jelajah Tahiti, Polynesia

Tahiti, Polynesia

Jelajahi Tahiti sing ana ing Pasifik Kidul. Sisih paling gedhe ing pulo 118 lan atoll sing kalebu Prancis Polinesia. Tahiti ana ing Kapuloan Society, sawijining kapuloan sing kalebu pulo Kepulauan Bora Bora, Raiatea, Taha'a, Huahine lan Moorea, lan duwe pedunung 127,000, udakara 83% sing kalebu leluhur Polynesia. Jeneng legendaris 'Tahiti' ora mung ngenali pulo iki nanging uga klompok pulo sing nggawe Polinesia Prancis.

Tahiti dumadi saka rong gunung gunung. Ing bentuk "kura-kura", digawe saka Tahiti Nui (bagean sing luwih gedhe) lan Tahiti Iti (semenanjung). Loro pulau kasebut dihubungake dening isthumus Taravao lan diluncurake karo pesisir ireng.

kutha

Papeete minangka ibukutha lan pusat administratif. Sawise sawijining kutha turu, saiki plabuhan sibuk karo barang kargo, kapal copra, liner mewah lan kapal layar. Ana kafe trotoar, toko sing kebanjiran karo fashions Prancis, perhiasan cangkang lan kerajinan lan macem-macem restoran sing ngladeni masakan Tahitian, Perancis, lan Asia.

Faa'a dadi bandara internasional sing dibangun ing laguna. Loro saka kaunter check-in maskapai, ana counter informasi, bar cemilan, restoran lan kantor sewa mobil lan toko. Ing sacedhake, ing omah gaya khas Tahitian, para tukang gawe sade kembang lan kalung cangkang.

Tahiti lan pulo dheweke minangka sawetara sing paling ayu ing saindenging Pasifik kidul. Tahitians banget ngormati lan loman lan apik. Kanggo ngrungokake wong acak ujar 'hello' ing dalan menyang wong liya utawa malah wong sing liwat ora umum. Akeh bocah-bocah Tahitian uga duwe rap lan hip-hop, nindakake utawa latihan ing lurung-lurung utawa ing papan umum.

Filosofi rakyat, 'kacang pea kacang' (ora kuwatir), sejatine cara urip Tahis. Dadi sabar lan sopan karo dheweke lan sampeyan bakal entuk apa wae sing dijaluk, kalebu eseman. Dheweke pancen anget lan nyenengake wong.

Coba dingerteni manawa perjalanan sampeyan menyang Tahiti bisa uga dadi pengalaman nanging mung siji amarga ana regane. Sanajan ora sah sah, luwih akeh pasangan bakal gawe anyar sumpah lan bakal diobong ing pareus, kembang, cangkang lan wulu. Penganten lanang nyedhaki pantai kanthi prahu sing luwih apik. Penganten kakung, ngasta dhampar rotan, nunggu dheweke ing pantai putih-wedhi. Sinar matahari sing nggumunake, musik lan penari Tahitian nambahake surasane. Sawijining pandita ing Tahitian "omah-omah" pasangan lan menehi jeneng Tahitian lan jeneng Tahitian sing mbarep.

Teori sing ditampa umume nyatakake manawa Polinesia pertama di Pasifik sekitar 4,000 taun kepungkur. Nganggo prahu layar kapal kaping pindho kanthi tali kayu lan serat alami lan ngetrapake pengetahuan babagan angin, arus lan lintang, para pandhita jembar pertama sing nyemplung ing sisih wétan, ngatasi klompok pulau tengah Kepulauan Cook lan Prancis Polinesia antarane 500 SM lan 500 AD.

Cuaca becik! Iklim tropis. Suhu sekitar rata-rata yaiku 27 ° C lan banyu kali lagoons rata-rata 26 ° C ing mangsa lan 29 ° C nalika musim panas. Nanging aja kuwatir manawa akeh resor lan ruangan hotel digawe hawa utawa digawe adhem para penggemar langit-langit.

Tahiti dilayani Bandara Internasional Faa'a, sing cedhak karo kutha utama Papeete (Papy - et - tay). Kabeh penerbangan internasional bakal mlebu ing Tahiti. Pembawa maskapai nasional banjur ngoperasikake penerbangan menyang kabeh pulo liyane.

Bentuk transportasi sing paling umum ing saindenging Tahiti yaiku nganggo mobil. Tilas "Truk" ora ana maneh ing bentuk iki (bis angkara umum sing rickety karo kabin penumpang kayu sing bakal mandheg ing pinggir dalan lan nglayani kutha liyane). Dheweke diganti karo kutha kutha lan rega regane murah lan paling akeh bakal mandheg ing tengah kutha cedhak pasar. Cara transportasi liya kalebu skuter utawa mobil pribadi. Umume mobil sewa bakal dadi stick iteuk. Ana macem-macem bikes kanggo nyewa murah. Iki apike banget nalika dina Minggu amarga kabeh wis ditutup lan sampeyan bisa mungkasi nemokake pulo kasebut.

Basa Prancis lan Tahitian minangka basa sing paling akeh diomongake, nanging basa Inggris luwih akeh dingerteni ing wilayah turis, nanging ora ing wilayah sing asring ditekani (kayata pulo Tuamotus). Umume tandha ing basa Prancis, cacahe ora sithik ing Tahitian.

Ana akeh perkara sing kudu dilakoni ing Tahiti lan akeh sing bisa dideleng lan motret. Yen sampeyan miwiti trip ing pulo bunder (udakara 70 miles), sawetara sing kudu ndeleng:

'Le Marché'. Iki minangka papan pasar Papeete sing gedhe banget lan akeh barang sing bisa dituku. Tuku nedha awan sampeyan ing kene lan sawetara "Monoi". "Monoi" minangka minyak Tahitian lokal, wangi lan regane regane. Iki digunakake kanggo njaluk disirami lan melembabake kulit. Uga tuku "pareu". Sandhangan Tahitian sing khas iki bisa diikat nganggo pirang-pirang cara (tutup, klambi, celana, shawl). Uga bisa nyebar minangka kain piknik utawa andhuk pantai. Digawe nganggo desain tradisional lan warna tropis sing cerah, dheweke ora murah lan nggawe cenderung cocog. Iki apik banget kanggo kenal karo Tahitians amarga saben Tahitian ngerti carane dasi. Le Marche uga minangka papan sing sampeyan bakal nemokake perhiasan uga kalender, kertu pos, cangkir, woh-wohan sing garing, sabun wangi, kacang vanili, kostum tari, topi sing ditenun lan tas lan kalung cangkang nganti kuping sampeyan yaiku apa sing sampeyan bakal golek ing pasar. Dumunung ing tengah lan sampeyan ora bisa kantun.

Blowhole Arahoho ing sisih Lor Lor ing Tahiti Nui. Tlatah sing ana blumbang ing pesisir ing dalan lan ombak ing njero tebing karang.

Cascades Les Trois. Telung banyu terjun sing apik ing njero pulo Tahiti Nui.

Makam Raja Pomare Kelima. Kuburan siji-sijine raja ing Tahiti, nalika monarki.

Mercusuar Pointe Venus. Pante pasir sing ireng lan banyu biru bening dening karang prau. Paling populer ing Tahapi. Mung giliran segara laut ing bunder karo pasar loro kasebut.

Botanical Garden / Museum Gauguin. Ing Papeari, ing pesisir kulon, kebon botani sing digawe Harrison Smith dumunung ing sandhinge Museum Gauguin ing wilayah gaib Motu Ovini.

Lapangan Golf Olivier-Breaud. Sampeyan bisa ngormati tata letak golf sing apik iki ing komplek Atimoana sing apik sing dadi ram farmland tebu ing abad 19th.

Marae Arahurahu. Situs religius sing dibalekake maneh ngemot macem-macem struktur blok watu sing darmabakti kanggo dewa-dewa lawas lan ing ngendi upacara-upacara penting ditindakake.

Museum. Sampeyan menarik kanggo ngunjungi Museum Tahiti lan Kepulauan sing duwe koleksi akeh potongan lawas lan ndandani adegan sejarah. Museum mutiara Ireng uga musium Gauguin nyenengake kanggo ndeleng apa sampeyan pengin ucul saka panas.

To'ata. Alun-alun sing ana restoran cilik nanging uga papan sing bakal digunakake kanggo prayaan Juli kanthi tarian lan musik tradisional, yaiku Heiva I Tahiti.

Kabeh kegiatan nautical: surfing, nyilem scuba, snorkeling (umume resor bakal nyedhiyakake peralatan gratis), ngintip, stingray lan feed hiu, olahraga banyu, mancing laut jero, kitesurfing ... sampeyan jenenge.

Sampeyan uga duwe kamungkinan kanggo hiking, safari 4WD, golf ...

Nelayan segara jero wis dikempalken ing Tahiti lan angel ditemokake.

Nyilem: entuk perusahaan nyilem sing terkenal, pengalaman kita yaiku manawa situs web sing adoh banget babagan etika lan safety, ora disiapake, lan ora ngliwati marina.

Apa sing kudu dituku

Akeh toko ing saindenging tengah kutha cedhak "Notre Dame" duwe tuku gedhe.

Yen sampeyan ngimpi babagan tato, priksa manawa sampeyan entuk ing Tahiti amarga pola kasebut dadi khusus lan nggambarake semangat pulo kasebut. Ana pirang-pirang papan kanggo njupuk tato ing Papeete kalebu ing pasar. Sampeyan bisa uga pengin tuku mutiara ireng kanggo njupuk maneh. Sampeyan bakal entuk rega kanthi rega sing murah banget.

Apa sing arep dipangan

Elinga yen tipping ora dadi adat ing Tahiti. Diwiwiti kanggo ndeleng ing sawetara restoran lan hotel ing pulo sing luwih gedhe, nanging umume wong Tahiti ora nyana tip sampeyan amarga kalebu ing rega akhir.

"Roulottes" (toko cemilan ing rodha) luwih populer ing dina Jumuah bengi kanggo entuk panganan, crepes, lan masakan gaya Prancis sing apik banget. Sampeyan ora bakal kantun amarga wis ana ing pinggir banyu Papeete. Saestu ora enak banget karo rega murah, kanthi swasana sing nyenengake lan lokal. Yen bisa dipangan ing kene minangka panganan kanggo bocah loro, luwih murah tinimbang restoran hotel (ditambahake sampeyan akeh panganan).

Panganan utama kanggo dicoba yaiku "poisson cru" ("iwak mentah" ing basa Prancis.) Yaiku iwak seger sing diasinake karo jus jeruk lan klapa dicampur karo sayuran. Akeh macem-macem jinis bisa ditemokake ing saindhenging Poisson Cru Chinois (gaya Cina), Poisson Cru Ananas (gaya nanas). Parrotfish, ahi, mahi mahi, lan iwak segara liyane dadi saos entheng digawe saka vanilla lan santen Tahitian. Aja kantun woh tropis endah.

Baguettes ditemokake ing saindenging pulo kanthi rega sing cukup. Uga baguettes, wong Tahiti nyiptakake "roti lapis baguette" ing endi kabeh saka iwak menyang kentang goreng sing diisi.

Priksa manawa sampeyan uga nyoba cina maito tinito sing misuwur (yaiku campuran daging babi, kacang ginjel, kubis Cina lan makaroni.)

Pesta lan perayaan kulawarga minangka wektu kanggo tamara'a Tahiti (riyaya gaya Tahitian) sing ana panganan sing ngemot babi, iwak, roti, yam lan gedhang dibungkus godhong pisang lan dikukus ing lemah oven liwat lapisan watu panas.

Yen sampeyan nggoleki mangan sing apik, mesthi pindhah menyang Paea sisih kidul Papeete menyang Chez Remy utawa Le Carre ing Le Meridien. Regane larang regane, nanging hebat banget.

Tips: ngombe keju krim Perancis ing sarapan sampeyan. Uga rencana kanggo jajanan sampeyan. Akeh restoran sing ora mbukak nganti 7PM. Sawetara hotel duwe macem-macem restoran sing ngladeni menu sing beda ing saben dina, lan ganti saben dina, sing ndadekake pilihan lan kasedhiyan sing ora bisa mrentah, sampeyan ora weruh sadurunge. Sawetara restoran lan bisnis ing pulo sing cedhak saka 12-1: 30PM, sawetara nganti 3PM, sing bisa nggawe blanja lan mangan kanthi angel.

Apa sing kudu diombe

Botol banyu kasedhiya. Dadi wilayah Prancis, anggur pancen umum lan gampang ditemokake. Amarga iki minangka pulo tropis, akeh jus saka jus nanas menyang susu klapa, bisa ditemokake ing endi wae. Kadhangkala luwih apik kanggo kokain mbukak kalapa dhewe lan saluran kanggo nedha awan. Yen sampeyan penggemar bir, Bir Hinano mesthi bakal dadi siji sing disenengi lan nggawa sawetara komplong ing omah.

Musik lan nari crita babagan masarakat Tahis. Umume hotel duwe hiburan sore. Tarian klub uga kasedhiya ing kutha Papeete nanging cedhak ing 3AM. Sampeyan bisa uga ora bisa metu sing telat, dadi kesel banget yen ora bakal ngenteni wektu ing srengenge nemokake pulau kasebut. Seneng!

Akomodasi ing Tahiti bisa mlayu saka bintang 5 paling mewah kanthi banglo, keamanan, bar, kolam renang, kanggo pamrih kulawarga cilik.

kontak

Resor liyane lan pusat duwe pusat bisnis saka ngendi sampeyan bisa ngakses Internet kanthi kacepetan dhuwur. Kantor Pos Pusat Papeete dibukak saben minggu saka 7.30AM nganti 11.30AM lan saka 1.30PM nganti 5PM / 6PM. Dina Sabtu saka 7.30AM nganti 11.30AM.

Njaluk metu

Wong asring ngerti babagan Tahiti lan Bora Bora nanging ing ngisor iki minangka pulo liya sing apik sing kudu dibukak:

  • Moorea
  • Maupiti
  • Huahine
  • Raiatea
  • Fakarava
  • Rangiroa
  • Manihi
  • Tikehau

Tetep aman

Tahiti duwe salah sawijine tingkat kejahatan sing paling rendah France lan laladane. Nanging, kejahatan cilik, kayata pickpocketing lan purse snatching dumadi.

Situs web pariwisata resmi Tahiti

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Nonton video babagan Tahiti

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]