njelajah Leeds, Inggris

Jelajahi Leeds, Inggris

Apa kutha ing West Yorkshire, Inggris. Leeds nduwe salah sawijining ekonomi paling macem ing kabeh pusat tenaga kerja utama ing Inggris lan ndeleng tingkat paling cepet ing proyek swasta-sektor paling cepet ing kutha UK. Jelajahi Leeds sing ditingkat minangka kutha dunya gamma dening Jaringan Penyelidikan Globalisasi lan World Cities. Leeds minangka budaya budaya, finansial lan komersial ing Area West Yorkshire Urban. Leeds dileksanakake dening papat universitas, lan nduwe papat siswa paling gedhe ing negara kasebut lan ekonomi kutha paling gedhe nomer papat.

Leeds minangka bencana manorial cilik ing abad 13th, lan ing abad 17th lan 18th dadi pusat utama kanggo produksi lan perdagangan bulu, lan ing Revolusi Industri minangka kutha pabrik utama; wol isih dadi industri sing dominan, nanging industri flaks, engineering, wesi, percetakan, lan industri liyane uga penting. Saka dadi kutha pasar ing lembah Kali Aire ing abad 16th, Leeds nggedhekake lan nyerep desa ing saubengé dadi pusat kutha sing misuwur ing pertengahan abad 20th. Saiki ana ing Area West Yorkshire Urban, wilayah kutha paling populer ing Inggris, kanthi jumlah 2.6 yuta.

Saiki, Leeds wis dadi pusat legal lan finansial paling gedhe, ing njaba London.

Sub-sektor paling gedhe yaiku rekayasa, percetakan lan penerbitan, panganan lan ngombe, bahan kimia lan teknologi medis. Sektor utama liyane kalebu industri ritel, luang lan ekonomi pengunjung, konstruksi, lan industri kreatif lan digital. Kutha iki ndeleng sawetara anak pertama, kalebu film paling tuwa sing isih urip, Pemandangan Taman Roundhay (1888), lan penemuan 1767 banyu soda.

Jaringan transportasi umum, rel lan dalan ing wilayah kasebut fokus ing Leeds, lan fase kaloro High Speed ​​2 bakal nyambung menyang London liwat East Midlands Huband Sheffield Meadowhall. Leeds saiki duwe stasiun sepur paling sibuk nomer telu lan njaba bandara paling sepuluh ing njaba London.

Wilayah ritel Leeds sing diidentifikasi minangka pusat blanja regional ing saindenging jagad Yorkshire lan wilayah Humber kanthi jumlah 5.5 yuta wong sing menehi dana mbuwang £ 1.93 milyar saben taun.

Ana pirang-pirang pusat blanja ruangan ing tengah kutha. Gunggunge akeh toko eceran 1,000, kanthi ruang lantai gabungan 340,000 m2, ing Pusat Leeds City.

Pusat kutha nduweni zona pejalan kaki sing gedhe. Briggate minangka dalan blanja utama ing ngendi ana sing bisa nemokake akeh toko Inggris High Street sing misuwur. Akeh perusahaan sing duwe sawetara toko ing Pusat Leeds lan kutha sing luwih akeh. Victoria Quarter misuwur amarga para pengecer mewah lan arsitektur sing apik banget.

Ing area Churwell Leeds yaiku Pusat Blanja Mawar Putih. Pusat kasebut duwe luwih saka toko jalanan 100 dhuwur sing dilabuhi Debenhams, Marks & Spencer, Primark lan Sainsbury. Sawetara toko mung ana ing ngarsane Leeds ing kene lan ora perdagangan ing Pusat Leeds, kayata bengkel Disney Store lan Build-A-Bear. Ana pusat blanja tambahan sing ana ing pirang-pirang desa sing dadi bagean saka distrik kabupaten lan ing kutha-kutha sing digabung ing City of Leeds ing 1974.

Leeds nampilake macem-macem landmark alam lan dibangun. Taman kutha ing Roundhay lan Temple Newsam wis suwe diduweni lan dikelola dening dewan kanggo entuk manfaat saka ratepayer lan ing antarane papan terbuka ing tengah Leeds yaiku Millenium Square, City Square, Taman Square lan Taman Victoria. Iki pungkasan minangka situs peringatan perang pusat: ana 42 liyane minangka pangeling-eling perang liyane ing pinggiran desa, kutha lan desa ing kabupaten kasebut.

Lingkungan sing dibangun nggegirisi kebanggaan sivik kaya Morley Town Hall lan trio bangunan ing Leeds, Leeds Town Hall, Corn Exchange lan Leeds City Museum. Loro bangunan putih ing garis langit Leeds yaiku bangunan Taman Parkinson Leeds University lan Civic Hall, kanthi manuk-manuk manuk keranjang emas ana ing ndhuwur pucuk kembar sing terakhir.

Leeds duwe akeh taman gedhe lan ruang terbuka. Roundhay Park minangka taman paling gedhe ing kutha iki, lan minangka salah sawijining taman kutha paling gedhe ing Eropa. Taman iki duwe luwih saka 2.8 km2 taman, tlaga, kayu lan taman sing kabeh diduweni dening Leeds City Council. Taman liyane ing kutha kasebut kalebu: Taman Beckett, Taman Bramley Fall, Cross Flatts Park, East End Park, Taman Emas Acre, Taman Gotts, taman lan pekarangan Taman Harewood, Taman Hall Horforth, Taman Meanwood, Taman Middleton, Taman Potternewton, Pudsey Park, Temple Newsam, Western Flatts Park lan Woodhouse Moor. Ana akeh taman-taman cilik lan ruang terbuka ing saindenging kutha, sing ndadekake Leeds minangka salah sawijining kutha paling ijo ing Inggris.

Leeds nduwe museum 16 lan galeri kalebu 9 sing diluncurake dewan.

Nightlife

Leeds minangka Purple Flag sing akreditasi kanggo nuduhake wengi sing nyenengake, macem-macem, aman lan nyenengake.

Leeds nduwe populasi siswa nomer papat sing paling gedhe ing negara kasebut (liwat 200,000), lan mulane minangka salah sawijining titik panas ing UK kanggo urip wengi. Ana pirang-pirang papan, bar, klub wengi lan restoran, uga pirang-pirang papan kanggo musik live. Rampung rasa musik sing diwenehake ing Leeds.

Leeds nduwe pemandangan alam sekitar LGBT + sing mapan, sing ana ing Freedom Quarter ing Lower Briggate. New Penny minangka salah sawijining panggonane LGBT + paling dawa ing Inggris, lan bar homo paling tua Leeds.

Wilayah populer kanggo wengi ing Leeds kalebu Call Lane, Briggate lan Arena Quarter. Menuju Millenium Square minangka distrik hiburan sing akeh kasedhiya kanggo para tamu lan akhir minggu pengunjung.

Yorkshire nduwe sejarah apik kanggo ale nyata, nanging sawetara bar sing cedhak karo stasiun sepur iki nyerang bir tradisional kanthi bar modern. Bar sing populer kayata iki kalebu The Hop, The Cross Keys lan The Brewery Tap. Leeds uga dadi festival Festival Bir Leeds International taunan, sing ditindakake ing Leeds Town Hall saben wulan September.

Situs web pariwisata resmi Leeds

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Leeds

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]