tiyang-tiyang kasebut duwe semangat keras, budaya, mitos lan tradhisi sing wis dipasrahake saka para dewa Polynesia. Dheweke duwe lagu lan tari tradisional kanggo pulo kasebut. Dheweke seneng nuduhake budaya karo para pengunjung. Kecepatan ditata kanthi swasana santai. Dheweke urip kanthi filsafat 'kore pea pea' sing ateges 'ora padha sumelang'. Basa utama sing diucapake ing Bora Bora yaiku Prancis lan Tahitian. Basa Inggris uga diucapake ing akeh hotel, resort, pasar, lan lokasi wisata.

Air Tahiti mabur kaping pirang-pirang dina saka Tahiti. Penerbangan cukup asring lengkap, dadi ora apike kanggo leladen.

Bandhara kasebut ana ing pulo cilik (islet) sisih lor pulo utama. Transfer menyang pulo utama utawa kanggo akomodasi sing ana ing motus liyane ditindakake kanthi prau. Akomodasi utama duwe counter ing bandara. Kanggo akomodasi sing ana ing pulo utama, sampeyan kudu njupuk (gratis) Ferry menyang Vaitape. Saka ing kono, bus cilik biasane bakal ngeterake sampeyan. Air Tahiti ngoperasikake kapal prau anter jemput gratis saka bandara menyang desa utama, Vaitape, dening "Bora Bora Navette".

Cara sampeyan ngubengi Bora Bora gumantung banget ing akomodasi lan lokasi sampeyan. Saperangan resor kasebut sejatine ana ing motus lan ora ing pulo utama, mula butuh transportasi kapal kanggo golek ing endi wae. Transfer kapal saka resor motus menyang pulo utama utawa ing antarane resor lan bandara biasane diwenehake. Kursi sing ana ing pulo kasebut umume uga menehi transfer transfer gapura bandara lan bandara.

Ing pulo utama, mung siji dalan sing disegel. Transportasi umum ing pulo iki diwatesi, kalebu bis siji sing mbukak separo ing sekitar pulo kasebut lan bali saben jam. Taxis uga kasedhiya.

Operator kegiatan lan restoran kadang-kadang (nanging ora mesthi) nyedhiyakake transfer lan saka penginapan, mesthine bakal takon nalika pesenan.

Nyewa sapeda utawa sepedha cilik bisa dadi pilihan yen sampeyan rencana duwe kebebasan ing pulo utama, nanging dalan kasebut asring sempit, lan ora apik.

Pulo Bora Bora sejatine minangka kaldera gunung berapi. Geografi iki ngasilake laguna, dilindhungi kanthi tlaga dening motus sekitar (pulau). Laguna, lan urip jero banyu tropis, kalebu hiu lan sinar, menehi kesempatan sing apik kanggo macem-macem jinis rekreasi adhedhasar banyu, saka renang, liwat snorkeling lan scuba lan pilihan liyane yen sampeyan pengin nggawe kacemplungake ing lingkungan sing unik iki.

Saliyane pandelengan ing ngisor lagune, puncak Gunung Otemanu sing dominan lan ora umum sing tekan 728 meter saka ndhuwur segara, lan tangga teparo sing luwih cilik yaiku Gunung Pahia uga dadi wisata sing pantes. Gabungan lagune sing apik lan puncak sing apik iki nyedhiyakake kesempatan sing meh telas kanggo njupuk foto lelungan sing bakal nate kanca bali ngipat-ipati sampeyan babagan nuduhake.

Sawetara banget menyang Bora Bora kanggo peninggalan bersejarah. Nanging, yen sampeyan ndeleng cukup laguna, sampeyan bisa uga pengin ndeleng sawetara sisa WWII lan peninggalan Polisi Polisi ing salah sawijining tur ing pulo kasebut.

Bora Bora Lagoonarium. Pandhuan sing disertipikasi dadi pandhuan ing jero banyu nalika sampeyan nglangi lan ngadhepi karo kura-kura, hiu, sinar, lan akeh iwak liyane sing diarani lagoonarium. Minangka jeneng "... rium", akuarium komersial iki dadi tawanan, lingkungan kaya zoo, nyegah gerakan gratis ngluwihi wates panyiapan kasebut. Kanggo sing ora nyilem, ana kapal selam sethitik. Akeh wisatawan wis milih iki minangka favorit kabeh-wektu.

Ana kegiatan liyane ing Bora Bora supaya sampeyan nguwasani tinimbang ing pulo Prancis liyane Polynesia. Dadi praktis nalika kesed ing srengenge ing pantai wedhi putih, buku sing apik bakal dadi barang sing migunani kanggo nggawa. Amarga aneh amarga bisa uga ana udan ing Bora Bora (lan sok-sok uga akeh). Akeh-akehe kegiatan kasebut ditindakake ing njaba, lan ora ana bioskop, perpustakaan utawa museum sing dikunjungi, dadi sanajan resort gedhe ngutangi buku lan game, nggawa sawetara maca sing apik.

Kegiatan Banyu

Segara tropis kadhangkala tekan 30C, saengga cocog kanggo macem-macem kegiatan banyu. Kolam renang ing laguna kanthi banyu anget kanthi jelas anget mbayari kanggo gratis lan bisa nyenengake. Pantai ing Bora Bora ora akeh standar apa wae, lan uga ora dikepung karo wong. Pante sing paling misuwur, Pantai Matira ana ing pucuk kidul pulo utama.

Sampeyan ora kudu mbayar akeh kanggo nyenengake Bora Bora. Kaya nglangi, snorkeling bisa ditindakake ing pirang-pirang daerah sing cedhak karo pesisir, lan uga ing Pantai Matira, sampeyan bakal dikubengi iwak tropis multisol segara lan ing banyu cethek. Mung eling kanggo metu lan pasang layar layar srengenge nalika srengenge kuwat lan sampeyan bakal kobong kanthi ora becik yen sampeyan tetep ing banyu sajrone wektu sing luwih suwe.

Wisata jet ing saindenging pulau ing njero pulo iki pantes ditrapake amarga bisa ngormati pemandangan saka macem-macem sudut pandang, sanajan nindakake gangguan lan polusi.

Kite boarding populer ing pucuk kidul Matira.

Nyelam Scuba nyenengake.

Pulo kasebut udakara sekitar 20, lan sepedha motor lan mobil cilik kasedhiya kanggo disewa ing macem-macem situs. Mesthine investasi kanggo numpak perimeter pulau kasebut.

Wisata Jeep uga ana perjalanan. Sampeyan bakal duwe wektu sing apik kanggo munggah ing sawetara dalan kasar ing pulo kasebut, lan sampeyan bakal entuk tampilan sing narik ati. Kajaba iku, sampeyan bakal dolan reruntuhan Amerika WWII, kayata emplacement gun lan bunker. Sawetara perusahaan tur Jeep duwe akses eksklusif menyang dalan gunung sing curam kanggo pemandangan sing apik banget, ing ngendi turis lan perusahaan liyane ora diluncurake mlebu.

Bisa kanggo ngakses puncak gunung Mt. Pahia kanthi sikil, sanajan staf ing City Hall utawa Gendarmerie ora bakal ngandhani kepiye carane sampeyan ora duwe pandhuan, amarga para penuntut sing duwe pengaruhe wis ilang utawa ngalami kacilakan. Priksa manawa sampeyan wis disedhiyakake kanthi apik, amarga kenaikan ketinggian 600 m bisa ditindakake kanthi jarak sing cendhak, lan mesthekake kanggo ngenali wit utawa karang kanthi jalur putih-putih kanthi garis putih sing bakal nuduhake sampeyan cara. Sawetara bagean sing terakhir bisa dadi tliti, priksa manawa sampeyan tetep genggeman lan sopan santun karo wong-wong sing ana ing njero watu batu sing ora disengaja dening papan peluru. Tali ing pucuk mburi narik banget! Yen sampeyan pengin luwih akeh, tumuju kidul ngalor dalan tilas sing ora umum kanggo tampilan apik.

Informasi Wisata

Yen sampeyan arep ngumbara menyang Bora Bora, sampeyan ora perlu gupuh babagan akomodasi lan nyetel. Ana akeh kegiatan sing gratis, kayata nglangi ing laguna, nglangi nganggo lumba-lumba, hiu lan sinar matahari, lan seneng srengenge sing misuwur. Umume tujuan sing berorientasi akuatik, bisa uga nyakup nyilem scuba lan snorkeling. Kejabi kegiatan banyu uga akeh kegiyatan liyane kayata parasailing, mancing segara jero sing minangka salah sawijining jinis ing donya wiwit Bora Bora minangka papan kanggo spesies satwa 500. Ana uga hiking kulawarga lan tilase. Ing sisih santai pulau kasebut diisi para pribumi sing khusus kanggo layanan pijet ritual. Ana uga pelayaran lagune pribadi, wisata bis, lan akeh hang hang Motu. Pulo uga nawakake penerbangan, bareng karo wisata helikopter.

Budaya sing sugih wis mempengaruhi pasar blanja. Wisatawan duwe pilihan babagan galeri seni, studio, toko sing disiyapake ing setelan tradisional lan modern. Dheweke uga duwe akeh perhiasan lan mutiara ireng.

Pulo Bora Bora akeh dipengaruhi dening budaya Prancis saengga masakan lokal lan Prancis sing sugih. Dheweke uga duwe pilihan akeh restoran internasional.

Apa sing kudu dituku

Ngira biaya kabeh barang ing Bora Bora, sing kadhangkala mbanting imajinasi; iku pilihan sing cocog banget kanggo lali lali pangerten lelungan lan tuku kanthi sabisa (kalebu barang-barang rokok) sadurunge tekan kono. Tansah pilihan kasebut yen sampeyan pengin ngrampungake awak.

"Kekhususan" Bora Bora yaiku Mutiara Ireng. Sing umum dikenal ing saindenging jagad iki minangka Mutiara Ireng Tahitian, mutiara Bora Bora minangka pribumi kanggo laguna sing adoh saka Polinesia Prancis ing Pasifik Kidul. Saiki, Mutiara Ireng Tahis wis dadi permata eksotis sing dikepengini dening para selebriti lan mutiara mutiara. Papan sing paling populer kanggo tuku lan nggawe Perhiasan Black Pearl dhewe yaiku Ladang ing Perusahaan Bora Bora Pearl.

Ora akeh restoran ing Bora Bora. Sawetara pengunjung bisa uga kaget amarga layanan kasebut (kecepatan kanthi kualitas…). Ing njaba dheweke duwe sepasang papan gedhe sing jenenge kabeh wong sing misuwur sing wis mangan ing kono.

Jelajahi Bora Bora ing ngendi akomodasi sing populer ing pulau kasebut yaiku bungalow sing gedhe banget. Akeh resor sing nawakake jinis akomodasi iki amarga ana massa banyu tinimbang tanah. Sawetara bungalow ing jero banyu dilengkapi lantai ngisor kaca lan dirancang ing omah pulau tradisional Bora Bora.

Situs web pariwisata resmi Bora Bora

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Bora Bora

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]